X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczymy co powiedzą weteranki ;-)

caffe, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, w poprzednim cyklu tez mialam w 10 dniu, "robie" wykresy rowniez na FF i tam tak samo mi wyznaczylo...zreszta sama po sobie widze ze sie to zgadza. Mam bardzo krotki cykl i tym samym owulacja wystepuje bardzo wczesnie...powiem szczerze ze nie martwiloby mnie to plamienie (bo jest jasnorozowe wiec raczej chyba nie chodzi o niedobor progesteronu) tylko od rana boli mnie brzuch tak jakos miesiaczkowo i jajnik lewy kluje. I tu juz sa sprzeczne informacje w necie czy powinno bolec czy nie przy implantacji.

inessa lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A trzeba by się zapytać naszych koleżanek z brzuszkami cz czuły ból :-)

caffe, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie na to licze, ze dziewczyny ktorym udalo sie zafasolkowac poradza cosik:-)

caffe, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Viola, zapomniałam się przywitać :P

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni - dobrze, że robisz monitoring i jednocześnie testy owu... przynajmniej przekonamy się jak to działa..z tego co pamiętam u Polarmisia to się pokrywało...Według mnie mylące jest trochę to, że wiele osób interpretuje dzień dwóch grubych kresek na testach owu jako dzień owulki, a to przecież dopiero 24-48 po maksymalnym teście następuje owulacja...można się za bardzo wystrzelać i za wcześnie....no i potem - pomimo nasłoneczniania - kicha....no chyba, że menów też karmicie jajami od koguta...i wystawiacie na co najmniej 12 godzin na słońce dziennie...:)

caffe, bliska77, Bursztyn, polarmiś, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    no wlasnie na to licze, ze dziewczyny ktorym udalo sie zafasolkowac poradza cosik:-)

Mnie nic nie bolało, a test zrobiłam z ciekawości i wtedy się udało, fakt, że nie na dlugo..

:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2013, 11:00

Reni, inessa lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój Pan jest wystawiany na próbę, przechodzi kuszenie Szatana ;-) czarny pan się nim interesuje hahah mogę chodzić bezpiecznie po domu bez majtów ;-) hahah wie, że nic nie może zdziałać i tylko mi grozi hahaha

no własnie Bozia.. dlatego gin nam zabronił co nieco robić, żeby się nie skończyć przed robotą ;-)

caffe, samira, Bursztyn, anna maria, inessa lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też kiedyś myślałam, ze jak dwie kreski i nawet taka cień cienia to, że jest owulka
    czyli działaliśmy za wcześnie :-/
    odkąd tu jestem z Wami wiele rzeczy mi się rozjaśniło
    Bozia3 wrote:
    Według mnie mylące jest trochę to, że wiele osób interpretuje dzień dwóch grubych kresek na testach owu jako dzień owulki, a to przecież dopiero 24-48 po maksymalnym teście następuje owulacja..

caffe, inessa, promyk lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło Matko, a co wy robicie tym waszym facetom? co to znaczy "naslonecznianie"?

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to porady ojca Sroki ;-)
    należy się napromieniować
    z resztą dzisiejsza porada dnia u mnie na ovu
    "Wystawcie ciało na słońce! Jest to naturalna witamina D, która korzystnie wpływa na procesy biologiczne w spermie i komórkach jajowych oraz może mieć pozytywny wpływ na regulacje gospodarki hormonalnej organizmu. Dodatkowo bogatym źródłem witaminy D jest łosoś, węgorz, śledź, tuńczyk, makrela oraz ser i żółtko jaj"

caffe, bliska77, polarmiś, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wystawiam dziś ciało na deszcz...:( Smutne to, ale @ przyszła..:) jednak tempka niezawodna jest...zaczynam od nowa..:) Niedługo mam zamiar dołączyć do Polarmisia...nie wiem jak reszta...;)

caffe, Reni, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmisiu ja tez byłam faszerowana dupkiem mocno i w 9 tyg. o mało nie poroniłam, bo miałam duży bardzo krwotok - zawieziono mnie do szpitala z pracy..tam kroplówką ładowali we mnie na maksa....potem 4 miesiące leżałam w domu - wstawałam tylko do sikania...i przytyłam ponad 30 kg..:) Jak po 4 miesiącach wyszłam na chwilę na dwór - zrobić badania...to się zachowywałam jak nienormalna...:) wszystko mnie zachwycało....drzewa...ptaszki....trawka..świren normalnie...:)

caffe, Reni, samira, inessa, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Viola Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli to co piszesz Reni jest na serio to moj maz zamieszka w namiocie w ogrodzie i bedzie sie naslonecznial od rana do nocy, az do "zlotego strzalu"...tylko skad to slonce wziac?
    dziekuje dziewczyny jeszcze raz za przyjecie do waszego grona:-)
    dziekuje Reni:-)

caffe, Reni, inessa lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a to porady ojca Sroki ;-)
    należy się napromieniować
    z resztą dzisiejsza porada dnia u mnie na ovu
    "Wystawcie ciało na słońce! Jest to naturalna witamina D, która korzystnie wpływa na procesy biologiczne w spermie i komórkach jajowych oraz może mieć pozytywny wpływ na regulacje gospodarki hormonalnej organizmu. Dodatkowo bogatym źródłem witaminy D jest łosoś, węgorz, śledź, tuńczyk, makrela oraz ser i żółtko jaj"

To Twój też musi wystawić swoje klejnoty na słońce :P

inessa lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie fajnie ..no szkoda
    ale przynajmniej dalej się bawimy ;-)
    Bozia3 wrote:
    Ja wystawiam dziś ciało na deszcz...:( Smutne to, ale @ przyszła..:) jednak tempka niezawodna jest...zaczynam od nowa..:) Niedługo mam zamiar dołączyć do Polarmisia...nie wiem jak reszta...;)

inessa lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przytyłam 12 kg po odstawieniu fajek i czuję się fatalnie i wszystko mnie boli a gdzie 30kg
    jak żyć?! co ze stawami?
    Bozia3 wrote:
    i przytyłam ponad 30 kg..:)

inessa lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    jesli to co piszesz Reni jest na serio to moj maz zamieszka w namiocie w ogrodzie i bedzie sie naslonecznial od rana do nocy, az do "zlotego strzalu"...tylko skad to slonce wziac?
    dziekuje dziewczyny jeszcze raz za przyjecie do waszego grona:-)
    dziekuje Reni:-)

Viola musisz zamieszkać z nim, bo przede wszystkim Ty musisz się napromieniować ;-)
    a w namiocie ;-) <3

• Reni Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    To Twój też musi wystawić swoje klejnoty na słońce :P
    podwieszę mu na łańcuszku ;-)
    chociaż nie..przegrzewanie ich jest szkodliwe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2013, 11:30

• Panda Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    owww szkoda Bozia no ale dobre masz podejscie :) coz powodzenia w nowym cyklu !!!
    Bozia3 wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2013, 11:38

inessa lubi tę wiadomość

‹‹ 589 590 591 592 593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ