35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZmienie temat własnie przeczytałam ciekawostke troche trudną ale chyba dość ważną:
"Deutsche Bank pomagał w działalności Gestapo a także udzielił pożyczki na budowe obozu koncentracyjnego w Oświęcimiu i pobliskich instalacjiprzedsiębiorstwa IG Farben."
szok dla mnie poprostu a myślałam,że takie banki po wojnie przestały istnieć.caffe, Bursztyn, samira, megan8, blondynka, bliska77 lubią tę wiadomość
-
inessa wrote:Caffe a co się dziej,że prześwietlenie musisz zrobić kochana?
Noszę aparat na zębach i w celu dalszej korekty zgryzu mam mieć wszczepione implanty korygujące. Ja zębów nie mam krzywych, ale dolą szczękę trzeba skorygować, a w efekcie będę miała operację, czyli wysunięcie jej do przodu żeby zęby się "zgrały".
Ja przez jakiś czas odczuwałam dyskomfort, że zagryzając zęby automatycznie szczękę sobie zaczęłam cofać do tyłu żeby to zrobić. Byłam u kilku ortodontów i dwóch potwierdziło, że to wada. Ale chcieli tylko skorygować trochę, co w efekcie po czasie doprowadziłoby do powrotu do punktu wyjścia. Dopiero jeden z jekarzy powiedział, że podejmie się leczenia gdy zdecyduję się na operację, bo inaczej to się leczenie nie podejmie, bo efektów nie przyniesie, a jedynie wyrządzi mi krzywdę. No i się zgodziłam.
Teraz już jestem na etapie takim, że trzeba wszczepić te implanty na dziąsłach pod dolnymi czwórkami albo trójkami i one będą powodowały to, że zęby się obniżą...
To tyle w skrócieReni, iza37, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość
-
inessa wrote:Zmienie temat własnie przeczytałam ciekawostke troche trudną ale chyba dość ważną:
"Deutsche Bank pomagał w działalności Gestapo a także udzielił pożyczki na budowe obozu koncentracyjnego w Oświęcimiu i pobliskich instalacjiprzedsiębiorstwa IG Farben."
szok dla mnie poprostu a myślałam,że takie banki po wojnie przestały istnieć.
Poczytaj o firmie Johnson & Johnsoninessa lubi tę wiadomość
-
Ford, Hudo Boss, IBM, Junkers i inne dzisiaj działające znane marki też maczały swoje łapy w czasie wojny
Boss projektował mundury SS
inessa wrote:Zmienie temat własnie przeczytałam ciekawostke troche trudną ale chyba dość ważną:
szok dla mnie poprostu a myślałam,że takie banki po wojnie przestały istnieć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2013, 11:07
inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCaffe to współczuje i życzę aby wszystko sie udało i jak najmniej bolało
A co do Waszych danych to też szok ja interesuje się historią ale o tych rzeczach nigy nie słyszałam szok poprostu a najgorsze,że do dziś działają neonaziści i są sponsorowani przez bogatych ludzi.
Wczoraj oglądałam wywiad z kobietą ma ponad 90 lat i w czasie wojny była zmuszona przez 2,5 roku do testowania jedzenia Hitlera wraz z 14 Polkami ona jedna Niemka Polaka co ona przeżyła...caffe, Bursztyn, samira, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Inesko ja akurat mam kontakt z tym tematem na co dzień (praca) więc mam dostęp do różnych publikacji i kontakt z kombatantami
trudny i smutny temat
inessa wrote:Caffe to współczuje i życzę aby wszystko sie udało i jak najmniej bolało
A co do Waszych danych to też szok ja interesuje się historią ale o tych rzeczach nigy nie słyszałam szok poprostu a najgorsze,że do dziś działają neonaziści i są sponsorowani przez bogatych ludzi.
Wczoraj oglądałam wywiad z kobietą ma ponad 90 lat i w czasie wojny była zmuszona przez 2,5 roku do testowania jedzenia Hitlera wraz z 14 Polkami ona jedna Niemka Polaka co ona przeżyła...caffe, inessa, megan8, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Niech bedzie pochwalony Dobre Kobiety !
Strasznie duzo produkujecie, nie nadazam!
Impreza wczoraj byla super, fajnie czasem wsrod milych ludzi pobyc
Kara, pomodle sie za Twoja Mame, badz dobrej mysli
Inessko, za wczesnie moze na test. Dlaczego nie wrzucisz wykresu?
Iza, u Ciebie tez chyba za wczesnie
Reni,trzymam za Natanka
Caffe, powodzenia z operacja, tez mialam aparat.
Blondynka, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.
caffe, inessa, grosza, samira, KaRa lubią tę wiadomość