35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Burszta powaznie..
Pytalam lekarza bo moj miał isc na badania nasienia a miał własnie wtedy taki stan podgoraczkowy..I lekarz mi mowil ,ze spokojnie jesli nie ma wysokiej goraczki i nie bierze antybiotykow chlopaki sa w porzadku.....iwcia77, Bursztyn, Arwena, Sabina, moremi, caffe lubią tę wiadomość
-
Heretyczka wrote:co ci szkodzi spróbować? przeciez mu nie płacisz a to
najwyżej nie wyjdzie
a pytalam o to bo sie zastanawialam co takie spermiszony spocone i zakatarzone ze stanem podgoraczkowym sa warte...
pewnie nic...
a w chuj z tym wszystkim... -
kapturnica wrote:Burszta powaznie..
Pytalam lekarza bo moj miał isc na badania nasienia a miał własnie wtedy taki stan podgoraczkowy..I lekarz mi mowil ,ze spokojnie jesli nie ma wysokiej goraczki i nie bierze antybiotykow chlopaki sa w porzadku.....
czylo tak do 38.0 mozna jechac z koksem...chyba?Sabina, moremi, malgos741 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bursztyn wrote:dzieki Kaptur
czylo tak do 38.0 mozna jechac z koksem...chyba?Bursztyn, Sabina, iwcia77, moremi, caffe lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:wczorajsi goście mieli byc dzisiaj o 17,
właśnie zadzwonili ze będą o 19
zaraz mnie szlag trafi...macduska, Mega, gretka, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMój progesteron- 22 dc 6,30 ng/ml
Faza folikularna:0,15-1,4
Środek cyklu:0,48-1,72
Faza lutealna: 3,34-25,56
Środek fazy lutealnej: 4,44-28,03
Po menopauzie < 1
Ciąża:
1 trymestr:9,3-33,2,
2 trymestr: 29,5-50,
3 trymestr: 83,1 - 160
Podane normy uwzględniają wiek i płeć pacjent -
macduska wrote:Mój progesteron- 22 dc 6,30 ng/ml
Faza folikularna:0,15-1,4
Środek cyklu:0,48-1,72
Faza lutealna: 3,34-25,56
Środek fazy lutealnej: 4,44-28,03
Po menopauzie < 1
Ciąża:
1 trymestr:9,3-33,2,
2 trymestr: 29,5-50,
3 trymestr: 83,1 - 160
Podane normy uwzględniają wiek i płeć pacjent
Gdyby to mnie dotyczylo to patzrac na normy jakie masz obstawiła bym cykl bezowulacyjny niestety....Moze se org zrobił miesiac wolnego....Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 18:03
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Nie chce cie martwic ale w wielu przypadkach mowia ,ze tak niski prog moze swiadczyc ,ze ovu nie było....Albo masz niedomoge..Ogolnie rzecz biorac chujowy bo bardzo niski...
Gdyby to mnie dotyczylo to patzrac na normy jakie masz obstawiła bym cykl bezowulacyjny niestety....Moze se org zrobił miesiac wolnego....
no dobra to co teraz ?
robić w przyszłym cyklu jeszcze raz?
i wobec tego dlaczego mnie tak cholernie cycki bolą?
Jak go tak mało to chyba nie powinny?
lutki już nie ma co brać wobec tego.
Ovulkę mam wrażenie że czułam ale kto to wie?
edit. ja też sobie zrobię chyba wolne od tych starań,
już mnie to wkurwiać zaczynaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 18:12
Mega lubi tę wiadomość
-
macduska wrote:no dobra to co teraz ?
Kolejny lecisz naturalny??
Jesli tak to poobserwuj sie i zrob znow badanie progesteronu , no i zmus sie do mierzenia tempki.....Szkoda ,zes przestała mierzyc tempke..Bo mozna by było wylukac czy byl typowo jednofazowy , moze gdzie pecherzyk nie pekł lub poprostu przestał rosnacWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 18:15
moremi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hey Dziewczeta .... Widzialam sie z moim Lekarzem , weedlug Niego , nic Zlego po d&c u mnie sie nie dzieje , ale zapomnialam sie go zapytac .... Kiedy spadnie moj hcg do zera? Mam testy ciążowe wciaz pozytywne .... Czy jest sens bym uzywala moj monitor owulacji by widziec czy hormony cokolwiek ruszaja ? Czy to bez sensu .....
Mega lubi tę wiadomość
-
macduska wrote:no dobra to co teraz ?
edit. ja też sobie zrobię chyba wolne od tych starań,
już mnie to wkurwiać zaczyna
Poza tym przez wiele miesiecy monitorowalam cykle wraz z badaniami rownie progesteronu o owulke mialam przy progesteronie 3,5. Ale teraz wiem ze niski progesteron mam w pakiecie z wysoka prolaktyna - to ona powoduje zla prace cialka zoltego.macduska, moremi, caffe, paszczakin lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySolarPolar wrote:Mcduska ja przy progestronie 7,30 bylam w ciazy - progesteron i Beta robilam 28 dc. Poronilam w 45 dc. Progesteron masz niski i ja tez mialam ale fakt ciazy oznacza ze przy tak niskim progesteronie owulacja wystepuje. Wiem ze na ovu byla dziewczyna ktora w poczatkowej ciazy progesteron miala 10 i donosila zdrowa ciaze.
Poza tym przez wiele miesiecy monitorowalam cykle wraz z badaniami rownie progesteronu o owulke mialam przy progesteronie 3,5. Ale teraz wiem ze niski progesteron mam w pakiecie z wysoka prolaktyna - to ona powoduje zla prace cialka zoltego.
Dzięki,
ja zwykła miałam w normie, w środę jadę zrobić z obciążeniem - zobaczymy
edit. czy w razie wystąpienia do tego czsu @ mogę robić prolaktynę ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 18:44
-
SolarPolar wrote:Mcduska ja przy progestronie 7,30 bylam w ciazy - progesteron i Beta robilam 28 dc. Poronilam w 45 dc. Progesteron masz niski i ja tez mialam ale fakt ciazy oznacza ze przy tak niskim progesteronie owulacja wystepuje. Wiem ze na ovu byla dziewczyna ktora w poczatkowej ciazy progesteron miala 10 i donosila zdrowa ciaze.
Poza tym przez wiele miesiecy monitorowalam cykle wraz z badaniami rownie progesteronu o owulke mialam przy progesteronie 3,5. Ale teraz wiem ze niski progesteron mam w pakiecie z wysoka prolaktyna - to ona powoduje zla prace cialka zoltego.
Wlasnie .... Moj ten Ginekolog mowil , wtedy jak go o progresteron blagalam , ze 10 w pierwszy trimester ze jest w normie I Kobiety donosza ciaze bez problemu ..... Ja czekam na badania , co przeczyna u mnie bylo ......SolarPolar, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTeż zwykle miewam niski progesteron, ostatnio 10 tylko, tydzień po owulce, Jednak podglądając na monitoringu,jajka pekały. Masakra z tym progesteronem. Wrr! Trza uzupełniać! Zastanawiam sie czy
jest jakiś przelicznik suplementacji?
Czy takie 2x 50 luteiny starcza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 18:59
Evans lubi tę wiadomość
-
Evans, przepraszam, ale muszę: co Ty z tymi kropkami dziewczyno? .......................
No i przecinki to zaraz za wyrazem stawia sie.
Sorry mam nerwice natręctw.Sabina, anna maria, kkisia, ania.g, Pusurek, iwcia77, Heretyczka lubią tę wiadomość
-
peppapig wrote:Też zwykle miewam niski progesteron..ostatnio 10 tylko, tydzień po owulce, jednak podglądając na monitoringu zwykle jajka pekają. Masakra z tym progesteronem.. Trza uzupełniać!
-
Simba wrote:Paracetamol. Żadne przeciwzapalne nie wchodzą w grę.
Mam rehabilitantke - wczoraj po masażu było miło, a potem duuuuuzo gorzej, ale podobno trzeba czekać na efekt.
No to czekam.Simba lubi tę wiadomość