35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
paszczakin wrote:Hmm, wyglada na to, ze Bog byl swoim ojcem
Ciekawie, kiedy pierwsza postac ma urodziny
dziekuje bardzo za wytlumaczenie i nastepne pytanie
Ma ktoras podwojne nazwisko
jak mam zaadresowac kartke do malzenstwa: Jana Kowalskiego, Marii Nowak-Kowalskiej i ich dzieci Jasia i Krzysia Kowalskich?
Wszystko mi sie w jednej linii nie zmiesci. Normalnie byma napisala J.M.J.K Kowalscy, ale czy pani Nowak nie bedzie w ten sposob urazona?
ja mam dwa i do tego dlugie imie i jak musze podpisac pare stron to klne
a jak przychodza rachunki to jeszce jak w dokumentach 2 imie - normalnie cala litania...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 09:15
iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
gretka -
nick nieaktualny
-
gretka wrote:Dzien dobry mnie tez czas goni....
Iwcia no brzusio piekny
Chlopaki chyba zbieraja druzyne- Paszczak gratuluje, no deklaruje dziewczynke Kapta to moze cos ruszy sie w tej kwestii i nastepn rok bedzie rokiem dziewczynek
iwcia77, dorbie lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:Hmm, wyglada na to, ze Bog byl swoim ojcem
Ciekawie, kiedy pierwsza postac ma urodziny
- ona ma niższe miejsce...gdzieś tam na Ziemi i na dodatek dziewica...
- ale to już dyskusja na inny temat....iwcia77, kkisia, moremi, Simba lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:ten rok rzeczywiście był chłopięcy - więc oby w przyszłym poczęły się dziewuchy wymarzone....
wizyta 11.20kkisia, Bozia3, gretka, moremi, dorbie, Simba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ania ja robię ciasto na pierogi mąka plus ciepła woda .. są smaczne i nigdy nie są twarde
nie dodaję jajek aaa i jeszcze jedno łyżkę oleju dodaje do farszu, żeby się pierogi nie lepiły a jak zapomnę to do wody
ciasta nie solę, bo farsz słony
dodaję trochę soli do wody
p.s. witałam się?anna maria wrote:Pierwszy i ostatni raz w zyciu robilam pierogi ,mam w dupie co to kurwa jest zachcialo mi sie jak kolezanki pierogi kleic.Ugotowalam jednego na porobe twardy jak chuj,nawet nic mi nie mowcie ,bo z nerwow winco otwarlam;-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 09:32
iwcia77, kkisia, Sabina, moremi, anna maria, Mega, Arwena lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:Ania ja robię ciasto na pierogi mąka plus ciepła woda .. są smaczne i nigdy nie są twarde
p.s. witałam się?. WIęc proszę mi z tego powodu karnego pudła czy jeża nie szykować..
kkisia, gretka, iwcia77, Reni, Arwena lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:Ania ja robię ciasto na pierogi mąka plus ciepła woda .. są smaczne i nigdy nie są twarde
nie dodaję jajek aaa i jeszcze jedno łyżkę oleju dodaje do farszu, żeby się pierogi nie lepiły a jak zapomnę to do wody
ciasta nie solę, bo farsz słony
dodaję trochę soli do wody
p.s. witałam się?kkisia, gretka, iwcia77, moremi, Reni, caffe, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
Paszcza - skoro kolezanka ma nazWisko meza to mozesz zaadresowac jako Kowalscy, gdyby miala tylko swoje nazwisko to wtedy musialabys uwzglednic jej i meza .
kkisia, Bozia3, iwcia77, Sabina, paszczakin, moremi, Viola, Bliska 77, caffe, Arwena lubią tę wiadomość
-
ja nadal tego nie rozumiem
to się kupy nie trzyma
poproszę o inne wyjaśnienie
iwcia77 wrote:Bog Ojciec, Syn Bozy i Duch Swiety- jeden Bog pod trzema postaciami...tzw Trojca Swieta "przyjal cialo z Maryji Dziewicy i zstapil na ziemie"
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
to są jacyć bliscy? znajomi?
jak tak sieknęłabym rodzina Kowalskichpaszczakin wrote:jak mam zaadresowac kartke do malzenstwa: Jana Kowalskiego, Marii Nowak-Kowalskiej i ich dzieci Jasia i Krzysia Kowalskich?
Wszystko mi sie w jednej linii nie zmiesci. Normalnie byma napisala J.M.J.K Kowalscy, ale czy pani Nowak nie bedzie w ten sposob urazona?iwcia77 lubi tę wiadomość
-
Reni wrote:ja nadal tego nie rozumiem
to się kupy nie trzyma
poproszę o inne wyjaśnienie
nie znam innego, trzeba wielebnego A. zapytac
a co dokladnie sie kupy nie trzyma? myslalam, ze prosciej wytlumaczyc sie nie da
Bozia3, kkisia lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:to są jacyć bliscy? znajomi?
jak tak sieknęłabym rodzina Kowalskich
rodzina moja.. Pierwszy raz w zyciu wysylam kartki do nich, bo zawsze swieta spedzalismy razem..iwcia77 lubi tę wiadomość