X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmienie temat własnie przeczytałam ciekawostke troche trudną ale chyba dość ważną:
    "Deutsche Bank pomagał w działalności Gestapo a także udzielił pożyczki na budowe obozu koncentracyjnego w Oświęcimiu i pobliskich instalacjiprzedsiębiorstwa IG Farben."
    szok dla mnie poprostu a myślałam,że takie banki po wojnie przestały istnieć.

caffe, Bursztyn, samira, megan8, blondynka, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Caffe a co się dziej,że prześwietlenie musisz zrobić kochana?

Noszę aparat na zębach i w celu dalszej korekty zgryzu mam mieć wszczepione implanty korygujące. Ja zębów nie mam krzywych, ale dolą szczękę trzeba skorygować, a w efekcie będę miała operację, czyli wysunięcie jej do przodu żeby zęby się "zgrały".

Ja przez jakiś czas odczuwałam dyskomfort, że zagryzając zęby automatycznie szczękę sobie zaczęłam cofać do tyłu żeby to zrobić. Byłam u kilku ortodontów i dwóch potwierdziło, że to wada. Ale chcieli tylko skorygować trochę, co w efekcie po czasie doprowadziłoby do powrotu do punktu wyjścia. Dopiero jeden z jekarzy powiedział, że podejmie się leczenia gdy zdecyduję się na operację, bo inaczej to się leczenie nie podejmie, bo efektów nie przyniesie, a jedynie wyrządzi mi krzywdę. No i się zgodziłam.
    Teraz już jestem na etapie takim, że trzeba wszczepić te implanty na dziąsłach pod dolnymi czwórkami albo trójkami i one będą powodowały to, że zęby się obniżą...

To tyle w skrócie :)

Reni, iza37, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kara myśl pozytywnie :-)

caffe, inessa, KaRa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Zmienie temat własnie przeczytałam ciekawostke troche trudną ale chyba dość ważną:
    "Deutsche Bank pomagał w działalności Gestapo a także udzielił pożyczki na budowe obozu koncentracyjnego w Oświęcimiu i pobliskich instalacjiprzedsiębiorstwa IG Farben."

Poczytaj o firmie Johnson & Johnson ;)

inessa lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ford, Hudo Boss, IBM, Junkers i inne dzisiaj działające znane marki też maczały swoje łapy w czasie wojny
    Boss projektował mundury SS
    inessa wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2013, 11:07

inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe to współczuje i życzę aby wszystko sie udało i jak najmniej bolało <3
    0heart.gif

A co do Waszych danych to też szok ja interesuje się historią ale o tych rzeczach nigy nie słyszałam szok poprostu a najgorsze,że do dziś działają neonaziści i są sponsorowani przez bogatych ludzi.
    Wczoraj oglądałam wywiad z kobietą ma ponad 90 lat i w czasie wojny była zmuszona przez 2,5 roku do testowania jedzenia Hitlera wraz z 14 Polkami ona jedna Niemka Polaka co ona przeżyła...

caffe, Bursztyn, samira, bliska77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesko ja akurat mam kontakt z tym tematem na co dzień (praca) więc mam dostęp do różnych publikacji i kontakt z kombatantami
    trudny i smutny temat
    inessa wrote:
    Caffe to współczuje i życzę aby wszystko sie udało i jak najmniej bolało <3
    0heart.gif

A co do Waszych danych to też szok ja interesuje się historią ale o tych rzeczach nigy nie słyszałam szok poprostu a najgorsze,że do dziś działają neonaziści i są sponsorowani przez bogatych ludzi.
    Wczoraj oglądałam wywiad z kobietą ma ponad 90 lat i w czasie wojny była zmuszona przez 2,5 roku do testowania jedzenia Hitlera wraz z 14 Polkami ona jedna Niemka Polaka co ona przeżyła...

caffe, inessa, megan8, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesska, bez bólu się nie obędzie i bez jedzenia przez słomkę wszystkiego przez 3 miesiące też nie :P będę zadrutowana także nawet loda nie poliżę :P

inessa, Bursztyn, promyk lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no loda najbardziej żal zaba.gif
    caffe wrote:
    Inesska, bez bólu się nie obędzie i bez jedzenia przez słomkę wszystkiego przez 3 miesiące też nie :P będę zadrutowana także nawet loda nie poliżę :P

caffe, Mango, iza37, inessa, Bursztyn, samira, megan8, Jolka76 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe ale pozytywne jest to, że przez ten czas schudniesz!

caffe, inessa lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no loda najbardziej żal zaba.gif

Właśnie dlatego to napisałam 0tongue.gif

iza37, inessa, Reni, Bursztyn lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Caffe ale pozytywne jest to, że przez ten czas schudniesz!

Ja własnie nie mam z czego, przed operacją muszę się podtuczyć :P waże 46 kg :P

inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chętnie oddam ci z 10kg? Chcesz?hahhaha

inessa, caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

362e091a0f022abad6140dbdd1938282.png
    6779204100_1371647018.gif
  • Reni Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o masz ..szczęściara
    caffe wrote:
    Ja własnie nie mam z czego, przed operacją muszę się podtuczyć :P waże 46 kg :P

inessa, caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę poleniuchować na leżaczku trochę:)pappaapa

inessa, caffe lubią tę wiadomość

362e091a0f022abad6140dbdd1938282.png
    6779204100_1371647018.gif
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JEsteście niezłe dziewczyny jak ja dziękuje,że Was mam
    czterolistna-koniczyna.gif
    kiss.gif

Bursztyn, samira, megan8, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza zazdroszcze ja dziś ze wzgledu na alergie nie opuszczam od wczoraj domu :D

caffe, iza37, grosza, bliska77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie za ma co Inesko ;-)

inessa, caffe lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    ja chętnie oddam ci z 10kg? Chcesz?hahhaha
    chętnie przyjmę :P

inessa lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech bedzie pochwalony Dobre Kobiety ! ;)

Strasznie duzo produkujecie, nie nadazam!
    Impreza wczoraj byla super, fajnie czasem wsrod milych ludzi pobyc :)

Kara, pomodle sie za Twoja Mame, badz dobrej mysli <3
    Inessko, za wczesnie moze na test. Dlaczego nie wrzucisz wykresu?
    Iza, u Ciebie tez chyba za wczesnie
    Reni,trzymam za Natanka ;)
    Caffe, powodzenia z operacja, tez mialam aparat.
    Blondynka, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.

caffe, inessa, grosza, samira, KaRa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 639 640 641 642 643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ