X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczymy co powiedzą weteranki ;-)

caffe, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, w poprzednim cyklu tez mialam w 10 dniu, "robie" wykresy rowniez na FF i tam tak samo mi wyznaczylo...zreszta sama po sobie widze ze sie to zgadza. Mam bardzo krotki cykl i tym samym owulacja wystepuje bardzo wczesnie...powiem szczerze ze nie martwiloby mnie to plamienie (bo jest jasnorozowe wiec raczej chyba nie chodzi o niedobor progesteronu) tylko od rana boli mnie brzuch tak jakos miesiaczkowo i jajnik lewy kluje. I tu juz sa sprzeczne informacje w necie czy powinno bolec czy nie przy implantacji.

inessa lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A trzeba by się zapytać naszych koleżanek z brzuszkami cz czuły ból :-)

caffe, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie na to licze, ze dziewczyny ktorym udalo sie zafasolkowac poradza cosik:-)

caffe, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Viola, zapomniałam się przywitać :P

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni - dobrze, że robisz monitoring i jednocześnie testy owu... przynajmniej przekonamy się jak to działa..z tego co pamiętam u Polarmisia to się pokrywało...Według mnie mylące jest trochę to, że wiele osób interpretuje dzień dwóch grubych kresek na testach owu jako dzień owulki, a to przecież dopiero 24-48 po maksymalnym teście następuje owulacja...można się za bardzo wystrzelać i za wcześnie....no i potem - pomimo nasłoneczniania - kicha....no chyba, że menów też karmicie jajami od koguta...i wystawiacie na co najmniej 12 godzin na słońce dziennie...:)

caffe, bliska77, Bursztyn, polarmiś, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    no wlasnie na to licze, ze dziewczyny ktorym udalo sie zafasolkowac poradza cosik:-)

Mnie nic nie bolało, a test zrobiłam z ciekawości i wtedy się udało, fakt, że nie na dlugo..

:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2013, 11:00

Reni, inessa lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój Pan jest wystawiany na próbę, przechodzi kuszenie Szatana ;-) czarny pan się nim interesuje hahah mogę chodzić bezpiecznie po domu bez majtów ;-) hahah wie, że nic nie może zdziałać i tylko mi grozi hahaha

no własnie Bozia.. dlatego gin nam zabronił co nieco robić, żeby się nie skończyć przed robotą ;-)

caffe, samira, Bursztyn, anna maria, inessa lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też kiedyś myślałam, ze jak dwie kreski i nawet taka cień cienia to, że jest owulka
    czyli działaliśmy za wcześnie :-/
    odkąd tu jestem z Wami wiele rzeczy mi się rozjaśniło
    Bozia3 wrote:
    Według mnie mylące jest trochę to, że wiele osób interpretuje dzień dwóch grubych kresek na testach owu jako dzień owulki, a to przecież dopiero 24-48 po maksymalnym teście następuje owulacja..

caffe, inessa, promyk lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło Matko, a co wy robicie tym waszym facetom? co to znaczy "naslonecznianie"?

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to porady ojca Sroki ;-)
    należy się napromieniować
    z resztą dzisiejsza porada dnia u mnie na ovu
    "Wystawcie ciało na słońce! Jest to naturalna witamina D, która korzystnie wpływa na procesy biologiczne w spermie i komórkach jajowych oraz może mieć pozytywny wpływ na regulacje gospodarki hormonalnej organizmu. Dodatkowo bogatym źródłem witaminy D jest łosoś, węgorz, śledź, tuńczyk, makrela oraz ser i żółtko jaj"

caffe, bliska77, polarmiś, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wystawiam dziś ciało na deszcz...:( Smutne to, ale @ przyszła..:) jednak tempka niezawodna jest...zaczynam od nowa..:) Niedługo mam zamiar dołączyć do Polarmisia...nie wiem jak reszta...;)

caffe, Reni, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmisiu ja tez byłam faszerowana dupkiem mocno i w 9 tyg. o mało nie poroniłam, bo miałam duży bardzo krwotok - zawieziono mnie do szpitala z pracy..tam kroplówką ładowali we mnie na maksa....potem 4 miesiące leżałam w domu - wstawałam tylko do sikania...i przytyłam ponad 30 kg..:) Jak po 4 miesiącach wyszłam na chwilę na dwór - zrobić badania...to się zachowywałam jak nienormalna...:) wszystko mnie zachwycało....drzewa...ptaszki....trawka..świren normalnie...:)

caffe, Reni, samira, inessa, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Viola Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli to co piszesz Reni jest na serio to moj maz zamieszka w namiocie w ogrodzie i bedzie sie naslonecznial od rana do nocy, az do "zlotego strzalu"...tylko skad to slonce wziac?
    dziekuje dziewczyny jeszcze raz za przyjecie do waszego grona:-)
    dziekuje Reni:-)

caffe, Reni, inessa lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a to porady ojca Sroki ;-)
    należy się napromieniować
    z resztą dzisiejsza porada dnia u mnie na ovu
    "Wystawcie ciało na słońce! Jest to naturalna witamina D, która korzystnie wpływa na procesy biologiczne w spermie i komórkach jajowych oraz może mieć pozytywny wpływ na regulacje gospodarki hormonalnej organizmu. Dodatkowo bogatym źródłem witaminy D jest łosoś, węgorz, śledź, tuńczyk, makrela oraz ser i żółtko jaj"

To Twój też musi wystawić swoje klejnoty na słońce :P

inessa lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie fajnie ..no szkoda
    ale przynajmniej dalej się bawimy ;-)
    Bozia3 wrote:
    Ja wystawiam dziś ciało na deszcz...:( Smutne to, ale @ przyszła..:) jednak tempka niezawodna jest...zaczynam od nowa..:) Niedługo mam zamiar dołączyć do Polarmisia...nie wiem jak reszta...;)

inessa lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przytyłam 12 kg po odstawieniu fajek i czuję się fatalnie i wszystko mnie boli a gdzie 30kg
    jak żyć?! co ze stawami?
    Bozia3 wrote:
    i przytyłam ponad 30 kg..:)

inessa lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    jesli to co piszesz Reni jest na serio to moj maz zamieszka w namiocie w ogrodzie i bedzie sie naslonecznial od rana do nocy, az do "zlotego strzalu"...tylko skad to slonce wziac?
    dziekuje dziewczyny jeszcze raz za przyjecie do waszego grona:-)
    dziekuje Reni:-)

Viola musisz zamieszkać z nim, bo przede wszystkim Ty musisz się napromieniować ;-)
    a w namiocie ;-) <3

• Reni Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    To Twój też musi wystawić swoje klejnoty na słońce :P
    podwieszę mu na łańcuszku ;-)
    chociaż nie..przegrzewanie ich jest szkodliwe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2013, 11:30

• Panda Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    owww szkoda Bozia no ale dobre masz podejscie :) coz powodzenia w nowym cyklu !!!
    Bozia3 wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2013, 11:38

inessa lubi tę wiadomość

‹‹ 589 590 591 592 593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ