35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Halo lasencje
nie nadrobię...
Fajnie, ze pojawiło się pytanie do eksperta. Byłam u tego gościa, konkretny i wydawał się mieć dużą wiedzę.
Między innymi od niego dowiedziałam się, że badania prolaktyny po obciążeniu już się nie stosuje, jest takie pytanie na forum, jestem ciekawa co odpowie
Może wreszcie Kaptę przekonam)))))))
Najgorsze jest to, że jak powiedział, że na co ja czekam, trzeba robić in vitro jak najszybciej, to się wkurzyłam i więcej nie poszłam - wiadomo, Invicta chce kasy..
Po czasie wiem, że może i jest w tym chęć zarobku (w końcu to firma, a nie zakład charytatywny) ale i duża część prawdy..
Jest to tzw, przez mojego gina, mądrość następcza..
hehehe
Evans przegoniłyście?
Miłego dzionka:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 12:09
kapturnica, Parka, macduska, kkisia, ania.g, Mala79, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
Elfik wrote:Halo lasencje
nie nadrobię...
Fajnie, ze pojawiło się pytanie do eksperta. Byłam u tego gościa, konkretny i wydawał się mieć dużą wiedzę.
Między innymi od niego dowiedziałam się, że badania prolaktyny po obciążeniu już się nie stosuje, jest takie pytanie na forum, jestem ciekawa co odpowie
Może wreszcie Kaptę przekonam))))))
Miłego dzionka:)
No jesli na nie odpowie..Podobno odpowiadal bedzie tylko na najwiecej lajkowane pytania..Wiec zobaczymy...
-
Bozia3 wrote:w Krakowie jest więcej takich wianuszków - np.
- pociąg jest opóźniony dwajścia minut
- kupuje się wekę (taka długa bułka)
- nosi się rajtki
- w lesie są borówki, a nie czarne jagody
- na ścianach kładzie się flizy (kafelki)
- idz ze idz ze...(w sensie pierdolisz głupoty)
i różne takie
ja jestem ze wschodu, ale akcentu u siebie już nie zauważam..
Haa w moich południowo wschodnich stronach mówi sie identycznie , rajtki, weka oczywiscie dalej do kupienia w piekarni, zbieramy borowkeitd...
Ale powiem Wam ,ze to jest wlasnie piekne..Te naleciałosci i wlasne slowa..Ojj jak ja slysze prawdziwa goralke albo slązare to miód na uszy.No a przy ukrainskiej granicy jak zaciagaja i mówia ta joj itd.
Uwielbiam gware ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 12:25
Bozia3, moremi lubią tę wiadomość
-
FLIZYBozia3 wrote:w Krakowie jest więcej takich wianuszków - np.
- nosi się rajtki
i różne takie
ja jestem ze wschodu, ale akcentu u siebie już nie zauważam... -
nick nieaktualnykapturnica wrote:Haa wmoich południowo wschodnich stronach mówi sie identyc\nie , rajtki, weka oczywiscie dalejdo zakupienia w piekarni, zbieramy borowke
itd...
Ale powiem Wam ,ze to jest wlasnie piekne..Te naleciałosci i wlasne slowa..Ojj jak ja slysze prawdziwa goralke albo slązare to miód na uszy.No a przy ukrainskiej granicy jak zaciagaja i mówia ta joj itd.
Uwielbiam gware ..
ta joj nie mówię, ( moze za daleko granicy- 100 km) ale śpiewny zaśpiew jest,
co dziwne na żywo nie słyszę tego ale wystarczy z kimś rozmawiać przez telefon i od razu słychać,
u nas się mówi na pogrzebacz - kulas,
Pytanie " jużes sie obuł? " oznacza " Czy już założyłeś buty?"
ciekniem ligać - chodźmy się położyc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 12:29
kapturnica, Bozia3, moremi, gretka, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:moja choinka rośnie w ogrodzie
- posadziliśmy kiedyś pare drzewek w tym celu i teraz są gotowe do wycięcia, co roku dosadzamy noweu nas ogródek jest teściowej i wolę nic nie sadzić niż się z nią użerać.
macduska, Iwone, Simba, Mala79 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Bozia3 wrote:w Krakowie jest więcej takich wianuszków - np.
- nosi się rajtki
i różne takie
ja jestem ze wschodu, ale akcentu u siebie już nie zauważam...kapturnica, ComeToMeBaby, kkisia, macduska, Iwone, Bozia3, peppapig, Simba, Mala79, gretka, iwcia77 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
macduska wrote:Iwone a powiedz coś po śląsku,co?
a swoją drogą to dobrze, ze na forum nie słychać mojego wschodniego akcentu...
Już Mikołoj do cia jedzie
Wjelki paket ci przywjezie
Kjery grzeczny cołki rok
Ze geszynku bydzie rod
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3d46ed09b34.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 13:06
kkisia, peppapig, Simba, Mala79, moremi, gretka, malgos741, kapturnica, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam się ja dopiero o 13.
W robocie jestem do 15. Słonko świeci a ja wolę w pracy dzisiaj siedzieć bo w domu mnie czeka maraton matematyczny, syn ma stado zadań mój chłop się nie bierze bo on historyk! A że ja po finansach i rachunkowości to muszę obliczać pola i obwody koła i cholera wie czego,brrrrrr!
Aaa ledwo żyje,w nocy mnie ktoś skopał? Bo tak się czuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 13:17
Mala79, moremi, kkisia, kapturnica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypeppapig wrote:Witam się ja dopiero o 13.
W robocie jestem do 15. Słonko świeci a ja wolę w pracy dzisiaj siedzieć bo w domu mnie czeka maraton matematyczny, syn ma stado zadań mój chłop się nie bierze bo on historyk! A że ja po finansach i rachunkowości to muszę obliczać pola i obwody koła i cholera wie czego,brrrrrr!
Aaa ledwo żyje,w nocy mnie ktoś skopał? Bo tak się czuje.
druga klasa gimnazjum?moremi, peppapig, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ależ mnie mój M wkurzył. Cały tydzień go proszę żeby wyrzucił kartony, które zostały jeszcze z czasów remontu. Dziś to samo. Więc mu powiedziałam, że to co dla niego ważne to załatwia raz dwa trzy, a jak coś dla mnie jest ważne to ma to w nosie. Dowiedziałam się, że go denerwuje takie wypominanie co zrobił a czego nie zrobił. Sama wyniosłam kartony na śmieci i nowa awantura bo powinnam je wynieść do piwnicy, bo jemu będą potrzebna. A w dupie to mmam!
ania.g, Simba, Pusurek, Iwone, peppapig, Mala79, macduska, Bozia3, moremi, kkisia, Mega, gretka, malgos741, kapturnica, gosia7122, Reni, SolarPolar, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:hahaha no tak- to może konkurs na nowego nicka?
skrót jakiś?
btw sprawdzałam wcześniej czy mogę zmienić nicka ale nie ma takiej możliwości chyba, mój men podejrzał tego nicka i teraz już nie jestem taka anonimowa
z tymi wynikami to jeszcze czekam na @ (chociaż w sumie to nie heheh- jak na moje mam najpiękniejszy wykres ze wszystkich dotychczasowych) i robię hormony, kazała mi lekarka zrobić w 3-4 dniu cyklu. Jak to zrobię umawiam się do niej na wizytę i zobaczymy. Jeśli uzna, ze niskie wyniki to da mi coś na poprawę parametrów, wspominała o tym jak mi zlecała badania. Wierzę w nią, bo u nas w mieście ma chyba najlepsze opinie i też ją tak odebrałam. No zobaczymy.
dziewczyny- ja mam faceta z Krakowaon zawsze wychodzi na pole, ja na dwór
Simba, macduska, Bozia3, Mala79, moremi, kkisia, Mega, kapturnica, ComeToMeBaby, Reni, iwcia77 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
mysza1975 wrote:Ależ mnie mój M wkurzył. Cały tydzień go proszę żeby wyrzucił kartony, które zostały jeszcze z czasów remontu. Dziś to samo. Więc mu powiedziałam, że to co dla niego ważne to załatwia raz dwa trzy, a jak coś dla mnie jest ważne to ma to w nosie. Dowiedziałam się, że go denerwuje takie wypominanie co zrobił a czego nie zrobił. Sama wyniosłam kartony na śmieci i nowa awantura bo powinnam je wynieść do piwnicy, bo jemu będą potrzebna. A w dupie to mmam!
Ja dziś przypomniałam o naprawie zlewu w kuchni i co? Wnerwił się że mu przypominam więc odparłam że będę o tym ględzić póki nie zrobi (sam nie pamięta) bo nie będę czekać trzy miesiące. Nie wiem czy oni tak lubią to nasze gadanie, nie lepiej zrobić od razu i nie słuchać gadania?peppapig, moremi, kkisia, Mega lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualny