35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
kapturnica wrote:YYYYY??? Ale niby dlaczego?????
Przeciez jedyne w sumie co nie powinno sie ejsc to surowych mies , surowych jaj wystrzegac ze wzgl na zatrucia..Pierwsze slysze co piszesz...Ja normalnie jadlam nabiał, normalnie jadłam słodkie jak miałam ochote .Nie slodzilam bo nie slodze...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 21:47
iwcia77, Sabina, Mega lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
nick nieaktualnyElfik do Ciebie i innych gdańszczanek - mam pytanie:
Czy znacie jakiś fajny hotel ze Spa w okolicach Trójmiasta?
Moja kuzynka przyjeżdża na święta z Cypru i jej się zamaniło pokazać facetowi nasz Bałtyk.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 21:47
iwcia77, Pusurek, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość
-
malgos741 wrote:dziś moja pracownica-koleżanka mi właśnie to powiedziała że lekarz jej tak powiedział, o jajkach i surowym mięsie, mleku czy surowych rybach to wiedziałam ale o nabiale przetworzonym to nie podobno tam są cukry nie korzystne dla ciąży ...chore a ja uwielbiam jogurty i deserki mleczne. Ta ma dopiero 5 tydzień a zaczyna wymyślać ... no i oczywiście jak najmniej godzin pracować, zwolnienia nie brała choć jej proponował.
Arwena lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiecie co?
Zamówiłam firankę do sypialni.
Pani dzwoni dzisiaj ze gotowa , jadę-
- kosztuje o 5 dych wiecej bo dodała z własnej woli lamówkę, nawaliła materiału ... myślę spoko, baba wie co robi w końcu uszyła niejedną...
wieszam w domu a jedna część firanki 10 cm za długa...Sabina, Heretyczka, Mega, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość
-
malgos741 wrote:dziś moja pracownica-koleżanka mi właśnie to powiedziała że lekarz jej tak powiedział, o jajkach i surowym mięsie, mleku czy surowych rybach to wiedziałam ale o nabiale przetworzonym to nie podobno tam są cukry nie korzystne dla ciąży ...chore a ja uwielbiam jogurty i deserki mleczne. Ta ma dopiero 5 tydzień a zaczyna wymyślać ... no i oczywiście jak najmniej godzin pracować, zwolnienia nie brała choć jej proponował jest na prowizji.
Nie sluchaj takiego prdolenia heheheehhemalgos741, Sabina lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:Moremi- help- nie kumam o co kamon:
Racuchy z jabłkami
Do sporej miski wrzucić dwie szklanki mąki (zawartośc! Szklankę zostawić na pózniej)
TO ZNACZY ILE WRZUCIC ? 2 SZKL A TRZECIA NA POZNIEJ ? CZY 1 SZKL A DRUGA NA POZNIEJ?
i szczyptę soli. Zrobić taki większy dołek i pokruszyć 1/3 kostki drożdży, zasypać 1 łyżką cukru i zalać letnim mlekiem - połową z 1 i 1/3 szklanki.
ZROZUMIALAM ZE MAM MIEC 1 I 1/3 SZKL MLEKA ALE ZALAC DROZDZE POLOWA TEJ ZAWARTOSCI ?
Odstawić na 15 minut. Ja uruchamiam piekarnik na minutę na full i tam pózniej wstawiam miskę.
Po 15 minutach dodać jedno jajko i resztę mleka. Wymieszać dokładnie łyżką albo hakiem (jest takie coś przy robocie kuchennym). Odstawić na 30-60 minut.
W tym czasie 3 jabłka obrać i pokroić w plasterki, ale nie cieniutkie. Najlepiej takie średnie.
Po wyrośnięciu ciasta dodać jabłka i smażyć na rumiany złoty kolor. Osączyć i posypać cukrem pudrem.
Najlepsze na ciepło, ale na zimno też są zjadliwe.
Zamiast świeżych drożdży mogą być instant - tutaj przykładowy przelicznik
SORY, ALE JAM CI BETON KUCHENNY I JAK NIE MAM NAPISANE CO PO CZYM MAM ZROBIC TO MI ZAKALCE POWYCHODZA
Dwie szklanki mąkichciałam żartem zabłysnąć z tą szklanką i na Twoim przypadku wyszło, że poniosłam klęskę.
Tak, drożdże zalać połową mleka. Drugą połowę dodajesz po wyrośnięciu ciasta.
Co jeszcze niezrozumiałe?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 21:50
iwcia77, Simba, Bozia3, Mega, kkisia, Reni lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
macduska wrote:Wiecie co?
- kosztuje o 5 dych wiecej bo dodała z własnej woli lamówkę, nawaliła materiału ... myślę spoko, baba wie co robi w końcu uszyła niejedną...
wieszam w domu a jedna część firanki 10 cm za długa...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 21:51
moremi, iwcia77, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Elfik do Ciebie i innych gdańszczanek - mam pytanie:
Moja kuzynka przyjeżdża na święta z Cypru i jej się zamaniło pokazać facetowi nasz Bałtyk.
ja pomomo, ze z trojwsi to jak z Alojzem przylatuje to hotelu szukamy na trip advisor- moze sproboj. -
macduska wrote:Wiecie co?
wieszam w domu a jedna część firanki 10 cm za długa...
u Macdusi atrakcji ciag dalszy....iwcia77, Simba, macduska, Sabina, kkisia, moremi lubią tę wiadomość
gretka -
Macdu Ty wez kobito jakie szamanskie zaklecia odpraw bo sie ciebie cos czepło hehehe No tyle miec w tak krotkim czasie zdarzen to ja bym chawiere juz kadziła jakimi ziółkami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 21:54
iwcia77, Sabina, Elfik, Arwena, kkisia, moremi lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:skoro pracujecie razem tzn tez jest fryzjerka? to sie nie dziwie, nie mozna dlugo stac na nogach, poza tym wdychanie amoniaku , farb i plynow do trwalej ondulacji jest bardzo szkodliwe zwlaszcza w 1 trym jak wszystko sie rozwija, wiec niech kolezanka bierze juz zwolnienie.
iwcia77, Sabina, Arwena, kkisia, moremi lubią tę wiadomość
kariotypy ok
mutacja MTHFR
kapturnica wrote:Wiesz co??Ty to bier przez palce..Chyba sie jej ciaża na mozg rzuciła
Nie sluchaj takiego prdolenia heheheehheiwcia77, kapturnica, Sabina, kkisia, moremi lubią tę wiadomość
kariotypy ok
mutacja MTHFR
moremi wrote:O masz. A myślałam, że prościej się nie da
Dwie szklanki mąkichciałam żartem zabłysnąć z tą szklanką i na Twoim przypadku wyszło, że poniosłam klęskę.
Tak, drożdże zalać połową mleka. Drugą połowę dodajesz po wyrośnięciu ciasta.
Co jeszcze niezrozumiałe?
teraz dopiero zajarzylam dowcipa na przyszlosc to ja przepisy na ciasta i slodkosci traktuje strasznie powaznie i zawsze mam 1000 zagwozdek
no taki ciastowy beton
malgos741, Mega, kkisia, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyElfik wrote:A młodej nie będzie przykro? Ze jej fotka nie idzie tylko new kid? Pewnie powiesz, ze nie lubi...
Ale moja starsza siostra takie rzeczy mi kiedyś wyzygala, ze jak będę miała drugie, to kurde czekoladę po podzieleniu bede ważyć na wadze kuchennej żeby było po równo...
Wiesz, ona duza i rozgarnieta jest. I nie ma w niej cienia zazdrosci.
Poza tym z tym wazeniem czekolady, to tak sie nie da. Kazdemu dajesz wg wieku i potrzeb. I to jest sprawiedliwe. Bo ktores moze nie bedzie lubilo czekolady? ,)ania.g, anna maria, malgos741, kkisia, moremi lubią tę wiadomość
-
ania.g wrote:Małgoś a jakie to farby, w sensie co to za firma?
Wella Color Touch farba do włosów bez amoniaku, 70% pokrycia siwizny 60 mlania.g, Sabina, iwcia77, Arwena, kkisia, moremi lubią tę wiadomość
kariotypy ok
mutacja MTHFR
nick nieaktualnymacduska wrote:Elfik do Ciebie i innych gdańszczanek - mam pytanie:
Moja kuzynka przyjeżdża na święta z Cypru i jej się zamaniło pokazać facetowi nasz Bałtyk.
http://www.dworoliwski.pl/
Sa zadowoleni na maxa. Mieszkali tam pilkarze niemieccy podczas Euro i byli zachwyceni.
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
malgos741 wrote:Farba do włosów Loreal Inoa, bez amoniaku, Matrix color sync toner,
Wella Color Touch farba do włosów bez amoniaku, 70% pokrycia siwizny 60 mlWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 22:11
Sabina, Arwena lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4