X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uwielbiam to ;D

Za dużo nóg masz, kurwa, cztery nogi?
    – Jakie sztery? Dwie mam.
    – Chyba, kurwa, jednak, kurwa, cztery skoro dwóch ci nie szkoda. Nazwisko?
    – Jak nie szzkoda? Szzkoda. Miauszyński.
    – To po jaki chuj je się kładziesz na szynach? Imię?
    – Ja ich ssie nie kładłem chsiałem nie. Adaś... Adam.
    – Jak się ich nie kładłeś, a leżałeś? To, kurwa, znaczy żeś ty, kurwa, w ogóle stracił kontrolę nad swoim życiem, kurwa!
    – Szeciesz kontroluję szysko.
    – Lat?
    – Szydzieści szy. Siedem lat jusz nie piłem prawie, jeden anioł mnie powsszymał.
    – A kto ci znów kazał pić?
    – Bo potem drugi anioł, sze jusz możesz. Powiedziałeś mi, że mogę!
    – Na pewno to nie byłem ja, tylko jakiś przebieraniec pierdolony. Ja jestem stróż, Anioł Stróż! 33 lata służby bez spania i nie mogłem nigdy powiedzieć, że możesz!
    Opis: rozmowa kompletnie pijanego Adasia z Aniołem Stróżem

Reni, BISCA, Mega, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ależ nikt nie stwierdził tego

to była odpowiedź, że w Pl jest źle
    Pusurek wrote:
    No i widzisz Simba. Rozpetalas burze na forum. Jednak wiekszosc woli, jak sie stuff nie usmiecha i nie puka do drzwi. Wychodzi na to, ze jestesmy porypane, ze nam sie to podoba. Chociaz ja sie nie czuje porypana. Dla mnie przejawy dobrego wychowania to nie jest wada...

Bozia3 lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nie wiem ale mi się pukanie kojarzy z księdzem w konfesjonale ;-)
    To ja jestemk nienormalna bo mi pukanie z bzykaniem..Ale to moze post tak na mnie działa ;)

BISCA, Mega, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    to prawda..coś w tym jest...
    jedzenie mogłoby rzeczywiście być lepsze - bo to jak miała Pusur w szpitalu - to naprawdę wypas..ja na deser dostawałam kisiel, pieczone jabłka - też nie najgorzej...
    natomiast wolę rzetelną opiekę lekarza, który liczy się z moimi potrzebami - niż kurtuazyjne głupkowato-uprzejme usmieszki i pukanie do drzwi...
    Po co pukać? To szpital, a nie hotel - za chwilę i tak oglądają mnie rozebraną, na sali jest zwykle więcej niż jedna osoba - więc i tak nie ma intymności....Jkabym co 5 minut każdej pielegniarce miała odpowiadać "proszę" to bym dostała pierdolca - w szpitalu ja spałam raczej - a obsługa wchodziła kiedy chciala...
    Nie wiem jak jest w Norwegii, ale ja tutaj na opiekę medyczna nie narzekam. I z tego co sie orientuje Belgia pod względem fachowców plasuje sie całkiem wysoko.
    Cieżko wyjaśnić te różnice w podejściu do pacjenta miedzy pl i be ale uwazam ze w pl to nie jest tylko brak szacunku ze strony lekarzy ale tez i pacjentów. Tutaj w palcowkach medycznych panuje ogólny spokój, szacunek i dystans. Czujesz ze personel medyczny jest dla ciebie, ale czujesz tez ze nie masz prawa nic na nich wymuszać, pouczać ich, albo czegos zadać. Nie wyobrażam sobie na przykład zeby ktoś mógł sie tu awanturowac, w pl widziałam to nagminnie. Myśle tez ze to jest kwestia zaufania do personelu medycznego: ty sie zachowujesz poprawnie, a my wiemy co mamy robić.

Bozia3, Pusurek, Elfik, kkisia, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a bo dobrze Ci się kojarzy
    bo jest pukanie i pukanie
    puukanie takie z palca np w konfesjonał (a ciekawe dlaczego pukają? żeby nie zapeszyć czy jak?)
    i pukanie w sensie chędożenie ;-)
    kapturnica wrote:
    To ja jestemk nienormalna bo mi pukanie z bzykaniem..Ale to moze post tak na mnie działa ;)

Mango, Mega, moremi lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    No i widzisz Simba. Rozpetalas burze na forum. Jednak wiekszosc woli, jak sie stuff nie usmiecha i nie puka do drzwi. Wychodzi na to, ze jestesmy porypane, ze nam sie to podoba. Chociaz ja sie nie czuje porypana. Dla mnie przejawy dobrego wychowania to nie jest wada...
    Ja naprawdę sobie nie wyobrażam, że rodzę, albo leżę skonana po jakimś zabiegu, albo mnie coś bardzo boli (no bo to są sytuacje szpitalne) i muszę komuś co chwilę mówic "proszę"...to jest szpital - tam nie wchodzi nikt obcy - tylko lekarze i pielęgniarki - więc wchodzą bo muszą....ja na pytanie powtórzone podczas porodu o to, czy może mnie jakiś student oglądać - myślałam, że jebnę pytającej...a co dopiero - gdyby mi pukali co 5 minut do drzwi...:)
    Dobre wychowanie i szacunek dla mnie w tej sytuacji polega na tym raczej, żeby te pielęgniary, salowe i lekarze wchodzili cicho i zajmowali się mną tyle, ile wymaga sytuacja - ale każdy ma swoje potrzeby..:)
    I nie znaczy to, ze ja czy ty jestes porypana...

szczęśliwa 2, gretka, moremi lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• szczęśliwa 2 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 15:39

Bozia3, gretka, BISCA, caffe, gosia7122, kkisia, Mega, moremi, iwcia77, megan8 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Wolisz fałszywie wykrzywiona w usmiechu buzie?? Bo mnie by to wkurwiało jeszcze bardziej :)
    Tak ja wole fałszywy uśmiech niż wykrzywiona, zawistna mordę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 12:20

Pusurek, Elfik lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ależ nikt nie stwierdził tego

to była odpowiedź, że w Pl jest źle
    Pani znowu przemeczona? Czytac ze zrozumieniem nie laska? Nie napiedalam, ze w Pl jest zle. Przeciwnie, ze sa dobrzy lekarze i pielegniarki z powolania, ale ze jest ich malo. I ze nie szanuje sie pacjenta. Bo sie nie szanuje. Zajrzyj do pierwszego lepszego domu opieki.

Elfik lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Tak ja wole niż fałszywy uśmiech niż wykrzywiona, zawistna mordę.
    niż?
    Mysle ,ze nie chodzi tu o kraj ale o człowieka..Sama pracowalam na oddziale geriatrycznym jako opiekun i w Pl i w osrodku opiekunczym w UK i nie przypominam sobie bym chociaz raz pomyslała kurwa mac znow sie osrala.Czy z mina obrazonej myła pacjenta.Nie ma co generalizowac wszedzie na swiecie sa osoby , które sie usmiechaja bo chca i takie co to maja wypisane na twarzy ,ze załuja ,że zyja..
    Nie mozna mówic ,ze w Pl w szpitalach i przychodniach wszyscy sa zgorzkniali , mają w dupie pacjentów i ogólnie nikt nic nie zrobi bez posmarowania mu kieszeni..

szczęśliwa 2, ania.g, kkisia, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Bozia, sama chcialas cc i jednak ci nie zrobili... A u swojej niby ginekolog.
    co Ty opowiadasz? Zastanawiałam się do końca jak będzie lepiej - ale na pewno nie pisałam, że chce cc i mi nie zrobią...gdybym się uparła to bym miała - rozmawiałabym po prostu z innym lekarzem...bo ja tu w PL mogę sobie wybrać i lekarza i szpital..;). Moja lekarka prowadziła moją ciążę, ale pod koniec byłam pod opieką również innego lekarza - i to on był przy porodzie i to on pytał mnie - czy na pewno chcę próbować naturalnie - bo on uważa, że tak,a jeśli coś niepokojącego oprócz bólu będzie się działo - to sala operacyjna jest tuż obok - i ja się zgodziłam. ALe to pusur zupełnie inna sytuacja niz u CIebie - Ty nie miałas wyboru..

caffe, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    :)
    Ja nie mowię ze ten system jest bez wad, ale jestem bardzo zadowolona. Owszem bety sie nie zrobi, na USG tez sie nie pójdzie ot tak, ale to wszystko jest pikus w porównaniu do tego co jest w zamian. Mój M gdybyśmy mieszkali w Pl pewnie by juz nie żył, bo żaden hematolog nie wpadł na to zeby wysłać go do kardiologa. A ja na pewno nie byłabym w ciazy, nawet z przyczyn finansowych. Nie mówiąc o tym, ze Lublin jest takim zadupiem, ze za chwile połowa miasta wiedzialaby o naszych staraniach. Wiem co mowię - akurat środowisko lekarskie jest mi bardzo bliskie bo mam lekarzy w rodzinie i najbliższym otoczeniu od pokoleń. Lekarze jak księża - w dupie maja tajemnice zawodowa.

Pusurek, Bozia3, ania.g, Elfik, gretka, kkisia, Mega, Sabina, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • paszczakin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smileys-boxing-815535.gifsmileys-boxing-815535.gifsmileys-boxing-815535.gifsmileys-boxing-815535.gifsmileys-boxing-815535.gifsmileys-boxing-815535.gif

Simba, BISCA, Mega, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 15:39

Bozia3, gosia7122, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ale to simba z dnia swira jest
    Kurwa! Nie pocałowałem stópki Jezuska, przecież, mojego przed wyjściem!
    Nareszcie zatrybilas! Jak miło.
    I o co ten foch? O co?

Mega, moremi lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide do magla, tam spokojniej.. paaa

Simba, HappyJo, Elfik, kkisia, Mega, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    PZajrzyj do pierwszego lepszego domu opieki.
    Pusur a kiedy ostatnio zaglądałas do takiego domu opieki ?? Chyba naprawde masz skrzywiony obraz z lat 80tych gdzie ludzie leżeli tylko przywiazani do łóżek...
    Nie te czasy , teraz naprawde w domach opieki jest i ergoterapia , rechabilitacja jak i różne inne stymulacje pacjentów.To nie te czasy!!

szczęśliwa 2 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Nareszcie zatrybilas! Jak miło.
    I o co ten foch? O co?
    O całokształt!!

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ja naprawdę sobie nie wyobrażam, że rodzę, albo leżę skonana po jakimś zabiegu, albo mnie coś bardzo boli (no bo to są sytuacje szpitalne) i muszę komuś co chwilę mówic "proszę"...to jest szpital - tam nie wchodzi nikt obcy - tylko lekarze i pielęgniarki - więc wchodzą bo muszą....ja na pytanie powtórzone podczas porodu o to, czy może mnie jakiś student oglądać - myślałam, że jebnę pytającej...a co dopiero - gdyby mi pukali co 5 minut do drzwi...:)
    Dobre wychowanie i szacunek dla mnie w tej sytuacji polega na tym raczej, żeby te pielęgniary, salowe i lekarze wchodzili cicho i zajmowali się mną tyle, ile wymaga sytuacja - ale każdy ma swoje potrzeby..:)
    I nie znaczy to, ze ja czy ty jestes porypana...
    Akurat tutaj nie czekają na "proszę" raczej pukają zeby uprzedzić ze wchodzą.

anna maria, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W DE tez jest dobrze w szpitalu ,doktory sa mile ,jedzonko dobre ,tez pukaja przed wejsciem:-)wiem bo bylam juz 3 razy;-)

Pusurek, Simba, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

201407014965.png
‹‹ 6018 6019 6020 6021 6022 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ