35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymoremi wrote:Ale to okrągłe wychodzi, a pierogi są jak półksięzyce. Chyba że to inaczej działa.
inaczej ,
tak z 5cm od brzegu ciasta kładziesz farsz, przykrywasz ciastem i wycinasz połówkę,
wychodzi pierożek , taki normalny półksiężyc,
dużo lepsze niz to co ty masz
przynajmniej dla mnie, nie trzeba wycinać kółek -
macduska wrote:inaczej ,
tak z 5cm od brzegu ciasta kładziesz farsz, przykrywasz ciastem i wycinasz połówkę,
wychodzi pierożek , taki normalny półksiężyc,
dużo lepsze niz to co ty masz
przynajmniej dla mnie, nie trzeba wycinać kółekiwcia77, kapturnica, Sabina, Mega lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
moremi wrote:Bozia, my mamy taką plastikową foremkę do lepienia pierogów. Całkiem szybko to idzie.
http://www.okazje.info.pl/okazja/dom-i-ogrod/ibili-foremki-do-robienia-pierogow-440.html
A tutaj znalazłam więcej różnych "pierogownic"
http://www.twenga.pl/forma-do-pierogow.html
I w serduszkasłitasne takie
http://www.okazje.info.pl/okazja/dom-i-ogrod/ibili-foremka-foremki-do-pierogow-10-cm-maszynka-1150.htmlmoremi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoremi wrote:Poproszę historyjkę obrazkową. Jakoś dzisiaj u mnie blond przebija i nie mogę sobie tego wyobrazić.
espeszjaly for ju:
http://www.iv.pl/images/02344461663648660161_thumb.jpg
lepiej nie potrafię narysować
edit. większy rozmiar sie nie mieści, jak w to klikniesz to się powiękaszaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 18:26
moremi, iwcia77, ComeToMeBaby, Simba, Iwone, kkisia, Mega, Mala79 lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:espeszjaly for ju:
http://www.iv.pl/images/02344461663648660161_thumb.jpg
lepiej nie potrafię narysować
edit. większy rozmiar sie nie mieści, jak w to klikniesz to się powiękaszato faktycznie proste
iwcia77, macduska lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
kapturnica wrote:Macdu kurde ale arcydzieło rekodzielnicze żeś strzeliła
jakos nigdy te dwie rzeczy mi w parze nie szly
macduska, moremi, kapturnica, kkisia, Sabina, Mala79 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyiwcia77 wrote:nie dosc ze Wacia artystycznie uzdolniona to jeszcze matme kuma
jakos nigdy te dwie rzeczy mi w parze nie szly
no jestem jestem, nie da się ukryć
naprawdę
kiedyś wam pokażę kartki świąteczne jakie robiłam , albo dekoracje stołów, bukiety i takie tam
jeśli już się chwalę
a teraz spadam bo mnie kumpela na kije wyciąga :-0
do zo!iwcia77, moremi, kapturnica, kkisia, Sabina, malgos741, Mega, SolarPolar lubią tę wiadomość
-
Jak wszyscy to wszyscy, babcia tez:
Oczywiscie ze ciasto robiłam dwa razy, bo ja na suchych drożdżach, a poza tym oczywiscie piekarnik nie grzal sie minutę tylko jakies 10 wiec mi sie pierwsze jakby....upiekło.
Za drugim razem po prostu wymieszałam wszystkie składniki mikserem i odstawilam do wyrośnięcia i było git. Suchych drożdży dodałam 8 gr. Dzieki Moremi, przepis jest superWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 18:48
iwcia77, Iwone, moremi, kapturnica, kkisia, Sabina, SolarPolar, macduska, malgos741, Mega, Arwena, Bozia3, Mala79, HappyJo, megan8 lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Jak wszyscy to wszyscy, babcia tez:
Oczywiscie ze ciasto robiłam dwa razy, bo ja na suchych drożdżach, a poza tym oczywiscie piekarnik nie grzal sie minutę tylko jakies 10 wiec mi sie pierwsze jakby....upiekło.
Za drugim razem po prostu wymieszałam wszystkie składniki mikserem i odstawilam do wyrośnięcia i było git. Suchych drożdży dodałam 8 gr. Dzieki Moremi, przepis jest super
Mi te racuchy z babcią się kojarzą. Na śniadanie zazwyczaj były.
Ostatnio sporo drożdżowych ciast robię. Właśnie pizza dochodzi
Za to w domu mimo sprzątania nadal chpd zalatujeSimba, kapturnica, iwcia77, kkisia, Sabina, macduska, Mega lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
ComeToMeBaby wrote:no, a ja tak czytam i czytam te świąteczne przygotowania i coś mnie tknęło.
spojrzałam w kalendarz, a to święta już za...1,5 tygodnia!!!!!!
łaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa panika.
zwołałam na jutro rodzinną naradę w sprawie świąt.
to, ze mam zrobić sałatkę jarzynową to tradycja, ale co dalej...
a wogóle... prezenty- są wprawdzie jakoś tam skrystalizowane ale jeszcze fizycznie ich brak. eh... ja to zawsze na ostatnią chwilę.
właśnie w tv usłyszałam, że już czas ubierać choinkę buuahahahaaa
chyba nie u mniejak znam życie to pojedziemy po choinkę kilka dni przed wigilią max.
czy tylko ja tak mam?
taki nieogar...?
Rodzinie męża zamówiliśmy część prezentów za punkty na stato... stacji benzynowej. Teść dostanie sweterek żeglarski, który kiedyś jako przeceniony nabyłam. W mojej rodzinie umówiliśmy się, że tylko dzieci dostają prezenty, a dorośli co najwyżej czekoladki. A dzieci jest mnóstwo - całe jedno posiada mój brat.
Mężowi prezentu nie mam, ale on mało skomplikowany - portfel, koszulka, nawet skarpety i się cieszy.
A choinkę postawimy jak posprzątamy. Pewnie dwa dni przed Wigilią, bo dzień przed wyjeżdżamy. I ponieważ bogatsi o doświadczenia z lat poprzednich nie chcemy sprzątać igliwia, nasza choinka jest mała i sztuczna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 19:37
ComeToMeBaby, iwcia77, kkisia, Sabina, Pusurek, macduska, Simba, malgos741, Mega lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualny
-
moremi wrote:Jakby co, to wcale nie trzeba wstawiać do tego piekarnika. Wystarczy w ciepłe miejsce odstawić.
Mi te racuchy z babcią się kojarzą. Na śniadanie zazwyczaj były.
Ostatnio sporo drożdżowych ciast robię. Właśnie pizza dochodzi
Za to w domu mimo sprzątania nadal chpd zalatuje -
nick nieaktualnyHeretyczka wrote:szaleństwo obchodzenia urodzin pewnego żyda
nawet owce tak nie pędzą kiedy pies zaszczeka
ewa a Ty nawet choinki nie będziesz miała?
nic a nic ze światecznej atmosfery???Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 20:18
iwcia77, kapturnica, Mega, Arwena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny