WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak , jeszcze różu brakuje!!!!!
    Bozia3 wrote:
    Widać Polarmisiu, że zmiękłaś od razu po zielonej kropeczce...:) Zero lodu...Za to misie puchate i niebieskie....już się kurna zaczyna..;)

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmisiu - jak serduszkowałaś w okolicy owulki w tym cyklu - centralnie się wstrzeliliście?

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Polarmisiu - jak serduszkowałaś w okolicy owulki w tym cyklu - centralnie się wstrzeliliście?

o własnie zdradz tak ważne szczegóły ;-)

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moim wykresie nie widać serduszek? Dałam do publicznego wglądu. Zaraz sprawdzę, w każdym razie zdałam się na libido męża i w ogóle nie zawracałam sobie głowy owulacją, natomiast po owulce coś mi się zachciało a on mi dał kosza to strzeliłam mu focha i założyłam embargo na seks!!!! i po owulacji ZERO....a teraz nie wiadomo.
    Bozia3 wrote:

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu sprawdziłam, 30.05 (to był 16 dzień cyklu)- wyznaczyło mi owulację i rano się bzykaliśmy (jak dorzucę serduszkowaliśmy to tu taka słodycz będzie), dzień wcześniej czyli 15 nic nie było (za to test owulacyjny wykazał pik - kreska testowa była mocniejsza od kontrolnej) i 14 dnia cyklu było bzykanko - rano.

inessa, promyk, Panda, Bursztyn, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w nowym słonecznym dniu kochane :D
    Polarmiś ale się cieszę poprostu jestem w szczęśliwym szoku :D A avatarek i misiek są super :D
    MArtynko zdrówka dla córeczki :)
    Wszystkim Wam życze dobrego radosnego dnia :D
    Ja zbieram się do pracy :) ale kregosłup daje mi się we znaki ufufufufuf

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2013, 08:00

Panda, polarmiś, Bursztyn, bliska77, marynka lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    miałam podobnie - mleczarnia. Syna karmiłam do roku praktycznie wyłącznie swoim mlekiem a potem do drugiego wieczorem przed snem - nie chciał w ogóle się odczepić a teraz na cycki reaguje jak pułkownik Kwiatkowski!!!

Napiszę, napiszę - mam wizytę ok. 9.00
    pulkownik Kwiatkowski! :) dooobre!!! :D

promyk, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Sylwia78 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2013, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny
    wkoncu jestem z powrotem,mialam problem z kompem i nie mogłam nic czytac ale już jestem
    Polarmisiu wielkie gratulacje ,przekazuj dalej fluidki
    za pozostale oczywiście trzymam mocno kciuki
    i witam nowa kolezanke

lece kochane was nadrobic

Reni, polarmiś, inessa, bliska77, Jolka76, grosza lubią tę wiadomość

7724f704b7297837713ed920fc58c80e.png
    piu33e3kxdl5xv1k.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki Polarmisiu, bo na wykresie serduszek nie widać...Czyli dzień przed tym, kiedy test owulacyjny wykazał pik i dzień po - w dzień owulacji....

14 dc serduszko,
    15 dc - pik
    16 dc - owulacja i serduszko...
    Oto sposób na zieleninę...;)

Reni, Panda, inessa, Bursztyn, bliska77, Jolka76, grosza, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Przepis:

Z rzeczy, które zrobiłam a wcześniej nie:
    1. miałam jedno opakowanie costangusa i łyknęłam constangusa,
    2. kupiłam jod (TSH miałam ostatnio 2,70 więc trzyma się w normie ale za wysokie dla starających się a pani gin i tak mnie nie słuchała bo najchętniej widziała mnie w programie Invitro), więc kupiłam sobie w aptece jod w tabletkach - do ssania. Wiem że poprzednio 3 lata starałam się o dziecko (jest syn) ale nie tak naukowo jak teraz i w końcu jak poszłam do lekarza to okazało się że mam problemy z prolaktyną (teraz jest ok choć mąż twierdzi, że od czasu do czasu mam wyciek z cycka - mamografię robiłam i wszystko ok.) i z niedoczynnością tarczycy. Dostałam Bromergon i coś na tarczyce (nie pamiętam nazwy). Obecna pani gin upierała się przy braku lub słabej owulacji, która przez 6 cykli była monitorowana i zawsze potwierdzona a ja upierałam się przy słabej II fazie - lutealnej i tarczycy. Dała mi progesteron w końcu, choć tu sama mogę sobie kupić każdy lek.

3. Z mojej strony starałam się jakby nadal stymulować organizm (różnymi tabsami, vitaminkami) ale do tanga trzeba dwojga, a w poprzednich cyklach to ja byłam inicjatorką i strasznie mnie to dużo nerwów kosztowało, to w tym cyklu oddałam pałeczkę mężowi nie będąc seksem w ogóle zainteresowana. Podziałało!!!

Reni, promyk, Panda, Bursztyn, bliska77, iza37, samira, angela, Jolka76, grosza, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooooo już....mhmmm.. zapisałam :-)
    normalnie mam kalendarz na lodówce przyklejony ( tam zaznaczam kiedy i jakie leki podaję psu ;-) więc dojdą też bzykanka
    hahaha

polarmiś, inessa, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    O dzięki Polarmisiu, bo na wykresie serduszek nie widać...Czyli dzień przed tym, kiedy test owulacyjny wykazał pik i dzień po - w dzień owulacji....

14 dc serduszko,
    15 dc - pik
    16 dc - owulacja i serduszko...
    Oto sposób na zieleninę...;)

Tak właśnie było.

Reni, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Babeczki i Polarmisiu,
    wczoraj napisalam specjalnie do Ciebie ale mi wcielo posta. Gratuluje Ci FASOLINKI!:-) ...chcialam wczoraj tylko powiedziec ze mamy prawie identyczne wykresy i mialam nadzieje ze to dobrze rokuje, a dzisiaj @@@@@@@@@ wstretna przyszla. Dopiero co mialam !!3 tygodnie temu. Tak jak wczoraj pisalam w lutym zaciazylam ale 6 tygodniu poronilam i teraz jest drugi cykl po. Przez cale zycie mialam ksiazkowow regularne cykle, co 25 dni i koniec kropka, 10-11 dzien owulacja i zadnych plamien ani innych historii. Teraz po poronieniu juz drugi cykl i drugi raz plamienia. Mialam nadzieje ze tym razem to implantacja, a tu @ tak wczesnie. Kurcze czy tak jest po poronieniu? takie rozregulowanie organizmu? Ide do gina zaraz po @.
    Mialyscie tak?

inessa, bliska77, samira lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj napisalam specjalnie do Ciebie ale mi wcielo posta. Gratuluje Ci FASOLINKI!:-) ...chcialam wczoraj tylko powiedziec ze mamy prawie identyczne wykresy i mialam nadzieje ze to dobrze rokuje, a dzisiaj @@@@@@@@@ wstretna przyszla. Dopiero co mialam !!3 tygodnie temu. Tak jak wczoraj pisalam w lutym zaciazylam ale 6 tygodniu poronilam i teraz jest drugi cykl po. Przez cale zycie mialam ksiazkowow regularne cykle, co 25 dni i koniec kropka, 10-11 dzien owulacja i zadnych plamien ani innych historii. Teraz po poronieniu juz drugi cykl i drugi raz plamienia. Mialam nadzieje ze tym razem to implantacja, a tu @ tak wczesnie. Kurcze czy tak jest po poronieniu? takie rozregulowanie organizmu? Ide do gina zaraz po @.
    Mialyscie tak?

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    bierzesz dufaston - to na podtrzymanie pracy ciałka żółtego. Ja mam potwierdzony. licznymi badaniami, jak i doświadczeniem pierwszej ciąży bardzo niski progesteron. Lekarze zawsze mówili, że jak zajdę w ciążę to od razu zrobić badanie progesteronu i z tym do lekarza - tak też zrobiłam (badania). Wczoraj mnie nie przyjęła bo nie przyszła do pracy, dzisiaj mam rano wizytę..

To trzymam kciuki aby wszystko doszło do normy..... Napisz jak wrócisz.

inessa, grosza lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu, widzialam ze ty chyba moj rocznik jestes, 71'? Jesli tak to fajnie by bylo miec kolezanke w swoim wieku tutaj:-) ...no i razem zaczelybysmy nowy cykl...

inessa, gosia7122 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do zajścia w ciąże z synem miałam okres regularnie co 28 dni i żadnych palmień owulacyjnychy itp. Po urodzeniu - niestety to się zmieniło. Nie plamię przed okresem ale dość długo po (w niektórych cyklach) i zawsze ok. 2-3 dni przed owulacją. Plamienie przed okresem podobno świadczy o słabym estrogenie.
    Dziękuję za pamięć.
    Viola wrote:
    Mialyscie tak?

inessa, bliska77, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia udostępniłam wgląd - nie wiedziałam że tego nie widać.

inessa lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Bozia udostępniłam wgląd - nie wiedziałam że tego nie widać.
    niestety nadal nie widać :-(

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki,
    ja wczoraj o 20 już spałam i rano miałam już co czytać na forum :)

Dziś się obudziłam o 4 i zmierzyłam temperaturkę ot tak sobie i 36,7 i zwariowałam. Wpadłam w panikę. Mało histerii nie dostałam, że coś się dzieje.
    W końcu zasnęłam. Rano już było normalnie 37 i ufffffff ciężar spadł mi z serca.
    I mam takie postanowienie - OD DZIŚ JUŻ NIE MIERZĘ TEMPERATURY - KONIEC co ma być to będzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

W nocy nigdy wcześniej nie mierzyłam, widocznie spada mocniej.

Miłego dnia dziewczynki..... Idę na plażę trochę jodu powdychać i czekać cierpliwie na wynik bety która będzie wieczorkiem :)

inessa, promyk, polarmiś, Bursztyn, samira, grosza, megan8 lubią tę wiadomość

‹‹ 597 598 599 600 601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ