35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzien dobry.
Dzieci to jednak sa zabawne. Adamek obudzil sie o 3 rano i zaczyna gadke. Wesolutki i wierzgajacy. Ja mam stopery w uszach, wiec biore go na przetrzymanie. On nie odpuszcza. Ja tez twardziel. Nagle on wierzga i nieruchomieje. Jakby zasnal. Mysle se: Udaje, podpucha taka. Jak te robaki, co to truposze udaja, a potem spindalaja w pospiechu. Ale tracam syna palcem, a on nic. Zasnal w pol taktu galopu. A mialam go za ostrzejszego zawodnika.
U mnie dzis snieg z gradem. Milego dnia!Reni, Simba, Bozia3, macduska, Parka, kkisia, Mega, Arwena, Elfik, ania.g, Mala79, moremi, malgos741, caffe, BISCA lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Ojej....Piękna historia...
No dobra, kto jeszcze jest ze slazka?
PS Nie mam prawa sie czepiać? Patrz, raz udało Ci sie mnie rozbawić.
HevenajsdejSimba, kkisia, Mega, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzien doberek,
Przyznam się, że posty Evans musialam czytać po 2-3 razy
Moremi - czy Ty codziennie tę godzinę pływasz? Bo ja raz, góra dwa w tygodniu (w weekend), ale gdybym zwiększyla czestotliwosc do siedmiu w tygodn to moze tez zasluzylabym na miano studentkino, podziwiam
Kurka, mąż wrócił z zakupami - koniec laby, czas przygotować śniadanko.
Miłego dnia!Simba, Mega, macduska, kkisia, Mala79, moremi lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Iwone a powiedz coś po śląsku,co?
a swoją drogą to dobrze, ze na forum nie słychać mojego wschodniego akcentu...
Zawsze jak z moja krakowska promotorka rozmawiam to ona sie wzrusza ze my ze wschodu tak pięknie zaciągamy.
A ja lubie jak ona mowi z zaspiewem: Nie czeba!
Co dziwne mam siostrę cioteczna ktora sie tu urodziła, jej matka pochodziła z Krakowa i ona jak mowi po polsku to tez ma ten akcent.Bozia3, macduska, Pusurek, kkisia, Mala79, moremi, SolarPolar lubią tę wiadomość
-
Wlasnie zobaczyłam przez skore brzucha cała piszczel
Nawet jeśli jest trochę cieżko, to bedzie mi tego pakunku brakowaćBozia3, macduska, Mega, kkisia, kapturnica, Reni, ania.g, Mala79, moremi, gretka, malgos741, paszczakin, SolarPolar, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySimba wrote:Wlasnie zobaczyłam przez skore brzucha cała piszczel
Nawet jeśli jest trochę cieżko, to bedzie mi tego pakunku brakować
no to musi być im ciasno,
a ciekawe jak czworaczki czy trojaczki się mieszczą?
Simba a ty z Lublina pochodzisz?Simba, Mega, kkisia, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySimba wrote:Ja tez mam wschodni akcent.
Zawsze jak z moja krakowska promotorka rozmawiam to ona sie wzrusza ze my ze wschodu tak pięknie zaciągamy.
A ja lubie jak ona mowi z zaspiewem: Nie czeba!
Co dziwne mam siostrę cioteczna ktora sie tu urodziła, jej matka pochodziła z Krakowa i ona jak mowi po polsku to tez ma ten akcent.
mój mąż się zawsze śmieje (a raczej wspomina z rozrzewnieniem)z Krakowskiego zaśpiewu,
jak jeździł tam na studia to pani w PKP mówiła
' pociąg osobowy ... odjedzie z toru czeciego na peronie czecim"Simba, kapturnica, kkisia, Mala79, moremi lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
Widze ze noże latały wczorajSimba uwielbiam cie
Reni jak piesełka? A maz żyje?
Ja tez na początku czytałam posty Evans po 3-4 razy, potem sobie darowałem bo zupełnie w niektórych nie wiedziałam o co chodzi
Lecę sprzątaćSimba, macduska, kkisia, Arwena, Parka, ania.g, Mala79, gretka, malgos741 lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:no to musi być im ciasno,
a ciekawe jak czworaczki czy trojaczki się mieszczą?
Simba a ty z Lublina pochodzisz?
No ciasno ciasno. Trojaczkow to sobie kompletnie nie wyobrażam.macduska, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyParka wrote:Dzien doberek,
Przyznam się, że posty Evans musialam czytać po 2-3 razy
dla mnie w większości były po prostu niezrozumiała,
moze faktycznie się dziewczyna starała cos po polsku pisać a już nie umie,
nie dowiemy się jużkapturnica, Arwena, Parka, Iwone, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
Mega wrote:Dzien dobry
Widze ze noże latały wczorajSimba uwielbiam cie
Reni jak piesełka? A maz żyje?
Ja tez na początku czytałam posty Evans po 3-4 razy, potem sobie darowałem bo zupełnie w niektórych nie wiedziałam o co chodzi
Lecę sprzątać
Moge z Tobą siedziec w ławce? (zanim mnie pani z klasy wyrzuci za impertynencje)Reni, ania.g, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:mój mąż się zawsze śmieje (a raczej wspomina z rozrzewnieniem)z Krakowskiego zaśpiewu,
jak jeździł tam na studia to pani w PKP mówiła
' pociąg osobowy ... odjedzie z toru czeciego na peronie czecim"
- pociąg jest opóźniony dwajścia minut
- kupuje się wekę (taka długa bułka)
- nosi się rajtki
- w lesie są borówki, a nie czarne jagody
- na ścianach kładzie się flizy (kafelki)
- idz ze idz ze...(w sensie pierdolisz głupoty)
i różne takie
ja jestem ze wschodu, ale akcentu u siebie już nie zauważam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 11:49
macduska, kapturnica, Simba, ania.g, kkisia, moremi, gretka, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:dla mnie w większości były po prostu niezrozumiała,
moze faktycznie się dziewczyna starała cos po polsku pisać a już nie umie,
nie dowiemy się już
jak się człowiek skupił - to można było zrozumieć - ale do tego trzeba trochę dobrej woli i dobrego dniaReni, kkisia, moremi, Mega, caffe, SolarPolar, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:w Krakowie jest więcej takich wianuszków - np.
- pociąg jest opóźniony dwajścia minut
- kupuje się wekę (taka długa bułka)
- nosi się rajtki
- w lesie są borówki, a nie czarne jagody
- na ścianach kładzie się flizy (kafelki)
- idz ze idz ze...(w sensie pierdolisz głupoty)
i różne takie
ja jestem ze wschodu, ale akcentu u siebie już nie zauważam...
akcentu u siebie ja też nie zauważam, tylko ci co tu nie mieszkają to go słyszą,
Jeśli chodzi o Evans to stwierdzam tylko fakt, ze nie była zbyt zrozumiała,
mi osobiscie nie przeszkadzała, niech sobie będzie każdy kto chce tutaj być ( ale te duże litery to już mogła wywalić z tekstu, to raczej związku z dawno nieużywanym językiem nie miało)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 12:02
Elfik, Pusurek, moremi lubią tę wiadomość