X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Heh. Czy mi się wydaje, czy jestem zajebiscie sfrustrowana pobytem w No? Narzekam na okrągło i jestem wiecznie niezadowolona, jak tu odczytuje moje posty Polar. Projekcja jakąś może?
    Z tego co pamiętam, narzekam ( jeśli jest to narzekanie, bo plusy tez tu widzę i to duzo) od poczatku pobytu na 2 rzeczy w No: oświatę i częściowo służbę zdrowia.
    O reszcie nie wiem, żebym narzekała.
    Czytanie ze zrozumieniem - trudna sztuka.

Trudno Pusur, nie kazdy moze byc tak madry jak Ty i nie kazdy potrafi czytac ze zrozumieniem jak Ty . Przynajmniej dzieci norweskie zyskały polski potencjał intelektualny.

• Aasiula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    no to moze wypij jeszcze i cos wymyslisz :)
    aha, to na pewno nie jest zaden pieprzony klos ;)
    masz racje to nie wyglada jak kłos :)

kapturnica, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    na oddziale zamknietym mozna sie znależć lecząc dziecko w pl
    nie bede wiecej dyskutować w idiotycznym temacie zajebistośći polski
    Ty się teraz zamykasz w jednym temacie, czy problemie (chore dziecko)- i to zrozumiałe. Ale nie można powiedzieć przecież, że w PL nikt nie żyje normalnie...nawet rodziny z chorymi dziećmi. Jeśli ma się męża przy boku, który bardzo dobrze zarabia - to można się tym dzieckiem odpowiednio zająć. I na pewno wiele chorych dzieci takie rodziny w PL ma.
    Tabliczka mnożenia, podobnie jak nauka różnych wierszy na pamięć - po prostu rozwija mózgi - uczyła zapamiętywania. Różne umiejętności się potem przydawały. Podobnie jak nauka kaligrafii, czy robótki ręczne.

Wolę teraz porozmawiać sobie z kimś, kto potrafi liczyć w pamięci, jest po prostu bystry, niż patrzeć na tępawą gębę angielskiej ekspedientki, która otrzymawszy ode mnie banknot o wyższym nominale, niż zwyczajowo otrzymywała - trzy razy źle wydawała mi resztę - bo debilka nie umiała se odjąć.

kapturnica, kkisia, moremi, Aasiula, Pusurek, Sabina, iwcia77, macduska, malgos741, ComeToMeBaby, Arwena, ania.g, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    o qurwa kapta jestes boska !!! olalam sie
    A ty od nadmiaru tego bzykania juz popuszczasz?? =D

kkisia, Aasiula, Simba, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie mam teraz ziola...:-O

moremi, Aasiula, Simba, malgos741, Arwena, Mega lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    A właśnie Bursztyn bardzo sie cieszę ze Zigi wrocil i to w jakiej ładnej czapce :)
    Dziekuje w imieniu Zygmunta i swoim :)
    Piekna fotke masz w podpisie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 20:36

Simba, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    u mnie mam teraz ziola...:-O
    Tobie tylko jedno w glowie...
    jak urodzisz, to se wreszcie zapalisz ;)

kapturnica, iwcia77, Simba, Sabina, Aasiula, malgos741 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A ty od nadmiaru tego bzykania juz popuszczasz?? =D
    noooo0elvis.gif

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ty się teraz zamykasz w jednym temacie, czy problemie (chore dziecko)- i to zrozumiałe. Ale nie można powiedzieć przecież, że w PL nikt nie żyje normalnie...nawet rodziny z chorymi dziećmi. Jeśli ma się męża przy boku, który bardzo dobrze zarabia - to można się tym dzieckiem odpowiednio zająć. I na pewno wiele chorych dzieci takie rodziny w PL ma.
    Tabliczka mnożenia, podobnie jak nauka różnych wierszy na pamięć - po prostu rozwija mózgi - uczyła zapamiętywania. Różne umiejętności się potem przydawały. Podobnie jak nauka kaligrafii, czy robótki ręczne.

Wolę teraz porozmawiać sobie z kimś, kto potrafi liczyć w pamięci, jest po prostu bystry, niż patrzeć na tępawą gębę angielskiej ekspedientki, która otrzymawszy ode mnie banknot o wyższym nominale, niż zwyczajowo otrzymywała - trzy razy źle wydawała mi resztę - bo debilka nie umiała se odjąć.
    No tak Bozia, ale leczenie chorego dziecka, nie powinno byc uzależnione od męża ktory dobrze zarabia.
    W pl moim zdaniem, najgorszy jest brak poczucia bezpieczeństwa, ktore państwo w jakimś stopniu powinno zapewniać. Szczególnie ze składki jakie za to bulimy nie należą do najniższych.

Sabina, Bursztyn, Pusurek, moremi, ComeToMeBaby, Arwena, anna maria, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze coś o PL - byłam dziś pół dnia w galerii (BTW zakupiłam se ładne lakierki :) ), i miałam bardzo miłe odczucia co do obsługi w sklepach. Miłe, ładne, zadbane, piękne i uśmiechnięte młode kobiety. Inteligentne - sprzedają buty, a w rozmowie aż miło posłuchać. Pełno ludzi - a one uwijały się przy każdym. A obeszłam powiem Wam niemałą galerię - bo byłam sama i szalałam po obuwniczych...:). Wszystko pięknie przystrojone, pachnące. Potem wracałam do domu - piękna zima, choiny białe i oświetlone - cudnie :).
    Ja się cieszę, że mieszkam w Polsce.
    Cieszę się, że moje dziecko uczyło się tabliczki mnożenia i kląc uczyło się ostatnio na pamięc Pani Twardowskiej.
    Był też w normalnym przedszkolu, gdzie karmiła ich pani w rodzaju Żanuarii - miła, gruba, kochana, inna pani - pani DOrotka uczyła ich tańczyć, śpiewać, liczyć i wychodziła z nimi na dwugodzinne spacery.
    Z tego grona część skończy pod sklepem, a część wyjdzie na ludzi - podobnie jak w innych krajach :).

Nie ma to jak żyć w PL - byle normalnie..:)

kapturnica, Aasiula, iwcia77, Simba, Bursztyn, macduska, Pusurek, malgos741, Sabina, Mango, moremi, kkisia, Arwena, ania.g, paszczakin, Mega, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Tobie tylko jedno w glowie...
    jak urodzisz, to se wreszcie zapalisz ;)
    jak urodze to zaczne karmic...zawsze cos ;D

Aasiula, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    I jeszcze coś o PL - byłam dziś pół dnia w galerii (BTW zakupiłam se ładne lakierki :) ), i miałam bardzo miłe odczucia co do obsługi w sklepach. Miłe, ładne, zadbane, piękne i uśmiechnięte młode kobiety. Inteligentne - sprzedają buty, a w rozmowie aż miło posłuchać. Pełno ludzi - a one uwijały się przy każdym. A obeszłam powiem Wam niemałą galerię - bo byłam sama i szalałam po obuwniczych...:). Wszystko pięknie przystrojone, pachnące. Potem wracałam do domu - piękna zima, choiny białe i oświetlone - cudnie :).
    Cieszę się, że moje dziecko uczyło się tabliczki mnożenia i kląc uczyło się ostatnio na pamięc Pani Twardowskiej.
    Był też w normalnym przedszkolu, gdzie karmiła ich pani w rodzaju Żanuarii - miła, gruba, kochana, inna pani - pani DOrotka uczyła ich tańczyć, śpiewać, liczyć i wychodziła z nimi na dwugodzinne spacery.
    Z tego grona część skończy pod sklepem, a część wyjdzie na ludzi - podobnie jak w innych krajach :).

Ja tez uwielbiam obsługę i galerie w Pl - tutaj to jest żenada i dziadostwo, dlatego przerzucilam sie na amazon. I cieszę sie jak Belgowie wracają z pl z podobnymi wrażeniami.

Bozia3, Sabina, Pusurek, moremi, kkisia, Arwena lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Najwyzej jak zajarasz to młody bedzie sie smial a nie wył..Jakas korzyśc tez bedzie 8)

Bursztyn, iwcia77, Aasiula, Reni, malgos741, Sabina, moremi, kkisia, Arwena lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no to skret bedzie musial poczekac ;)

iwcia77, Aasiula, malgos741, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

A teraz sobie pomysl, ze taka panna pracuje z Twoim dzieckiem w przedszkolu. W No są takie braki w personelu w przedszkolu, ze biorą wszystkich, którzy tylko się zgłoszą. I panna taka, która nie ma zielonego pojęcia, co się robi z dziecmi, bo miała tylko 3 godzinne szkolenie, nie jest po 9 godzinach pracy ani uśmiechnięta, ani zadowolona, jak sugeruje Polar. Jest wkurwiona i ma robotę w dupie. Na szczescie można się ciepło ubrać, wziąć kawę i stać na dworze pilnując taplajace się dzieci - to jest łatwiejsze.
    Rotacje personelu to kolejna bolączką tego systemu.

Simba, kapturnica, iwcia77, malgos741, Sabina, kkisia, Arwena, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Rotacje personelu to kolejna bolączką tego systemu.

A to dlaczego?
    Zle płaca czy co?

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/43aac08cd332.jpg

Aasiula, Sabina, moremi, Arwena, Mega, SolarPolar lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    A to dlaczego?
    Zle płaca czy co?
    no wlasnie mialam zapytac o to samo

macduska lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

czym sie rózni tępa gęba angielskiej ekspedientki od tępej gęby polskiej ekspedientki?
    masz racje-jak sie bardzo dobrze zarabia to napewno chorym dzieckiem ktos sie lepiej zajmie

SolarPolar lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

bo te sprzedajace buty to panie po studiach bez pracy w swoim zawodzie i to nie jest żart
    ach ten zgniły zachód- żeby tylko wiedział jak przedszkola prowadzić i wiersze deklamować! ile by zyskał

SolarPolar lubi tę wiadomość

‹‹ 6290 6291 6292 6293 6294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ