X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    dogadali sie na forum ?? O.o KIEDY?
    czytałaś co Pusurek wczoraj napisała. Początkowo nie chciała z Pusurem rozmawiać, ale pod wpływem jego wpisów na forum, w końcu się dogadali.
    W końcu czy to ważne jak? najważniejsze że rozmawiają ze sobą ;)
    Pusurek wrote:

My sobie poradzimy, bedzie dobrze, w koncu kto jak nie ja? ;)
    Trzymajcie kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 11:28

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wacia macice usunela??A moze zmienia jej ubarwienie na po swiateczne ;)

iwcia77 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    A propos poczucia bycia w ciąży...
    może jednak kupię te witaminy ciążowe...?
    hmm
    ja brałam omega med dla ciężarnych i było ok

kapturnica, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, tylko trochę w kartonie posiedzę.

Iwone, kapturnica, Elfik, Aasiula, kkisia, Mega, moremi, malgos741, Niuta, gosia7122, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    tak ostatnio oglądałam
    uwielbiam lołela ;-)

Lołel wymiata!
    facet ma vis comica.
    Ale mają świetne dialogi dla wszystkich :)
    Roy też jest niezły - czekam jeszcze na Antonia...:))))))))

kapturnica, Reni, Aasiula, Mega, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam drogie Panie i przepraszam jeszcze raz za zaburzanie waszej spolecznosci.

Nie wiem juz jak skontaktowac sie z kobieta mojego zycia. Pisalem maile, dzwonilem i pisalem SMSy.
    Mam nadzieje ze milosc mojego zycia wie o moim spotkaniu z instytucja Barnevernet.
    Blagam Was o przeczytanie np tego watku na forum gdzie zreszta tez sie udzielam, za darmo.

http://www.forum-norwegia.pl/viewtopic.php?f=203&t=20917&start=1956

Wiem ze moglem zranic moja kobiete bardzo ale chyba nie bylem tego swiadomy.
    Przysiegam ze nigdy jej nie uderzylem ani nie mamy problemu z alkoholem.
    Ze wzgledu na to ze chyba taki jestem, nie wiem, wydaje mi sie ze sam jestem nadopiekunczy. Moze tez przez moja prace.
    Zrobie wszystko albo dla mojej rodziny i osob ktore kocham.
    Sam zostalem rozdzielony kiedys, miedzy mame a ojca.
    Mam nadzieje ze moja kobieta i moj najwiekszy przyjaciel jaki mialem to przeczyta zanim dojdzie do tragedi.
    Nie wiesz tego kochanie ze mialem troche wspolnego z instytucja Barnevernet ze wzgledu na moje mozliwosci jezykowe. Niestety mialem z nimi kontakt tylko wtedy kiedy byla juz tragedia rodzinna i to ich kolo ruszylo.
    Wiesz jak dobrze znam jezyk norweski bo tutaj sie wychowalem.
    Wiesz ze jestem w stanie zrobic dla nas wszystko.
    Osoby ktore nie mialy kontaktu z ta instytucja nie wiedza ze oni dzialaja jak sekta.
    Dla nich licza sie tylko dzieci, tam jest sporo osob ktore nie powinny tam pracowac.
    Dlatego prosze o pomoc.

Kochanie jezeli bedziesz tego chciala to zabiore nas na koniec swiata ale zebysmy byli szczesliwi. Wierze ze damy sobie rade sami. Nie raz dawalismy.
    Prosze badz madra kobieta, przeczytaj odemnie maile.
    Jestes najlepsza matka na swiecie! Ja chcialbym miec taka matke!
    Wiesz chyba ze potrafimy sie dogadac.
    Zrobimy to dla nas i dla dzieci.

Kocham Cie taka jaka jestes, nawet jak za duzo albo za malo cwiczysz ;) i zrobie dla Ciebie wszystko!

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Raczej napisala ,ze sobie poradzimy,bo kto jak nie ona.. Nie widzialam we wpisie ,ze sie dogadai ..No ale moze ja interpretuje te wypowiedz trochu inaczej niz inni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 11:29

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    a co ma na celu oprócz zysku?
    to samo, co wykonywanie każdego zawodu...satysfakcję z tego, że można komuś pomóc w tak ważnej sferze życia...

mozna by powiedzieć, że Ty też będziesz uczyć dzieci tylko dla kasy???

Zgadzam się z Elfikiem - in vitro to nie zawsze maszynka do robienia kasy....

I jeszcze w odniesieniu do odpowiedzi dla Kapty.....opowieść o progesteronie to jakaś żenada....
    Mnie moja ginka i jeszcze jedna na zastępstwie tłumaczyła to samo - czekałam z opisem na odpowiedź tego eksperta - ale on jest trochę od czapy....:
    ja znam i uznaję taką wersję:
    -podwyższona tempka może świadczyć, ale nie musi o przebytej owulce (to tylko świadczy o wyrzucie lh)
    - podwyższony znacznie progesteron świadczy o przebytej owulacji
    - widoczne cienie na USG - może to być ciałko żółte, może to być wczesna ciąża, mogą to być przerośnięte pęcherzyki - nigdy żaden szanujący się lekarz nie określi co to jest dokładnie na tak wczesnym etapie - bo po prostu można łatwo się pomylić - dlatego trzeba poczekać na badania krwi
    -luteina jako naturalny progesteron może podnieść temperaturę, syntetyczny dupek nie...
    i chyba wszystkie to wiemy, więc ekspert z koziej wólki tylko zamieszał swoją zakręconą odpowiedzią.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 11:29

kapturnica, Iwone, caffe, Reni, gretka, Aasiula, kkisia, Bursztyn, Elfik, moremi, Arwena, Sabina lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i chyba sie nie myliłam..................

Aasiula, Mega, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Nie, tylko trochę w kartonie posiedzę.
    Zakladaj macice..ale juz!! bo kopa ci zafunduje...

Reni, Aasiula, kkisia, Mega, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wywołała wilka z lasu...

kapturnica, kkisia, Mega, Iwone, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, teraz dziecko najważniejsze, ąle dopytam gina czy moje witaminy nie powinny mieć obniżonego jodu np...
    tzn wiecie o co mi chodzi, składy niby podobne, ale czasem się róznią..

o właśnie dobrze, zę mi przypomniałyście, idę łyknąc kwas i accard..

kapturnica, Aasiula, kkisia, Mega, moremi, Arwena, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Zakladaj macice..ale juz!! bo kopa ci zafunduje...

kapta zdanie świetnie brzmi :-D

kapturnica, Bozia3, gretka, Aasiula, kkisia, Mega, Elfik, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Dziewczyny, teraz dziecko najważniejsze, ąle dopytam gina czy moje witaminy nie powinny mieć obniżonego jodu np...
    tzn wiecie o co mi chodzi, składy niby podobne, ale czasem się róznią..

o właśnie dobrze, zę mi przypomniałyście, idę łyknąc kwas i accard..
    Jod nie mozesz miec obnizony..Bo w ciazy jod potrzebuje dziecko..Endo tlumaczyl na codzien unikac jodu w ciazy jod suplementowac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 11:33

moremi lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    kapta zdanie świetnie brzmi :-D
    A jak moj kop smakuje... ;)

macduska, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makkak wrote:
    Witam drogie Panie i przepraszam jeszcze raz za zaburzanie waszej spolecznosci.

Nie wiem juz jak skontaktowac sie z kobieta mojego zycia. Pisalem maile, dzwonilem i pisalem SMSy.
    Mam nadzieje ze milosc mojego zycia wie o moim spotkaniu z instytucja Barnevernet.
    Blagam Was o przeczytanie np tego watku na forum gdzie zreszta tez sie udzielam, za darmo.

http://www.forum-norwegia.pl/viewtopic.php?f=203&t=20917&start=1956

Wiem ze moglem zranic moja kobiete bardzo ale chyba nie bylem tego swiadomy.
    Przysiegam ze nigdy jej nie uderzylem ani nie mamy problemu z alkoholem.
    Ze wzgledu na to ze chyba taki jestem, nie wiem, wydaje mi sie ze sam jestem nadopiekunczy. Moze tez przez moja prace.
    Zrobie wszystko albo dla mojej rodziny i osob ktore kocham.
    Sam zostalem rozdzielony kiedys, miedzy mame a ojca.
    Mam nadzieje ze moja kobieta i moj najwiekszy przyjaciel jaki mialem to przeczyta zanim dojdzie do tragedi.
    Nie wiesz tego kochanie ze mialem troche wspolnego z instytucja Barnevernet ze wzgledu na moje mozliwosci jezykowe. Niestety mialem z nimi kontakt tylko wtedy kiedy byla juz tragedia rodzinna i to ich kolo ruszylo.
    Wiesz jak dobrze znam jezyk norweski bo tutaj sie wychowalem.
    Wiesz ze jestem w stanie zrobic dla nas wszystko.
    Osoby ktore nie mialy kontaktu z ta instytucja nie wiedza ze oni dzialaja jak sekta.
    Dla nich licza sie tylko dzieci, tam jest sporo osob ktore nie powinny tam pracowac.
    Dlatego prosze o pomoc.

Kochanie jezeli bedziesz tego chciala to zabiore nas na koniec swiata ale zebysmy byli szczesliwi. Wierze ze damy sobie rade sami. Nie raz dawalismy.
    Prosze badz madra kobieta, przeczytaj odemnie maile.
    Jestes najlepsza matka na swiecie! Ja chcialbym miec taka matke!
    Wiesz chyba ze potrafimy sie dogadac.
    Zrobimy to dla nas i dla dzieci.

Kocham Cie taka jaka jestes, nawet jak za duzo albo za malo cwiczysz ;) i zrobie dla Ciebie wszystko!
    Mam prosbe moglbys sie juz tu nie uzewnetrzniac..Naprawde nie ejst nam milo czytac o Waszych problemach..Takie rzeczy rozwiazuje sie we dwoje a ni z cala elita forum..Uszanuj to ,ze nie chcemy uczestniczyc w Waszych problemach...Stawiasz nas ciagle w niezrecznej sytuacji..Skoro masz jej numer i mail zostawiaj jej tam swoje przemyslenia i prosby..Oki? :)

moremi, Pusurek, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    to samo, co wykonywanie każdego zawodu...satysfakcję z tego, że można komuś pomóc w tak ważnej sferze życia...

mozna by powiedzieć, że Ty też będziesz uczyć dzieci tylko dla kasy???

Zgadzam się z Elfikiem - in vitro to nie zawsze maszynka do robienia kasy....

I jeszcze w odniesieniu do odpowiedzi dla Kapty.....opowieść o progesteronie to jakaś żenada....
    Mnie moja ginka i jeszcze jedna na zastępstwie tłumaczyła to samo - czekałam z opisem na odpowiedź tego eksperta - ale on jest trochę od czapy....:
    ja znam i uznaję taką wersję:
    -podwyższona tempka może świadczyć, ale nie musi o przebytej owulce (to tylko świadczy o wyrzucie lh)
    - podwyższony znacznie progesteron świadczy o przebytej owulacji
    - widoczne cienie na USG - może to być ciałko żółte, może to być wczesna ciąża, mogą to być przerośnięte pęcherzyki - nigdy żaden szanujący się lekarz nie określi co to jest dokładnie na tak wczesnym etapie - bo po prostu można łatwo się pomylić - dlatego trzeba poczekać na badania krwi
    -luteina jako naturalny progesteron może podnieść temperaturę, syntetyczny dupek nie...
    i chyba wszystkie to wiemy, więc ekspert z koziej wólki tylko zamieszał swoją zakręconą odpowiedzią.....
    hmmm......a zrobili komus za darmo kiedys dla satysfakcji?
    bo ja uczyłam za darmo nie raz i nie dwa więc sie nie wymadrzaj
    satysfakcja hehe, biznes i to dobry!

Arwena lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggdu!! Oddej macice crying057.gif

macduska, Aasiula, Mega, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Mam prosbe moglbys sie juz tu nie uzewnetrzniac..Naprawde nie ejst nam milo czytac o Waszych problemach..Takie rzeczy rozwiazuje sie we dwoje a ni z cala elita forum..Uszanuj to ,ze nie chcemy uczestniczyc w Waszych problemach...Stawiasz nas ciagle w niezrecznej sytuacji..Skoro masz jej numer i mail zostawiaj jej tam swoje przemyslenia i prosby..Oki? :)

tutaj moze sie uzewnetrzniać kazdy tak jak napisała administracja, komu sie nie podoba niech nie czyta, proste
    jesteś welcome - Makkak :)

Iwone lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Znacie dziewczyny jakiegoś dobrego gienia z Białegostoku?
    Zależy gdzie chcesz iść. W Artemidzie się orientowałam, w Bocianie nie mam pojęcia. Znam tylko Pietrzykowskiego.

sandra80, Elfik, Sabina lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
‹‹ 6788 6789 6790 6791 6792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ