35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
wiem wiem
ale Polar pisała, że samych takich spotykała więc skoro żyła w patologicznym środowisku staram się zrozumieć pewne zachowania
Simba wrote:Sorry bo ja bardziej odpisywalam na to:
SolarPolar napisała:
No ale bieda nie usprawiedliwa kradzieży. A tym sie Polacy zajmowali - stąd nieufnosć na granicach wobec Polakow.
Simba, iwcia77, Bozia3, nick nieaktualny, moremi, kapturnica, nick nieaktualny, Mega, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
Czyli jak ta Ukrainka ze szwalni skończy studia w Paryżu to tez ja zaakceptujesz na swoja szefowa? Mimo ze na tych studiach sie nie dowie ze Bułgaria jest stolica Polski?SolarPolar wrote:Ale o co chodzi? Ludzie z Oceani, Ameryki Pld jesli maja studia i sa zatrudniani na stanowiskach w duzych korporacjach to zazwyczaj maja studia skonczone na uczelniach zachodnich. Polak jesli skonczy zachodnia uczelnie tez znajdzie prace zgodna z wyksztalceniem na Zachodzie.
iwcia77, Bozia3, nick nieaktualny, moremi, kapturnica, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
musisz się ze mną zaprzyjaźnić wtedy mogę Ci wysłac wiadomość
wiesz.. będziemy oglądać swoje śluzy, macać szyjki itdmacduska wrote:właśnie nie wiem czy to małgoś czy ktoś inny?
poprosze adres na priv.
iwcia77, Aasiula, Bozia3, nick nieaktualny, moremi, kapturnica, nick nieaktualny, ComeToMeBaby, Mega, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
no wlasnie teraz jest najwiekszy problem z kryzysem, wlosi zamykaja interesy, odsprzedaja licencje na kioski, bary, sklepy ...chinczykom...a sami spierdalaja zyc do cieplych krajow gdzie co miesiac na koncie maja przelew...Simba wrote:Tutaj jest cos takiego jak nauka poprzez prace. Dostajesz umowę na dwa lata i uczysz sie nowego zawodu pracując, jednocześnie dostajesz pensje w wysokości 1300 eur. To ci przy okazji daje doświadczenie. Niestety czesto jest to kierowane do osób miedzy 18-30 rokiem życia....
A nie możesz tam jakiejś działalności otworzyć? Czy przy tym kryzysie to bez sensu?
w italii tez jest cos takiego jak staz zawodowy...do 30 roku zycia - no ja juz sie nie kwalifikuje niestety. Wogole do pracy poszukuja tylko w tym przedziale wiekowym , ze wzgledu na korzystne podatki, dodatki itp.
Simba, kapturnica, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
Dlaczego mi zarzucasz Ty i Simba zycie w patologicznym srodowisku. Tacy Polacy rowniez mieszkali w Belgii. I Ci co ciezko pracowali rowniez i tacy co mieli rodziny w Polsce i drugie zony w Belgii rowniez i do kosciola tez chodziliReni wrote:wiem wiem
ale Polar pisała, że samych takich spotykała więc skoro żyła w patologicznym środowisku staram się zrozumieć pewne zachowania
. Ja raczej od Polakow za granica stronilam i stronie.
Boziu - ja nie twierdze ze zlem jest znanie tabliczki mnozenia i wierszy na pamiec mi chodzi o nauke umiejetnosci wykorzystywania tej wiedzy- bo z tym slabo w polskich szkolach. -
Bo zapomniałaś dodać "niektórzy" przed PolacySolarPolar wrote:Dlaczego mi zarzucasz Ty i Simba zycie w patologicznym srodowisku. Tacy Polacy rowniez mieszkali w Belgii. I Ci co ciezko pracowali rowniez i tacy co mieli rodziny w Polsce i drugie zony w Belgii rowniez i do kosciola tez chodzili
. Ja raczej od Polakow za granica stronilam i stronie.
Boziu - ja nie twierdze ze zlem jest znanie tabliczki mnozenia i wierszy na pamiec mi chodzi o nauke umiejetnosci wykorzystywania tej wiedzy- bo z tym slabo w polskich szkolach.
No ale bieda nie usprawiedliwa kradzieży. A tym sie Polacy zajmowali - stąd nieufnosć na granicach wobec Polakow.
Reni, moremi, kapturnica, nick nieaktualny, Bursztyn, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
Więc napisz mi konkretnie proszę - konkretne umiejętności, które uważasz, że byłyby przydatne naszym dzieciom w ich dalszym rozwoju. Takie zajęcia w przedszkolu na przykład czy w szkole podstawowej. Z czego byś zrezygnowała, a co byś rozwinęła bardziej?SolarPolar wrote:Boziu - ja nie twierdze ze zlem jest znanie tabliczki mnozenia i wierszy na pamiec mi chodzi o nauke umiejetnosci wykorzystywania tej wiedzy- bo z tym slabo w polskich szkolach.
iwcia77, Reni, nick nieaktualny, nick nieaktualny, kapturnica, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tak, ta cała walka z bezrobociem to jeden wielki przewał na ktorym korzystają głownie wszelkiej maści "doradcy", "szkoleniowcy" i biura pośrednictwa pracy, oraz przedsiębiorcy, ktorym zależy na tanim niekoniecznie dobrze wykwalifikowanym pracowniku, którego mozna szybko zastąpić innym...iwcia77 wrote:no wlasnie teraz jest najwiekszy problem z kryzysem, wlosi zamykaja interesy, odsprzedaja licencje na kioski, bary, sklepy ...chinczykom...a sami spierdalaja zyc do cieplych krajow gdzie co miesiac na koncie maja przelew...
w italii tez jest cos takiego jak staz zawodowy...do 30 roku zycia - no ja juz sie nie kwalifikuje niestety. Wogole do pracy poszukuja tylko w tym przedziale wiekowym , ze wzgledu na korzystne podatki, dodatki itp.
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
Ona ma studia w Kijowie zrobione ale oprocz tego ze sympatyczna nie moge wiele o niej powiedziec . A ma meza Polaka, mowi dobrze po polsku. Ale dlaczego ona mialaby byc moim przelozonym?Simba wrote:Czyli jak ta Ukrainka ze szwalni skończy studia w Paryżu to tez ja zaakceptujesz na swoja szefowa? Mimo ze na tych studiach sie nie dowie ze Bułgaria jest stolica Polski?
-
nick nieaktualnyHeloł kobity ale poważne tematy od rana. Ja nie mam kłopotu z obcokrajowcami. Kiedyś dawno pracowałam w fabryce Motorli w Stanach większość pracowników to byli Meksykanie, Hindusi i Polacy. Najbardziej przerażali mnie Polacy-zawistni,wredni do bólu... Dzięki rodakom nie dało się tam długo zagrzać miejsca.
iwcia77, moremi, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
też z chęcią się dowiem
słuchajcie a może nauczyciele z PL nie jeździli po świecie i nie wiedzą, że można inaczej
może trzeba by zebrać takie informacje i wysłać do MENu
Bozia3 wrote:Więc napisz mi konkretnie proszę - konkretne umiejętności, które uważasz, że byłyby przydatne naszym dzieciom w ich dalszym rozwoju. Takie zajęcia w przedszkolu na przykład czy w szkole podstawowej. Z czego byś zrezygnowała, a co byś rozwinęła bardziej?
iwcia77, nick nieaktualny, moremi, nick nieaktualny, kapturnica, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPowaga? No to wez Ty przyplyn do mnie! Fiorda jakiegos sie zlapie, zebys miala co karmic.moremi wrote:Nie, nie, nie! Ja nie zbieram. Tylko Norwegię chciałam, bo marzę o karmieniu fiordów z ręki

Bry
iwcia77, moremi, nick nieaktualny, kapturnica, ComeToMeBaby, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
Polar, a gdzie Ty masz skończone studia? Sorki za pytanie, ale jestem bardzo ciekawa...SolarPolar wrote:Ona ma studia w Kijowie zrobione ale oprocz tego ze sympatyczna nie moge wiele o niej powiedziec . A ma meza Polaka, mowi dobrze po polsku. Ale dlaczego ona mialaby byc moim przelozonym?
kapturnica, nick nieaktualny, Mega, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
a można czymać w akwarium? to może i ja bym fiorda wzięła! Łagodne som?

Pusurek wrote:Powaga? No to wez Ty przyplyn do mnie! Fiorda jakiegos sie zlapie, zebys miala co karmic.
Simba, Bozia3, iwcia77, nick nieaktualny, moremi, nick nieaktualny, kapturnica, Bursztyn, ComeToMeBaby, gosia7122, Mega, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
na pewno nie w ESKK

Bozia3 wrote:Polar, a gdzie Ty masz skończone studia? Sorki za pytanie, ale jestem bardzo ciekawa...
Bozia3, iwcia77, nick nieaktualny, Simba, kapturnica, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPolar chce tez przekonac, ze wie lepiej, buszujac po roznych forach. No i niech buszuje dalej, wiedza z netu jest niezastapiona. Polecam jeszcze wikipedie...Reni wrote:Polar na siłę chcesz przekonać na spółkę z Ewką, że Polska to chujowy kraj. I co teraz mamy z tym zrobić? Pociąć się? Weźcie się spakujcie i wyjedzcie aaaaaaaa i zabierzcie ze sobą Jarosława on też narzeka
kapturnica, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
dobra szefowej nie ma to idę obejrzę kolejny odcinek Czasu Honoru
zakochałam się w tym serialu
jak wrócę ma być spokój!
iwcia77, moremi, nick nieaktualny, kapturnica, gosia7122, Mega, nick nieaktualny lubią tę wiadomość