X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiego filma ?bo ja nie w temacie
    paszczakin wrote:
    Cafee pokazesz filma jeszczce raz? Bo ja sie nie zalapalam wczoraj..

iwcia77 lubi tę wiadomość

201407014965.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Jakiego filma ?bo ja nie w temacie

caffe wczoraj pokazywala swoje pociechy.. przez jakies 34 sekundy byl link do filmu..

anna maria, moremi, kkisia, caffe, iwcia77, gosia7122 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek :)

Sabina <3

Mega, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinka <3 trzymaj sie kochana

iwcia77 lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 10:18

paszczakin, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis strajk krajowy (znaczy nic nie dziala, lacznie z transportem), wiec pracuje dzis zdalnie. Nawet sporo juz zrobilam, nie ma to jak laptop w lozku- oszczedzilam sobie przygotowan do wyjscia, przejazdu pociagiem, no normalnie jestem do przodu z robota ;) Rozmawialam z szefem przed chwila, prawie sam siedzi w pracy (bo bidak na rowerze dojezdza i nie mial wymowki, zeby zostac w domu).

A ja w zwiazku z tym zamierzam dzis byc super wydajna- skoncentrowana praca i dluuuuga przerwa na lanczyk, w w gruncie rzeczy na ubieranie choinki i wypisanie kartek swiatecznych..

kkisia, caffe, Mega, moremi, ComeToMeBaby, gretka, Parka, Simba, Pusurek, iwcia77, gosia7122, Mala79 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do opieki nad małym to udało się załatwić żeby wujek i ciocia, którzy są na emeryturze, się nim zajęli. Mamy go dowozić do nich bo to kawałek drogi, latem pewnie czasami oni do nas będą przyjeżdżali.
    Takie wyjście jest lepsze niż oddanie małego pod opiekę osoby, której w ogóle nie znamy. A oni są bardzo za małym, więc są zadowoleni :)

Mega, paszczakin, moremi, kkisia, Arwena, anna maria, kapturnica, Simba, ania.g, Pusurek, iwcia77, gosia7122, Mala79, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    lynk wyciety

dzieki caffe, superowe te Twoje chlopaki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 10:14

caffe lubi tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    dziki cafee, superowe te Twoje chlopaki!
    dzięki :)

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

a młody taki juz wyrosniety, a jaki łysolek!

caffe lubi tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    a młody taki juz wyrosniety, a jaki łysolek!
    on ma włoski, najpierw miał jasne, a teraz mu ciemnieją. No ale fakt, nie ma bujnego fryzu jak niektóre maluchy :)

moremi, Mega, iwcia77, gosia7122 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no...masz szczęście caffe, że się załąpałąm dziś na film..:) chłopaki superowe - mój mały tak się jeszcze nie śmieje - ale już niedługo....:)

dziś wieczorem robię pasztet z selera - już zakupiłam co trzeba...:)

caffe, moremi, kkisia, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za wszystkie opinie co do wyboru miejsca życia...ja jestem raczej spontaniczna i podejmuję decyzję szybciej, natomiast mój chłop to masakra....dojrzewa do wszystkiego miesiącami, latami (łącznie z naprawieniem czegoś...;). kiedy będzie zrobione? - "jak się ociepli" i "nie trzeba mi ciągle przypominać - raz na pół roku wystarczy" to u mnie na porządku dziennym...:)

najbardziej mnie rozbawiła opinia macduski...., że chce uciekać do bloku... - zważywszy na jej problemy z drzwiami i całą resztą i okaleczonym chłopem - to nie dziwota,,,;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 10:24

Arwena, caffe, moremi, kkisia, Mega, kapturnica, Parka, Simba, iwcia77, gosia7122, macduska, Mala79 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no...masz szczęście caffe, że się załąpałąm dziś na film..:) chłopaki superowe - mój mały tak się jeszcze nie śmieje - ale już niedługo....:)

dziś wieczorem robię pasztet z selera - już zakupiłam co trzeba...:)

życzę smacznego :) ten pasztet też jest wilgotny.

Przypomniałam sobie, że robiłam jeszcze pasztet z pieczarek ;D

Arwena lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    dzięki dziewczyny za wszystkie opinie co do wyboru miejsca życia...ja jestem raczej spontaniczna i podejmuję decyzję szyb
    Bozia, ważne zeby wybrać (jesli chodzi o dom) miejsce takie, z którego dojazd będzie ok. Bo czasami spod np. Krakowa szybciej się dojedzie do pracy niż mieszkając w jego centrum.
    To tak jak u nas, mieszkamy w wawie, ale w miejscu takim, że mamy 25 min do pracy, z centrum tak szybko bym nie dojechała. Ale jak są korki to obojętnie gdzie się mieszka, to i tak się stoi.

Jeszcze Ci powiem jedną zaletę mieszkania w lesie lub jego pobliżu. Wracasz do domu jak do ośrodka wczasowego. Cisza, spokój. A co najważniejsze, odcinasz się zupełnie od hałasu i zgiełku.
    Zawsze lubiłam gdzieś wyjeżdżać na wakacje, a odkąd mieszkam w lesie, to zupełnie o wyjazdach nie myślę. Tak tu jest fajnie/wakacyjnie.

No i koleżanko, a grzyby będziesz mogła śmigać dwa razy dziennie ;D

Arwena, Bozia3, moremi, kkisia, Mega, Simba, Pusurek, SolarPolar, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinka <3

Ivon Wszystkiego Najlepszego <3

Iwone, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Bozia, ważne zeby wybrać (jesli chodzi o dom) miejsce takie, z którego dojazd będzie ok. Bo czasami spod np. Krakowa szybciej się dojedzie do pracy niż mieszkając w jego centrum.
    To tak jak u nas, mieszkamy w wawie, ale w miejscu takim, że mamy 25 min do pracy, z centrum tak szybko bym nie dojechała. Ale jak są korki to obojętnie gdzie się mieszka, to i tak się stoi.

Jeszcze Ci powiem jedną zaletę mieszkania w lesie lub jego pobliżu. Wracasz do domu jak do ośrodka wczasowego. Cisza, spokój. A co najważniejsze, odcinasz się zupełnie od hałasu i zgiełku.
    Zawsze lubiłam gdzieś wyjeżdżać na wakacje, a odkąd mieszkam w lesie, to zupełnie o wyjazdach nie myślę. Tak tu jest fajnie/wakacyjnie.

No i koleżanko, a grzyby będziesz mogła śmigać dwa razy dziennie ;D
    Dojazdy są ważne. My wczoraj trzy działki obejrzeliśmy i jestem zakochana w tych wioskach i wioseczkach. Z każdego z wybranych miejsc mam do pracy nie dalej niż 25 km. Co najfajniejsze - jazda przez las, a drogi nie są bardzo ruchliwe, więc jedzie się w miarę szybko :-)

Bozia3, caffe, Mega, kapturnica, kkisia, Arwena, Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Niuta a Ty co? Jakie Amh?

Chujowe ;-)
    A tak poważnie to 0,24. Jak podzielić to na dwa to jeszcze gorzej.
    Ale chyba mam to w dupci. I tak nie zmienię tego więc po co się stresować ;-)

moremi, Arwena, gretka lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • caffe Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    mam dokładnie to samo! w zeszlym roku pojechalismy na wakacje do wynajetego domu na francuskiej wsi i nie moglismy sie doczekac powrotu do domu.. Tam tylko lepsze było morze, ale u nas pokojniej, wygodniej, normalnie dzien w dzien jak na wakacjach.. Wrocilismy 2 dni przed koncem pobytu ;)
    A w tym roku nie pojechalismy wcale..
    dokładnie o to samo mi chodziło :)

Bozia3 lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    Chujowe ;-)
    A tak poważnie to 0,24. Jak podzielić to na dwa to jeszcze gorzej.
    Ale chyba mam to w dupci. I tak nie zmienię tego więc po co się stresować ;-)
    Niekoniecznie musisz dzielic..Na wyniku powinnas miec napisane normy lub jak odczytywac wynik :)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 6129 6130 6131 6132 6133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ