35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa zrobilam dzis grzybowa na obiad, z wlasnorecznie zbieranych za domem prawdziwkow. Chlop wylawial grzyby z zupy i nam dawal (glutow nie lubie), my sie zajadalysmy. Tak za mna ostatnio chodzila grzybowa, bo gledzilyscie o niej.
A na swieta w nas barszcz z uszkami ( tymi,ci sie zgubily w bagazach
)
kkisia, caffe, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPusurek wrote:Moj to mysli, ze potrafi bardzo duzo. A potem jezdzi 3 tygodnie koparka po ogrodzie i robi totalna rozpierduche, kiedy mial tylko podjazd wyrownac...
kapturnica, Pusurek, kkisia, Mega, szczęśliwa 2, Bozia3, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Ja z robali wodnych zjem homara i kraba. Kalmar i przegrzebki sa juz na granicy, krewetki wszelkie i muszle odpadaja. Predzej, jak to mowicie, sie wlasna piescia zabije niz zjem ostryge..
kapturnica, Pusurek, kkisia, moremi, Arwena, Sabina lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:Ja z robali wodnych zjem homara i kraba. Kalmar i przegrzebki sa juz na granicy, krewetki wszelkie i muszle odpadaja. Predzej, jak to mowicie, sie wlasna piescia zabije niz zjem ostryge..
kkisia, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:Ja z robali wodnych zjem homara i kraba. Kalmar i przegrzebki sa juz na granicy, krewetki wszelkie i muszle odpadaja. Predzej, jak to mowicie, sie wlasna piescia zabije niz zjem ostryge..
Kompot z suszu tak, rodzynki - fuj w kazdej postaci.kkisia lubi tę wiadomość
-
AAA uprzejmie donosze,że Elfi zdała egzaminen
Może czesciej zaszczyci nas teraz swoja obecnością
.No chyba ,że weżmie sie za sprzatanie domu ..To kilka dni jej na bank nie bedzie hehehehehkkisia, Pusurek, macduska, Mega, Reni, paszczakin, Simba, moremi, iwcia77, ania.g, Parka, Arwena, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja odważyłam się zjeść robale wodne zagramanicą.. tak w Polandi nie miałam odwagi
no ale tam gdzie występują naturalnie wiedziałam, że są świeże a poza tym mam zasadę, że jak gdzieś wyjeżdzam to próbuję lokalnej kuchni.. i tak z tych tematów tylko krewetki jako tako ujdą
p.s. właśnie spożyłam krem z brokuła z krewetkami i grzankami czosnkowymi.. mąż wczoraj za karę mi zrobił ;-)i zapakował do pracy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 15:32
Pusurek, kkisia, szczęśliwa 2, Mega, Simba, moremi, iwcia77, Parka, Arwena, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMega wrote:A ja tez bym potrzebowała namiary na tego dilera
warcze na ludzi... Mam taki telefon przenośny w pracy i jak wychodzę od siebie to zabieram słuchawkę ze sobą, oczywiście wyczucie ktoś miał dzwoniąc, bo siedziałam na kiblu, ale to taki szczegół, odbieram sie, przedstawiam bla bla i co słyszę? No słucham... Dobrze ze w kiblu jest słaby zasięg i trzeszczy, powiedziałam 3:razy halo i sie rozlaczylam. Ale dobre to jest- dzwonić do kogoś obcego i mówić no słucham!
babcia mojego mężachciała zadzwonić do sąsiada..
dzwoni...
ktoś podnosi słuchawkę i mówi:
-halo słucham??
- Paszkowski??? - drze się babcia do słuchawki
_ Nie, pomyłka- ten ktoś na to
- To jak nie Paszkiwski to po co podnosisz słuchawkę???- odrzekła babcia
kapturnica, caffe, kkisia, szczęśliwa 2, Mega, moremi, iwcia77, Parka, Sabina lubią tę wiadomość
-
Bozia, jesli dom to tylko gdzies na Woli Justowskiej
bo inaczej stracisz najlepsze lata zycia w korkach
tutaj kupujemy chalupinke, ale ja jestem dzieckiem betonu, w betonie sie urodzilam i w betonie umre. Marzy mi sie mieszkanie o duzym metrazu w odrestaurowanej kamienicy na Paulinskiej (ogladalam ostatnio jedno bedac w PL, widok nieziemski z okna, tylko kamienica nie do konca taka jaka bym chciala) lub mieszkanie w w miare kameralnym apartamentowcu. Ludzie mi nie przszkadzaja, jest ciekawiejReni, Pusurek, kkisia, szczęśliwa 2, Bozia3, Simba, moremi, Parka, Arwena lubią tę wiadomość
-
Aha,poniewaz kazda pisze czegonie lubi, wiec i ja skorzystam z okazji: nie lubie kompotu z suszu, ale jeszcze bardziej nie lubie kiedy ktos spolszcza (nawet nie wiem czy to jest wlasciwe okreslenie) albo deformuje "upolszczajac" angielskie slowa, w stylu: zalukam, hejtuje, pisze z fona...
nie rozumiem tego zjawiska i kiedy moje oczy to widza pojawia sie na nich krew
Bozia3, Simba, Mega, moremi, Parka, Arwena, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam popołudniowo.
Kompot z suszu pijam tylko i wyłącznie dla tradycji.
Robale lubię i jadam często w miarę możliwości.
Natomiast u nas narodziła się kilkanaście lat temu nowa świecka tradycja, ze na Wigilię zawsze jest Tymbark jabłko-mięta, i to koniecznie ten w szklanych butelkach- plastikowe 2,5 l butle odpadają, skrzynka idzie przez wieczór.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 15:50
kapturnica, kkisia, Mega, iwcia77, Parka, Arwena, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW niedzielę odbyła sie zorganizowana przeze mnie zbiórka pieniędzy na leczenie chorego na nowotwór 2,5 letniego chłopca- pisałam Wam kiedyś o tym,
zebrano prawie 2500 złotych, a to nie jest zbyt duża miejscowość
fajnie, że ludzie chcą pomagać
to miła wiadomość przed świętamiPusurek, Bozia3, Bursztyn, kapturnica, caffe, Simba, kkisia, Mega, moremi, iwcia77, Parka, Arwena, Sabina, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:Bozia, jesli dom to tylko gdzies na Woli Justowskiej
bo inaczej stracisz najlepsze lata zycia w korkach
tutaj kupujemy chalupinke, ale ja jestem dzieckiem betonu, w betonie sie urodzilam i w betonie umre. Marzy mi sie mieszkanie o duzym metrazu w odrestaurowanej kamienicy na Paulinskiej (ogladalam ostatnio jedno bedac w PL, widok nieziemski z okna, tylko kamienica nie do konca taka jaka bym chciala) lub mieszkanie w w miare kameralnym apartamentowcu. Ludzie mi nie przszkadzaja, jest ciekawiej
Jak masz kasę, to teraz się buduje nowa kamienica na rogu Ditla i Smoczej - tuż obok Wawelu...cena za metr około 20 tys.Pusurek, caffe, Simba, kkisia, Mega, moremi, iwcia77, Parka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tez jestem dzieckiem blokowiska, a dokladnie falowca ( google dla zainteresowanych). Teraz doznalam zaszczytu awansu spolecznego i mieszkam w starej chalupinie, byc moze tez porwiemy sie za jakis czas na postawienie nowej (chlop juz tak popierdala koparka, ze grzech byloby tego nie wykorzystac
). Ale jakbym miala mieszkac dalej w bloku, to korona by mi z glowy nie spadla.
i marzy mi sie ladny apartamencik w Gd na 17 pietrze z widokiem na morze na mojej ukochanej dzielni.
kapturnica, Bursztyn, caffe, Reni, kkisia, Mala79, Mega, Bozia3, moremi, iwcia77, Parka, Arwena, Sabina lubią tę wiadomość