X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    widzi
    no nie wiem, nie było mnie przy nim. Nie wiem czy czyta z forum, czy dostaje mailem przygotowana przez admina listę pytań i odpisuje tez mailem a potem to wklejają ( przecież to też tak może wyglądać). Nie wiem czy analizuje każdy awatar i suwak :) W każdym razie zgadzam sie że odpowiedzi nie wiele wnoszą, rozczarowują.

kkisia, sandra80, gretka, Mega, Bursztyn, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    no nie wiem, nie było mnie przy nim. Nie wiem czy czyta z forum, czy dostaje mailem przygotowana przez admina listę pytań i odpisuje tez mailem a potem to wklejają ( przecież to też tak może wyglądać). Nie wiem czy analizuje każdy awatar i suwak :) W każdym razie zgadzam sie że odpowiedzi nie wiele wnoszą, rozczarowują.
    dokładnie tak to napewno wygląda

Natka_79, kkisia lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znacie dziewczyny jakiegoś dobrego gienia z Białegostoku?

moremi lubi tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Bry :)

a to odpowiedz na moje pytanie

Program zapłodnienia pozaustrojowego warto rozpocząć po histeroskopowym usunięciu polipa. Proszę jednak pamiętać, że badanie USG mające na celu stwierdzenie obecności polipa powinno być przeprowadzone w 3-5 dniu cyklu. W późniejszej fazie cyklu, grubsza śluzówka macicy może imitować obraz polipa. Nie ma żadnych dodatkowych korzyści z wykonania laparoskopii.
    Jeśli będą Państwo spełniać kryteria określone przez Ministerstwo Zdrowia, mogą Państwo rozważyć udział w programie rządowym, w ramach którego procedura in vitro wykonywana jest bezpłatnie.

A moze jest korzysc z laparo?Przeciez widza dokladnie co sie w srodku dzieje..Widac rowneiz , czy nie ma zmian na jajnikach ,ktore moga wpl na stymulacje i jakosc jajeczek ..Czemu ktos tylko i wylacznie zaklada in vitro i nic wiecej?A moze sa jakies zrosty , ktore ciagna jajowody do otrzewnej i przez to czynia je niedrozne..A ich uwolnienie spowoduje ,ze zaczna dzialac dobrze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 09:38

kkisia, Aasiula, Arwena lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    powinna się więc Pani zastanowić nad rozwiązaniem organizacyjnym, które pozwoli uniknąć takich sytuacji

jakich sytuacji????

rozwiązanie organizacyjne - hmm... nie wiem czemu ale skojarzyło mi się to z "ostatecznym rozwiązaniem" z czasów II WŚ :-/

no nic poczekam na 24.02 na wizytę u mojej ginki
    Czyli albo ty albo piesa ma sie z domu wyprowadzic..MNajlepiej pewnie na caly rok :-/

kkisia, Reni, Aasiula, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    No Kapta to u ciebie cud na cudami sie zdazył ;)
    ekspert no kurwa ja dziekuje za trakie odpowiedzi eksperta !!
    Ale takimi odpowiedziami powoduje tylko jedno..Ze swoj autorytet podwaza krok za krokiem..No ja juz bym do niego na wizyte nie poszla :)
    A jesli odpowiedzi wysyla mailem badz inaczej to osoby , ktore zamieszczaja te odpowiedzi na wątku chyba nie robia to po ciemku i same sie moga zastanowic , ze wiele z nich sie dupy nie trZyma :)

kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale zobacz napisałam mu, ze do końca stycznia chemia
    nie mógł kurwa napisać, że proponowałbym wstrzymać się ze staraniami np do wakacji czy do czasu aż Ewka przejdzie przemianę
    kapturnica wrote:
    Czyli albo ty albo piesa ma sie z domu wyprowadzic..MNajlepiej pewnie na caly rok :-/

kapturnica, kkisia, Aasiula, Arwena, Mega, Bursztyn, Mango, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta i jak tu byc mądrym ;)
    Nic i tak ide na laparo

malgos741, Mega, moremi lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ale zobacz napisałam mu, ze do końca stycznia chemia
    nie mógł kurwa napisać, że proponowałbym wstrzymać się ze staraniami np do wakacji czy do czasu aż Ewka przejdzie przemianę
    No ale po co napisac ;) Przyjdziesz na wizyte zajebiesz ze 2stowki to dostaniesz odpowiedz :)

Aasiula, kkisia, Reni, Mega, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Kapta i jak tu byc mądrym ;)
    Nic i tak ide na laparo
    Tez bym poszla sprawdzic ;)

Aasiula, kkisia, malgos741 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A moze jest korzysc z laparo?Przeciez widza dokladnie co sie w srodku dzieje..Widac rowneiz , czy nie ma zmian na jajnikach ,ktore moga wpl na stymulacje i jakosc jajeczek ..Czemu ktos tylko i wylacznie zaklada in vitro i nic wiecej?A moze sa jakies zrosty , ktore ciagna jajowody do otrzewnej i przez to czynia je niedrozne..A ich uwolnienie spowoduje ,ze zaczna dzialac dobrze?
    Kapcia to Ty powinnas odpowiadac na te wszystkie pytania :)
    Szacun ,ja do ciebie bede pisac ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 09:45

kkisia, gretka, Sabina, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo tu.Laska zadaje konkretne jasne pytanie czy jest szansa na poprawe morfologii plemnikow..Odpowiedz wydaje sie oczywista tak sa , lub nie nie ma bo morfologii sie nie da poprawic a odpowiada jej tak ;)

Proponuję wykonanie badania fragmentacji DNA plemników (metodą TUNEL). Przy tej okazji jest wykonywane badanie ogólne nasienia, więc nie ma potrzeby mnożenia kosztów. Ze względu na liczbę utraconych ciąż zdecydowanie wskazane jest wykonanie szczegółowych badań. Obecnie w wybrane dni miesiąca (czwartki) przyjmuję także we Wrocławiu, zapraszam więc serdecznie na konsultację.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 09:48

Aasiula, Reni, Arwena, Mega, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super odpowiedzi eksperta ;)
    Kapta a u mnie ginek widzi ciałka żółte, bo one świecą na żółto-pomarańczowo, sama widziałam ostatnio.
    Kkisia idż na laparo i będzie krok do przodu.
    Tak reklamują ivf refundowane a ja i tak się nie łapie.

kapturnica, Aasiula, kkisia, Iwone, gretka, ania.g, Mega, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Kapcia to Ty powinnas odpowiadac na te wszystkie pytania :)
    Szacun ,ja do ciebie bede pisac ;D
    bez przesad..Nie jestem lekarzem ale czasem nasuwaja sie same oczywiste odpowiedzi..Skad ktos moze wiedziec co siedzi u kogo w srodku??? I od razu wyjsc z zalozenia ,ze dany zabieg nie da efektow ?? Kurde zauwazylam jednaprawidlowosc..Lekarze z klinik ida raczej po najnizszej linii oporu ---insemka..Czesto bezsensowna bo jak facet ma git nasienie to po chuj?? (no chyba ,ze ma wrogosc sluzu, chociaz i to ostatnio jest podwazane jako przeszkoda.Albo zaraz in vitro/.Odpowiedz ejst oczywista..
    KASA!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 09:48

Aasiula, kkisia, Natka_79, gretka, Arwena, ania.g, Bursztyn, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    bez przesad..Nie jestem lekarzem ale czasem nasuwaja sie same oczywiste odpowiedzi..Skad ktos moze wiedziec co siedzi u kogo w srodku??? I od razu wyjsc z zalozenia ,ze dany zabieg nie da efektow ?? Kurde zauwazylam jednaprawidlowosc..Lekarze z klinik ida raczej po najnizszej linii oporu ---insemka..Czesto bezsensowna bo jak facet ma git nasienie to po chuj?? (no chyba ,ze ma wrogosc sluzu, chociaz i to ostatnio jest podwazane jako przeszkoda.Albo zaraz in vitro/.Odpowiedz ejst oczywista..
    KASA!!
    u mnie lekarz obserwuje cykl i robi stymulacje jeśli wtedy (6 m-cy)nie wychodzi
    to dopiero proponuje iui.

kkisia, Arwena, moremi lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yes069.gif
    kapturnica wrote:
    No ale po co napisac ;) Przyjdziesz na wizyte zajebiesz ze 2stowki to dostaniesz odpowiedz :)

Aasiula, kapturnica, kkisia, Mega, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    KASA!!
    dokladnie!!! KASA !! zenada :(

kkisia lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    u mnie lekarz obserwuje cykl i robi stymulacje jeśli wtedy (6 m-cy)nie wychodzi
    to dopiero proponuje iui.
    Ja co do insemki mialam i mam mieszane uczucia..Tak jak napisalam jesli wyniki nasienia wskazuja ,za ich oslabienie to szanse na zajscie w ciaze przez inseminacje moze byc wyzsze ,ze wzgl ,ze sa dodatkowo naspidowane i podawane bezposrednio do macicy..Co omija problem z ich dotarciem w to miejsce..Jesli wyniki faceta sa dobre lub bardzo dobre to szacunkowe korzysci z iui sa nizsze niz wynika to z prob stricte naturalnych...Wtedy wydaje sie byc problem po stronie kobiety...Nie zrozum mnie zle..Nie odradzam nikomu inseminacji..Bo trzeba probowac wszystkiego..A nuz sie uda ;) Ale ja osobiscie nie majac na miejscu mozl;iwosci tylko dojezdzajac do kliniki na insemke nie podjela bym sie takiego zabiegu..Wolala bym uderzyc na in vitro...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 09:56

malgos741, Elfik, Arwena lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak patrzę i czytam.. ten cały ekspert jest z tej kliniki, od której zaczęłam swoją przygodę ze staraniami!
    pamiętam wizytę
    dostałam zaproszenie do kliniki (bezpłatna wizyta plus dla każdej osoby 50% zniżki na badanie)
    lekarz się zapytał czy mam regularne cykle, męża - czy coś go boli, wypisał plik recept i zaprosił na kolejną wizytę (platną)
    w recepcji okazało się, że wypisał tyle badań, że jak zobaczyliśmy koszty to chciało nam się śmiać. Oczywiście 50% zniżki było tylko na te najtańsze badania, które kosztowały 60 zł. więc raptem 30 zł.
    dla porównania poszłam prywatnie do innej kliniki przebadać hormony i za każdy płaciłam 20 zł. bez zniżek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 10:03

kapturnica, kkisia, Aasiula, Elfik, Arwena, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ja co do insemki mialam i mam mieszane uczucia..Tak jak napisalam jesli wyniki nasienia wskazuja ,za ich oslabienie to szanse na zajscie w ciaze przez inseminacje moze byc wyzsze ,ze wzgl ,ze sa dodatkowo naspidowane i podawane bezposrednio do macicy..Co omija problem z ich dotarciem w to miejsce..Jesli wyniki faceta sa dobre lub bardzo dobre to szacunkowe korzysci z iui sa nizsze niz wynika to z prob stricte naturalnych...Wtedy wydaje sie byc problem po stronie kobiety...Nie zrozum mnie zle..Nie odradzam nikomu inseminacji..Bo trzeba probowac wszystkiego..A nuz sie uda ;) Ale ja osobiscie nie majac na miejscu mozl;iwosci tylko dojezdzajac do kliniki na insemke nie podjela bym sie takiego zabiegu..Wolala bym uderzyc na in vitro...
    każda z nas próbuje na swój sposób zajść, na razie na ivf mnie nie stać więc spróbuję iui. ;)

kapturnica, kkisia, Aasiula, gretka, Arwena, Sabina lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
‹‹ 6784 6785 6786 6787 6788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ