X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Heh. Czy mi się wydaje, czy jestem zajebiscie sfrustrowana pobytem w No? Narzekam na okrągło i jestem wiecznie niezadowolona, jak tu odczytuje moje posty Polar. Projekcja jakąś może?
    Z tego co pamiętam, narzekam ( jeśli jest to narzekanie, bo plusy tez tu widzę i to duzo) od poczatku pobytu na 2 rzeczy w No: oświatę i częściowo służbę zdrowia.
    O reszcie nie wiem, żebym narzekała.
    Czytanie ze zrozumieniem - trudna sztuka.

Trudno Pusur, nie kazdy moze byc tak madry jak Ty i nie kazdy potrafi czytac ze zrozumieniem jak Ty . Przynajmniej dzieci norweskie zyskały polski potencjał intelektualny.

• Aasiula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    no to moze wypij jeszcze i cos wymyslisz :)
    aha, to na pewno nie jest zaden pieprzony klos ;)
    masz racje to nie wyglada jak kłos :)

kapturnica, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    na oddziale zamknietym mozna sie znależć lecząc dziecko w pl
    nie bede wiecej dyskutować w idiotycznym temacie zajebistośći polski
    Ty się teraz zamykasz w jednym temacie, czy problemie (chore dziecko)- i to zrozumiałe. Ale nie można powiedzieć przecież, że w PL nikt nie żyje normalnie...nawet rodziny z chorymi dziećmi. Jeśli ma się męża przy boku, który bardzo dobrze zarabia - to można się tym dzieckiem odpowiednio zająć. I na pewno wiele chorych dzieci takie rodziny w PL ma.
    Tabliczka mnożenia, podobnie jak nauka różnych wierszy na pamięć - po prostu rozwija mózgi - uczyła zapamiętywania. Różne umiejętności się potem przydawały. Podobnie jak nauka kaligrafii, czy robótki ręczne.

Wolę teraz porozmawiać sobie z kimś, kto potrafi liczyć w pamięci, jest po prostu bystry, niż patrzeć na tępawą gębę angielskiej ekspedientki, która otrzymawszy ode mnie banknot o wyższym nominale, niż zwyczajowo otrzymywała - trzy razy źle wydawała mi resztę - bo debilka nie umiała se odjąć.

kapturnica, kkisia, moremi, Aasiula, Pusurek, Sabina, iwcia77, macduska, malgos741, ComeToMeBaby, Arwena, ania.g, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    o qurwa kapta jestes boska !!! olalam sie
    A ty od nadmiaru tego bzykania juz popuszczasz?? =D

kkisia, Aasiula, Simba, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie mam teraz ziola...:-O

moremi, Aasiula, Simba, malgos741, Arwena, Mega lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    A właśnie Bursztyn bardzo sie cieszę ze Zigi wrocil i to w jakiej ładnej czapce :)
    Dziekuje w imieniu Zygmunta i swoim :)
    Piekna fotke masz w podpisie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 20:36

Simba, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    u mnie mam teraz ziola...:-O
    Tobie tylko jedno w glowie...
    jak urodzisz, to se wreszcie zapalisz ;)

kapturnica, iwcia77, Simba, Sabina, Aasiula, malgos741 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A ty od nadmiaru tego bzykania juz popuszczasz?? =D
    noooo0elvis.gif

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ty się teraz zamykasz w jednym temacie, czy problemie (chore dziecko)- i to zrozumiałe. Ale nie można powiedzieć przecież, że w PL nikt nie żyje normalnie...nawet rodziny z chorymi dziećmi. Jeśli ma się męża przy boku, który bardzo dobrze zarabia - to można się tym dzieckiem odpowiednio zająć. I na pewno wiele chorych dzieci takie rodziny w PL ma.
    Tabliczka mnożenia, podobnie jak nauka różnych wierszy na pamięć - po prostu rozwija mózgi - uczyła zapamiętywania. Różne umiejętności się potem przydawały. Podobnie jak nauka kaligrafii, czy robótki ręczne.

Wolę teraz porozmawiać sobie z kimś, kto potrafi liczyć w pamięci, jest po prostu bystry, niż patrzeć na tępawą gębę angielskiej ekspedientki, która otrzymawszy ode mnie banknot o wyższym nominale, niż zwyczajowo otrzymywała - trzy razy źle wydawała mi resztę - bo debilka nie umiała se odjąć.
    No tak Bozia, ale leczenie chorego dziecka, nie powinno byc uzależnione od męża ktory dobrze zarabia.
    W pl moim zdaniem, najgorszy jest brak poczucia bezpieczeństwa, ktore państwo w jakimś stopniu powinno zapewniać. Szczególnie ze składki jakie za to bulimy nie należą do najniższych.

Sabina, Bursztyn, Pusurek, moremi, ComeToMeBaby, Arwena, anna maria, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze coś o PL - byłam dziś pół dnia w galerii (BTW zakupiłam se ładne lakierki :) ), i miałam bardzo miłe odczucia co do obsługi w sklepach. Miłe, ładne, zadbane, piękne i uśmiechnięte młode kobiety. Inteligentne - sprzedają buty, a w rozmowie aż miło posłuchać. Pełno ludzi - a one uwijały się przy każdym. A obeszłam powiem Wam niemałą galerię - bo byłam sama i szalałam po obuwniczych...:). Wszystko pięknie przystrojone, pachnące. Potem wracałam do domu - piękna zima, choiny białe i oświetlone - cudnie :).
    Ja się cieszę, że mieszkam w Polsce.
    Cieszę się, że moje dziecko uczyło się tabliczki mnożenia i kląc uczyło się ostatnio na pamięc Pani Twardowskiej.
    Był też w normalnym przedszkolu, gdzie karmiła ich pani w rodzaju Żanuarii - miła, gruba, kochana, inna pani - pani DOrotka uczyła ich tańczyć, śpiewać, liczyć i wychodziła z nimi na dwugodzinne spacery.
    Z tego grona część skończy pod sklepem, a część wyjdzie na ludzi - podobnie jak w innych krajach :).

Nie ma to jak żyć w PL - byle normalnie..:)

kapturnica, Aasiula, iwcia77, Simba, Bursztyn, macduska, Pusurek, malgos741, Sabina, Mango, moremi, kkisia, Arwena, ania.g, paszczakin, Mega, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Tobie tylko jedno w glowie...
    jak urodzisz, to se wreszcie zapalisz ;)
    jak urodze to zaczne karmic...zawsze cos ;D

Aasiula, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    I jeszcze coś o PL - byłam dziś pół dnia w galerii (BTW zakupiłam se ładne lakierki :) ), i miałam bardzo miłe odczucia co do obsługi w sklepach. Miłe, ładne, zadbane, piękne i uśmiechnięte młode kobiety. Inteligentne - sprzedają buty, a w rozmowie aż miło posłuchać. Pełno ludzi - a one uwijały się przy każdym. A obeszłam powiem Wam niemałą galerię - bo byłam sama i szalałam po obuwniczych...:). Wszystko pięknie przystrojone, pachnące. Potem wracałam do domu - piękna zima, choiny białe i oświetlone - cudnie :).
    Cieszę się, że moje dziecko uczyło się tabliczki mnożenia i kląc uczyło się ostatnio na pamięc Pani Twardowskiej.
    Był też w normalnym przedszkolu, gdzie karmiła ich pani w rodzaju Żanuarii - miła, gruba, kochana, inna pani - pani DOrotka uczyła ich tańczyć, śpiewać, liczyć i wychodziła z nimi na dwugodzinne spacery.
    Z tego grona część skończy pod sklepem, a część wyjdzie na ludzi - podobnie jak w innych krajach :).

Ja tez uwielbiam obsługę i galerie w Pl - tutaj to jest żenada i dziadostwo, dlatego przerzucilam sie na amazon. I cieszę sie jak Belgowie wracają z pl z podobnymi wrażeniami.

Bozia3, Sabina, Pusurek, moremi, kkisia, Arwena lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Najwyzej jak zajarasz to młody bedzie sie smial a nie wył..Jakas korzyśc tez bedzie 8)

Bursztyn, iwcia77, Aasiula, Reni, malgos741, Sabina, moremi, kkisia, Arwena lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no to skret bedzie musial poczekac ;)

iwcia77, Aasiula, malgos741, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

A teraz sobie pomysl, ze taka panna pracuje z Twoim dzieckiem w przedszkolu. W No są takie braki w personelu w przedszkolu, ze biorą wszystkich, którzy tylko się zgłoszą. I panna taka, która nie ma zielonego pojęcia, co się robi z dziecmi, bo miała tylko 3 godzinne szkolenie, nie jest po 9 godzinach pracy ani uśmiechnięta, ani zadowolona, jak sugeruje Polar. Jest wkurwiona i ma robotę w dupie. Na szczescie można się ciepło ubrać, wziąć kawę i stać na dworze pilnując taplajace się dzieci - to jest łatwiejsze.
    Rotacje personelu to kolejna bolączką tego systemu.

Simba, kapturnica, iwcia77, malgos741, Sabina, kkisia, Arwena, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Rotacje personelu to kolejna bolączką tego systemu.

A to dlaczego?
    Zle płaca czy co?

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/43aac08cd332.jpg

Aasiula, Sabina, moremi, Arwena, Mega, SolarPolar lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    A to dlaczego?
    Zle płaca czy co?
    no wlasnie mialam zapytac o to samo

macduska lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

czym sie rózni tępa gęba angielskiej ekspedientki od tępej gęby polskiej ekspedientki?
    masz racje-jak sie bardzo dobrze zarabia to napewno chorym dzieckiem ktos sie lepiej zajmie

SolarPolar lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

bo te sprzedajace buty to panie po studiach bez pracy w swoim zawodzie i to nie jest żart
    ach ten zgniły zachód- żeby tylko wiedział jak przedszkola prowadzić i wiersze deklamować! ile by zyskał

SolarPolar lubi tę wiadomość

‹‹ 6290 6291 6292 6293 6294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ