35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ania.g wrote:O ciasteczka, moja starsza córka zrobiła dwa dni temu. Były pachnące i pięknie ozdobione ale nie został już okruszek...Obiecała nową porcję na święta
może coś sie ostanie na święta
ania.g lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyania.g wrote:O ciasteczka, moja starsza córka zrobiła dwa dni temu. Były pachnące i pięknie ozdobione ale nie został już okruszek...Obiecała nową porcję na święta
mam nadzieję, ze się nasyca i w święta coś zostanieMega, Iwone, kapturnica, kkisia lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:a to mój młody podczas ozdabiania pierników - w soim żywiole
Ey ale patrzac na ślady to ozdabial nie tylko pierniki ale siebie tezWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 14:08
Iwone, Mega, macduska, Bozia3, Heretyczka, kkisia lubią tę wiadomość
-
Takie domowe ciasteczka duuużo lepsze niż ze sklepu, wiec nie ma sie co dziwić ze znikają w oka mgnieniu
u mnie jak sie piecze ciasto w sobotę to w niedziele na wieczór znika ostatni kawałek
Iwone, macduska, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Mega wrote:Takie domowe ciasteczka duuużo lepsze niż ze sklepu, wiec nie ma sie co dziwić ze znikają w oka mgnieniu
u mnie jak sie piecze ciasto w sobotę to w niedziele na wieczór znika ostatni kawałek
U mnie ciacho znika w ten sam dzień. Ja mieszkam z samymi łasuchamiMega, Bozia3, malgos741, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
No domowe kruche, krucho -drozdzowe , słoneczka z kremem, rurki , kokoski.Do tego miodownik z migdałami i masa krówkowa..Oczywiscie nie moze zabraknac mojeo ulubionego makowca i piernika rpzekladanego swojskim dzemorem z czarnej porzeczki.....Na szczescie wtym roku bedzie u mnie duzo mniej gości wiec i pokusa bedzie mniejsza bo upieke mniej .Znaczy mam taki plan..A jak znam zycie to wymusza na mnie szantazem
Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIwone wrote:ja chyba w tym roku nie upiekę ciasteczek
Jestem wykończona psychicznie przez moje dzieciaki.
Iwone, Bozia3, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Ja tez mam wylane w tym roku na pichcenie. Robie niezbedne minimum i wale reszte. I tak polowy nie bede jesc...
Gości już na obiadki nie proszę, tylko na kawę, wiec nie mam potrzeby robienia duzych ilości.ania.g, macduska, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIwone wrote:Ja już od dawna robię kilka rzeczy ale naprawdę w malutkich ilościach. U mnie nic się nie wyrzuca, bo nie ma tyle tego żeby nie zjedli. W drugi dzień świąt gotuję normalny obiad. Jedynie robię kilka ciast i makówki.
Gości już na obiadki nie proszę, tylko na kawę, wiec nie mam potrzeby robienia duzych ilości.
u nas przez dwa dni świąt jemy jeszcze wigilijne potrawy - sa przygotowywane w ilościach przemysłowych- bo też smakują w te dni wyjątkowo
- i ten zapach konopnego oleju....mmmmmIwone, kapturnica, Heretyczka, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:a dlaczego miałabyś nie jeść?
Mega, Iwone, HappyJo, iwcia77 lubią tę wiadomość