X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga chwalę się,

zrobiłam je przed chwilą na dekoracje do pracy:

http://www.iv.pl/images/17050381442123384934.jpg

edit. docelowo mają mieć czerwone szaliki, ale stary szlafrok przeznaczony na ten cel zaniosłam już do pracy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 22:40

gretka, moremi, Simba, Dorka1979, iwcia77, Mega, kkisia, Bozia3, Elfik, kapturnica, Sabina, paszczakin, Bursztyn, caffe, Mala79, Niuta, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tu zrobiłam sobie w kuchni dekorację świąteczną:

http://www.iv.pl/images/17389250711427458220.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 22:39

gretka, moremi, Simba, Dorka1979, iwcia77, Mega, kkisia, Bozia3, kapturnica, Sabina, caffe, Mala79, Niuta lubią tę wiadomość

• gretka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Może estrofem ci przepiszą ???
    Ja miałam w plastrach Fem 7 groszowa sprawa jeden plasterek na tydzien sie kleiło...
    Na mnie akurat acard działa(albo zbieg okoliczności i mi sie tylko tak wydaje 8) ) ostatnio mialam ponad 10mm przed sama owulacja bedac na clo.

hm to co walnac sobie estradiol przed wizyta? w czw do pl to bym w sobote machnela, mam nadzieje ze dostane sie do gina przed swietami

iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

gretka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    no my po egzaminie, długo czekaliśmy na wyniki :D zaliczone na 4 :) ufff...
    Super! Gratulacje!

Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    Witam wieczorkiem :-)
    wlasnie moremi w ktorym dniu cyklu masz takie endo?
    Kurcze u mnie tez marnie w 14 dc mialam 5,9
    w te winka i migdal to nie wierze - w tym cyklu za same pozarte migdaly( 1,4kg)
    powinnam mic endo ze ho ho

i tak wczoraj mialam cien cienia dzis tez po poludniu juz nie i wlasnie zaczynam plamic
    i nie wiem co z tym cholernym endo ktos ma pomysl?
    U mnie zadziałało - Aspiryna 2x75mg/dobę, woda do picia 2l/dobę, 1 lampka wina/wieczór, podobno też vit B6 50mg/dzien

kkisia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Witam sie

Godzine temu wrocilam do domku po kolejnej wizycie u lekarza. Z najnowszych wiesci, moje kolano ma mnie gdzies, znowu mialam sciagany plyn,tym razem byly to same skrzepy i krew...
    Lekarz sie zdziwil ze po 2 tygodniach od operacji,cos takiego ma miejsce...
    Zalecil nowa forme terapii pod okiem rehabilitanta. Powiedzial, ze to powinno pomoc w procesie gojenia w jego wnetrzu.
    Dalej mam chodzic o kulach...
    Ogolnie nie jest zadowolony z tego stanu,w jakim sie obecnie znajduje.
    23grudnia dowiem sie czy bedzie potrzebna reartroskopia tego stawu....

Mnie dzisiaj glowa strasznie boli wpadlam sie tylko podzielic nowinkami, a z reszta swoich opowiesci troche zaczekam bo jeszcze nie do konca ochlonelam....

Milego wieczorku zycze
    Mala a co miałaś operowane, tzn co się stało z kolanem?

• gretka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    U mnie zadziałało - Aspiryna 2x75mg/dobę, woda do picia 2l/dobę, 1 lampka wina/wieczór, podobno też vit B6 50mg/dzien

ja nie wiem u mnie tak skacze w pazdierniku bylo dobre po cycloprogynovie ale jajka nie rosly - znalazla sie przyczyna -insulina to wrocilo endo, a tu sobie moge skoczyc kurna
    tyle ze teraz prawie 4 tyg w pl to cos sie wyjasni...

moremi lubi tę wiadomość

gretka
  • Simba Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie.
    Czy Wasi mężowie/faceci sami kupują Wam prezenty na Święta? Czy sa one dla Was zaskoczeniem, czy raczej mówicie co chcecie, albo wręcz same je kupujecie? No i koniec końców czy jesteście zadowolone?

iwcia77, Mega, kkisia, Bozia3, Arwena, moremi, Sabina, Pusurek, Bursztyn lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    dziś pojechaliśmy do biura oglądać dom pod lasem i okazało się, że wczoraj ktoś go kupił....:) nie był dla nas widocznie - o ten: http://dom.gratka.pl/tresc/402-15383363-malopolskie-krakow-debniki.html
    Na razie stanęło na tym, że kończymy chyba mieszkanie A. i tam się przeniesiemy - zawsze trochę wygodniej, a w międzyczasie na spokojnie szukamy działki może...
    Nie wiem, czy to dobre rozwiązanie, ale innego na razie jakoś nie ogarniamy....
    Bardzo ładny domek. Za 800 tyś. Sprzedam Ci mój. Na wsi, skończony, umeblowany. 260m2 plus garaż i dwa psy. ;)

kkisia, Bozia3, Arwena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    mmmmmm plesniak! nigdy nie robilam, nie znam przepisu ale zawsze jadlam , bo czesto mojej kolezanki s.p mama robila- pycha. slyszalam ze ciezko sie go robi ( ze trudny)? prawda?
    Nie prawda, ciasto łatwiutkie, jak mam coś upiec to piekę pleśniaka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 23:31

iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Mam do Was pytanie.
    Czy Wasi mężowie/faceci sami kupują Wam prezenty na Święta? Czy sa one dla Was zaskoczeniem, czy raczej mówicie co chcecie, albo wręcz same je kupujecie? No i koniec końców czy jesteście zadowolone?
    Mój M robi mi prezentowe niespodzianki na urodziny, na święta robimy po jednym większym prezencie dla każdego u teściowej, bo w sumie z firmy mojego M to trzy rodziny żyją i przeważnie szwagierka jeździ i robi wszystkim prezenty. A tak w domu to sobie nie robimy tylko dzieci pod choinkę dostają więcej. Jak dla mnie to prezenty mogły by być tylko dla dzieci, szkoda kasy na nas starych

kkisia, Mega, moremi, gosia7122 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Mam do Was pytanie.
    kiedys moj Alojz kupowal prezenty sam...nietrafione niestety, wiec pozniej zaczelam mu mowic co chce i wtedy niespodzianki nie mam ale za to jestem zadowolona , bo mam to co chcialam.z niespodzianek to lubie tylko kwiatki :D

kkisia, macduska, Dorka1979, moremi, Iwone, Sabina, Pusurek lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o prezenty to wole dołożyć do dzieckowego, my starzy sobie nie kupujemy :)

kkisia, iwcia77, Dorka1979, Sabina, gosia7122 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Mam do Was pytanie.

Raczej są to spodzianki, ewentualnie jakiś drobiazg jako niespodzianka. Tak wygodniej i praktyczniej ale frajdy mało...

Zdarzyło się kilka lat temu, że dostałam wielką pakę pod choinke a tam był mój upragniony i wymarzony masażer do stóp kupiony przez mijego męża...
    Uczucie wspaniałe i niepowtarzalne...
    Dzieci dostają niespodzianki.

Mega, kkisia, iwcia77, Dorka1979, Arwena, kapturnica, moremi, Iwone, Sabina, Bursztyn, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Jeżeli chodzi o prezenty to wole dołożyć do dzieckowego, my starzy sobie nie kupujemy :)

Uważam, że jakiekolwiek by nie były te dla dorosłych to należy tak robić aby pod choinką był prezent dla kazdego.
    Inaczej wpajamy w dziecko, że prezent to jest coś co należy się tylko jemu.

U nas prezent dostaje każdy uczestnik Wigilii nawet samotny sąsiad spędzający ją z nami.

iwcia77, Elfik, kkisia, Arwena, moremi, Iwone, Sabina, Reni, Bursztyn, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczy mi sie zamykają, uciekam, spokojnej nocki :)

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranocka, ja też idę spać

Mega lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bryy,..U mnie padaa ale deszcz..O sniegu mozna zapomniec..Jak dla mnie snieg poza świetami jest wykroczeniem ;)
    Co do prezentów pod choinke robimy sobie takie małe , symboliczne i nie sa one o wielkiej wartości materialnej..
    A co do okazji typu urodziny czy imieniny hmm tu juz wiekszy problem .Moj małz czasem trafiał czasem nie(częsciej ejdnak nie ;) ) i stanęło na tym ,że dostaje od niego kasiUre i sama sobie prezenta wymarzonego kupuje ...Moze mało romantycznie ale na bank praktyczne.Mam to co chce..A i on szczesliwy bo nie musi sie głowić co mi kupic ...
    No oczywiście ja jemu zawsze trafiam z prezentami :D Ostatnio miał FIFE 2015 i wspólnie ze synem zakupiony dla niego xbox.Cieszył jak dziecie ,że to dla niego :) A korzystamy wszyscy. ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 06:36

Dorka1979, Mega, Iwone, kkisia, moremi, Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Mam do Was pytanie.
    Robię listę rzeczy, które bym chciała. Mąż wybiera według własnego uznania i takim sposobem mam i niespodziankę i coś, co chcę :-)

Bry :-)

Mega, Iwone, kkisia, Sabina, paszczakin, Reni, Pusurek, Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello babeczki z rańca. Ja jeszcze nie wracam do łóżeczka bo posmarowałam się maścią sterydową pod pachami, bo mam uczulenie na wszelkoego rodzaju dezodoranty, czy to w kolce czy w sztyfcie czy w spayu, to używać nie mogę bo mnie zaraz wywala po całych pachach swędzące bąble i tylko ta maść elocom mi pomaga, a że to sterydowa więc nie bardzo mogę, to pani doktor pozwoliła mi rzadko i na chwilę się posmarować i szybko zmywać, to leżę i czekam kiedy lecieć to zmyć. Przeąbane mam z tym dziadostwem, bo wiadomo, że jak chcę gdzieś wyjść to muszę się dezodorantem wysmarować bo teraz w ciąży strasznie się pocę i tak kółko się zamyka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 07:14

Iwone lubi tę wiadomość

‹‹ 6155 6156 6157 6158 6159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ