X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A norwegowie nie chca studiowac u siebie. Dziwne, co? Wybieraja Europe i jej uniwerki, polska medycyne i politechniki. Tu uczelnie wyzsze sa slabe, sa moze ze 2 dobre uniwerki na chyba 5 w ogole. Za to cala masa prywatnych i polprywatnych szkol wyzszych, dajaca jakikolwiek tytul licencjata za ciezka kase, podobnie jak w Pl. A dyplomy europejskich uczelni ( wschodnioeuropejskich) sa bardzo wysoko cenione.
    Nie wiem skad to przekonanie, ze wszystko co polskie to szajs.
    No nie wiem, czy ja mam Tobie i Twoim dzieciom wspolczuc ze tam jestes i musisz je wysylac do tych strasznych szkol, przedszkoli, ze jestes otoczona tymi bogatymi ale niewyksztalconymi miescowymi? Jesli mam wspolczuc to wspolczuje, zapytam dlaczego tylko przez rok chcesz uszczesliwic swoje dzieci polska szkola i przedszkolem?

• Reni Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak jest na Hobbita?
    macduska wrote:
    Jadę na Hobbita :-)

kapturnica, Bursztyn, Pusurek, Simba, moremi, iwcia77, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a jak jest na Hobbita?
    chyba se jakis pierscien zakladaja ;)

Pusurek, Bozia3, Simba, Reni, kapturnica, paszczakin, moremi, kkisia, iwcia77, Mega, malgos741, Sabina lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A norwegowie nie chca studiowac u siebie. Dziwne, co? Wybieraja Europe i jej uniwerki, polska medycyne i politechniki. Tu uczelnie wyzsze sa slabe, sa moze ze 2 dobre uniwerki na chyba 5 w ogole. Za to cala masa prywatnych i polprywatnych szkol wyzszych, dajaca jakikolwiek tytul licencjata za ciezka kase, podobnie jak w Pl. A dyplomy europejskich uczelni ( wschodnioeuropejskich) sa bardzo wysoko cenione.
    czy napisałam że wszystko?
    to jest po prostu smutny kraj
    byc może potomkom komuchów sie zyje dobrze ale przeciętnym obywatelom w małych i srednich miejscowościach nie jest wesoło, młodzi bez szans na zatrudnienie po szkole a jezeli jakims cudem takowe znajda to nie sa w stanie sie uniezaleznić za to wynagrodzenie, tzn wyprowadzic od rodzicw i założyc rodzine....dlatego wyjeżdzaja, młode pokolenie rodzi sie za granicą
    Polska juz dawno przegrała walke o tych którzy beda pracować na emerytury z Wielką Brytanią, a teraz jeszcze wyjezdzaja do Niemiec, Norwegii i nie tylko..i to sie raczej nie zmieni a Polska zapłaci słoną cene za swoja polityke. Już nie wspomne o warunkach w jakich żyją rencisci i inni bezbronni ludzie. Takie małe polskie piekiełko.
    W tej sytuacji nie ma sensu dyskutować że mamy lepsze czy gorsze przedszkola czy smaczniejszy chleb.
    A Norwegowie może i wybierają polskie uniwerki, niewiem...a potem co?zostaja w PL?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 15:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a jak jest na Hobbita?
    W ziemnej jamce i z pierścieniem?

Reni, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 13:36

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:

Czy ja ( np) powidzialam ze wszystko co polskie to szajs. Ja nie wyemigrowalam..., lubie tu zyc ( choc moge gdzie indziej rowniez) , mam wielu przyjaciol., kocham polska kuchnie - choc inne tez itp.itd

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uchhhh wróciłam ze spaceru. Łaziłam na mrozie -6 stopni z Kajtkiem z wózkiem po śniegu. .. chu chu cha chu chu cha..:)

Reni - piękne wypieki - nawet w jakiś dziwny sposób poczułam się dumna z naszej Pani, że choć klnie, to w rezultacie efekt jest :)

Bursztyn - żyj coś kobito - bo CIę za mało tu...próbowałam się do Ciebie dodzwonić w Święta - ale tel. głuchy....
    Może Ty coś napisz o uczelniach - bo studiowałaś w PL, a doktorat robisz w UK - masz najlepsze porównanie

Polar - skończyłam Studium Nauczycielskie - specjalizacja Nauczanie Początkowe :) - ale po praktyce w szkole z dziećmi - odpuściłam temat - nie dla mnie to. Skończyłam więc Finanse i Bankowość na Uniwersytecie Ekonomicznym w Krakowie - zostałam na Uczelni i tam pracuję. Skończyłam również studia podyplomowe - Bibliotekoznawstwo i Informację Naukową na UJ.

Pusurek, Bursztyn, Reni, kapturnica, moremi, kkisia, iwcia77, Mega, malgos741, Sabina, peppapig, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    musze sie wam wyspowiadac ....nazarlam sie kielbasy....bardzo zaluje , bo boje sie toxo...czy ja juz moze jestem poza polem razenia tego chorobska? help :(

to byl raptus i nie moglam sie powstrzymac :(
    jesteś po prostu stuknięta z tą toxo....
    ja żarłam wszystkie wędliny w ciąży - kabanosy i salami też i nic się nie działo....nie myłam też owoców sodzie. Wyluzuj Iwcia - wszystko będzie dobrze...:)

Pusurek, Bursztyn, moremi, kkisia, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    A Norwegowie może i wybierają polskie uniwerki, niewiem...a potem co?zostaja w PL?
    Wracaja, wyksztalceni dobrze i tanim kosztem, zarabiać w swoim kraju kupę kasy i żyć spokojnie. Dobra odpowiedz?

Bozia3, Heretyczka, moremi, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    czy napisałam że wszystko?

W tej sytuacji nie ma sensu dyskutować że mamy lepsze czy gorsze przedszkola czy smaczniejszy chleb.
    Wybieraja polskie bo sa tanie.

Mango, Heretyczka lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no z pierścieniem np tym wibrującym od durexu to pewnie na władce pierścieni a na hobbita.. hm.. może się ludzie nie golą i tacy zarośnięci jadą ;-)
    albo zakłada takie paputy
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6a256509f94d.jpg

chyba wolę jednak sexy bieliznę ;-)
    Pusurek wrote:
    W ziemnej jamce i z pierścieniem?

Pusurek, Bursztyn, kapturnica, Simba, moremi, kkisia, Aasiula, iwcia77, Mega, malgos741, Sabina, peppapig lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    uchhhh wróciłam ze spaceru. Łaziłam na mrozie -6 stopni z Kajtkiem z wózkiem po śniegu. .. chu chu cha chu chu cha..:)

Reni - piękne wypieki - nawet w jakiś dziwny sposób poczułam się dumna z naszej Pani, że choć klnie, to w rezultacie efekt jest :)

Bursztyn - żyj coś kobito - bo CIę za mało tu...próbowałam się do Ciebie dodzwonić w Święta - ale tel. głuchy....
    Może Ty coś napisz o uczelniach - bo studiowałaś w PL, a doktorat robisz w UK - masz najlepsze porównanie

Polar - skończyłam Studium Nauczycielskie - specjalizacja Nauczanie Początkowe :) - ale po praktyce w szkole z dziećmi - odpuściłam temat - nie dla mnie to. Skończyłam więc Finanse i Bankowość na Uniwersytecie Ekonomicznym w Krakowie - zostałam na Uczelni i tam pracuję. Skończyłam również studia podyplomowe - Bibliotekoznawstwo i Informację Naukową na UJ.
    ale jak gluchy? wlaczony jest caly czas, numer ten sam, trza' bylo sms puscic to bym oddzwonila

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ale jak gluchy? wlaczony jest caly czas, numer ten sam, trza' bylo sms puscic to bym oddzwonila
    a moze był zajęty? dzwoniłam kilka razy w przeddzień wigilii - ale taki dziwny urywany sygnał był - u nas w PL takiego nie ma...;)

iwcia77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę smażyć naleśniki - część z białym serem i rodzynkami, a część z powidłem śliwkowym......
    widzisz Bursztyn - też czasami bez mięsa umiem...;)

Bursztyn, kapturnica, moremi, kkisia, Aasiula, iwcia77, Mega, malgos741, Sabina, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    .
    w PL skonczylam filozofie, 15 lat temu, pewnie od tego czasu duzo sie zmienilo, ale ja nie narzekalam,bylo ok.
    a w UK psychologie- coz, inny troszke system, ale znowu nie az tak bardzo, uwazam ze i tu i tu mozna sie czegos nauczyc.
    Co do doktoratu, to bede robic jesli sie dostane, a konkurencja jest ogromna, teraz ponad 20 osob na 1 miejsce, a to dlatego ze placa bardzo duzo kasy doktorantom

kapturnica, Bozia3, Simba, moremi, kkisia, Aasiula, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a moze był zajęty? dzwoniłam kilka razy w przeddzień wigilii - ale taki dziwny urywany sygnał był - u nas w PL takiego nie ma...;)
    dziwnosc nad dziwnosciami
    to moze ja zdzwonie w przyszlym tyg. do Ciebie

Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    w PL skonczylam filozofie, 15 lat temu, pewnie od tego czasu duzo sie zmienilo, ale ja nie narzekalam,bylo ok.
    a w UK psychologie- coz, inny troszke system, ale znowu nie az tak bardzo, uwazam ze i tu i tu mozna sie czegos nauczyc.
    Co do doktoratu, to bede robic jesli sie dostane, a konkurencja jest ogromna, teraz ponad 20 osob na 1 miejsce, a to dlatego ze placa bardzo duzo kasy doktorantom
    ale co to znaczy troszkę inny system? Trudniej, łatwiej - no jak? I gdzie cholero jedna tak dobrze nauczyłaś się jeżyka, żeby tam studiować psychologię?

iwcia77, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    dziwnosc nad dziwnosciami
    to moze ja zdzwonie w przyszlym tyg. do Ciebie
    ok :)

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarku - ale jak widać - po komunistycznych podstawówkach z wierszami i tabliczką mnożenia, tudzież po polskiej uczelni - wspaniale sobie radzisz w świecie..Więc może mniej się liczy tak naprawdę system, a bardziej po prostu jednostka? MOże jesteś wystarczająco zdolna i inteligentna, żeby sobie poradzić wszędzie, a inni nie?

kapturnica, Pusurek, moremi, kkisia, iwcia77, Sabina, Bursztyn, peppapig, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 6313 6314 6315 6316 6317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ