35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Pusurek wrote:A norwegowie nie chca studiowac u siebie. Dziwne, co? Wybieraja Europe i jej uniwerki, polska medycyne i politechniki. Tu uczelnie wyzsze sa slabe, sa moze ze 2 dobre uniwerki na chyba 5 w ogole. Za to cala masa prywatnych i polprywatnych szkol wyzszych, dajaca jakikolwiek tytul licencjata za ciezka kase, podobnie jak w Pl. A dyplomy europejskich uczelni ( wschodnioeuropejskich) sa bardzo wysoko cenione.
Nie wiem skad to przekonanie, ze wszystko co polskie to szajs. -
nick nieaktualnyPusurek wrote:A norwegowie nie chca studiowac u siebie. Dziwne, co? Wybieraja Europe i jej uniwerki, polska medycyne i politechniki. Tu uczelnie wyzsze sa slabe, sa moze ze 2 dobre uniwerki na chyba 5 w ogole. Za to cala masa prywatnych i polprywatnych szkol wyzszych, dajaca jakikolwiek tytul licencjata za ciezka kase, podobnie jak w Pl. A dyplomy europejskich uczelni ( wschodnioeuropejskich) sa bardzo wysoko cenione.
Nie wiem skad to przekonanie, ze wszystko co polskie to szajs.
to jest po prostu smutny kraj
byc może potomkom komuchów sie zyje dobrze ale przeciętnym obywatelom w małych i srednich miejscowościach nie jest wesoło, młodzi bez szans na zatrudnienie po szkole a jezeli jakims cudem takowe znajda to nie sa w stanie sie uniezaleznić za to wynagrodzenie, tzn wyprowadzic od rodzicw i założyc rodzine....dlatego wyjeżdzaja, młode pokolenie rodzi sie za granicą
Polska juz dawno przegrała walke o tych którzy beda pracować na emerytury z Wielką Brytanią, a teraz jeszcze wyjezdzaja do Niemiec, Norwegii i nie tylko..i to sie raczej nie zmieni a Polska zapłaci słoną cene za swoja polityke. Już nie wspomne o warunkach w jakich żyją rencisci i inni bezbronni ludzie. Takie małe polskie piekiełko.
W tej sytuacji nie ma sensu dyskutować że mamy lepsze czy gorsze przedszkola czy smaczniejszy chleb.
A Norwegowie może i wybierają polskie uniwerki, niewiem...a potem co?zostaja w PL?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 15:21
-
nick nieaktualny
-
Pusurek wrote:Nie wiem skad to przekonanie, ze wszystko co polskie to szajs.
Czy ja ( np) powidzialam ze wszystko co polskie to szajs. Ja nie wyemigrowalam..., lubie tu zyc ( choc moge gdzie indziej rowniez) , mam wielu przyjaciol., kocham polska kuchnie - choc inne tez itp.itd
-
uchhhh wróciłam ze spaceru. Łaziłam na mrozie -6 stopni z Kajtkiem z wózkiem po śniegu. .. chu chu cha chu chu cha..
Reni - piękne wypieki - nawet w jakiś dziwny sposób poczułam się dumna z naszej Pani, że choć klnie, to w rezultacie efekt jest
Bursztyn - żyj coś kobito - bo CIę za mało tu...próbowałam się do Ciebie dodzwonić w Święta - ale tel. głuchy....
Może Ty coś napisz o uczelniach - bo studiowałaś w PL, a doktorat robisz w UK - masz najlepsze porównanie
Polar - skończyłam Studium Nauczycielskie - specjalizacja Nauczanie Początkowe- ale po praktyce w szkole z dziećmi - odpuściłam temat - nie dla mnie to. Skończyłam więc Finanse i Bankowość na Uniwersytecie Ekonomicznym w Krakowie - zostałam na Uczelni i tam pracuję. Skończyłam również studia podyplomowe - Bibliotekoznawstwo i Informację Naukową na UJ.
Pusurek, Bursztyn, Reni, kapturnica, moremi, kkisia, iwcia77, Mega, malgos741, Sabina, peppapig, caffe lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:musze sie wam wyspowiadac ....nazarlam sie kielbasy....bardzo zaluje , bo boje sie toxo...czy ja juz moze jestem poza polem razenia tego chorobska? help
to byl raptus i nie moglam sie powstrzymac
ja żarłam wszystkie wędliny w ciąży - kabanosy i salami też i nic się nie działo....nie myłam też owoców sodzie. Wyluzuj Iwcia - wszystko będzie dobrze...Pusurek, Bursztyn, moremi, kkisia, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHeretyczka wrote:A Norwegowie może i wybierają polskie uniwerki, niewiem...a potem co?zostaja w PL?
Bozia3, Heretyczka, moremi, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
Heretyczka wrote:czy napisałam że wszystko?
W tej sytuacji nie ma sensu dyskutować że mamy lepsze czy gorsze przedszkola czy smaczniejszy chleb.
A Norwegowie może i wybierają polskie uniwerki, niewiem...a potem co?zostaja w PL?Mango, Heretyczka lubią tę wiadomość
-
nie no z pierścieniem np tym wibrującym od durexu to pewnie na władce pierścieni a na hobbita.. hm.. może się ludzie nie golą i tacy zarośnięci jadą
albo zakłada takie paputy
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6a256509f94d.jpg
chyba wolę jednak sexy bieliznęPusurek wrote:W ziemnej jamce i z pierścieniem?Pusurek, Bursztyn, kapturnica, Simba, moremi, kkisia, Aasiula, iwcia77, Mega, malgos741, Sabina, peppapig lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:uchhhh wróciłam ze spaceru. Łaziłam na mrozie -6 stopni z Kajtkiem z wózkiem po śniegu. .. chu chu cha chu chu cha..
Reni - piękne wypieki - nawet w jakiś dziwny sposób poczułam się dumna z naszej Pani, że choć klnie, to w rezultacie efekt jest
Bursztyn - żyj coś kobito - bo CIę za mało tu...próbowałam się do Ciebie dodzwonić w Święta - ale tel. głuchy....
Może Ty coś napisz o uczelniach - bo studiowałaś w PL, a doktorat robisz w UK - masz najlepsze porównanie
Polar - skończyłam Studium Nauczycielskie - specjalizacja Nauczanie Początkowe- ale po praktyce w szkole z dziećmi - odpuściłam temat - nie dla mnie to. Skończyłam więc Finanse i Bankowość na Uniwersytecie Ekonomicznym w Krakowie - zostałam na Uczelni i tam pracuję. Skończyłam również studia podyplomowe - Bibliotekoznawstwo i Informację Naukową na UJ.
moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:ale jak gluchy? wlaczony jest caly czas, numer ten sam, trza' bylo sms puscic to bym oddzwonila
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
idę smażyć naleśniki - część z białym serem i rodzynkami, a część z powidłem śliwkowym......
widzisz Bursztyn - też czasami bez mięsa umiem...Bursztyn, kapturnica, moremi, kkisia, Aasiula, iwcia77, Mega, malgos741, Sabina, caffe lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Bursztyn - żyj coś kobito - bo CIę za mało tu...próbowałam się do Ciebie dodzwonić w Święta - ale tel. głuchy....
.
a w UK psychologie- coz, inny troszke system, ale znowu nie az tak bardzo, uwazam ze i tu i tu mozna sie czegos nauczyc.
Co do doktoratu, to bede robic jesli sie dostane, a konkurencja jest ogromna, teraz ponad 20 osob na 1 miejsce, a to dlatego ze placa bardzo duzo kasy doktorantomkapturnica, Bozia3, Simba, moremi, kkisia, Aasiula, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:a moze był zajęty? dzwoniłam kilka razy w przeddzień wigilii - ale taki dziwny urywany sygnał był - u nas w PL takiego nie ma...
to moze ja zdzwonie w przyszlym tyg. do CiebieBozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:w PL skonczylam filozofie, 15 lat temu, pewnie od tego czasu duzo sie zmienilo, ale ja nie narzekalam,bylo ok.
a w UK psychologie- coz, inny troszke system, ale znowu nie az tak bardzo, uwazam ze i tu i tu mozna sie czegos nauczyc.
Co do doktoratu, to bede robic jesli sie dostane, a konkurencja jest ogromna, teraz ponad 20 osob na 1 miejsce, a to dlatego ze placa bardzo duzo kasy doktorantomiwcia77, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
Polarku - ale jak widać - po komunistycznych podstawówkach z wierszami i tabliczką mnożenia, tudzież po polskiej uczelni - wspaniale sobie radzisz w świecie..Więc może mniej się liczy tak naprawdę system, a bardziej po prostu jednostka? MOże jesteś wystarczająco zdolna i inteligentna, żeby sobie poradzić wszędzie, a inni nie?
kapturnica, Pusurek, moremi, kkisia, iwcia77, Sabina, Bursztyn, peppapig, caffe lubią tę wiadomość