X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Nom, to jest czesty problem, kiedy sie ma wieksze dzieci, ze czlowiek bawi sie w szofera caly dzien, wazac glownie dzieciaki na jezyki, treningi, urodziny i inne baseny.
    Trzeba sobie przekalkuliwac, co sie woli, bo czesto jest cos za cos. A, i jak sie ma chlopa, co to ma dwie lewe rece, to lepiej mieszkac w bloku. ;) Do domu to trzeba miec handymana.
    Mój potrafi bardzo dużo, więc sam wszystko ogarnia :)

moremi, Bozia3, Arwena, kkisia, Mega, Parka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Mój potrafi bardzo dużo, więc sam wszystko ogarnia :)
    Moj to mysli, ze potrafi bardzo duzo. A potem jezdzi 3 tygodnie koparka po ogrodzie i robi totalna rozpierduche, kiedy mial tylko podjazd wyrownac...

ComeToMeBaby, kapturnica, Bozia3, caffe, iwcia77, Arwena, kkisia, Mega, Parka, macduska, Sabina lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusur a moze on se tak lubi pojezdzic a podjazd to był tylko taki wybieg ;)

Pusurek, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Nom, to jest czesty problem, kiedy sie ma wieksze dzieci, ze czlowiek bawi sie w szofera caly dzien, wazac glownie dzieciaki na jezyki, treningi, urodziny i inne baseny.
    Trzeba sobie przekalkuliwac, co sie woli, bo czesto jest cos za cos. A, i jak sie ma chlopa, co to ma dwie lewe rece, to lepiej mieszkac w bloku. ;) Do domu to trzeba miec handymana.

yyy, wszytskiego sie mozna nauczyc- moj jest blokowy, humanistyczny informatyk, ktory niespecjalnie ani sie za manualne rzeczy bral, ani wiedzial jak co sie robi. A jak sie do domu przeprowadzilismy, to i wykonczeniowke zrobil, podlogi polozyl, chate wymalowal, dach uszczelnil..

88aa24f77943df74c5bd0113a43097d4,62,37.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 12:15

kapturnica, moremi, Bozia3, caffe, iwcia77, Pusurek, kkisia, Mega, Parka, SolarPolar, macduska, Mala79, Sabina lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elo baby

Bozia

mieszkałam w domu i w kamienicy i w bloku

ja już w domu nie chcę: szambo, kanalizacja,awarie, śnieg, deszcz, ochrona, liście, koszenie trway, ogrzewanie itd.. coś się pieprzy wszystko musisz sama.. ja dziękuję postoję. Poza tym jak byłam sama w domu to miałam cykora, że ktoś łazi gapi mi się w okna itd a nie będę mieszkać w bunkrze ;-) i nie będę okien zamurowywać
    znowu w bloku takim 10-15 piętrowym ..też nie
    dom na weekend na działce, na wakacje ok
    wolę jednak osiedla z niewysoką zabudową ale też nie okna w okna
    my kupiliśmy mieszkanie na małym osiedlu okna mam na wał i las, wychodzę przed furtkę i jestem w rezerwacie wchodzę do lasu i mam wrażenie, że jestem na wsi :-) , za ogrodzeniem mam stadninę, popieprzają kury, cisza spokój
    a jak wychodzę z osiedla mam zajebisty dojazd wszędzie :-)

myślę, że jak się nie chce domu to mieszkanie można znaleźć w fajnym miejscu, niekoniecznie w centrum miasta ale też nie na totalnym zadupiu..można poszukać i coś fajnego trafić
    ja czuję się u mnie w domu jakbym była w pensjonacie :-) ..może przez tę ciszę
    przyznam się szczerze, że zakochałam się w Wiśle. Uwielbiam nad nią przesiadywać. i też jest biały piasek :-)
    Bozia jak nie dom to może rozejrzyj się i też coś fajnego trafisz ..kto wie :-)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b58ada825b5c.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/43b8e2fa60ec.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/454127df8cac.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a53ad8a7c7c.jpg

nie koniecznie musi być to zadupie, żeby było fajnie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 12:19

Bozia3, moremi, Simba, caffe, iwcia77, Arwena, Pusurek, kkisia, Mega, Parka, Bursztyn, macduska, Mala79, Sabina, megan8 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusur błagam wytłumacz mi o co chodzi z tą koparką? weź daj jakąś jej fotę, bo mam zagwozdkę..co tyle czasu można robić koparką na działce???? kładziecie światłowody? czy kanalizajce? no nie wiem
    Pusurek wrote:
    Moj to mysli, ze potrafi bardzo duzo. A potem jezdzi 3 tygodnie koparka po ogrodzie i robi totalna rozpierduche, kiedy mial tylko podjazd wyrownac...

moremi, Pusurek, kkisia, Mega, macduska, Sabina lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, jak pieseł?

A mąz zyje?

ComeToMeBaby, moremi, Reni, iwcia77, kkisia, Mega, macduska, Sabina lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani wróciła!!! Jej :-)

Reni, jak się pies czuje, dorwaliście ten lek?

Simba, Reni, iwcia77, Pusurek, kkisia, Mega, gretka, Sabina lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    Chujowe ;-)
    A tak poważnie to 0,24. Jak podzielić to na dwa to jeszcze gorzej.
    Ale chyba mam to w dupci. I tak nie zmienię tego więc po co się stresować ;-)
    I robic swoje! One - jajka nadal są i mozna zajsc w ciaze ale trudniej. Ja tez sie nie spinam juz.

moremi, Niuta, Arwena, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Pusur błagam wytłumacz mi o co chodzi z tą koparką? weź daj jakąś jej fotę, bo mam zagwozdkę..co tyle czasu można robić koparką na działce???? kładziecie światłowody? czy kanalizajce? no nie wiem
    ryją pod nowe łącza wodne - żeby można było w łazience dociągnąć podmywaczkę..;)

paszczakin, moremi, iwcia77, Reni, Pusurek, kkisia, Mega, gretka, caffe, SolarPolar, macduska lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piesław ok, w sobotę miałam jechać po sklepach połazić ale pół nocy nie spałam, bo miał drgawki i nei wiedziałam czy iść do weta czy co zrobić, w sobotę wstałam a sierotka dalej się potrzęsuje i taki biedny obolały ..to chuj w te zakupy zostałam z nim. Po południu lepiej się poczuł.
    mąż żyje
    ale załatwiłam go kwiatem lotosu.. spodziewał się awantury a tu taaaaadaaaam nic nul zero
    potraktowałam go jak powietrze
    w sobotę był w pracy próbował się podlizywać przepraszać
    powiedziałam co myślę na ten temat
    po pracy (zero obiadu w domu i zero jedzenia w lodówce, bo nie byłam na zakupach) powiedziałam mu, że idę do rodziców na obiad
    powiedział, że nie idzie ha! bał się chyba mojego taty ..powiedziałam na odchodne, że jak coś obiad jest na 16 i wyszłam!
    za jakiś czas dzwoni i pyta się czy już dojechałam do nich i że on jednak przyjdzie
    ma szczęście, bo jakby się jeszcze fochował to by sobie do końca nagrabił
    w ramach kary w niedziele od rana jeździł jako kierowca/tragarz ze mną i mamą na zakupy a po południu ze mną i naszą koleżanką, a resztę wolnego czasu musiał przeznaczyć na gotowanie dla Pani obiadu i sprzątania na święta
    paszczakin wrote:
    Reni, jak pieseł?

A mąz zyje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 12:47

iwcia77, Arwena, Pusurek, moremi, kkisia, Mega, Parka, gretka, caffe, kapturnica, SolarPolar, Bursztyn, macduska, Mala79, ania.g, Niuta, Sabina lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za troskę :-)
    wczoraj zadzwonił sam właściciel kliniki :-) jest przywieźli! jutro ma pierwszą :-)
    jestem pełna lęku ale i dobrej myśli :-)
    moremi wrote:
    Pani wróciła!!! Jej :-)

Reni, jak się pies czuje, dorwaliście ten lek?

iwcia77, szczęśliwa 2, Pusurek, moremi, kkisia, Mega, gosia7122, caffe, kapturnica, Bursztyn, Simba, Sabina lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yhm.... przecie jest zaklepany!
    caffe wrote:
    no własnie Reni się obawiam ;D

moremi, Mega, caffe lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i byłam na takim wkurwie w sobotę, że ogarnęłam chatę na święta
    zawsze jak jestem wkurwiona to latam na szmacie ;-) eh więc okna pomyte firanki poprane uprasowane, wszystko wypucowane trzeba będzie tylko odkurzyć..
    co ja będę robić za tydzień? bo mąż na wioskę do rodziców jedzie ..no nic pozostanie mi siedzieć i delektować się spokojem, poczytam sobie, obejrzę jakiś film :-) a moze wezmę się za te pierniki

p.s. czy masę makową gotową można kupić ale bez bakali? nienawidzę rodzynek a nie chce mi się dłubać

pisałyście o kompotach z suszek.. no muszę się do tego odnieść. Ja tego syfu do ust nie wezmę.. poważnie! Moja mama ma zakaz gotowania tego fuj ten smród nas zabija :-)

iwcia77, Pusurek, moremi, kkisia, Mega, Parka, kapturnica, Simba, Mala79, ania.g lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Ja sobie właśnie podnoszę ciśnienie ( dziś spadło na pysk) wiśniową nalewką własnej roboty ale najchętniej to piję czerwone wytrawne lub tequile okazjonalnie :) Może też Ci coś z tego podpasi.
    Ania dzięki za przypomnienie o tequili ;-)
    wisniówke mam swoja też piję
    Witam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 12:54

macduska, ania.g lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    dzięki za troskę :-)
    wczoraj zadzwonił sam właściciel kliniki :-) jest przywieźli! jutro ma pierwszą :-)
    jestem pełna lęku ale i dobrej myśli :-)
    Reni trzymam kciuki za psa kurację :-)

Reni lubi tę wiadomość

hzr10fs.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Reni- wiesci pozytywne, wiec miejmy nadzieje, ze pieska wykurujesz <3

dzis rano tez bylam u weta z moim pchlarzem ;) dostal jaks pastylke przeciwpchelna, ktora dziala 3 miesiace ( BRAVECTO- sklad 250 MG fluralaner) i zastrzyk ( pol dawki), zeby sie nie drapal, mam odczekac do piatku i obserwowac czestotliwosc drapania, bo jezeli bedzie to dostanie drugi zastrzyk ( drugie pol dawki= caly zastrzyk w 2 ratach), potem pojechalam kupic nowa lezanke, wrocilam , wydezynfekowalam chate i zaraz zabiore sie za mycie garow. O 15 mam spotkanie z pediatra w ramach kursu rodzenia, potem zakupy i chyba padne na cyce , bo juz sapie ze zmeczenia...

Reni, Pusurek, moremi, kkisia, Mega, gretka, kapturnica, Sabina lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia a jaki zastrzyk na co?? cy ma odpchle zapalenie skóry? czy tylko się drapie, bo ma pchły?
    nie wystarczy go wyprać w przeciwpchelnym? my obroży nie używamy, bo są gówniane a i przy gęstym włosie się nie sprawdzają, deszcz spadnie i dupa
    krople na grzbiet mamy, które działają miesiąc na kleszcze, 3 msce na pchły.. ale wkraplamy co miesiąc, bo kleszczy kupa .. one są jeszcze na meszki i komary ( bo nasz na komary uczulony)

moremi, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze, że nie na twarz.. to spoko nic Ci nie będzie ;-)
    iwcia77 wrote:
    chyba padne na cyce , bo juz sapie ze zmeczenia...

iwcia77, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisze z roboty i podglądam was ;)
    Moremi trzymam kciuki za wizytę daj znać jak poszło.

moremi, Mega lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
‹‹ 6131 6132 6133 6134 6135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ