Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    pamietam jak kiedys szukalam pracy w italii ( zaraz jak splajtowala hurtownia w ktorej pracowalam na stanowisku -obsluga handlu zagranicznego), chodzilam z cv po roznych biurach pracy szukajac naprawde jakiegokolwiek zajecia byle na kontrakt...jak baba uslyszala, ze moge stac przy tasmie w fabryce to sie zlapala za glowe- " jak to?- musi pani miec praktyke w pracy przy tasmie produkcyjnej, chca tylko z doswiadczeniem", tak wiec musze sie zadowolic praca na czarno w restauracji lub sprzataniem, bo to mi wlosi proponuja jako obcokrajowcowi, nie mam nawet szans na prace w lidlu na kasie..innych mozliwosci zarobkowych na razie nie mam posiadajac polski dyplom technika administracji.
    A jakies kursy doszkalające czy w ogóle "przeksztalcajace" nie wchodzą w grę?

iwcia77 lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a jak miało?? normalnie
    miał tylko inny kolor skóry
    To dobrze.

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a we wloszech jest moda na studiowanie jez. rosyjskiego i chinskiego :D

szkoda, ze ja sie nie przykladalam do rosyjskiego - 10 lat nauki i matura a ja tylko czytam i pisze...nie wiem jak to na poziomie komunikatywnym u mnie wyglada, bo nie probowalam konwersowac ale to pewnie ten problem z aplikacja wiedzy teoretycznej na praktyczna :)

Simba, Aasiula, SolarPolar, nick nieaktualny, nick nieaktualny, moremi, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Mega lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Na poczatku lat 90tych zylam we Francji a potem w Belgii - wielu Polakow niestety przemytem sie zajmowalo, co nie poznalam
    jakiegos Polaka to okazywalo sie ze kreci, kombinuje i z higiena jest na bakier. Tak bylo.
    Wtedy chyba nie mogli za bardzo nic robić legalnie? Wiec praca na czarno była norma, co zreszta bardzo pasowało tubylcom i czesto nadal pasuje - dobrze i tanio.
    Nie znałam żadnych przemytników ale byłam wtedy małolata. Ty zreszta tez ;)

iwcia77, moremi, kapturnica, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • SolarPolar Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Nie przesadzam pisze tylko to co latami obserwowałam. Tak, jestesmy tolerancyjni dla ukrainek i innych, byle nie były naszymi przełożonymi, maja znać swoje miejsce ;) Ja tylko chce Ci uświadomić ze cały Zachód patrzy wlasnie w ten sposob - bo dla nich cały blok wschodni to to samo - Polka czy Ukrainka - bez różnicy.
    I rozumiem Twoja niechęć do homo sovieticusa (moj M tez by sie pod tym podpisał) problem w tym, ze ten stereotyp dotyczy rownież nas w oczach zachodu.
    No bo dlaczego maja ufac naszej edukacji skoro poziom naszych uczelni jest żenuła i to co pisalas mamy wiedzeę encyklopedyczną i nic poza tym .

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie były czasy
    nie kombinowałaś, nie miałaś kogoś za granicą lub na wsi to wpieprzałaś tynk ze ściany
    w latach 39-45 też każdy kombinował
    poza tym w tamtych czasach turystyka była prawie na poziomie zerowym więc jak już się spotkało kogoś w tamtych stronach to wiadomo było w jakim celu ten ktoś przyjechał... kasa kasa itp
    SolarPolar wrote:
    Na poczatku lat 90tych zylam we Francji a potem w Belgii - wielu Polakow niestety przemytem sie zajmowalo, co nie poznalam
    jakiegos Polaka to okazywalo sie ze kreci, kombinuje i z higiena jest na bakier. Tak bylo.

Aasiula, Simba, iwcia77, nick nieaktualny, moremi, kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Wtedy chyba nie mogli za bardzo nic robić legalnie? Wiec praca na czarno była norma, co zreszta bardzo pasowało tubylcom i czesto nadal pasuje - dobrze i tanio.
    Nie znałam żadnych przemytników ale byłam wtedy małolata. Ty zreszta tez ;)
    Ja mialam 19 -22- starsza bylam.

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    takie były czasy
    nie kombinowałaś, nie miałaś kogoś za granicą lub na wsi to wpieprzałaś tynk ze ściany
    w latach 39-45 też każdy kombinował
    poza tym w tamtych czasach turystyka była prawie na poziomie zerowym więc jak już się spotkało kogoś w tamtych stronach to wiadomo było w jakim celu ten ktoś przyjechał... kasa kasa itp
    No ale bieda nie usprawiedliwa kradzieży. A tym sie Polacy zajmowali - stąd nieufnosć na granicach wobec Polakow.

• Simba Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    No bo dlaczego maja ufac naszej edukacji skoro poziom naszych uczelni jest żenuła i to co pisalas mamy wiedzeę encyklopedyczną i nic poza tym .
    To jeszcze gorsza niż w Oceanii i Ameryce Południowej??? Olabogaaaaaa!!!!

Reni, nick nieaktualny, moremi, kapturnica, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    No ale bieda nie usprawiedliwa kradzieży. A tym sie Polacy zajmowali - stąd nieufnosć na granicach wobec Polakow.
    No teraz z tym uogolnieniem za bardzo przesadzilas albo miałas naprawde złe towarzystwo.

Reni, iwcia77, nick nieaktualny, kapturnica, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Ja mialam 19 -22- starsza bylam.
    No mowię małolata.

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niby tak ale niestety najczęściej do tego prowadzi

sama nie wiem czy jak bym miała głodne, chore dzieci w tamtych czasach to czy nie kradłabym
    nigdy nie byłam w takiej sytuacji więc trudno mi powiedzieć
    SolarPolar wrote:

iwcia77, kapturnica, Mega, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Wydaje mi sie ze miara edukacji i inteligencji spoleczenstwa jest ich poziom zycia - w kazdym aspekcie. W rankingu wyzszych szkol jestesmy na 300 ( UW i UJ) miejscu na 500 uczelni, ktore braly udzial. Nie wiem skąd u cześci z Was przekonanie, ze Polacy sa lepsi, lepiej wyksztalceni.

I jesli ide kupic buty to chce rozmawiac o butach ze sprzedawczynia a nie o teatrze . A moze glupia pani sprzedawczyni w Londynie miala gorszy dzien bo poronila albo bylo to emigrantka z Bulgarii ?
    Kto napisał i gdzie, że Polacy są lepsi? A wykształcenie? Są jak wszędzie różni. Według mnie w UK bardziej po prostu widać różnice klasowe, czy społeczne. Pani w sklepie nie wyglądała na chorą, nieszczęśliwą czy Bułgarkę - była po prostu ukierunkowaną debilką - jak koń. I takich tam wielu. Kraj jest bogaty - nie trzeba się starać, nie mają Ci ludzi ambicji, żyją z zasiłków - tyją ponad miarę, wożąc te swoje grube tyłki na wózkach inwalidzkich - bo im się chodzić nie chce. Nie potrafią niczego dobrego ugotować, dla nich rozrywka to pijacki pub w piątkowy wieczór do którego przebierają się jak pajace - chodzące bezguścia - tłuściochy bez kompleksów. Całe życie pracują w fabryce - nie chce się im uczyć - choć mają dużo większe możliwości niż my. Taki mam obraz społeczeństwa angielskiego- tego na niższym szczeblu - i sorry, ale w porównaniu do Polaków, czy Rosjan to wypadają dużo gorzej. Porównaj sobie Polar podręczniki do matematyki rosyjskie i nasze, a już nie wspomnę o angielskich. Ja nie dyskutuje o Szwajcarii, Niemczech czy Czechach, gdzie uczelnie rzeczywiście są na wyższym poziomie - mówię o UK.
    Przedstawione przez CIebie przedszkole norweskie tylko potwierdza to, co pisała Pusur. Raz w tygodniu spacer, raz w tygodniu ciepły obiad, raz w tygodniu jedna literka...żenua...Chłopcy mają wyrosnąć na inżynierów czy informatyków czy lekarzy, architektów. Co według Ciebie nauczy ich abstrakcyjnego, logicznego myślenia? Latanie cały dzień w błocie z innymi dziećmi - swoboda taka? Ja myślę, że te wyśmiane przez Was wierszyki, tabliczki mnożenia i kaligrafie nauczą ich tego lepiej. Ludzie teraz piszą koszmarnie - a to uczyło i cierpliwości i precyzji.
    Poziom życia nie zawsze wynika z wiedzy i inteligencji społeczeństwa. Jak pisała Simba wynika często z zasobów naturalnych państwa, czy jej dawnej polityki kolonialnej.

Simba, iwcia77, Reni, Aasiula, nick nieaktualny, moremi, kapturnica, nick nieaktualny, gosia7122, Mega, nick nieaktualny, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• iwcia77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    A jakies kursy doszkalające czy w ogóle "przeksztalcajace" nie wchodzą w grę?
    mozesz miec nie wiadomo ile papierkow po nie wiadomo ilu kursach to i tak jak nie masz doswiadczenia min 2 letniego w danym zawodzie to nie dostaniesz pracy. poza tym z kursami tu nie jest uczciwie, sa te unijne, ale traktowane sa z przymrozeniem oka i nie na serio ( kase biora a niczego sie nie nauczysz i roboty i tak nie znajdziesz)albo zajebiscie duzo kosztuja...
    we wloszech nie ma studiow zaocznych i wieczorowych...

Simba, Aasiula lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no niby tak ale niestety najczęściej do tego prowadzi

sama nie wiem czy jak bym miała głodne, chore dzieci w tamtych czasach to czy nie kradłabym
    nigdy nie byłam w takiej sytuacji więc trudno mi powiedzieć
    Hello. Ale dlaczego mówimy o kradzieży? Tu ludzie przyjeżdzali z Polski w latach 90ych i cieżko pracowali. Złodzieje to był jakiś margines jak zawsze i wszędzie.

iwcia77, Bozia3, moremi, kapturnica, nick nieaktualny, Mega, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze jedna sprawa.. po wojnie światowej dużo ludzi miało jakieś tam syndromy, śmigła (Bursztyn pewnie będzie wiedział)
    moi dziadkowie np nie ufali bankom (kasa w szafie), babcia pamiętam chomikowała co tylko się dało
    mimo, że wojna dawno się skończyła potrafiła cukier w szafie skitrać na czarną godzinę

iwcia77, moremi, kapturnica, nick nieaktualny, Bursztyn, Mega, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja akurat mówię o tych co kradli, bo tacy się zdarzali
    Simba wrote:
    Hello. Ale dlaczego mówimy o kradzieży? Tu ludzie przyjeżdzali z Polski w latach 90ych i cieżko pracowali. Złodzieje to był jakiś margines jak zawsze i wszędzie.

kapturnica lubi tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    To jeszcze gorsza niż w Oceanii i Ameryce Południowej??? Olabogaaaaaa!!!!
    Ale o co chodzi? Ludzie z Oceani, Ameryki Pld jesli maja studia i sa zatrudniani na stanowiskach w duzych korporacjach to zazwyczaj maja studia skonczone na uczelniach zachodnich. Polak jesli skonczy zachodnia uczelnie tez znajdzie prace zgodna z wyksztalceniem na Zachodzie.

• Simba Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    mozesz miec nie wiadomo ile papierkow po nie wiadomo ilu kursach to i tak jak nie masz doswiadczenia min 2 letniego w danym zawodzie to nie dostaniesz pracy. poza tym z kursami tu nie jest uczciwie, sa te unijne, ale traktowane sa z przymrozeniem oka i nie na serio ( kase biora a niczego sie nie nauczysz i roboty i tak nie znajdziesz)albo zajebiscie duzo kosztuja...
    we wloszech nie ma studiow zaocznych i wieczorowych...
    Tutaj jest cos takiego jak nauka poprzez prace. Dostajesz umowę na dwa lata i uczysz sie nowego zawodu pracując, jednocześnie dostajesz pensje w wysokości 1300 eur. To ci przy okazji daje doświadczenie. Niestety czesto jest to kierowane do osób miedzy 18-30 rokiem życia....
    A nie możesz tam jakiejś działalności otworzyć? Czy przy tym kryzysie to bez sensu?

iwcia77 lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja akurat mówię o tych co kradli, bo tacy się zdarzali
    Sorry bo ja bardziej odpisywalam na to:

SolarPolar napisała:

kapturnica, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
‹‹ 6301 6302 6303 6304 6305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ