35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA ja oglądam Opole moje klimaty z przed lat Majewska,Wodecki,Kombi,Bajor,Santor to są artyści i piosenki nie te szrpiduty co teraz
+ nowsze np. Golec ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2013, 18:38
gosia7122, slash, inessa, Bursztyn, megan8, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Inesko masz super wykres czekamy jeszcze 2 dni zobaczymy co się wykluje z niego
ja chyba jajo zniosę dopiero 3 dni po owu
czuje mrowienie w podbrzuszu i doszukuję się objawów ale to za wcześnie hahahahsamira, inessa, caffe, polarmiś, promyk lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitaj Kasik
Reni dzięki oj bardzo bym chciała ale jakoś trudno mi w to wierzyć. A mrowienie bardzo czuje też w podbrzuszu jakieś dziwne kłucia zwłaszcza po prawej stronie i ciągniecia
Kochana oj trudno jajko znieść po 3 dniachWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2013, 19:00
caffe, Reni, bliska77 lubią tę wiadomość
-
samira wrote:przepis poproszę
1. Kupuję biszkopt kakaowy składający się z 3 krążków (mój piekarnik źle piecze, więc korzystam z gotowych).
2. Zaparzam pół filiżanki=pół szklanki herbaty, wciskam cytrynę i dodaję 1-2 łyżeczki amaretto.
3. Kupuję 1/2l śmietany 36%.
4. Do naczynia wlewam śmietanę, dodaję 2 łyżki cukry pudru i cukier wanilinowy. Ubijam to na sztywno. Troszkę wcześniej przygotowuję tak 1/4 szklanki (albo trochę mniej) wywaru z rozpuszczonej żelatyny (2 łyżeczki). Pod koniec ubijania nabieram ze 2 łyżki śmietany, mieszam z zimną żelatyną i wlewam wszystko do pozostałej śmietany i ubijam do wymieszania. Trzeba uważać żeby nie "przebić" śmietany bo zrobi się masło. Śmietana musi być schłodzona.
5. Kładę 1 krążek na tortownicy i nasączam go herbatą. Na to układam połowę ubitej śmietany, na to osączone wiśnie (z kompotu). Przykrywam drugim krążkiem i też go nasączam.
6. Na drugi krążek nakładam pozostałą część śmietany, a na niej układam plasterki świeżych truskawek i przykrywam to ostatnim krążkiem, który też nasączam jeśli mam czym
7. Pozostały z wiśni kompot zagotowuję. Do wrzątku wlewam rozmieszaną w niewielkiej ilości wody łyżkę mąki ziemniaczanej i gotuję coś ala kisiel. Wylewam to na wierzch tortu, dodaję jeszcze truskawki i wiśnie. Na koniec posypuję wiórkami kokosowymi, czy inną posypką.
SmacznegoReni, inessa, Bursztyn, samira, KaRa, Jolka76, polarmiś, Panda, iza37, promyk lubią tę wiadomość
-
Wydaje się być czasochłonne, ale w sumie robi się go z 20 minut
Jeśli się nie przesadzi z cukrem do śmietany to jest bardzo lekkie
Teraz w sezonie dodaję świeże owoce, ale zimą robię tylko z wiśniami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2013, 19:29
inessa, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny