X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    O sorki. Moim idolem może być nawet Homer Simpson, ale co to ma do macierzyństwa?
    Nie interesuj sie

Bozia3, moremi, kapturnica, Aasiula lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Nie interesuj sie
    Muszem. Zaciekawilas mnie.

kapturnica lubi tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybieracie się gdzieś na sylwestra czy Nowy rok będziecie witać na ovu?

iwcia77, Aasiula lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poryczalam sobie na The Holiday - mozna iść spac.
    Dobranoc księżniczki

image.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 23:37

iwcia77, Pusurek, kkisia, Bozia3, moremi, Aasiula lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ktora pamieta taki kabaret ( chyba z Jaroszynskim) o dwoch uczniach z jednej lawki jeden to nieuk a drugi to wzorowy uczen? i ten nieuk ( jaroszynski) byl wywolany do odpowiedzi a tamten drugi mu podpowiadal..." dzien dobry Pani" - " Pani- starucha jedna", " cos dzwonka dawno nie slychac, moze prad wylaczyli, to ja pojde zmoczyc szmate " ...na koncu bylo o naszej szkapie :D..

macduska, peppapig, Mega, kapturnica, Aasiula lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Muszem. Zaciekawilas mnie.
    To była prowokacja

Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Wybieracie się gdzieś na sylwestra czy Nowy rok będziecie witać na ovu?
    Na ovu jednym okiem. Drugim będę bawiła gości. Przychodza do nas 2 kumpele lekarki, co jest istotne w sprawie, bo maja obie dyżury w nowy rok na 8 rano, wiec zawijają się od nas zaraz po toascie,co niezmiernie mi pasi.
    Obowiązywać ma dress code - znaczy wszyscy w dresach i koszulkach czyli Sylwester alternatywny. ;-)

iwcia77, Iwone, macduska, Arwena, kkisia, Bozia3, Mega, moremi, kapturnica, Aasiula, gosia7122, Parka lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my to chyba z Alojzem pojdziemy na domowke do dzieciatych znajomych...no chyba ze Ivo zadecyduje o wielkim wskoku do Nowego Roku :-O

Iwone, macduska, Arwena, kkisia, Pusurek, Mega, moremi, Aasiula, gosia7122 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w domu. sami. ewentualnie do młodego koleżanka przyjdzie.

Wystroję się w niebieską torebkę i bede wyglądać stylowo. ;-)

Iwone, Arwena, iwcia77, Heretyczka, kkisia, Simba, Pusurek, Bozia3, peppapig, Mega, moremi, kapturnica, Reni, Aasiula, paszczakin, gosia7122, Parka lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ dziś temetów poruszyłyście!

1. Żywa szopka była u nas w kościele. Ksiądz poprosił nas czy nie moglibyśmy na pół godzinki przyjść z małym. Pomyślałam, dlaczego nie. Będą fajne wspomnienia, a jak Wojtek będzie odstawiał jakąś manianę jako nastolatek to się go postraszy w stylu :"jak nie przestaniesz to wrzucę na fejsa twoje zdjęcie z szopki".

2. Co do polskiej edukacji. Gdzieś po trzecim roku studiów pracowałam we Francji jako baby-sitter. Mama była sinologiem, 20 lat spędziła w Chinach i pracowała jako ekspert we francuskim rządzie, niestety jej wykształcenie ogólne było na poziomie zerowym. Zadawała mi pytania w stylu czy Polska ma dostęp do morza, albo przyznawała, że w Polsce zna dwa miasta Kraków i Warszawę, ale nie może zapamiętać, które z nich jest stolicą. Dla mnie - żenada, inni powiedzą wąska specjalizacja.

3. Przewijanie kupy w knajpie. Po chrzcinach mieliśmy obiad w restauracji. Cały czas się zastanawiałam, gdzie ja w razie czego przewinę Wojtka, bo bywałam tam wcześniej i wiedziałam, że może być trudno. Właściciel wiedząc, że to przyjęcie po chrzcie, zorganizował nam kącik do przewijania. W końcu sali ustawił stół, nakrył kocem i zasłonił takim drewnianym parawanem.

Coś mi się wydaje, że mój syn miał za dużo wrażeń przez te ostatnie dni. W pierwszy dzień świąt byliśmy u kuzynki, sporo nowych twarzy, każdy chciał go wziąć na ręće, w drugi dzień ten chcrzest i też trochę gości, których widział po raz pierwszy, dziś ta szopka. Teraz biedny, kręci się, płacze, marudzi, widać, że jest niesamowicie zmęczony a mimo to nie może zasnąć.
    Myślałam, że w większych miastach przewijak dla dziecka w toalecie to już standard.

Iwone, Arwena, macduska, kkisia, iwcia77, Pusurek, Bozia3, Mega, moremi, kapturnica, Simba, Aasiula, gosia7122, Parka lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 13:35

Iwone, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    My w domu. sami. ewentualnie do młodego koleżanka przyjdzie.

Wystroję się w niebieską torebkę i bede wyglądać stylowo. ;-)
    koniecznie :)
    nie zapomnij o klipsach

iwcia77, Aasiula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Ależ dziś temetów poruszyłyście!

1. Żywa szopka była u nas w kościele. Ksiądz poprosił nas czy nie moglibyśmy na pół godzinki przyjść z małym. Pomyślałam, dlaczego nie. Będą fajne wspomnienia, a jak Wojtek będzie odstawiał jakąś manianę jako nastolatek to się go postraszy w stylu :"jak nie przestaniesz to wrzucę na fejsa twoje zdjęcie z szopki".

2. Co do polskiej edukacji. Gdzieś po trzecim roku studiów pracowałam we Francji jako baby-sitter. Mama była sinologiem, 20 lat spędziła w Chinach i pracowała jako ekspert we francuskim rządzie, niestety jej wykształcenie ogólne było na poziomie zerowym. Zadawała mi pytania w stylu czy Polska ma dostęp do morza, albo przyznawała, że w Polsce zna dwa miasta Kraków i Warszawę, ale nie może zapamiętać, które z nich jest stolicą. Dla mnie - żenada, inni powiedzą wąska specjalizacja.

3. Przewijanie kupy w knajpie. Po chrzcinach mieliśmy obiad w restauracji. Cały czas się zastanawiałam, gdzie ja w razie czego przewinę Wojtka, bo bywałam tam wcześniej i wiedziałam, że może być trudno. Właściciel wiedząc, że to przyjęcie po chrzcie, zorganizował nam kącik do przewijania. W końcu sali ustawił stół, nakrył kocem i zasłonił takim drewnianym parawanem.

Coś mi się wydaje, że mój syn miał za dużo wrażeń przez te ostatnie dni. W pierwszy dzień świąt byliśmy u kuzynki, sporo nowych twarzy, każdy chciał go wziąć na ręće, w drugi dzień ten chcrzest i też trochę gości, których widział po raz pierwszy, dziś ta szopka. Teraz biedny, kręci się, płacze, marudzi, widać, że jest niesamowicie zmęczony a mimo to nie może zasnąć.
    Myślałam, że w większych miastach przewijak dla dziecka w toalecie to już standard.
    szczerze mówiac ja tez nie wiem czy Albania ma dostep do morza a miasta nie znam ani jednego

SolarPolar lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    koniecznie :)
    nie zapomnij o klipsach

spokojna twarz, mam kolczyki

Iwone, iwcia77, Heretyczka, kapturnica, Aasiula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    spokojna twarz, mam kolczyki
    perwert ;)

iwcia77, macduska lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    szczerze mówiac ja tez nie wiem czy Albania ma dostep do morza a miasta nie znam ani jednego
    ale chociaz napisz, ze wiesz ze lezy w Europie a stolica jest Tirana ...:-O

kapturnica, Pusurek lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    perwert ;)
    tylko sie nie dopytuj "gdzie" ;D

macduska, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ale chociaz napisz, ze wiesz ze lezy w Europie a stolica jest Tirana ...:-O
    nie wiem
    po prostu nie interesuje mnie Albania
    tak samo jak sinolożka nie interesowała sie Polską

iwcia77, SolarPolar lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    właśnie nie wiem czy to małgoś czy ktoś inny?

poprosze adres na priv.
    A nie Bisca?

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    nie wiem
    po prostu nie interesuje mnie Albania
    tak samo jak sinolożka nie interesowała sie Polską
    mnie tez nie interesuje albania ale te 2 rzeczy to zalapalam na geografii :)

kapturnica, Aasiula lubią tę wiadomość

‹‹ 6297 6298 6299 6300 6301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ