X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Ewa jeśli dobrze będzie Ci tolerował Bebilon pepti DHA to pediatra powinna wypisać Ci receptę, będziesz to mleko miała ze zniżką
    o ! i to jest bardzo dobra wiadomosc! oby Tupek byl tolerancyjny :)

Iwone, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    o ! i to jest bardzo dobra wiadomosc! oby Tupek byl tolerancyjny :)
    Na Humanę Sl ale w opakowaniu 650g też jest dofinansowanie i Nutramigen też z dofinansowaniem

iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello!

My po wizycie u neurologa. Odruchy są ok. Dostaliśmy jeszcze skierowanie na przezciemiączkowe usg mózgu (pierwszy wolny termin 30 styczeń!), no i Wojtek musi być rehabilitowany, bo pojawiła się asymetria. Na rehabilitacje refundowaną musiałabym dojeżdżać jakieś 30 km w jedną stronę. Nie do zrobienia bo mamy jeden samochód, którym mój M jeździ do pracy. Zostaje nam rehabilitacja prywatna.

I zakupiliśmy nawilżacz powietrza, bo mały tak brzydko charczy czasami. Pediatra powiedział, że to może być od suchego powietrza. Powiem Wam, że i mnie się lepiej oddycha.

Simba i Paszczak - cieszę się z pozytywnych wiadomości.
    Iwcia wyglądasz jak z katalogu dla ciężarnych!
    Ewa, my karmimy małego Bebilonem i Hippem. Zakupiliśmy sporo Bebilonu, ale są po nim problemy z kupą, dlatego na noc i rano dajemy Hipp - ma w składzie błonnik więc kupa jest raz albo 2 razy dziennie. Jak skończy się nam Bebilon to przejdziemy zupełnie na Hippa.

Pozdrawiam Was świątecznie, choć zupełnie nie czuję atmosfery. Pogoda jaka jest każdy widzi, mieszkanie nie posprztątane, nie mam żadnej koncepcji co do gotowania i pieczenia.

P.S. No i chciałam dodać, że od 2 dni mam jakieś dziwne plamienia, które nie chcą się rozwinąć w regularną @ i nie wiem o co kaman.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 00:31

kkisia, Iwone, moremi, Mega, Sabina, iwcia77, Simba, Bozia3, caffe, anna maria, Pusurek lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    problem solved :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a13dccd4a64c.jpg

kkisia, Iwone, moremi, Mega, Bozia3, Reni, megan8 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ad7c54a1145.jpg

kkisia, Iwone, Viola, Mega, Sabina, Bozia3, anna maria, Arwena lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b964c28d0acb.jpg

kkisia, Viola, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/baafc3af7a98.jpg

kkisia, Iwone, moremi, Mega, Sabina, Bozia3, caffe, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Hello!

My po wizycie u neurologa. Odruchy są ok. Dostaliśmy jeszcze skierowanie na przezciemiączkowe usg mózgu (pierwszy wolny termin 30 styczeń!), no i Wojtek musi być rehabilitowany, bo pojawiła się asymetria. Na rehabilitacje refundowaną musiałabym dojeżdżać jakieś 30 km w jedną stronę. Nie do zrobienia bo mamy jeden samochód, którym mój M jeździ do pracy. Zostaje nam rehabilitacja prywatna.

I zakupiliśmy nawilżacz powietrza, bo mały tak brzydko charczy czasami. Pediatra powiedział, że to może być od suchego powietrza. Powiem Wam, że i mnie się lepiej oddycha.

Simba i Paszczak - cieszę się z pozytywnych wiadomości.
    Iwcia wyglądasz jak z katalogu dla ciężarnych!
    Ewa, my karmimy małego Bebilonem i Hippem. Zakupiliśmy sporo Bebilonu, ale są po nim problemy z kupą, dlatego na noc i rano dajemy Hipp - ma w składzie błonnik więc kupa jest raz albo 2 razy dziennie. Jak skończy się nam Bebilon to przejdziemy zupełnie na Hippa.

Pozdrawiam Was świątecznie, choć zupełnie nie czuję atmosfery. Pogoda jaka jest każdy widzi, mieszkanie nie posprztątane, nie mam żadnej koncepcji co do gotowania i pieczenia.

P.S. No i chciałam dodać, że od 2 dni mam jakieś dziwne plamienia, które nie chcą się rozwinąć w regularną @ i nie wiem o co kaman.
    Czyżby szykowało się rodzeństwo dla Wojtusia ?

mysza1975, moremi, iwcia77, Sabina, kkisia, caffe, Arwena lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Czyżby szykowało się rodzeństwo dla Wojtusia ?

Iwone, nawet nie strasz. Nie to, że nie chcemy, ale po cesarce to trochę za szybko, albo nawet o wiele za szybko.

Iwone, kkisia, moremi, iwcia77, caffe, Arwena lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Iwone, nawet nie strasz. Nie to, że nie chcemy, ale po cesarce to trochę za szybko, albo nawet o wiele za szybko.
    Nie ma reguł że po cesarce trzeba czekać rok czy dwa. Dziewczyny się różnie goją. Ty będziesz w tej grupie w której można szybciej ;)

mysza1975, moremi, iwcia77, Sabina, kkisia, caffe, Arwena lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojtuś bardzo by się ucieszył:) No może nie odrazu, ale za jakiś czas ;)

iwcia77, caffe lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! Po raz pierwszy pierwsza!

moremi, ania.g, iwcia77, Sabina, kkisia, Simba lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Ha! Po raz pierwszy pierwsza!
    Spać nie możesz?

Bry :-)

iwcia77, kkisia, Sabina, paszczakin lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry!!Paszcza na posterunku ;)

kkisia, paszczakin lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • HappyJo Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czołem Dziewczęta.
    Zbójecka godzina- a raczej pora rok . Ciemno, jak w dupie. I wstawać kufa trzeba. Brrrr.....

Wczoraj kupiłam choinkę i ja pięknie przystroilismy. Mój Młody po raz pierwszy :-) jaki był zadowolony- i powtarzał, jak mantrę "Mamunia, ta choinka mnie nie kluje" - grunt to wierzyć w to, co się mówi ;-)

Moja tempka dziś taka, że złudzeń nie mam i w weekend przyjdzie @ jak nic.
    W pon.Chuop idzie na badania, a po Świętach wspólna wizyta. No i zobaczymy....

ania.g, iwcia77, kkisia, Sabina, moremi, caffe lubią tę wiadomość

gg64j44jipdfhvk5.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Ewa, oby Bebilon Pepti to było to. Skoro tak dobrze od razu reaguje to jest szansa że trafiłaś z mlekiem.
    Mysza, podajecie dwa różne mleka jednocześnie? Zawsze mi mówiono że dziecko powinno być na jednym ale jeśli ten system u Was się sprawdza to może coś w tym jest.
    Ja mam wrażenie że Marcel po Hipie jest mniej nasycony. Ma o wiele krótsze fazy snu i śpi bardziej niespokojnie. Kota zaraz dostanę. Idę po kawę póki Marcel grzecznie leży.

iwcia77, kkisia, Simba, Sabina, moremi lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Simba Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Wstałam, zjadłam, ide wypoczywać ;)
    Zgaga mnie wykańcza

moremi, ania.g, Sabina, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obecna...kurwa- chyba mam zapalenie spojowek :(

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Spać nie możesz?

Bry :-)

No jakos nie moglam.. zrobilam mauzowi dobre sniadanie i pognalam do biura. Po dodaniu jutrzejszego poranka jeszcze 12h roboty i wakacje. Ha!

I taka refleksja od czapy*- bo wlasnie tlumaczylam kolezance zyczenia na polski. Dlaczego swieta nazywaja sie 'Boze Narodzenie"? Przeciez to nie Bog sie narodzil, tylko Jezus, he? Moze mnie ktos bardziej doedukowany katolicko oswiecic?

*to nie jest zadne prowokacyjne pytanie, zwykla ciekawosc.

iwcia77, moremi, Simba, ania.g, Sabina, kkisia, Mega, Arwena lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HappyJo wrote:
    Wczoraj kupiłam choinkę i ja pięknie przystroilismy. Mój Młody po raz pierwszy :-) jaki był zadowolony- i powtarzał, jak mantrę "Mamunia, ta choinka mnie nie kluje" - grunt to wierzyć w to, co się mówi ;-)

rewelka.. Zazdroszcze Wam tych swiat z dzieciakami, wlasnie z takimi malutkimi, ale juz kumatymi. Z takim dzieciakim od 3 lat to i juz choine sie ubierze i nabalagani przy ciastkach i kremem przy przgotowaniu ciasta wymaze.. Zupelnie inna atmosfera, magiczna taka..

No nic, tez sie kiedys doczekam ;)

iwcia77, malgos741, moremi, Sabina, kkisia, HappyJo, Mega, Pusurek, Arwena lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
‹‹ 6170 6171 6172 6173 6174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ