35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
iwcia77 wrote:nie znam innego, trzeba wielebnego A. zapytac
a co dokladnie sie kupy nie trzyma? myslalam, ze prosciej wytlumaczyc sie nie da
jak sie kupy nie trzyma Reni (Ty znowu o kupie?)
Bog ma duzo siebie i tak troche zeslal w postaci ludzkiej (stad narodziny).. potem jeszcze chyba troche zeslal, bo mamy swieto "zstapienie ducha swietego"..
Taaak?
iwcia77, moremi, kkisia, Mega, Simba lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:Ja moje drogie zostalam z katechezy wyrzucona za napisanie pracy o niekonsekwecji kosciola w stosunku do medycyny (leczenia w ogole a antykoncepcji, przeszczepow itp).
Kosciol od zawsze mnie nie chcial..
a mi sie przypomnialo jak w 8 kl szk.podst. z jez. pol. bylo zadanie domowe - napisac , ktora osatnio czytana ksiazka wywarla na tobie najwieksze wrazenie...a ze ja akurat przeczytalam " my dzieci z dworca zoo" to napisalam wlasnie o tej...matke do szkoly wzywali, ogolnie bylo poruszenie, zgorszenie i kontrowersja..
...za drugim razem z kolei zgorszyl sie moj Alojz i moja mama, bo przywloklam do domu " Main Kampf"...po wlosku...Alojz kazal ksiazke spalic na stosie a ja ja do matki do polandii zawiozlam "na przechowanie " a moja matka jak ja zobaczyla to byla zalamana..no nie wiem , ale czasem ciekawia mnie rzeczy zabronione ...
moremi, Sabina, kkisia, caffe, Mega, Simba lubią tę wiadomość
-
cała ja ..trzeba się z tym pogodzićiwcia77 wrote:Reni- twoj awatar mnie rozczula ..no ten szopek jest po prostu slitasny do zacalowania
iwcia77, Bozia3, moremi, kkisia, Bliska 77, Sabina lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:.. no i klania sie modlitwa " Wierze w Boga" czytana ze zrozumieniem
ee, tu sie nie zgodze.. nijak z tego nie wynika, ze Bog i Jezus to jedno..
Jak byk stoi, ze syn..
http://www.biblijni.pl/modlitwy/5_wierze_w_boga.html
Serio sobie nie przypominam z religii, zeby ktos sie odnosil do Jezusa jako do Boga, syn zawsze byl i tyle. Ale wywalili mnie w liceum, wiec moze zalapalam sie tylko na uproszczona wersje dla dzieci..iwcia77, Reni, kkisia, Simba lubią tę wiadomość
-
o widzisz i pasuje
ja ewentualnie buty wytre przed wejściemBozia3 wrote:ja może wydam się niewychowana - sorki z góry - ale ja się witać, ani żegnać na forum nie będę...To jest forum - wolna wymiana myśli - i niech tak dla mnie zostanie. WIęc proszę mi z tego powodu karnego pudła czy jeża nie szykować..
Bozia3, kapturnica, moremi, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:jak sie kupy nie trzyma Reni (Ty znowu o kupie?)
Bog ma duzo siebie i tak troche zeslal w postaci ludzkiej (stad narodziny).. potem jeszcze chyba troche zeslal, bo mamy swieto "zstapienie ducha swietego"..
Taaak?
szkoda, że na mnie coś takiego nie zstąpiło - byłabym poliglotką...iwcia77, paszczakin, kkisia, Simba, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:a mi sie przypomnialo jak w 8 kl szk.podst. z jez. pol. bylo zadanie domowe - napisac , ktora osatnio czytana ksiazka wywarla na tobie najwieksze wrazenie...a ze ja akurat przeczytalam " my dzieci z dworca zoo" to napisalam wlasnie o tej...matke do szkoly wzywali
, ogolnie bylo poruszenie, zgorszenie i kontrowersja..
...za drugim razem z kolei zgorszyl sie moj Alojz i moja mama, bo przywloklam do domu " Main Kampf"...po wlosku...Alojz kazal ksiazke spalic na stosie a ja ja do matki do polandii zawiozlam "na przechowanie " a moja matka jak ja zobaczyla to byla zalamana..no nie wiem , ale czasem ciekawia mnie rzeczy zabronione ...
iwcia77, kapturnica, kkisia, Bliska 77, Bursztyn lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Witajcie. Z okazji zbliżających się świąt składam Wam życzenia zdrowych i spokojnych chwil w tym czasie, byście odpoczęły w gronie rodzinnym. Na Nowy Rok składam każdej mamuśce życzenia pociechy ze swojego potomstwa, a każdej przyszłej mamuśce by doczekała się zdrowego potomstwa w najbliższym roku. Serdecznie pozdrawiam "stare" koleżanki
Sabina, kapturnica, iwcia77, moremi, kkisia, Reni, Bliska 77, Mega, Iwone, caffe, Simba, Bursztyn, Pusurek, Arwena, SolarPolar, megan8 lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:ee, tu sie nie zgodze.. nijak z tego nie wynika, ze Bog i Jezus to jedno..
Jak byk stoi, ze syn..
Serio sobie nie przypominam z religii, zeby ktos sie odnosil do Jezusa jako do Boga, syn zawsze byl i tyle. Ale wywalili mnie w liceum, wiec moze zalapalam sie tylko na uproszczona wersje dla dzieci..
ja znam wersje poszerzonata jakas za krotka mi sie zdaje
w tej mi brakuje kilka linijek ... -
iwcia77 wrote:a mi sie przypomnialo jak w 8 kl szk.podst. z jez. pol. bylo zadanie domowe - napisac , ktora osatnio czytana ksiazka wywarla na tobie najwieksze wrazenie...a ze ja akurat przeczytalam " my dzieci z dworca zoo" to napisalam wlasnie o tej...matke do szkoly wzywali
, ogolnie bylo poruszenie, zgorszenie i kontrowersja..
gretka, iwcia77, moremi, kkisia, Reni, Bliska 77, Simba, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:boszzzz nie jeszcze trochę zesłał, tylko Ducha Świętego i jest to święto "zesłania Ducha Świętego", który zstąpił na Ziemię i wypełnił apostołów energią i zaczęli gadać w wielu językach....
szkoda, że na mnie coś takiego nie zstąpiło - byłabym poliglotką...
Ja tez bym chciala.. no ale jak trzymamy sie teorii, ze Sw Trojca to jednosc, to jednak "jeszcze troche siebie zeslal"Bozia3, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:A ja Cię rozumiem z tym Main Kampf. To może być ciekawe studium przypadku zaburzonej osobowości.
moremi lubi tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:no tylko wyszlo na to, ze to nie ja chcialam zglebic ciekwosc na ten temat tylko, ze to ja mam zaburzona osobowosc ,ze ciekawia mnie takie perelki
- nudy Panie...
iwcia77, moremi, Reni, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
nieeeee no od wynalazków jest Pan
a ja w domu to tylko: rosół, barszcz czerwony (psowe zupy, uwielbia je), pierogi z kapuchą, sushi, jajka na miękko, no i tak na szybko jakiegoś kotleta zmontujęBozia3 wrote:a niby taka chu..wa pani domu...że to mąż gotuje, że ona to tylko sushi...a tu proszę - zapierdziela się w kuchni z pierożkami...Bozia3, kapturnica, iwcia77, gretka, moremi, kkisia, Arwena lubią tę wiadomość
-
przypominam, że mi zrobienie 40 pierogów zajmuje ok 3 dni, raz nawet 4
dzień 1 gotuję kapustę
dzień 2 qrwa jak mi się nie chce, co mnie podkusiło
dzień 3 ja piernicze po co ja się za to brałam i robię farsz i pierogi
Bozia3 wrote:a niby taka chu..wa pani domu...że to mąż gotuje, że ona to tylko sushi...a tu proszę - zapierdziela się w kuchni z pierożkami...Bozia3, iwcia77, moremi, kkisia, Mega, Simba, Bursztyn, Arwena lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:ee, tu sie nie zgodze.. nijak z tego nie wynika, ze Bog i Jezus to jedno..
Jak byk stoi, ze syn..
Serio sobie nie przypominam z religii, zeby ktos sie odnosil do Jezusa jako do Boga, syn zawsze byl i tyle. Ale wywalili mnie w liceum, wiec moze zalapalam sie tylko na uproszczona wersje dla dzieci..
wstydź się - bo to podstawowa cecha wyróżmiająca Katolicyzm od innych religii chrześcijańskich.....ksiądz Andżej jak to przeczyta, co Ty wypisujesz - to na bank żuci się z ambony.....iwcia77, gretka, moremi, kkisia, Reni, Simba, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
Olena wrote:Witajcie. Z okazji zbliżających się świąt składam Wam życzenia zdrowych i spokojnych chwil w tym czasie, byście odpoczęły w gronie rodzinnym. Na Nowy Rok składam każdej mamuśce życzenia pociechy ze swojego potomstwa, a każdej przyszłej mamuśce by doczekała się zdrowego potomstwa w najbliższym roku. Serdecznie pozdrawiam "stare" koleżanki
moremi, kkisia, caffe lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:no tylko wyszlo na to, ze to nie ja chcialam zglebic ciekwosc na ten temat tylko, ze to ja mam zaburzona osobowosc ,ze ciekawia mnie takie perelki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 10:18
iwcia77, moremi, kkisia, Bursztyn lubią tę wiadomość