X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    nie znam innego, trzeba wielebnego A. zapytac :)

a co dokladnie sie kupy nie trzyma? myslalam, ze prosciej wytlumaczyc sie nie da :-O

jak sie kupy nie trzyma Reni (Ty znowu o kupie?) ;)

Bog ma duzo siebie i tak troche zeslal w postaci ludzkiej (stad narodziny).. potem jeszcze chyba troche zeslal, bo mamy swieto "zstapienie ducha swietego"..
    Taaak?

iwcia77, moremi, kkisia, Mega, Simba lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja nadal tego nie rozumiem
    to się kupy nie trzyma
    poproszę o inne wyjaśnienie
    tajemnica wiary....

iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Ja moje drogie zostalam z katechezy wyrzucona za napisanie pracy o niekonsekwecji kosciola w stosunku do medycyny (leczenia w ogole a antykoncepcji, przeszczepow itp).

Kosciol od zawsze mnie nie chcial..

a mi sie przypomnialo jak w 8 kl szk.podst. z jez. pol. bylo zadanie domowe - napisac , ktora osatnio czytana ksiazka wywarla na tobie najwieksze wrazenie...a ze ja akurat przeczytalam " my dzieci z dworca zoo" to napisalam wlasnie o tej...matke do szkoly wzywali :( , ogolnie bylo poruszenie, zgorszenie i kontrowersja..:(...za drugim razem z kolei zgorszyl sie moj Alojz i moja mama, bo przywloklam do domu " Main Kampf"...po wlosku...Alojz kazal ksiazke spalic na stosie a ja ja do matki do polandii zawiozlam "na przechowanie " a moja matka jak ja zobaczyla to byla zalamana..no nie wiem , ale czasem ciekawia mnie rzeczy zabronione ...

moremi, Sabina, kkisia, caffe, Mega, Simba lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ja ja kcem!
    teeeeeeeeeeeeeeee zaaaaaabwaaaaaaaaaaawki 035.gif
    Bozia3 wrote:
    ten rok rzeczywiście był chłopięcy - więc oby w przyszłym poczęły się dziewuchy wymarzone....:)

iwcia77, Bozia3, kapturnica, moremi, kkisia, Bliska 77, Mega, Simba lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cała ja ..trzeba się z tym pogodzić ;-)
    iwcia77 wrote:
    Reni- twoj awatar mnie rozczula ..no ten szopek jest po prostu slitasny do zacalowania :)

iwcia77, Bozia3, moremi, kkisia, Bliska 77, Sabina lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    .. no i klania sie modlitwa " Wierze w Boga" czytana ze zrozumieniem ;D

ee, tu sie nie zgodze.. nijak z tego nie wynika, ze Bog i Jezus to jedno..
    Jak byk stoi, ze syn..
    http://www.biblijni.pl/modlitwy/5_wierze_w_boga.html

Serio sobie nie przypominam z religii, zeby ktos sie odnosil do Jezusa jako do Boga, syn zawsze byl i tyle. Ale wywalili mnie w liceum, wiec moze zalapalam sie tylko na uproszczona wersje dla dzieci..

iwcia77, Reni, kkisia, Simba lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o widzisz i pasuje
    ja ewentualnie buty wytre przed wejściem ;-)
    Bozia3 wrote:
    ja może wydam się niewychowana - sorki z góry - ale ja się witać, ani żegnać na forum nie będę...To jest forum - wolna wymiana myśli - i niech tak dla mnie zostanie :). WIęc proszę mi z tego powodu karnego pudła czy jeża nie szykować..;)

Bozia3, kapturnica, moremi, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    jak sie kupy nie trzyma Reni (Ty znowu o kupie?) ;)

Bog ma duzo siebie i tak troche zeslal w postaci ludzkiej (stad narodziny).. potem jeszcze chyba troche zeslal, bo mamy swieto "zstapienie ducha swietego"..
    Taaak?
    boszzzz nie jeszcze trochę zesłał, tylko Ducha Świętego i jest to święto "zesłania Ducha Świętego", który zstąpił na Ziemię i wypełnił apostołów energią i zaczęli gadać w wielu językach....
    szkoda, że na mnie coś takiego nie zstąpiło - byłabym poliglotką...:)

iwcia77, paszczakin, kkisia, Simba, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• moremi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a mi sie przypomnialo jak w 8 kl szk.podst. z jez. pol. bylo zadanie domowe - napisac , ktora osatnio czytana ksiazka wywarla na tobie najwieksze wrazenie...a ze ja akurat przeczytalam " my dzieci z dworca zoo" to napisalam wlasnie o tej...matke do szkoly wzywali :( , ogolnie bylo poruszenie, zgorszenie i kontrowersja..:(...za drugim razem z kolei zgorszyl sie moj Alojz i moja mama, bo przywloklam do domu " Main Kampf"...po wlosku...Alojz kazal ksiazke spalic na stosie a ja ja do matki do polandii zawiozlam "na przechowanie " a moja matka jak ja zobaczyla to byla zalamana..no nie wiem , ale czasem ciekawia mnie rzeczy zabronione ...
    A ja Cię rozumiem z tym Main Kampf. To może być ciekawe studium przypadku zaburzonej osobowości.

iwcia77, kapturnica, kkisia, Bliska 77, Bursztyn lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Olena Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Z okazji zbliżających się świąt składam Wam życzenia zdrowych i spokojnych chwil w tym czasie, byście odpoczęły w gronie rodzinnym. Na Nowy Rok składam każdej mamuśce życzenia pociechy ze swojego potomstwa, a każdej przyszłej mamuśce by doczekała się zdrowego potomstwa w najbliższym roku. Serdecznie pozdrawiam "stare" koleżanki <3

Sabina, kapturnica, iwcia77, moremi, kkisia, Reni, Bliska 77, Mega, Iwone, caffe, Simba, Bursztyn, Pusurek, Arwena, SolarPolar, megan8 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Jak byk stoi, ze syn..

Serio sobie nie przypominam z religii, zeby ktos sie odnosil do Jezusa jako do Boga, syn zawsze byl i tyle. Ale wywalili mnie w liceum, wiec moze zalapalam sie tylko na uproszczona wersje dla dzieci..

ja znam wersje poszerzona :-O ta jakas za krotka mi sie zdaje :-O
    w tej mi brakuje kilka linijek ...

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    my też mamy "Main Kampf" - po co miałabym ja palić?????? Ludzie są beznadziejni po prostu i bardzo się boją Bóg wi czego....ona jest tak nudna jak flaki z olejem....w połowie mnie znużyła na amen i odłożyłam na półkę...:)

gretka, iwcia77, moremi, kkisia, Reni, Bliska 77, Simba, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    boszzzz nie jeszcze trochę zesłał, tylko Ducha Świętego i jest to święto "zesłania Ducha Świętego", który zstąpił na Ziemię i wypełnił apostołów energią i zaczęli gadać w wielu językach....
    szkoda, że na mnie coś takiego nie zstąpiło - byłabym poliglotką...:)

Ja tez bym chciala.. no ale jak trzymamy sie teorii, ze Sw Trojca to jednosc, to jednak "jeszcze troche siebie zeslal" ;)

Bozia3, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    A ja Cię rozumiem z tym Main Kampf. To może być ciekawe studium przypadku zaburzonej osobowości.
    no tylko wyszlo na to, ze to nie ja chcialam zglebic ciekwosc na ten temat tylko, ze to ja mam zaburzona osobowosc ,ze ciekawia mnie takie perelki :(

moremi lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no tylko wyszlo na to, ze to nie ja chcialam zglebic ciekwosc na ten temat tylko, ze to ja mam zaburzona osobowosc ,ze ciekawia mnie takie perelki :(
    ale to jest książka o socjalizmie, o poglądach politycznych - nie ma w niej ducha mordercy...:) - nudy Panie...

iwcia77, moremi, Reni, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieeeee no od wynalazków jest Pan
    a ja w domu to tylko: rosół, barszcz czerwony (psowe zupy, uwielbia je), pierogi z kapuchą, sushi, jajka na miękko, no i tak na szybko jakiegoś kotleta zmontuję
    Bozia3 wrote:
    a niby taka chu..wa pani domu...że to mąż gotuje, że ona to tylko sushi...a tu proszę - zapierdziela się w kuchni z pierożkami...:)

Bozia3, kapturnica, iwcia77, gretka, moremi, kkisia, Arwena lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przypominam, że mi zrobienie 40 pierogów zajmuje ok 3 dni, raz nawet 4 ;-)
    dzień 1 gotuję kapustę
    dzień 2 qrwa jak mi się nie chce, co mnie podkusiło
    dzień 3 ja piernicze po co ja się za to brałam i robię farsz i pierogi
    Bozia3 wrote:
    a niby taka chu..wa pani domu...że to mąż gotuje, że ona to tylko sushi...a tu proszę - zapierdziela się w kuchni z pierożkami...:)

Bozia3, iwcia77, moremi, kkisia, Mega, Simba, Bursztyn, Arwena lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Jak byk stoi, ze syn..

wstydź się....i lepiej przyznaj się od razu, że wychowywałaś się wśród Jehowych czy Protestantów...oni nie uznają boskości Jezusa - tylko traktują go jako jednego z proroków....
    wstydź się - bo to podstawowa cecha wyróżmiająca Katolicyzm od innych religii chrześcijańskich.....ksiądz Andżej jak to przeczyta, co Ty wypisujesz - to na bank żuci się z ambony.....

iwcia77, gretka, moremi, kkisia, Reni, Simba, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    Witajcie. Z okazji zbliżających się świąt składam Wam życzenia zdrowych i spokojnych chwil w tym czasie, byście odpoczęły w gronie rodzinnym. Na Nowy Rok składam każdej mamuśce życzenia pociechy ze swojego potomstwa, a każdej przyszłej mamuśce by doczekała się zdrowego potomstwa w najbliższym roku. Serdecznie pozdrawiam "stare" koleżanki <3
    Olena!! CO u CIebie - jak adopcja - ruszyło coś do przodu?

moremi, kkisia, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    poza tym jeszcze jedno mi się nasunęło - skoro nasza Bursztyn analizuje osobowości zaburzone, ba - nawet z nimi pracuje sama zamknięta w pokoju z jakimś ustrojstwem w kieszeni.....to co my możemy wywnioskować w takim razie o jej osobowości.... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 10:18

iwcia77, moremi, kkisia, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 6173 6174 6175 6176 6177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ