35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyReni wrote:Pusur błagam wytłumacz mi o co chodzi z tą koparką? weź daj jakąś jej fotę, bo mam zagwozdkę..co tyle czasu można robić koparką na działce???? kładziecie światłowody? czy kanalizajce? no nie wiem
Otoz mamy do domu podjazd przez cala dzialke, jakie 100 m. Jest waski, z obu stron oddzielony kraweznikiem, dodatkowo z jednej zywoplotem ze swierkow. Chlop jezdzac tam duzym autem niustannie obdrapywal sie o zywoplot i rozjezdzal trawnik, bo sie auto na sciezce nie miescilo. Wymyslil wiec, ze wywali krawezniki i poszerzy droge. Chwalebne, ale zrobilo sie takie bloto i syf ( leje na okraglo ), ze toniemy w blocie, a on jezdzi i wyrownuje, zwir sypie, ubija, pierdoli sie. Uznal, ze sam nie da rady jednak i przyjda fachowcy. Nie mogli przyjsc od razu, bo przeciez mial to zrobic sam, bo myslal ze umi. Czaisz teraz?moremi, kkisia, Bozia3, Mega, Reni, caffe, kapturnica, Simba, Sabina lubią tę wiadomość
-
Reni, super wieści
Co do obroży, to już Iwci pisałam, że tylko Bayera. Jest zajebista i niestety droga. Po sterylce małej widzę, że się drapie, więc chyba coś już jest na rzeczy. Niestety będę musiała zastosować od razu u trzech kotów, czyli około 300 zł. Za to pchły i ich larwy nieszczy błyskawiczniedziała też na kleszcze.
Małgoś, wizytę mam jutro. Zdam relację
Humor mam zajebisty, ale spać mi się chce potwornie. W przeciwieństwie do Iwci, ja padam na twarz. Cycki mnie przed upadkiem nie chronią
iwcia77, Mega, Pusurek, malgos741, caffe, kapturnica, Bursztyn, Simba, Sabina lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
caffe wrote:A u nas dzisiaj piękna pogoda, przynajmniej przez okno tak to wygląda
Mały wstanie i na spacer wyruszamy, już tak dawno sama z nim nie byłamcaffe lubi tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:moremi - Ty szukasz działki i chcesz mieć własny projekt domu, czy ewentualnie gotowy dom?
Chociaż same działki też oglądamy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 13:49
Mega, kapturnica, kkisia, Bozia3 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Reni wrote:iwcia a jaki zastrzyk na co?? cy ma odpchle zapalenie skóry? czy tylko się drapie, bo ma pchły?
nie wystarczy go wyprać w przeciwpchelnym? my obroży nie używamy, bo są gówniane a i przy gęstym włosie się nie sprawdzają, deszcz spadnie i dupa
krople na grzbiet mamy, które działają miesiąc na kleszcze, 3 msce na pchły.. ale wkraplamy co miesiąc, bo kleszczy kupa .. one są jeszcze na meszki i komary ( bo nasz na komary uczulony)), moj pies ma bardziej alergie na pchly, bo samych pchel nie widac, ma strupki krwiste na dupce kolo ogona, wygryzl sobie siersc i ma lysy pasek, jak go pod wlos ogladalismy to mial takie czerwone male ukaszenia ale pchel nie widac. jak byl malutki to nie mogl stosowac obrozki wiec kropilam go frontline combo, ale pozniej w okresie od kwietnia do pazdziernika juz latal z obrozka i zawsze byla skuteczna. w tym roku jak bylam w pl to Alojz mu zdjal ta obrozke w sierpniu i skutki sa jak widac...
Reni lubi tę wiadomość
-
w italii co roku szczepi sie psy przeciwko ukaszeniom komarow , bo przenosza chorobe o wloskiej nazwie "filaria" , ktora atakuje powoli serce, bo powoli sie rozwija- zazwyczaj wykrywalna juz w zaawansowanym stadium i niestety pies umiera...nie znalazlam polskiego odpowiednika tej psiej choroby. Z kolei w polsce mamy nosowke a we wloszech nie ma takiej choroby
ot takie ciekawostki dropsa
robie racuchy ....wlasnie drozdze rosna. Simba napisala ze wrzucila wszystko razem i tez jej wyszlo, wiec poszlam za jej przykladem. zobaczymy co teraz mi wyjdzie...Mega, moremi, Reni, kkisia lubią tę wiadomość
-
Ja jutro sie wezmę za racuchy... Aż mi slinka cieknie...
Reni trzymam mocno kciuki za kuracje piesa, będzie dobrzeiwcia77, moremi, Reni, kkisia lubią tę wiadomość
-
A ja tez bym potrzebowała namiary na tego dilera
warcze na ludzi... Mam taki telefon przenośny w pracy i jak wychodzę od siebie to zabieram słuchawkę ze sobą, oczywiście wyczucie ktoś miał dzwoniąc, bo siedziałam na kiblu, ale to taki szczegół, odbieram sie, przedstawiam bla bla i co słyszę? No słucham... Dobrze ze w kiblu jest słaby zasięg i trzeszczy, powiedziałam 3:razy halo i sie rozlaczylam. Ale dobre to jest- dzwonić do kogoś obcego i mówić no słucham!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 14:11
iwcia77, moremi, Reni, kkisia, ania.g lubią tę wiadomość
-
Mega wrote:A ja tez bym potrzebowała namiary na tego dilera
warcze na ludzi... Mam taki telefon przenośny w pracy i jak wychodzę od siebie to zabieram słuchawkę ze sobą, oczywiście wyczucie ktoś miał dzwoniąc, bo siedziałam na kiblu, ale to taki szczegół, odbieram sie, przedstawiam bla bla i co słyszę? No słucham... Dobrze ze w kiblu jest słaby zasięg i trzeszczy, powiedziałam 3:razy halo i sie rozlaczylam. Ale dobre to jest- dzwonić do kogoś obcego i mówić no słucham!
-
yyyyyyyyyyyyyyhm jakby Ci to powiedzieć.. ale u nas w Polsce do takiego ubijania ..............jest walec! wiesz?
Pusurek wrote:a on jezdzi i wyrownuje, zwir sypie, ubija, pierdoli sie.moremi, iwcia77, Arwena, Mega, Sabina lubią tę wiadomość
-
aaaa czyli jednak to jest to
to musisz bardzo uważać.
Wbrew pozorom jest to groźna chorobajedna jedyna pchła może załatwić psa
czymie kciukiiwcia77 wrote:no jakis specjalny, ktory uspokaja swedzenie i pies nie podraznia sobie juz skory podczas kuracji ( nie spojrzalam na nazwe leku), moj pies ma bardziej alergie na pchly, bo samych pchel nie widac, ma strupki krwiste na dupce kolo ogona, wygryzl sobie siersc i ma lysy pasek, jak go pod wlos ogladalismy to mial takie czerwone male ukaszenia ale pchel nie widac. jak byl malutki to nie mogl stosowac obrozki wiec kropilam go frontline combo, ale pozniej w okresie od kwietnia do pazdziernika juz latal z obrozka i zawsze byla skuteczna. w tym roku jak bylam w pl to Alojz mu zdjal ta obrozke w sierpniu i skutki sa jak widac...
iwcia77, Mega, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:yyyyyyyyyyyyyyhm jakby Ci to powiedzieć.. ale u nas w Polsce do takiego ubijania ..............jest walec! wiesz?
Reni, kapturnica, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
chyba szczepisz przeciewko chorobie..bo komar jak ma wszamać to i tak wszamie
iwcia77 wrote:w italii co roku szczepi sie psy przeciwko ukaszeniom komarow , bo przenosza chorobe o wloskiej nazwie "filaria" , ktora atakuje powoli serce, bo powoli sie rozwija- zazwyczaj wykrywalna juz w zaawansowanym stadium i niestety pies umiera...nie znalazlam polskiego odpowiednika tej psiej choroby. Z kolei w polsce mamy nosowke a we wloszech nie ma takiej chorobyot takie ciekawostki dropsa
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Walec nawet maly, by tu nie wjechal, chlop ubijal lycha koparki, a potem takim recznym ubijakiem, co to jezdzi i skacze, a jak skonczysz, to masz drgawki kolejne 2 godziny.
caffe, Mega lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy!