35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
wiem wiem
ale Polar pisała, że samych takich spotykała więc skoro żyła w patologicznym środowisku staram się zrozumieć pewne zachowania
Simba wrote:Sorry bo ja bardziej odpisywalam na to:
SolarPolar napisała:
No ale bieda nie usprawiedliwa kradzieży. A tym sie Polacy zajmowali - stąd nieufnosć na granicach wobec Polakow.Simba, iwcia77, Bozia3, Pusurek, moremi, kapturnica, macduska, Mega, Sabina lubią tę wiadomość
-
SolarPolar wrote:Ale o co chodzi? Ludzie z Oceani, Ameryki Pld jesli maja studia i sa zatrudniani na stanowiskach w duzych korporacjach to zazwyczaj maja studia skonczone na uczelniach zachodnich. Polak jesli skonczy zachodnia uczelnie tez znajdzie prace zgodna z wyksztalceniem na Zachodzie.
iwcia77, Bozia3, Pusurek, moremi, kapturnica, Sabina lubią tę wiadomość
-
musisz się ze mną zaprzyjaźnić wtedy mogę Ci wysłac wiadomość
wiesz.. będziemy oglądać swoje śluzy, macać szyjki itdmacduska wrote:właśnie nie wiem czy to małgoś czy ktoś inny?
poprosze adres na priv.iwcia77, Aasiula, Bozia3, kkisia, moremi, kapturnica, macduska, ComeToMeBaby, Mega, Sabina lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Tutaj jest cos takiego jak nauka poprzez prace. Dostajesz umowę na dwa lata i uczysz sie nowego zawodu pracując, jednocześnie dostajesz pensje w wysokości 1300 eur. To ci przy okazji daje doświadczenie. Niestety czesto jest to kierowane do osób miedzy 18-30 rokiem życia....
A nie możesz tam jakiejś działalności otworzyć? Czy przy tym kryzysie to bez sensu?
w italii tez jest cos takiego jak staz zawodowy...do 30 roku zycia - no ja juz sie nie kwalifikuje niestety. Wogole do pracy poszukuja tylko w tym przedziale wiekowym , ze wzgledu na korzystne podatki, dodatki itp.Simba, kapturnica, Sabina lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:wiem wiem
ale Polar pisała, że samych takich spotykała więc skoro żyła w patologicznym środowisku staram się zrozumieć pewne zachowania
. Ja raczej od Polakow za granica stronilam i stronie.
Boziu - ja nie twierdze ze zlem jest znanie tabliczki mnozenia i wierszy na pamiec mi chodzi o nauke umiejetnosci wykorzystywania tej wiedzy- bo z tym slabo w polskich szkolach. -
SolarPolar wrote:Dlaczego mi zarzucasz Ty i Simba zycie w patologicznym srodowisku. Tacy Polacy rowniez mieszkali w Belgii. I Ci co ciezko pracowali rowniez i tacy co mieli rodziny w Polsce i drugie zony w Belgii rowniez i do kosciola tez chodzili
. Ja raczej od Polakow za granica stronilam i stronie.
Boziu - ja nie twierdze ze zlem jest znanie tabliczki mnozenia i wierszy na pamiec mi chodzi o nauke umiejetnosci wykorzystywania tej wiedzy- bo z tym slabo w polskich szkolach.
No ale bieda nie usprawiedliwa kradzieży. A tym sie Polacy zajmowali - stąd nieufnosć na granicach wobec Polakow.Reni, moremi, kapturnica, macduska, Bursztyn, Sabina lubią tę wiadomość
-
SolarPolar wrote:Boziu - ja nie twierdze ze zlem jest znanie tabliczki mnozenia i wierszy na pamiec mi chodzi o nauke umiejetnosci wykorzystywania tej wiedzy- bo z tym slabo w polskich szkolach.
iwcia77, Reni, kkisia, Pusurek, kapturnica, macduska, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
iwcia77 wrote:no wlasnie teraz jest najwiekszy problem z kryzysem, wlosi zamykaja interesy, odsprzedaja licencje na kioski, bary, sklepy ...chinczykom...a sami spierdalaja zyc do cieplych krajow gdzie co miesiac na koncie maja przelew...
w italii tez jest cos takiego jak staz zawodowy...do 30 roku zycia - no ja juz sie nie kwalifikuje niestety. Wogole do pracy poszukuja tylko w tym przedziale wiekowym , ze wzgledu na korzystne podatki, dodatki itp.iwcia77 lubi tę wiadomość
-
Simba wrote:Czyli jak ta Ukrainka ze szwalni skończy studia w Paryżu to tez ja zaakceptujesz na swoja szefowa? Mimo ze na tych studiach sie nie dowie ze Bułgaria jest stolica Polski?
-
nick nieaktualnyHeloł kobity ale poważne tematy od rana. Ja nie mam kłopotu z obcokrajowcami. Kiedyś dawno pracowałam w fabryce Motorli w Stanach większość pracowników to byli Meksykanie, Hindusi i Polacy. Najbardziej przerażali mnie Polacy-zawistni,wredni do bólu... Dzięki rodakom nie dało się tam długo zagrzać miejsca.
iwcia77, moremi, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość
-
też z chęcią się dowiem
słuchajcie a może nauczyciele z PL nie jeździli po świecie i nie wiedzą, że można inaczej
może trzeba by zebrać takie informacje i wysłać do MENu
Bozia3 wrote:Więc napisz mi konkretnie proszę - konkretne umiejętności, które uważasz, że byłyby przydatne naszym dzieciom w ich dalszym rozwoju. Takie zajęcia w przedszkolu na przykład czy w szkole podstawowej. Z czego byś zrezygnowała, a co byś rozwinęła bardziej?iwcia77, Pusurek, moremi, kkisia, kapturnica, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoremi wrote:Nie, nie, nie! Ja nie zbieram. Tylko Norwegię chciałam, bo marzę o karmieniu fiordów z ręki
Bryiwcia77, moremi, kkisia, kapturnica, ComeToMeBaby, Sabina lubią tę wiadomość
-
SolarPolar wrote:Ona ma studia w Kijowie zrobione ale oprocz tego ze sympatyczna nie moge wiele o niej powiedziec . A ma meza Polaka, mowi dobrze po polsku. Ale dlaczego ona mialaby byc moim przelozonym?
kapturnica, macduska, Mega, Sabina lubią tę wiadomość
-
a można czymać w akwarium? to może i ja bym fiorda wzięła! Łagodne som?
Pusurek wrote:Powaga? No to wez Ty przyplyn do mnie! Fiorda jakiegos sie zlapie, zebys miala co karmic.Simba, Bozia3, iwcia77, Pusurek, moremi, kkisia, kapturnica, Bursztyn, ComeToMeBaby, gosia7122, Mega, Sabina lubią tę wiadomość
-
na pewno nie w ESKK
Bozia3 wrote:Polar, a gdzie Ty masz skończone studia? Sorki za pytanie, ale jestem bardzo ciekawa...Bozia3, iwcia77, Pusurek, Simba, kapturnica, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:Polar na siłę chcesz przekonać na spółkę z Ewką, że Polska to chujowy kraj. I co teraz mamy z tym zrobić? Pociąć się? Weźcie się spakujcie i wyjedzcie aaaaaaaa i zabierzcie ze sobą Jarosława on też narzeka
kapturnica, Sabina lubią tę wiadomość
-
dobra szefowej nie ma to idę obejrzę kolejny odcinek Czasu Honoru
zakochałam się w tym serialu
jak wrócę ma być spokój!iwcia77, moremi, kkisia, kapturnica, gosia7122, Mega, Sabina lubią tę wiadomość