X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wreszcie mogłam poczytać. Tak mi jakoś ten dzień uciekł. Mega, pytałaś czy dobraliśmy mleko Marcelowi. Niestety jeszcze nie wiadomo po ostatniej zmianie, jak jeszcze z tydzień będzie względnego spokoju to uznam że tak. W każdym razie ulewa się po każdym nawet zagęszczonym. Podejrzewam refluks ( kilka osób w najbliższej rodzinie ma) ale na diagnostykę trzeba poczekać aż podrośnie. Jeśli chodzi o robienie bałaganu przez dzieci to moja starsza córka jest mistrzem i nikt jej nie przebije. To co ma w swoim pokoju przechodzi ludzkie pojęcie. Chyba normalnie zrobię fotkę żeby Wam pokazać.
    A pierwszy raz w życiu robię ciasto pleśniak, jak nie wyjdzie to wyleci przez okno do lasu. Na razie ładnie pachnie.

kkisia, Mega, iwcia77, gosia7122, Sabina, macduska, Bozia3 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi piękne jajka a który to dzień cyklu ? na endo winko jest dobre.
    Fajnie postąpili że nic nie skasowali. Trzymam kciuki za następną wizytę. :)

Sabina lubi tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    No wreszcie mogłam poczytać. Tak mi jakoś ten dzień uciekł. Mega, pytałaś czy dobraliśmy mleko Marcelowi. Niestety jeszcze nie wiadomo po ostatniej zmianie, jak jeszcze z tydzień będzie względnego spokoju to uznam że tak. W każdym razie ulewa się po każdym nawet zagęszczonym. Podejrzewam refluks ( kilka osób w najbliższej rodzinie ma) ale na diagnostykę trzeba poczekać aż podrośnie. Jeśli chodzi o robienie bałaganu przez dzieci to moja starsza córka jest mistrzem i nikt jej nie przebije. To co ma w swoim pokoju przechodzi ludzkie pojęcie. Chyba normalnie zrobię fotkę żeby Wam pokazać.
    A pierwszy raz w życiu robię ciasto pleśniak, jak nie wyjdzie to wyleci przez okno do lasu. Na razie ładnie pachnie.
    mmmmmm plesniak! nigdy nie robilam, nie znam przepisu ale zawsze jadlam , bo czesto mojej kolezanki s.p mama robila- pycha. slyszalam ze ciezko sie go robi ( ze trudny)? prawda?

ania.g lubi tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no my po egzaminie, długo czekaliśmy na wyniki :D zaliczone na 4 :) ufff...

gosia7122, moremi, ania.g, Sabina, Simba, malgos741, macduska, Dorka1979, iwcia77, kkisia, Bozia3, paszczakin, caffe, Bursztyn lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plesniaka pysznego moja babcia robiła no i miodownik jeszcze, jej specjalności :D

ania.g, Simba, Dorka1979, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade do domu , jestem po butelce wina i pysznym jadle rybnym i naszla mnie taka refleksja ze dzieci zaburzaja kazdy zwiazek. Ale i tak wole dziecko niz zwiazek.

Mega, ania.g, Sabina, Simba, Mango, malgos741, macduska, iwcia77, kkisia, Bozia3, caffe, gosia7122 lubią tę wiadomość

• gretka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorkiem :-)
    wlasnie moremi w ktorym dniu cyklu masz takie endo?
    Kurcze u mnie tez marnie w 14 dc mialam 5,9
    w te winka i migdal to nie wierze - w tym cyklu za same pozarte migdaly( 1,4kg)
    powinnam mic endo ze ho ho

i tak wczoraj mialam cien cienia dzis tez po poludniu juz nie i wlasnie zaczynam plamic
    i nie wiem co z tym cholernym endo ktos ma pomysl?

moremi, kkisia, caffe lubią tę wiadomość

gretka
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    mmmmmm plesniak! nigdy nie robilam, nie znam przepisu ale zawsze jadlam , bo czesto mojej kolezanki s.p mama robila- pycha. slyszalam ze ciezko sie go robi ( ze trudny)? prawda?
    Też myślałam że trudny ale w obróbce banalnie prosty. Skorzystałam z przepisu teściowej bo jej zawsze zajebisty wychodził. Czy mi wyszedł to się okaże. Na razie wyłączyłam piekarnik.

Mega, Sabina, moremi, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Żeby Ci potem hurtem nie liczyli ;-)
    MMoremi Twoj nowy lekarz ma koncepcję dlaczego masz problem z poronieniami?
    Też tak pomyślałam, ale tam się płaci za każdą wizytę, więc nie wiem o co chodzi.
    Mówi, że prawdopodobnie chodzi o skaczące tsh plus cienkie endometrium. Dlatego jest ten cykl obserwacyjny, żeby ustalić problem.

Małgoś, Kapta albo Bursztyn wytłumaczą Ci, że z tym winem to nie końca prawda ;)

kapturnica, Sabina, malgos741, iwcia77, kkisia, Bursztyn, caffe lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajo wieczorkiem...
    Gretka spróbuj moze brac jedna tabletkedziennie acardu na dokrwienie macicy....To może wpłynąc na zwiekszenie endo 8) U mnie clo tez troche uposledzało endometrium , wciskałam orzechy , wino i niewiele to tak naprawde daje..Musiała byś żłopac hektolitry i jesc tonami orzechy 8)

moremi, Mega, Sabina, malgos741, kkisia, Bursztyn lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    no my po egzaminie, długo czekaliśmy na wyniki :D zaliczone na 4 :) ufff...
    Super, gratuluję :)

Mega, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega , ekstra pogratuluj córci 8)

Mega, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Super, gratuluję :)
    Dziękuje bardzo, dzieciak zadowolony jak cholera :)

Sabina, ania.g, kkisia lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to chłop leży w łożku, byliśmy u lekarza, prawdopodobnie ma zapalenie pęcherza, dostał antybiotyk.... Czyli dupa normalnie w tym cyklu... :(

Sabina, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    Witam wieczorkiem :-)
    wlasnie moremi w ktorym dniu cyklu masz takie endo?
    Kurcze u mnie tez marnie w 14 dc mialam 5,9
    w te winka i migdal to nie wierze - w tym cyklu za same pozarte migdaly( 1,4kg)
    powinnam mic endo ze ho ho

i tak wczoraj mialam cien cienia dzis tez po poludniu juz nie i wlasnie zaczynam plamic
    i nie wiem co z tym cholernym endo ktos ma pomysl?
    U mnie 9 dc przy 24dniowym cyklu. Ja również nie wierzę. Jem te orzechy, wcześniej acard brałam i jakoś nic to nie daje. Trza chyba farmokologicznie pomóc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 21:53

Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Za to chłop leży w łożku, byliśmy u lekarza, prawdopodobnie ma zapalenie pęcherza, dostał antybiotyk.... Czyli dupa normalnie w tym cyklu... :(
    Nie byłabym pewna. Mój dwa tygodnie po antybiotyku miał morfologię 20%. A byłam pewna, że będzie słabiutko.

kapturnica, Mega, Simba, kkisia, Bozia3 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    U mnie 9 dc przy 24dniowym cyklu. Ja również nie wierzę. Jem te orzechy, wcześniej acard brałam i jakoś nic to nie daje. Trza chyba farmokologicznie pomóc.
    Może estrofem ci przepiszą ???
    Ja miałam w plastrach Fem 7 groszowa sprawa jeden plasterek na tydzien sie kleiło...
    Na mnie akurat acard działa(albo zbieg okoliczności i mi sie tylko tak wydaje 8) ) ostatnio mialam ponad 10mm przed sama owulacja bedac na clo.

moremi, Mega, gretka, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Nie byłabym pewna. Mój dwa tygodnie po antybiotyku miał morfologię 20%. A byłam pewna, że będzie słabiutko.
    Mów do mnie jeszcze ;)

malgos741, moremi, Simba, kkisia lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Może estrofem ci przepiszą ???
    Ja miałam w plastrach Fem 7 groszowa sprawa jeden plasterek na tydzien sie kleiło...
    Na mnie akurat acard działa(albo zbieg okoliczności i mi sie tylko tak wydaje 8) ) ostatnio mialam ponad 10mm przed sama owulacja bedac na clo.
    u mnie po clo zawsze dobre było endo ale z tego co wiem to fakt mojej koleżance estrofem przepisali i było dobrze.

Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za to jutro do gina na monitoring czy jest czysto jak będzie to stymulacja ;)

Sabina, gretka, kkisia lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
‹‹ 6154 6155 6156 6157 6158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ