SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    wstydź się....i lepiej przyznaj się od razu, że wychowywałaś się wśród Jehowych czy Protestantów...oni nie uznają boskości Jezusa - tylko traktują go jako jednego z proroków....
    wstydź się - bo to podstawowa cecha wyróżmiająca Katolicyzm od innych religii chrześcijańskich.....ksiądz Andżej jak to przeczyta, co Ty wypisujesz - to na bank żuci się z ambony.....

Wiesz Bozia, jakby moja mama to przeczytala to by na krucjate przeciw Tobie wyruszyla. Ja juz wyjazd na msze do Brukseli dla nich 25-go organizuje (taka jestem milo tolerancyjna).

A co do mnie, to ja juz sie zdeklarowalam jako nie-katoliczka, czyz nie? W kontekscie niechcenia bycia matka chrzestna..

A ze nasz ksiunc sie rzuci, hmm, moge z tym zyc ;) Tak mi sie przypomnialo- razem z kartkami swiatecznymi nadam w koncu magnesy! MAGNESY!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 10:23

iwcia77, moremi, kkisia, Bozia3, Simba lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha. A ja z ciekawości kliknęłam na Violę, bo mi coś polubiła i tadam! Jest w 15 tygodniu ciąży i chyba będzie dziewczynka :-)
    Viola, cho no do płota :-)

Olena, Wam również życzymy zdrowych i wesołych Świąt :-)
    I też mnie ciekawi jak Wam idzie z procedurą adopcyjną.

iwcia77, kkisia, Bozia3, Reni, dorbie, Sabina, Mega, caffe, Simba, Bursztyn lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Wiesz Bozia, jakby moja mama to przeczytala to by na krucjate przeciw Tobie wyruszyla. Ja juz wyjazd na msze do Brukseli dla nich 25-go organizuje (taka jestem milo tolerancyjna).

A co do mnie, to ja juz sie zdeklarowalam jako nie-katoliczka, czyz nie? W kontekscie niechcenia bycia matka chrzestna..

A ze nasz ksiunc sie rzuci, hmm, moge z tym zyc ;) Tak mi sie przypomnialo- razem z kartkami swiatecznymi nadam w koncu magnesy! MAGNESY!
    ooooooooooo magnesiki :D <3 :( moj lepiej nadaj po 6 stycznia...bo albo zginie w swiatecznej poczcie albo dostane go na wielkanoc :( lepiej nie ryzykowac :(

paszczakin, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie przebrnęłam :-)
    a czytałam z ciekawości
    Bozia3 wrote:
    my też mamy "Main Kampf" - po co miałabym ja palić?????? Ludzie są beznadziejni po prostu i bardzo się boją Bóg wi czego....ona jest tak nudna jak flaki z olejem....w połowie mnie znużyła na amen i odłożyłam na półkę...:)

Bozia3, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Znowu jestem do tylu z postami. U nasdziwnie cieplo sie zrobilo, zupelnie brak nastroju swaiatecznego.
    Dla wszystkich podnieconych moim wykresem, spiesze doniesc ze temp.spadla na leb jak przewidywalam :)
    Milego przedpiatku :)

Sabina, kkisia, Simba, moremi, Arwena lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja znam takie "wierze w Boga" :-O szok!

Wyznanie wiary (Credo Nicejsko-Konstantynopolitańskie)

Wierzę w jednego Boga, * Ojca wszechmogącego, * Stworzyciela nieba i ziemi, * wszystkich rzeczy widzialnych i niewidzialnych. * I w jednego Pana Jezusa Chrystusa, * Syna Bożego Jednorodzonego, * który z Ojca jest zrodzony przed wszystkimi wiekami. * Bóg z Boga, * światłość ze światłości. * Bóg prawdziwy z Boga prawdziwego. * Zrodzony, a nie stworzony, * współistotny Ojcu, * a przez Niego wszystko się stało. * On to dla nas, ludzi, * i dla naszego zbawienia * zstąpił z nieba. * I za sprawą Ducha Świętego przyjął ciało z Maryi Dziewicy, * i stał się człowiekiem. * Ukrzyżowany również za nas, * pod Poncjuszem Piłatem został umęczony i pogrzebany. * I zmartwychwstał dnia trzeciego, jak oznajmia Pismo. * I wstąpił do nieba; * siedzi po prawicy Ojca. * I powtórnie przyjdzie w chwale * sądzić żywych i umarłych: * a królestwu Jego nie będzie końca. * Wierzę w Ducha Świętego, Pana i Ożywiciela, * który od Ojca [i Syna] pochodzi. * Który z Ojcem i Synem wspólnie odbiera uwielbienie i chwałę; * który mówił przez proroków. * Wierzę w jeden, święty, powszechny i apostolski Kościół. * Wyznaję jeden chrzest * na odpuszczenie grzechów. * I oczekuję wskrzeszenia umarłych. * I życia wiecznego w przyszłym świecie. Amen.

Bursztyn lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dzien dobry

Znowu jestem do tylu z postami. U nasdziwnie cieplo sie zrobilo, zupelnie brak nastroju swaiatecznego.
    Dla wszystkich podnieconych moim wykresem, spiesze doniesc ze temp.spadla na leb jak przewidywalam :)
    Milego przedpiatku :)
    No ja bylam podniecona..Ale ale Burszta za szybko masz spadki progesteronu to dopiero 9dzien..Moze masz neidomoge lutealna?? Nie wiem tak kminie ale to naprawde duży spadek i zbyt szybko

iwcia77, Bursztyn, Bliska 77, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Hello! Czekam na @ i czekam na Święta :-)

No i się doczekałam, tempka nie kłamie :-)

moremi lubi tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    A ja Cię rozumiem z tym Main Kampf. To może być ciekawe studium przypadku zaburzonej osobowości.
    zgadzam się, czytałam, pomijając "tło historyczne" i okrucieństwo, bardzo dobra pozycja, potraktowałam ją właśnie jako analizę przypadku zaburzonej osobowości

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    my też mamy "Main Kampf" - po co miałabym ja palić?????? Ludzie są beznadziejni po prostu i bardzo się boją Bóg wi czego....ona jest tak nudna jak flaki z olejem....w połowie mnie znużyła na amen i odłożyłam na półkę...:)
    ja czytłam paręnaście lat temu, a w i w szkole również, bo II WŚ była moim "konikiem", teraz spojrzałabym pewnie na nią z innej perspektywy

Bozia3, Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No ja bylam podniecona..Ale ale Burszta za szybko masz spadki progesteronu to dopiero 9dzien..Moze masz neidomoge lutealna?? Nie wiem tak kminie ale to naprawde duży spadek i zbyt szybko
    nie za szybko, u mnie faza lut. trwa 10 dni czasem w porywach do 12 jak dobrze pojdzie

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a odnośnie dzieci z dworca zoo, cóż mam ją do dziś, tyle razy ją przerabiałam, ze praktycznie jest cała rozklejona
    z kontrowersyjnych autorów zdecydowanie polecam Kosińskiego

Simba, Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:

Wierzę w jednego Boga, * Ojca wszechmogącego, * Stworzyciela nieba i ziemi, * wszystkich rzeczy widzialnych i niewidzialnych. * I w jednego Pana Jezusa Chrystusa, * Syna Bożego Jednorodzonego, * który z Ojca jest zrodzony przed wszystkimi wiekami. * Bóg z Boga, * światłość ze światłości. * Bóg prawdziwy z Boga prawdziwego. * Zrodzony, a nie stworzony, * współistotny Ojcu, * a przez Niego wszystko się stało. * On to dla nas, ludzi, * i dla naszego zbawienia * zstąpił z nieba. * I za sprawą Ducha Świętego przyjął ciało z Maryi Dziewicy, * i stał się człowiekiem. * Ukrzyżowany również za nas, * pod Poncjuszem Piłatem został umęczony i pogrzebany. * I zmartwychwstał dnia trzeciego, jak oznajmia Pismo. * I wstąpił do nieba; * siedzi po prawicy Ojca. * I powtórnie przyjdzie w chwale * sądzić żywych i umarłych: * a królestwu Jego nie będzie końca. * Wierzę w Ducha Świętego, Pana i Ożywiciela, * który od Ojca [i Syna] pochodzi. * Który z Ojcem i Synem wspólnie odbiera uwielbienie i chwałę; * który mówił przez proroków. * Wierzę w jeden, święty, powszechny i apostolski Kościół. * Wyznaję jeden chrzest * na odpuszczenie grzechów. * I oczekuję wskrzeszenia umarłych. * I życia wiecznego w przyszłym świecie. Amen.
    ja tez takie znam

iwcia77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczak, fajnie ze Adas bedzie :)
    Iwcia, brzuszek masz naprawde cudowny :)

Bliska 77, paszczakin, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    nie za szybko, u mnie faza lut. trwa 10 dni czasem w porywach do 12 jak dobrze pojdzie
    No i o to mi chodzi 10 to stanowczo za krotki, moze przeszkadzac w zagnieżdzeniu , które nie raz trwa do 12tego dnia...

Bursztyn, gretka, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to fakt, Iwcia, brzuszek piękny

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina, daj sobie czas i nie tlum niczego w sobie <3

Bliska 77, Sabina, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:

ale co za szok - bo nie kumam....każdy takie zna - bo takie jest odmawiane na każdej Mszy po kazaniu. Istnieje jeszcze drugie skrócone, które zalicza się na Bierzmowaniu - i to jest ta wersja z linku paszczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 11:37

FZuMp1.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ale co za szok - bo nie kumam....każdy takie zna - bo takie jest odmawiane na każdej Mszy po kazaniu. Istnieje jeszcze drugie skrócone, które zalicza się na Bierzmowaniu...
    ja nie znam ;-)

syy2tv73m6q3ba1l.png

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh, ale nam sie religijnie zrobilo- w sam raz na swieta ;) to co ja zalinkowalam, to byl pierwszy wynik z gugla, tez pamietam ta wersje, co iwcia cytuje..

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
‹‹ 6174 6175 6176 6177 6178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ