X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ciekawi mnie dlaczego Bak? Owad czy.....z gaz z odbytu?
    Powaznie, interesuje mnie etymologia tej nazwy
    :)
    A nie mowi sie tak na dzieci pieszczotliwie?
    Na mojego M jak był mały, starzy mówili Żuk :) to chyba jeszcze gorzej, bo to sie od razu kojarzy z zukiem gnojowym ;)

moremi, kapturnica, Mega, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Możliwe.
    Najwiecej i najszybciej tyłam w drugim trymestrze. W trzecim zgaga kompletnie odebrała mi przyjemność z jedzenia, nawet w którymś momencie zaczęłam sie martwić ze chudnę. Inna sprawa, ze tam juz dużo miejsca na żołądek nie ma...

No i dodam jeszcze ze ja na swój wygląd w ciazy nie narzekam - spodziewałam sie ze bedzie duuuuuuzo gorzej. Z tylu praktycznie nie wyglądam jakbym była w ciazy, co jest tym bardziej dziwne, ze jak zaczynam tyć to od razu dupa, biodra, uda. A teraz zostało mi to oszczędzone.
    Ciekawe co bedzie po porodzie...jak ta cała napięta tkanka opadnie. Na kolana ;)
    Nic nie opadnie. Moja koleżanka niedawno urodziła blizniaki dwujajowe i jeden ważył 3300, a drugi 3600. Nikt się nie spodziewał, że tak duże dzieciaki będą. Dwa miesiące po i już prawie brzucha nie ma :-) a i przytyła w rezultacie 11 kg, z czego 7 to były dzieciaki. Mówiła, że pod koniec schudła (na wadze), ale brzuch urósł, a rezultat jest cudny :-)

Simba, malgos741, Arwena, kkisia, gretka, Sabina, iwcia77, caffe lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Na mojego M jak był mały, starzy mówili Żuk :) to chyba jeszcze gorzej, bo to sie od razu kojarzy z zukiem gnojowym ;)
    Różne zdrobnienia słyszałam: robaczek, myszka, kotek, muszka, motylek itp. itd.

Simba, kapturnica lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Simba Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Nic nie opadnie. Moja koleżanka niedawno urodziła blizniaki dwujajowe i jeden ważył 3300, a drugi 3600. Nikt się nie spodziewał, że tak duże dzieciaki będą. Dwa miesiące po i już prawie brzucha nie ma :-) a i przytyła w rezultacie 11 kg, z czego 7 to były dzieciaki. Mówiła, że pod koniec schudła (na wadze), ale brzuch urósł, a rezultat jest cudny :-)
    Jeszcze wiecej, jeszcze jeszcze potrzebuje jeszcze wiecej takich historii :)
    Jezu to ona strasznie długo je chyba nosiła? Czyżby do 40 tygodnia? Proponuje poinformować Watykan i zgłosić ja na świętą.

Arwena, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Jeszcze wiecej, jeszcze jeszcze potrzebuje jeszcze wiecej takich historii :)
    Jezu to ona strasznie długo je chyba nosiła? Czyżby do 40 tygodnia? Proponuje poinformować Watykan i zgłosić ja na świętą.
    To był 36 tydzień. I ponoć zrobiła awanturę, bo chcieli ją jeszcze dwa tygodnie przetrzymać.

Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak chcesz więcej takich historii, to moja kuzynka po urodzeniu blizniaczek dwujajowych miesiąc po porodzie była chuda. Ważyła 50 kg przy wzroście 157 cm. Dziewczyny miały w okolicach 3 kg.

Sabina, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    I jak chcesz więcej takich historii, to moja kuzynka po urodzeniu blizniaczek dwujajowych miesiąc po porodzie była chuda. Ważyła 50 kg przy wzroście 157 cm. Dziewczyny miały w okolicach 3 kg.
    no to niezły zajob musi być przy bliźniakach..;) chłe chłe

moremi, Mega, Simba, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ha a mojego młodego moj maUż nazywal Karaluszkiem ;D Tego nie ogarnie ;)

moremi, Mega, Simba lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No wg mnie dobrze ci przesunął ;) idealnie wzorowo 6tempek nizszych przed wzrostem..No i idealne wstrzelenie z bzykiem ;)
    no ale owulka powinna byc przed skokiem, a ovu zaznaczyl owulke w dzien skoku..

477706bb5ioid7xx.jpg
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello dziewczynki ;)
    Simba piękniusi brzusio :)

Simba lubi tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Bak kojarzy mi sie jednoznacznie- smierdzaco, dlatego nie nazwalabym tak dziecka, no chyba zeby rzeczywiscie smierdzialo ;)
    ale chodzi mi o etymologie?
    pochodzi ta nazwa z odbytu czy od owada? (chyba ze z odbytu owada? )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 09:41

Mega, Reni, Arwena lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    ale one nie sa fizjologiczne ;)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Hej laseczki.
    Mam taką małą prośbę, czy któraś z Was mogłaby mi poradzić jakie badania z krwi mogę zrobić synowi, bo ciągle go brzuch boli a badania chcę zrobić prywatnie bo ta nasza lekarka jest jakaś nie wydarzona i wiecznie nie wie co mu jest, dlatego chcę mu wszystkie możliwe badania porobić jak tylko będzie wolne od szkoły.
    Zaprowadź syna na biorezonans. Wykryje wszelkie pasożyty. Nie da Ci tego standardowe badanie kału. Jak lekarz nie umie zdiagnozować to są to najprawdopodobniej pasożyty. Z resztą wszyscy je mamy tylko niektóre bardziej dają się we znaki np. poprzez bóle brzucha. Człowiek powinien chociaż raz w roku wziąć tabsy na odrobaczenie albo utłuc robactwo też za pomocą biorenozansu.

Dorka1979, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba, brzuch klasa i odziany z klasa :)
    Bedzie dla mnie to wdzianko pozniej? ;)

moremi, Reni, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się uśmiałam :-)

bry
    iwcia77 wrote:
    Reni ty £asuchu! 2 razy cie przylapano ;D

https://www.facebook.com/video.php?v=936443523039227&pnref=story

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Simba, jaki masz piękny brzuszek <3
    Ale sobie dziś pospałam, normalnie w szoku jestem. Marcel zjadł o 22 a potem o 2 rano, ale o tej 2 to mąż go karmił. I tak oto spałam do 6 rano :) Cudnie :)

Mega, Arwena, moremi, Bozia3, kkisia, gretka, Pusurek, Simba, iwcia77, caffe lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Mega Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba brzuszek prześliczny :D ja chce taki!

Simba lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dla dziewczyn ktore znaja rosyjski proponuje posluchac Siemiona Slepakova. Wrzucilam jedna piosenke ale wszystkie ktore spiewa sa ekstra- walor tekstowy.

http://m.youtube.com/watch?list=PL1573C9C8E29331C0&v=AUovGLdse9w

moremi, Bozia3, Simba lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na dzieci??? no bez jaj
    zaamorowani tak do siebie mówią ale do dzieci?
    moremi wrote:

moremi lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba moja kumpela z bliźniakami przytyła tylko 13 kg więc nie martw się :-) i dzieciaki zdrowe się urodziły

Simba lubi tę wiadomość

‹‹ 6079 6080 6081 6082 6083 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ