X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo lasencje
    nie nadrobię...

Fajnie, ze pojawiło się pytanie do eksperta. Byłam u tego gościa, konkretny i wydawał się mieć dużą wiedzę.
    Między innymi od niego dowiedziałam się, że badania prolaktyny po obciążeniu już się nie stosuje, jest takie pytanie na forum, jestem ciekawa co odpowie :)
    Może wreszcie Kaptę przekonam :))))))))

Najgorsze jest to, że jak powiedział, że na co ja czekam, trzeba robić in vitro jak najszybciej, to się wkurzyłam i więcej nie poszłam - wiadomo, Invicta chce kasy..
    Po czasie wiem, że może i jest w tym chęć zarobku (w końcu to firma, a nie zakład charytatywny) ale i duża część prawdy..

Jest to tzw, przez mojego gina, mądrość następcza..
    hehehe

Evans przegoniłyście?

Miłego dzionka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 12:09

kapturnica, Parka, macduska, kkisia, ania.g, Mala79, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Halo lasencje
    nie nadrobię...

Fajnie, ze pojawiło się pytanie do eksperta. Byłam u tego gościa, konkretny i wydawał się mieć dużą wiedzę.
    Między innymi od niego dowiedziałam się, że badania prolaktyny po obciążeniu już się nie stosuje, jest takie pytanie na forum, jestem ciekawa co odpowie :)
    Może wreszcie Kaptę przekonam :)))))))

Miłego dzionka:)

No jesli na nie odpowie..Podobno odpowiadal bedzie tylko na najwiecej lajkowane pytania..Wiec zobaczymy...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No jesli na nie odpowie..Podobno odpowiadal bedzie tylko na najwiecej lajkowane pytania..Wiec zobaczymy...

no to lajkować!
    Prosimy koleżanki o wsparcie pytania !
    ;)

kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    w Krakowie jest więcej takich wianuszków - np.
    - pociąg jest opóźniony dwajścia minut
    - kupuje się wekę (taka długa bułka)
    - nosi się rajtki
    - w lesie są borówki, a nie czarne jagody
    - na ścianach kładzie się flizy (kafelki)
    - idz ze idz ze...(w sensie pierdolisz głupoty)
    i różne takie :)
    ja jestem ze wschodu, ale akcentu u siebie już nie zauważam..

Haa w moich południowo wschodnich stronach mówi sie identycznie , rajtki, weka oczywiscie dalej do kupienia w piekarni, zbieramy borowke 8) itd...
    Ale powiem Wam ,ze to jest wlasnie piekne..Te naleciałosci i wlasne slowa..Ojj jak ja slysze prawdziwa goralke albo slązare to miód na uszy.No a przy ukrainskiej granicy jak zaciagaja i mówia ta joj itd.
    Uwielbiam gware ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 12:25

Bozia3, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    no to lajkować!
    Prosimy koleżanki o wsparcie pytania !
    ;)
    =D

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FLIZY :)
    Bozia3 wrote:
    - nosi się rajtki
    ja jestem ze wschodu, ale akcentu u siebie już nie zauważam...

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Haa wmoich południowo wschodnich stronach mówi sie identyc\nie , rajtki, weka oczywiscie dalejdo zakupienia w piekarni, zbieramy borowke 8) itd...
    Ale powiem Wam ,ze to jest wlasnie piekne..Te naleciałosci i wlasne slowa..Ojj jak ja slysze prawdziwa goralke albo slązare to miód na uszy.No a przy ukrainskiej granicy jak zaciagaja i mówia ta joj itd.
    Uwielbiam gware ..

ta joj nie mówię, ( moze za daleko granicy- 100 km) ale śpiewny zaśpiew jest,
    co dziwne na żywo nie słyszę tego ale wystarczy z kimś rozmawiać przez telefon i od razu słychać,

u nas się mówi na pogrzebacz - kulas,

Pytanie " jużes sie obuł? " oznacza " Czy już założyłeś buty?"

ciekniem ligać - chodźmy się położyc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 12:29

kapturnica, Bozia3, moremi, gretka, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    moja choinka rośnie w ogrodzie

- posadziliśmy kiedyś pare drzewek w tym celu i teraz są gotowe do wycięcia, co roku dosadzamy nowe
    Ale masz fajnie :) u nas ogródek jest teściowej i wolę nic nie sadzić niż się z nią użerać.

macduska, Iwone, Simba, Mala79 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    - nosi się rajtki
    ja jestem ze wschodu, ale akcentu u siebie już nie zauważam...
    A zamiast na dwór idzie się na pole :)

kapturnica, ComeToMeBaby, kkisia, macduska, Iwone, Bozia3, peppapig, Simba, Mala79, gretka, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 13:24

kkisia, macduska, Bozia3, peppapig, ania.g, Simba, Mala79, moremi, malgos741, gosia7122, Reni, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Iwone a powiedz coś po śląsku,co?

a swoją drogą to dobrze, ze na forum nie słychać mojego wschodniego akcentu...

Już Mikołoj do cia jedzie
    Wjelki paket ci przywjezie
    Kjery grzeczny cołki rok
    Ze geszynku bydzie rod

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3d46ed09b34.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 13:06

kkisia, peppapig, Simba, Mala79, moremi, gretka, malgos741, kapturnica, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    moja choinka rośnie w ogrodzie

- posadziliśmy kiedyś pare drzewek w tym celu i teraz są gotowe do wycięcia, co roku dosadzamy nowe
    My też mamy u siebie choinki, ale na razie wycinamy i nie sadzimy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Już Mikołoj do cia jedzie
    Wjelki paket ci przywjezie
    Kjery grzeczny cołki rok
    Ze geszynku bydzie rod

:-)

kapturnica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ja dopiero o 13.
    W robocie jestem do 15. Słonko świeci a ja wolę w pracy dzisiaj siedzieć bo w domu mnie czeka maraton matematyczny, syn ma stado zadań mój chłop się nie bierze bo on historyk! A że ja po finansach i rachunkowości to muszę obliczać pola i obwody koła i cholera wie czego,brrrrrr!
    Aaa ledwo żyje,w nocy mnie ktoś skopał? Bo tak się czuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 13:17

Mala79, moremi, kkisia, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Witam się ja dopiero o 13.
    W robocie jestem do 15. Słonko świeci a ja wolę w pracy dzisiaj siedzieć bo w domu mnie czeka maraton matematyczny, syn ma stado zadań mój chłop się nie bierze bo on historyk! A że ja po finansach i rachunkowości to muszę obliczać pola i obwody koła i cholera wie czego,brrrrrr!
    Aaa ledwo żyje,w nocy mnie ktoś skopał? Bo tak się czuje.

druga klasa gimnazjum?

moremi, peppapig, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    druga klasa gimnazjum?
    Tak jest ;) a czy Ty czasem nie pytałaś o boleści brzuchowe syna?

moremi lubi tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ mnie mój M wkurzył. Cały tydzień go proszę żeby wyrzucił kartony, które zostały jeszcze z czasów remontu. Dziś to samo. Więc mu powiedziałam, że to co dla niego ważne to załatwia raz dwa trzy, a jak coś dla mnie jest ważne to ma to w nosie. Dowiedziałam się, że go denerwuje takie wypominanie co zrobił a czego nie zrobił. Sama wyniosłam kartony na śmieci i nowa awantura bo powinnam je wynieść do piwnicy, bo jemu będą potrzebna. A w dupie to mmam!

ania.g, Simba, Pusurek, Iwone, peppapig, Mala79, macduska, Bozia3, moremi, kkisia, Mega, gretka, malgos741, kapturnica, gosia7122, Reni, SolarPolar, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    hahaha no tak- to może konkurs na nowego nicka? :P skrót jakiś?
    btw sprawdzałam wcześniej czy mogę zmienić nicka ale nie ma takiej możliwości chyba, mój men podejrzał tego nicka i teraz już nie jestem taka anonimowa ;)

z tymi wynikami to jeszcze czekam na @ (chociaż w sumie to nie heheh- jak na moje mam najpiękniejszy wykres ze wszystkich dotychczasowych) i robię hormony, kazała mi lekarka zrobić w 3-4 dniu cyklu. Jak to zrobię umawiam się do niej na wizytę i zobaczymy. Jeśli uzna, ze niskie wyniki to da mi coś na poprawę parametrów, wspominała o tym jak mi zlecała badania. Wierzę w nią, bo u nas w mieście ma chyba najlepsze opinie i też ją tak odebrałam. No zobaczymy.

dziewczyny- ja mam faceta z Krakowa :) on zawsze wychodzi na pole, ja na dwór :)
    Można w skrócie pisać Come. Jak pierwszy raz usłyszałam że ktoś w centrum Krakowa wybiera się na pole to się zastanawiałam o co kaman, mają uprawy jakieś blisko czy co :D

Simba, macduska, Bozia3, Mala79, moremi, kkisia, Mega, kapturnica, ComeToMeBaby, Reni, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Ależ mnie mój M wkurzył. Cały tydzień go proszę żeby wyrzucił kartony, które zostały jeszcze z czasów remontu. Dziś to samo. Więc mu powiedziałam, że to co dla niego ważne to załatwia raz dwa trzy, a jak coś dla mnie jest ważne to ma to w nosie. Dowiedziałam się, że go denerwuje takie wypominanie co zrobił a czego nie zrobił. Sama wyniosłam kartony na śmieci i nowa awantura bo powinnam je wynieść do piwnicy, bo jemu będą potrzebna. A w dupie to mmam!
    Mysza, ale masz słodziaka w awatarku :)
    Ja dziś przypomniałam o naprawie zlewu w kuchni i co? Wnerwił się że mu przypominam więc odparłam że będę o tym ględzić póki nie zrobi (sam nie pamięta) bo nie będę czekać trzy miesiące. Nie wiem czy oni tak lubią to nasze gadanie, nie lepiej zrobić od razu i nie słuchać gadania?

peppapig, moremi, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Krakusy dokladaja "sie". Zawroc sie, popacz sie, obejrz sie. :)

kapturnica, ComeToMeBaby, SolarPolar lubią tę wiadomość

‹‹ 6101 6102 6103 6104 6105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ