35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
SolarPolar wrote:Ja mam wrazenie ze nasza szkola jest nudna, dretwa, nauczyciel jest najczesciej realizatorem programu MEN, . Na kilku nauczyciele jest jeden, ktory wzbudza ( troche) pozytywne wrazenie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 18:48
kapturnica, anna maria, kkisia, Pusurek, Arwena, Aasiula, macduska, moremi, Sabina, Mega lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:Kapcia- alez epopeja
normalnie slowotok w ciebie wstapil
przestan juz pisac tyle i daj sie wykazac innym forumowiczkom znajomosci w temacie
Zapomnialam dodac...Jezusek slicznyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 18:48
anna maria, iwcia77, kkisia, malgos741, Aasiula, moremi, Sabina lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Ojj czepiarko heheheh chcialam napisac myszy ze zdjecie sie mi nie otwieralo ale mnie ubiegla i dala na wątku zdjecie to nie pozostalo mi nic innego jak sie wykropkowac
Zapomnialam dodac...Jezusek sliczny
juz myslalam , ze na forum mrowki sie zalegly albo przebiegla biedronka i kropki zgubilakapturnica, malgos741, Sabina lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:uwierz mi, ze ze srednio wykszlaconym wlochem w wieku 40 lat nie pogadsz na temat muzyki klasycznej ( jesli nie skonczyl akademii muzycznej), o sztuce ( jesli nie skonczyl akademii sztuk pieknych), o technice ( jezeli nie jest inzynierem) itp przyklady mozna mnozyc...sa ukierunkowani w 1 strone ..nie wspomne, ze nie ucza sie jezykow obcych...
mam zupelnie inne doswiadczenie, bardzo pozytwneiwcia77, Arwena lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Widzisz Polar, gdybys się trochę lepiej uczyła geografii w szkole, wiedzialabys, ze na wybrzezu Norwegii są miejsca, gdzie pada 300 dni w roku. Wiec opowiesci o dziecku siedzacym non stop w słonecznej klasie pasują tu jak świni siodło.
Nie wiesz zapewne tez, ze Norwegia od dłuższego czasu boryka się z problemem, jakim jest dokształcanie nauczycieli przedszkolnych i wczesnoszkolnych i ze w przedszkolach pracują asystenci bez żadnego kierunkowego wyksztalcenia, nad czym wszyscy ubolewaja. Nie pierdziel zatem o systemach oświatowych na Zachodzie, bo ja nie o tym mowie, gdybyś czytala ze zrozumieniem, to byś to zauważyła.
Aha, nie odpowiadaj mi na tego posta, bo juz mnie wystarczająco wkurzylas swoja ignorancja.
Kochana alez odpowiem, nie bylabym sobą, a geografie znam dobrze (bo uwielbialam ten przedmiot) i po swiecie jezdze a nie tylko zbieram magnesy na lodowke. W Norwegii tez bylam (w Bergen i poblizu - gdzie przez 300 dni w roku pada, ). Systemy edukacyjne znam w kilku krajach - znam je z wlasnego doswiadczenia a nie z opowiadan innych. Narzekasz kobieto na wszystko. To po jaki chuj tam siedzisz, wracaj do kraju gdzie jest super wysoki poziom edukacji, gdzie Twoje dziecko bedzie mialo okazje poznac tabliczke mnozenia i kilku pieknych wierszy na pamiec. W przedszkolu nie bedzie sie bawilo sznurowkami tylko chinska taniocha i raz dziennie wyjdzie na dwor na 15 minut by mu gile nie lecialy z nosa. I beda go uczyly wyedukowane, sflustrowane pindy, a nie zdrowe, proste, niedoksztalcone ale usmiechniete i zadowolone z zycia nauczycielki. -
SolarPolar wrote:No ja tez , a ciagle slysze takie argumenty, ktore podala Iwka.
mysle ze nie ma sensu uogolniac, spotkalam sie z roznymi ludzmi w Italii, ale wikszosc byla na poziomie, nie tylko intelektualnymno, przynajmniej takimi staralam sie otaczac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 19:01
iwcia77, kapturnica, moremi, Arwena lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:no bo i tacy ludzie tez sa, jak wszedzie, nawet w PL
mysle ze nie ma sensu uogolniac, spotkalam sie z roznymi ludzmi w Italii, ale wikszosc byla na poziomie, nie tylko intelektualnymno, przynajmniej takimi staralam sie otaczac
-
nick nieaktualny
-
SolarPolar wrote:Pewnie ze tak ale mi chodzilo o to zeby tak nie wywyzszac polskiej szkoly. - jako tej lepszej .
no ale kazdy ma inne doswiadczenie jak widaciwcia77, kapturnica, moremi, Arwena lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:eeej, no to ja nie wiem wsrod jakich ludzi sie obracasz...
mam zupelnie inne doswiadczenie, bardzo pozytwne, moze rzeczywiscie mam jakiegos pecha i pracuje z ludzmi prostymi i niewyksztalconymi , ktorzy wyzej dupe maja niz sraja ale nie chce wrzucac wszystkich do jednego worka i uogolniac i napisze, ze w moim srodowisku sa tez ludzie na poziomie z ktorymi idzie pogadac , nie wyszlabym za maz np za faceta niewyksztalconego , bez kultury, bez oglady i bez zainteresowan innych niz pilka nozna, tesciowa mam tez na poziomie
Pusurek, kapturnica, kkisia, Simba, paszczakin, macduska, moremi, Sabina, Arwena lubią tę wiadomość
-
No widze ,że miłośc poświąteczna kwitnie heheheh..Ja wam powiem ,że stanęłam przed dylematem gdzie posłąć młodego do szkoły-w Irl czy w Pl
I wrocilam do kraju wybierajac polska szkołe dla niego ..Co do przedszkola i szkół Polar myśle ,że zbytnio generalizujesz.Bo moj młody chodzil do przedszkola w Irlandii i Pl .I widziałam różnice na korzyść polskiego przedszkola...W irlandzkim calymi dniami tylko i wyłącznie była pseudo zabawa czy lało czy wiało.Zero jakiechs innych bodźców do rozwoju nie mieli...Natomiast w polskim przedszkolu po kilka godzin spedzali na swieżym powietrzu w ogrodzie czy w parku ale i uczyli sie i języka obcego, rytmiki itd..
Dla mnie akurat bez 2zdan wyższy poziom w Pl i nie żałuje ,że zdecydowałam sie wrócic do kraju by tu młody poszedł do szkoły......
Wszedzie mozna znalesc i plusy i minusy w edukacji szkolnej i to jaka wybierzemy to tylko i wyłącznie zalezy od nas..
Dla mnie oświata irlandzka to rzeźnia i wylegarnia analfabetów...I żeby nie było dymu...To moje zdanie na ten temat..
I dodam od siebie jeszcze jedno--- jak najbardziej rozumiem dylemat Pusura...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 19:25
iwcia77, Pusurek, Aasiula, Simba, macduska, moremi, Sabina, Arwena, Mega, caffe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjezeli chodzi o szkołe to chyba najwazniejsze są mozliwosci zawodowe po TEJ konkretnej szkole? czy sie myle? czy wazniejsze to wiedziec ile ludzi żyje w Kongo?
wg mnie polskie szkoły w ogromnej większości są kompletnie do dupyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 19:28
SolarPolar, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:No widze ,że miłośc poświąteczna kwitnie heheheh..Ja wam powiem ,że stanęłam przed dylematem gdzie posłąć młodego do szkoły-w Irl czy w Pl
I wrocilam do kraju wybierajac polska szkołe dla niego ..Co do przedszkola i szkół Polar myśle ,że zbytnio generalizujesz.Bo moj młody chodzil do przedszkola w Irlandii i Pl .I widziałam różnice na korzyść polskiego przedszkola...W irlandzkim calymi dniami tylko i wyłącznie była pseudo zabawa czy lało czy wiało.Zero jakiechs innych bodźców do rozwoju nie mieli...Natomiast w polskim przedszkolu po kilka godzin spedzali na swieżym powietrzu w ogrodzie czy w parku ale i uczyli sie i języka obcego, rytmiki itd..
Dla mnie akurat bez 2zdan wyższy poziom w Pl i nie żałuje ,że zdecydowałam sie wrócic do kraju by tu młody poszedł do szkoły......
Wszedzie mozna znalesc i plusy i minusy w edukacji szkolnej i to jaka wybierzemy to tylko i wyłącznie zalezy od nas..
Dla mnie oświata irlandzka to rzeźnia i wylegarnia analfabetów...I żeby nie było dymu...To moje zdanie na ten temat..
I dodam od siebie jeszcze jedno--- jak najbardziej rozumiem dylemat Pusura...
LOLSolarPolar, kkisia lubią tę wiadomość
-
Heretyczka wrote:jezeli chodzi o szkołe to chyba najwazniejsze są mozliwosci zawodowe to TEJ konkretnej szkole? czy sie myle? czy wazniejsze to wiedziec ile ludzi żyje w Kongo?
wg mnie polskie szkoły w ogromnej większości są kompletnie do dupy -
Heretyczka wrote:jezeli chodzi o szkołe to chyba najwazniejsze są mozliwosci zawodowe to TEJ konkretnej szkole? czy sie myle? czy wazniejsze to wiedziec ile ludzi żyje w Kongo?
wg mnie polskie szkoły w ogromnej większości są kompletnie do dupy
Ewa na razie to raczje chyba rozkminiamy przedszkola i szkoly podstawowe..Wiec co do możliwosći to chyba masz na mysli szkoły średnie czy studia juz...Bo przedszkole możliwości zawodowych jako takich dziekcu nie da..iwcia77, Pusurek, Aasiula, macduska, moremi, Sabina, Arwena, Mega, caffe lubią tę wiadomość
-
Heretyczka wrote:taaaaa.....lepiej byc polskim magistrem smażącym fryty w maku
LOLiwcia77, Pusurek, Aasiula, macduska, moremi, Sabina, Arwena lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:..moze dlatego, ze ja nie po studiach i we wloszech tez nie studiowalam, wiec malo znam " dziesiejszych " studentow ale tych co ukonczyli szkole srednia 20 lat temu to naprawde podstawowa wiedza nie grzesza...moze w Padwie jest taka ignorancja, choc to dziwne , bo uniwerek padewski jest slynny na swiecie
, moze rzeczywiscie mam jakiegos pecha i pracuje z ludzmi prostymi i niewyksztalconymi , ktorzy wyzej dupe maja niz sraja ale nie chce wrzucac wszystkich do jednego worka i uogolniac i napisze, ze w moim srodowisku sa tez ludzie na poziomie z ktorymi idzino e pogadac , nie wyszlabym za maz np za faceta niewyksztalconego , bez kultury, bez oglady i bez zainteresowan innych niz pilka nozna, tesciowa mam tez na poziomie
iwcia77 lubi tę wiadomość