X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    wstydź się....i lepiej przyznaj się od razu, że wychowywałaś się wśród Jehowych czy Protestantów...oni nie uznają boskości Jezusa - tylko traktują go jako jednego z proroków....
    wstydź się - bo to podstawowa cecha wyróżmiająca Katolicyzm od innych religii chrześcijańskich.....ksiądz Andżej jak to przeczyta, co Ty wypisujesz - to na bank żuci się z ambony.....

Wiesz Bozia, jakby moja mama to przeczytala to by na krucjate przeciw Tobie wyruszyla. Ja juz wyjazd na msze do Brukseli dla nich 25-go organizuje (taka jestem milo tolerancyjna).

A co do mnie, to ja juz sie zdeklarowalam jako nie-katoliczka, czyz nie? W kontekscie niechcenia bycia matka chrzestna..

A ze nasz ksiunc sie rzuci, hmm, moge z tym zyc ;) Tak mi sie przypomnialo- razem z kartkami swiatecznymi nadam w koncu magnesy! MAGNESY!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 10:23

iwcia77, moremi, kkisia, Bozia3, Simba lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha. A ja z ciekawości kliknęłam na Violę, bo mi coś polubiła i tadam! Jest w 15 tygodniu ciąży i chyba będzie dziewczynka :-)
    Viola, cho no do płota :-)

Olena, Wam również życzymy zdrowych i wesołych Świąt :-)
    I też mnie ciekawi jak Wam idzie z procedurą adopcyjną.

iwcia77, kkisia, Bozia3, Reni, dorbie, Sabina, Mega, caffe, Simba, Bursztyn lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Wiesz Bozia, jakby moja mama to przeczytala to by na krucjate przeciw Tobie wyruszyla. Ja juz wyjazd na msze do Brukseli dla nich 25-go organizuje (taka jestem milo tolerancyjna).

A co do mnie, to ja juz sie zdeklarowalam jako nie-katoliczka, czyz nie? W kontekscie niechcenia bycia matka chrzestna..

A ze nasz ksiunc sie rzuci, hmm, moge z tym zyc ;) Tak mi sie przypomnialo- razem z kartkami swiatecznymi nadam w koncu magnesy! MAGNESY!
    ooooooooooo magnesiki :D <3 :( moj lepiej nadaj po 6 stycznia...bo albo zginie w swiatecznej poczcie albo dostane go na wielkanoc :( lepiej nie ryzykowac :(

paszczakin, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie przebrnęłam :-)
    a czytałam z ciekawości
    Bozia3 wrote:
    my też mamy "Main Kampf" - po co miałabym ja palić?????? Ludzie są beznadziejni po prostu i bardzo się boją Bóg wi czego....ona jest tak nudna jak flaki z olejem....w połowie mnie znużyła na amen i odłożyłam na półkę...:)

Bozia3, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Znowu jestem do tylu z postami. U nasdziwnie cieplo sie zrobilo, zupelnie brak nastroju swaiatecznego.
    Dla wszystkich podnieconych moim wykresem, spiesze doniesc ze temp.spadla na leb jak przewidywalam :)
    Milego przedpiatku :)

Sabina, kkisia, Simba, moremi, Arwena lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja znam takie "wierze w Boga" :-O szok!

Wyznanie wiary (Credo Nicejsko-Konstantynopolitańskie)

Wierzę w jednego Boga, * Ojca wszechmogącego, * Stworzyciela nieba i ziemi, * wszystkich rzeczy widzialnych i niewidzialnych. * I w jednego Pana Jezusa Chrystusa, * Syna Bożego Jednorodzonego, * który z Ojca jest zrodzony przed wszystkimi wiekami. * Bóg z Boga, * światłość ze światłości. * Bóg prawdziwy z Boga prawdziwego. * Zrodzony, a nie stworzony, * współistotny Ojcu, * a przez Niego wszystko się stało. * On to dla nas, ludzi, * i dla naszego zbawienia * zstąpił z nieba. * I za sprawą Ducha Świętego przyjął ciało z Maryi Dziewicy, * i stał się człowiekiem. * Ukrzyżowany również za nas, * pod Poncjuszem Piłatem został umęczony i pogrzebany. * I zmartwychwstał dnia trzeciego, jak oznajmia Pismo. * I wstąpił do nieba; * siedzi po prawicy Ojca. * I powtórnie przyjdzie w chwale * sądzić żywych i umarłych: * a królestwu Jego nie będzie końca. * Wierzę w Ducha Świętego, Pana i Ożywiciela, * który od Ojca [i Syna] pochodzi. * Który z Ojcem i Synem wspólnie odbiera uwielbienie i chwałę; * który mówił przez proroków. * Wierzę w jeden, święty, powszechny i apostolski Kościół. * Wyznaję jeden chrzest * na odpuszczenie grzechów. * I oczekuję wskrzeszenia umarłych. * I życia wiecznego w przyszłym świecie. Amen.

Bursztyn lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dzien dobry

Znowu jestem do tylu z postami. U nasdziwnie cieplo sie zrobilo, zupelnie brak nastroju swaiatecznego.
    Dla wszystkich podnieconych moim wykresem, spiesze doniesc ze temp.spadla na leb jak przewidywalam :)
    Milego przedpiatku :)
    No ja bylam podniecona..Ale ale Burszta za szybko masz spadki progesteronu to dopiero 9dzien..Moze masz neidomoge lutealna?? Nie wiem tak kminie ale to naprawde duży spadek i zbyt szybko

iwcia77, Bursztyn, Bliska 77, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Hello! Czekam na @ i czekam na Święta :-)

No i się doczekałam, tempka nie kłamie :-)

moremi lubi tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    A ja Cię rozumiem z tym Main Kampf. To może być ciekawe studium przypadku zaburzonej osobowości.
    zgadzam się, czytałam, pomijając "tło historyczne" i okrucieństwo, bardzo dobra pozycja, potraktowałam ją właśnie jako analizę przypadku zaburzonej osobowości

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    my też mamy "Main Kampf" - po co miałabym ja palić?????? Ludzie są beznadziejni po prostu i bardzo się boją Bóg wi czego....ona jest tak nudna jak flaki z olejem....w połowie mnie znużyła na amen i odłożyłam na półkę...:)
    ja czytłam paręnaście lat temu, a w i w szkole również, bo II WŚ była moim "konikiem", teraz spojrzałabym pewnie na nią z innej perspektywy

Bozia3, Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No ja bylam podniecona..Ale ale Burszta za szybko masz spadki progesteronu to dopiero 9dzien..Moze masz neidomoge lutealna?? Nie wiem tak kminie ale to naprawde duży spadek i zbyt szybko
    nie za szybko, u mnie faza lut. trwa 10 dni czasem w porywach do 12 jak dobrze pojdzie

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a odnośnie dzieci z dworca zoo, cóż mam ją do dziś, tyle razy ją przerabiałam, ze praktycznie jest cała rozklejona
    z kontrowersyjnych autorów zdecydowanie polecam Kosińskiego

Simba, Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:

Wierzę w jednego Boga, * Ojca wszechmogącego, * Stworzyciela nieba i ziemi, * wszystkich rzeczy widzialnych i niewidzialnych. * I w jednego Pana Jezusa Chrystusa, * Syna Bożego Jednorodzonego, * który z Ojca jest zrodzony przed wszystkimi wiekami. * Bóg z Boga, * światłość ze światłości. * Bóg prawdziwy z Boga prawdziwego. * Zrodzony, a nie stworzony, * współistotny Ojcu, * a przez Niego wszystko się stało. * On to dla nas, ludzi, * i dla naszego zbawienia * zstąpił z nieba. * I za sprawą Ducha Świętego przyjął ciało z Maryi Dziewicy, * i stał się człowiekiem. * Ukrzyżowany również za nas, * pod Poncjuszem Piłatem został umęczony i pogrzebany. * I zmartwychwstał dnia trzeciego, jak oznajmia Pismo. * I wstąpił do nieba; * siedzi po prawicy Ojca. * I powtórnie przyjdzie w chwale * sądzić żywych i umarłych: * a królestwu Jego nie będzie końca. * Wierzę w Ducha Świętego, Pana i Ożywiciela, * który od Ojca [i Syna] pochodzi. * Który z Ojcem i Synem wspólnie odbiera uwielbienie i chwałę; * który mówił przez proroków. * Wierzę w jeden, święty, powszechny i apostolski Kościół. * Wyznaję jeden chrzest * na odpuszczenie grzechów. * I oczekuję wskrzeszenia umarłych. * I życia wiecznego w przyszłym świecie. Amen.
    ja tez takie znam

iwcia77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczak, fajnie ze Adas bedzie :)
    Iwcia, brzuszek masz naprawde cudowny :)

Bliska 77, paszczakin, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    nie za szybko, u mnie faza lut. trwa 10 dni czasem w porywach do 12 jak dobrze pojdzie
    No i o to mi chodzi 10 to stanowczo za krotki, moze przeszkadzac w zagnieżdzeniu , które nie raz trwa do 12tego dnia...

Bursztyn, gretka, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to fakt, Iwcia, brzuszek piękny

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina, daj sobie czas i nie tlum niczego w sobie <3

Bliska 77, Sabina, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:

ale co za szok - bo nie kumam....każdy takie zna - bo takie jest odmawiane na każdej Mszy po kazaniu. Istnieje jeszcze drugie skrócone, które zalicza się na Bierzmowaniu - i to jest ta wersja z linku paszczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 11:37

FZuMp1.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ale co za szok - bo nie kumam....każdy takie zna - bo takie jest odmawiane na każdej Mszy po kazaniu. Istnieje jeszcze drugie skrócone, które zalicza się na Bierzmowaniu...
    ja nie znam ;-)

syy2tv73m6q3ba1l.png

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh, ale nam sie religijnie zrobilo- w sam raz na swieta ;) to co ja zalinkowalam, to byl pierwszy wynik z gugla, tez pamietam ta wersje, co iwcia cytuje..

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
‹‹ 6174 6175 6176 6177 6178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ