X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • promyk Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszej ciazy przytylam 15 kg, ale gdy urodzilam bardzo szybko zeszlam z nadwagi ciazowej. Przy drugiej przybralam 27 kg(schylanie sie do wiazania butow to byl dopiero wyczyn. Plusem byl wlasny podreczny stoliczek). Zero rozstepow. Za to wspomniana kumpel przytyla niecale10 kg. i jej brzuch, uda oraz obszar wokol sutkow wygladaly malo ciekawie. Po latch troszke sie zmniejszyly ale nie trzeba sie wpatrywac aby je zobaczyc. Jest tak jak mowisz Bozia3 to jest indywidualna sprawa kazdej z nas.

inessa, megan8 lubią tę wiadomość

Promyk
  • iza37 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strona 666-ksiądz Natanek miałby dużo do powiedzenia hahahha

inessa, Reni, megan8 lubią tę wiadomość

362e091a0f022abad6140dbdd1938282.png
    6779204100_1371647018.gif
  • promyk Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    sok ze swiezej dyni? taki z sokowirowki?
    Tak Bursztynku. Na poczatku nie bardzo mi wchodzil ale da sie przyzwyczaic. Dla wzbogacenia dodawalam sobie buraczka- bardzo dobry na krew.

Bursztyn, inessa, Panda lubią tę wiadomość

Promyk
  • iza37 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tobie też dobrej nocki:):):)
    Pewnie że idż i zrelaksuj się:) Ostatnio u Ciebie fajne imprezy:)
    Dobranoc dziewczyny:):):)Owocnej nocki:):):)
    inessa wrote:
    Dziewczyny dobrej nocy :)
    Niedawno miałam smsa że jutro moge pospać dłuzej bo ide na 11 do pracy :)
    I miałam też tel od kuzynki z zaproszeniem na panieński wieczór na sobote drugiej naszej kuzynki :D moze skorzystam :P

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

362e091a0f022abad6140dbdd1938282.png
    6779204100_1371647018.gif
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    :D

inessa, promyk lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    buahahahahahahahhaah - szkoda, że Reni nie ma.....bo on się może u niej zagnieżdżać...;)

inessa, promyk, Reni, bliska77, iza37 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyk wrote:
    Ja po dwoch ciazach nie mam sladu rozstepow...zgodnie z porada babci pilam duzo soku z marchwi,dyni i oczywiscie sok pomidorowy. Moze to przesad ale u mnie sie sprawdzilo. Zapomniala bym o masazu myjka podczas kapieli- oczywiscie delikatnie i koliscie
    Może dobrze, że słuchałaś babci...:) Na to konto wrzucę coś o babci ;) : http://www.youtube.com/watch?v=MecYGtC1N_A

inessa lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Jolka76 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2013, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, ja juz wreszcie po pracy.
    Powiem Wam szczerze, ze jak bylam z cora w ciazy to pod koniec przypominalam slonia, juz prawie sie kulalam zamiast chodzic hahahaha, jak cora sie urodzila odrazu poszlo z jakies 5 kg. Brzuszek byl bardzo obwisly, nie do poznania, piersi jak balony, w zadne staniki sie nie miescilam. Na brzuszek postanowilam robic cwiczenia, robilam 200 brzuszkow dziennie jak cora zasypiala. Jak lecialam z cora do Meksyku 6,5 miesiaca po porodzie to wazylam juz 58 kg, przy wzroscie 172, dzidzia wszystko ze mnie wyciagala, jadlam jak szalona i zamiast tyc to chudlam, to byly czasy!!. Brzuszek tez doszedl do normy. Ja karmilam piersia corke do roku i czterech miesiecy, ostatnie miesiace juz tylko w nocy, ale to bardzo pomoglo w utrzymaniu wagi. Niestety jak odstawilam to piersi troche sflaczaly. Jako mloda panna pamietam, ze robilam test na jedrnosc piersi i polegal on na tym ze sie pod piers wklada olowek i jak spada to znaczy, ze piersi sa na swoim miejscu, a jak sie utrzymuje to znaczy, ze sa obwisle, wiec powiem tak, ze przed ciaza spadal ten olowek, a teraz moge caly piornik olowkow piersiami utrzymac hahahah Ale jak bym miala wybrac jedrne piersi, a zycie bez corki to wolalabym je miec nawet do kolan !
    Milej nocy dziewczynki! Jeszcze raz gratuluje Polarmisiu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2013, 21:06

Bursztyn, promyk, samira, megan8, polarmiś, Panda, bliska77, inessa, anna maria, iza37 lubią tę wiadomość

a7bc3c0459c00403ef15d244209f7751.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie Jola - nic dodać nic ująć - wszystko ma swoją cenę..

promyk, samira, polarmiś, Panda, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyk wrote:
    Tak Bursztynku. Na poczatku nie bardzo mi wchodzil ale da sie przyzwyczaic. Dla wzbogacenia dodawalam sobie buraczka- bardzo dobry na krew.
    skorzystam :)

promyk, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • promyk Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka test z piornikiem jest obledny..:-) usmialam sie do rozpuku:-) :-) :-)

samira, polarmiś, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

Promyk
  • Reni Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    buahahahahahahahhaah - szkoda, że Reni nie ma.....bo on się może u niej zagnieżdżać...;)
    haha jestem :-D
    Ciekawe jakie zioła ma Natanek?
    Może on coś pomoże?

samira, promyk, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • promyk Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z wiekiem kazda z nas znajdzie oznaki sflaczenia tu i tam. Mamy zmarszczki, pod ramionami skrzydelka, ponetne oponki tu i owdzie( przepadam za tymi po bokach, nad bioderkami..dzieki nim utrzymuje rownowage). Latka leca a czasu nie cofniemy. Mialaz za 18-19 latki rozm.34/36 a dzis w wieku 42 lat zachaczylam sie przy 40/42. Przeciez kuku sobie nie zrobie, choc cyckom by sie przydalo. Obie mnie ssaly i teraz man masarnie zamiast biustu- dwa blizniaki pasztety. Dzieki temu kto wymyslil push-up !!!!!!! . Jesli nadal moj facet ma bzika na moim punkcie to nie jest tak zle.

Reni, Bursztyn, megan8, Jolka76, Panda, bliska77, inessa, iza37, samira lubią tę wiadomość

Promyk
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 22:31

promyk, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • promyk Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane uderzam w kimono. Dostalam telefon od meza, kupil bilet i przyleci w sierpniu tak jak wam pisalam. Ale sie bedzie dzialo...juz sobie podspiewuje: co z nami bedzie kiedy nas przybedzine hi hi wesolo bedzie. Caluje was i do jutra

megan8, Jolka76, Panda, Reni, Reni, Reni, Reni, Reni, inessa, Bursztyn, samira, angela lubią tę wiadomość

Promyk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2013, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bierzesz dufaston - to na podtrzymanie pracy ciałka żółtego. Ja mam potwierdzony. licznymi badaniami, jak i doświadczeniem pierwszej ciąży bardzo niski progesteron. Lekarze zawsze mówili, że jak zajdę w ciążę to od razu zrobić badanie progesteronu i z tym do lekarza - tak też zrobiłam (badania). Wczoraj mnie nie przyjęła bo nie przyszła do pracy, dzisiaj mam rano wizytę..
    blondynka wrote:
    Ja za Ciebie też,

a powiedz mi czemu robiłas progesteron sama z siebie????

Czy jak biorę dufka to tez musze go zrobić???

grosza, bliska77, Reni, inessa, promyk, blondynka, anna maria lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2013, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana Iness, jeszcze nic nie powiedział bo popołudniu do pracy nie przylazł, dzisiaj rano mam wizytę i wszystko opowiem. Jak ciąża się utrzyma i wszystko będzie ok to wam zrobię takie zestawienie moich badań do celów naukowo-porównawczych abyście wiedziały że z takimi kiepskimi też można...
    inessa wrote:
    To czekamy na wynik bety :)
    Polarmiś i co lekarz powiedział ?

grosza, bliska77, Reni, inessa, Bursztyn, promyk, samira, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2013, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic z tego, wróciłam do domu, lekcje z młodym robiłam- a to katorga bo juz lato i wakacje za tydzień a on musi się uczyć, więc rozprasza się na każdym kroku. No i o ósmej poległam (choć ja jestem z tych śpiochów wczesno-wieczornych za to rano godz. 4-5 nie jest problematyczna do wstania). Poza tym dziewczyny mamy jednego laptopa i 3 chętnych - musiałam mężowi ustąpić bo miał misję wojenna do realizacji..... .Mąż na razie z dystansem do tego podchodzi i z niedowierzaniem ale zadowolony. Tym bardziej jak mu ginka powiedziała, że jego sperma jest b. kiepska i nawet do inseminacji się nie nadaje a tu proszę, udało się.

Bozia3 wrote:
    Polarmiś chyba dziś oblewa z mężem zieloności...:) Żeby się tylko za bardzo nie opiła...;)

grosza, bliska77, Reni, inessa, Bursztyn, promyk, anna maria, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2013, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie nic nie powiem, jak wrócę do kraju (a spodziewam się w okolicach 5 sierpnia) i będzie brzuszek widać (choć u mnie i bez ciąży brzuch wystaje) to powiem o tym. Moi rodzice na pewno będą szczęśliwi - a teściowie maja tych wnuków pełno więc kolejny może nie zrobić na nich wrażenia.

Reni wrote:
    wyobrażacie sobie jaka to musi być radość taka wiadomość?
    mój mąż oszalałby chyba ze szczęścia a rodzice, teściowie!
    mój umysł tego nie ogarnia :-)

Panda, grosza, bliska77, inessa, Bursztyn, promyk, anna maria, samira, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2013, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA utyłam ok 40 kg. Ciut na brzuchu mi się zrobiły rozstępy i to wszytko. Ja myślę że to jest kwestia indywidualna i genetyczna. Na początku smarowałam kremem mustella (bo dostałam od koleżanki tego sporo) a potem oliwką - ale ja nie jestem specjalnie dbająca - w sensie nie lubię się kremować i nie robiłam i nie robię tego systematycznie a skóra to gigantyczne rozciąganie wytrzymała. A mleka miałam dla 5 dzieci - mleczarnia - musiałam nosić specjalne podpaski na cycki zwane wkładkami!

Bozia3 wrote:
    Może dobrze, że słuchałaś babci...:) Na to konto wrzucę coś o babci ;) : http://www.youtube.com/watch?v=MecYGtC1N_A

grosza, inessa, Bursztyn, promyk, anna maria, samira, megan8 lubią tę wiadomość

‹‹ 595 596 597 598 599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ