35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Bozia3 wrote:wstydź się....i lepiej przyznaj się od razu, że wychowywałaś się wśród Jehowych czy Protestantów...oni nie uznają boskości Jezusa - tylko traktują go jako jednego z proroków....
wstydź się - bo to podstawowa cecha wyróżmiająca Katolicyzm od innych religii chrześcijańskich.....ksiądz Andżej jak to przeczyta, co Ty wypisujesz - to na bank żuci się z ambony.....
Wiesz Bozia, jakby moja mama to przeczytala to by na krucjate przeciw Tobie wyruszyla. Ja juz wyjazd na msze do Brukseli dla nich 25-go organizuje (taka jestem milo tolerancyjna).
A co do mnie, to ja juz sie zdeklarowalam jako nie-katoliczka, czyz nie? W kontekscie niechcenia bycia matka chrzestna..
A ze nasz ksiunc sie rzuci, hmm, moge z tym zycTak mi sie przypomnialo- razem z kartkami swiatecznymi nadam w koncu magnesy! MAGNESY!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 10:23
iwcia77, moremi, kkisia, Bozia3, Simba lubią tę wiadomość
-
Ha. A ja z ciekawości kliknęłam na Violę, bo mi coś polubiła i tadam! Jest w 15 tygodniu ciąży i chyba będzie dziewczynka
Viola, cho no do płota
Olena, Wam również życzymy zdrowych i wesołych Świąt
I też mnie ciekawi jak Wam idzie z procedurą adopcyjną.iwcia77, kkisia, Bozia3, Reni, dorbie, Sabina, Mega, caffe, Simba, Bursztyn lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
paszczakin wrote:Wiesz Bozia, jakby moja mama to przeczytala to by na krucjate przeciw Tobie wyruszyla. Ja juz wyjazd na msze do Brukseli dla nich 25-go organizuje (taka jestem milo tolerancyjna).
A co do mnie, to ja juz sie zdeklarowalam jako nie-katoliczka, czyz nie? W kontekscie niechcenia bycia matka chrzestna..
A ze nasz ksiunc sie rzuci, hmm, moge z tym zycTak mi sie przypomnialo- razem z kartkami swiatecznymi nadam w koncu magnesy! MAGNESY!
moj lepiej nadaj po 6 stycznia...bo albo zginie w swiatecznej poczcie albo dostane go na wielkanoc
lepiej nie ryzykowac
paszczakin, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
ja też nie przebrnęłam
a czytałam z ciekawościBozia3 wrote:my też mamy "Main Kampf" - po co miałabym ja palić?????? Ludzie są beznadziejni po prostu i bardzo się boją Bóg wi czego....ona jest tak nudna jak flaki z olejem....w połowie mnie znużyła na amen i odłożyłam na półkę...Bozia3, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
Znowu jestem do tylu z postami. U nasdziwnie cieplo sie zrobilo, zupelnie brak nastroju swaiatecznego.
Dla wszystkich podnieconych moim wykresem, spiesze doniesc ze temp.spadla na leb jak przewidywalam
Milego przedpiatkuSabina, kkisia, Simba, moremi, Arwena lubią tę wiadomość
-
Ja znam takie "wierze w Boga"szok!
Wyznanie wiary (Credo Nicejsko-Konstantynopolitańskie)
Wierzę w jednego Boga, * Ojca wszechmogącego, * Stworzyciela nieba i ziemi, * wszystkich rzeczy widzialnych i niewidzialnych. * I w jednego Pana Jezusa Chrystusa, * Syna Bożego Jednorodzonego, * który z Ojca jest zrodzony przed wszystkimi wiekami. * Bóg z Boga, * światłość ze światłości. * Bóg prawdziwy z Boga prawdziwego. * Zrodzony, a nie stworzony, * współistotny Ojcu, * a przez Niego wszystko się stało. * On to dla nas, ludzi, * i dla naszego zbawienia * zstąpił z nieba. * I za sprawą Ducha Świętego przyjął ciało z Maryi Dziewicy, * i stał się człowiekiem. * Ukrzyżowany również za nas, * pod Poncjuszem Piłatem został umęczony i pogrzebany. * I zmartwychwstał dnia trzeciego, jak oznajmia Pismo. * I wstąpił do nieba; * siedzi po prawicy Ojca. * I powtórnie przyjdzie w chwale * sądzić żywych i umarłych: * a królestwu Jego nie będzie końca. * Wierzę w Ducha Świętego, Pana i Ożywiciela, * który od Ojca [i Syna] pochodzi. * Który z Ojcem i Synem wspólnie odbiera uwielbienie i chwałę; * który mówił przez proroków. * Wierzę w jeden, święty, powszechny i apostolski Kościół. * Wyznaję jeden chrzest * na odpuszczenie grzechów. * I oczekuję wskrzeszenia umarłych. * I życia wiecznego w przyszłym świecie. Amen.Bursztyn lubi tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:Dzien dobry
Znowu jestem do tylu z postami. U nasdziwnie cieplo sie zrobilo, zupelnie brak nastroju swaiatecznego.
Dla wszystkich podnieconych moim wykresem, spiesze doniesc ze temp.spadla na leb jak przewidywalam
Milego przedpiatkuiwcia77, Bursztyn, Bliska 77, kkisia, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
moremi wrote:A ja Cię rozumiem z tym Main Kampf. To może być ciekawe studium przypadku zaburzonej osobowości.
moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:my też mamy "Main Kampf" - po co miałabym ja palić?????? Ludzie są beznadziejni po prostu i bardzo się boją Bóg wi czego....ona jest tak nudna jak flaki z olejem....w połowie mnie znużyła na amen i odłożyłam na półkę...
Bozia3, Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:No ja bylam podniecona..Ale ale Burszta za szybko masz spadki progesteronu to dopiero 9dzien..Moze masz neidomoge lutealna?? Nie wiem tak kminie ale to naprawde duży spadek i zbyt szybko
-
iwcia77 wrote:Ja znam takie "wierze w Boga"
szok!
Wierzę w jednego Boga, * Ojca wszechmogącego, * Stworzyciela nieba i ziemi, * wszystkich rzeczy widzialnych i niewidzialnych. * I w jednego Pana Jezusa Chrystusa, * Syna Bożego Jednorodzonego, * który z Ojca jest zrodzony przed wszystkimi wiekami. * Bóg z Boga, * światłość ze światłości. * Bóg prawdziwy z Boga prawdziwego. * Zrodzony, a nie stworzony, * współistotny Ojcu, * a przez Niego wszystko się stało. * On to dla nas, ludzi, * i dla naszego zbawienia * zstąpił z nieba. * I za sprawą Ducha Świętego przyjął ciało z Maryi Dziewicy, * i stał się człowiekiem. * Ukrzyżowany również za nas, * pod Poncjuszem Piłatem został umęczony i pogrzebany. * I zmartwychwstał dnia trzeciego, jak oznajmia Pismo. * I wstąpił do nieba; * siedzi po prawicy Ojca. * I powtórnie przyjdzie w chwale * sądzić żywych i umarłych: * a królestwu Jego nie będzie końca. * Wierzę w Ducha Świętego, Pana i Ożywiciela, * który od Ojca [i Syna] pochodzi. * Który z Ojcem i Synem wspólnie odbiera uwielbienie i chwałę; * który mówił przez proroków. * Wierzę w jeden, święty, powszechny i apostolski Kościół. * Wyznaję jeden chrzest * na odpuszczenie grzechów. * I oczekuję wskrzeszenia umarłych. * I życia wiecznego w przyszłym świecie. Amen.iwcia77 lubi tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:nie za szybko, u mnie faza lut. trwa 10 dni czasem w porywach do 12 jak dobrze pojdzie
Bursztyn, gretka, kkisia, moremi lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:Ja znam takie "wierze w Boga"
szok!
Wierzę w jednego Boga, * Ojca wszechmogącego, * Stworzyciela nieba i ziemi, * wszystkich rzeczy widzialnych i niewidzialnych. * I w jednego Pana Jezusa Chrystusa, * Syna Bożego Jednorodzonego, * który z Ojca jest zrodzony przed wszystkimi wiekami. * Bóg z Boga, * światłość ze światłości. * Bóg prawdziwy z Boga prawdziwego. * Zrodzony, a nie stworzony, * współistotny Ojcu, * a przez Niego wszystko się stało. * On to dla nas, ludzi, * i dla naszego zbawienia * zstąpił z nieba. * I za sprawą Ducha Świętego przyjął ciało z Maryi Dziewicy, * i stał się człowiekiem. * Ukrzyżowany również za nas, * pod Poncjuszem Piłatem został umęczony i pogrzebany. * I zmartwychwstał dnia trzeciego, jak oznajmia Pismo. * I wstąpił do nieba; * siedzi po prawicy Ojca. * I powtórnie przyjdzie w chwale * sądzić żywych i umarłych: * a królestwu Jego nie będzie końca. * Wierzę w Ducha Świętego, Pana i Ożywiciela, * który od Ojca [i Syna] pochodzi. * Który z Ojcem i Synem wspólnie odbiera uwielbienie i chwałę; * który mówił przez proroków. * Wierzę w jeden, święty, powszechny i apostolski Kościół. * Wyznaję jeden chrzest * na odpuszczenie grzechów. * I oczekuję wskrzeszenia umarłych. * I życia wiecznego w przyszłym świecie. Amen.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 11:37
iwcia77 lubi tę wiadomość