35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Caffe, mi poszlo w druga strone, zawsze mialam 25 dni, a dzisiaj dostalam @ rowno po 21 dniach! mialam 3 tygodnie temu w srode i dzisiaj sroda i znowu @. Przeciez to jest nienormalne. Pewnie dostane duphaston na uregulowanie cyklu.
caffe, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość
-
Viola wrote:Caffe, mi poszlo w druga strone, zawsze mialam 25 dni, a dzisiaj dostalam @ rowno po 21 dniach! mialam 3 tygodnie temu w srode i dzisiaj sroda i znowu @. Przeciez to jest nienormalne. Pewnie dostane duphaston na uregulowanie cyklu.
Moim zdaniem nie zamartwiaj się. Organizm sam musi się wyregulować. Zbyt krótko jest po poronieniu żeby mówić o zaburzeniach.
Mnie jak się przesunęła druga @ to lekarz powiedział: spokojnie, to że pierwsza była w terminie nie znaczy, że druga też będzie i kazał mi czekać.
Także wyluzuj i daj swojemu organizmowi czas na wyregulowanie się.
Ja po prostu obserwuję każdy swój cykl i porównuję do poprzednich, ale nie na zasadzie nakręcania sie, tylko zwykłych obserwacji. Jeśli Cię nic nie boli, to nie ma się czym martwić, a tym bardziej jeśli wyniki kontrolne są ok. Nie uważam żebyś też musiała sztucznie nakręcać się hormonami.
Domyślam się, że jak najszybciej chcesz zajść w ciążę, ale na siłe nic nie przyśpieszysz. Zacytuje jeszcze raz mojego lekarza: co nagle to po diable.
Wyluzuj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2013, 11:07
Reni, inessa lubią tę wiadomość
-
to fakt
moja przyjaciółka poroniła i jej lekarz też zalecił wstrzymanie się z ciążą 3 miesiące, żeby organizm odetchnął
odczekała i zaraz rodzinie raczyła na mnie poczekać..
ale ok będzie od kogo ubranka brać
caffe, bliska77, inessa, megan8 lubią tę wiadomość
-
wiem, ze sie nakrecilam i teraz jak napisala Reni jestem uzalezniona od mierzenia temperatury, obserwacji sluzu i tego wszystkiego.
Ale mysle tez ze wynika to z tego ze jak zapadla decyzja ze staramy sie o dzidziusia to zaszlismy za pierwszym razem. 17 lat uwazania, antykoncepcji i tu pierwsze podejscie i jest zaraz po podjeciu proby. I wydawalo mi sie ze jak nam tak dobrze poszlo to teraz tez tak powinno byc...a niestety nie jest....Reni, caffe, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość
-
Kochana będzie ok... daj "śmiesznej" kwarantannę na 3 miechy niech się zregeneruje i zobaczysz szybko pójdzie
Viola wrote:wiem, ze sie nakrecilam i teraz jak napisala Reni jestem uzalezniona od mierzenia temperatury, obserwacji sluzu i tego wszystkiego.
Ale mysle tez ze wynika to z tego ze jak zapadla decyzja ze staramy sie o dzidziusia to zaszlismy za pierwszym razem. 17 lat uwazania, antykoncepcji i tu pierwsze podejscie i jest zaraz po podjeciu proby. I wydawalo mi sie ze jak nam tak dobrze poszlo to teraz tez tak powinno byc...a niestety nie jest....caffe, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość
-
jak goni? gdzie?
Gonić to Cię może wściekły pies albo biegunka do toalety a Ty moja droga masz jeszcze chwilę
Motto Naszego forum jakie jest? kto przypomni?
"eee, to duzo czasu jeszcze jest, tak spokojnie do 45 roku albo i dalej"
Viola wrote:Dziekuje Reni...oby..bo mnie niestety czas goni...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2013, 11:34
Jolka76, caffe, Sylwia78, polarmiś, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mowisz Reni ze do 45...ja sobie zalozylam ze w tym roku musze urodzic, ale juz sie to przesunelo, wiec nowe zalozenie mowi ze max do konca przyszlego roku, a jak bedzie zobaczymy...pewnie zwariuje od tego czytania, mierzenia, porownywania...ale fajnie tu jest z wami:-) aparatki z Was niezle:-)
Reni, caffe, gosia7122, inessa, megan8 lubią tę wiadomość
-
Sylwia78 wrote:ok doczytałam was ale nie pamiętam co i komu miałam napisac9nowa przypadlosc w ciązy- skleroza)
jutro mam wizyte w Medicoverze,miala to być wizyta kontrolna przed zajściem w ciaze ale z racji tego ze jestem już w ciąży i na wizyte czekałam miesiąc to pojde a co, i niesmialo mam nadzieje ze uslysze serduszko
caffe, Sylwia78, inessa lubią tę wiadomość
-
marynka wrote:Ale najlepszy był mój synek, jak poszliśmy do szpitala przywitać nowonarodzone dziecko mojego szwagra. Miał wtedy cztery latka. Spojrzał na szwagierkę, na dziecko i zapytał: Ciociu, a jak ci tę dzidzię wyciągnęli? Widelcem?
caffe, inessa lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:ooooo już....mhmmm.. zapisałam
normalnie mam kalendarz na lodówce przyklejony ( tam zaznaczam kiedy i jakie leki podaję psuwięc dojdą też bzykanka
hahahaReni, caffe, inessa lubią tę wiadomość