X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesska - zrobiłaś wszystko co na teraz możliwe - odpoczywaj i nie stresuj się, bo te nerwy teraz też CI mogą zaszkodzić. Trzymam kciuki :). A jak na teraz z plamieniem? Uspokoiło się?

Reni, caffe, inessa, bliska77, grosza lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od listopada po ludwikach się włóczę stąd ta wiedza pobieżna ale coś tam wiem.

Nie zgadzam się na prezesa, jestem zbyt leniwa na prezesa. A w zasadzie to co taki prezes robi oprócz tego że bywa i pije kawę i siedzi w skórzanym fotelu?
    Bozia3 wrote:
    Boże..niedługo się będziemy specjalizować w ginekologii...otworzymy klinikę ovu&ovu - i zrobimy prezesem Polarmisia!!!!! Ale dzięki Polarmisiu - bo się dużo uczę...:)

caffe, inessa, bliska77, grosza lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Caffe ale ja nie mam gdzie w szpitalu mój lekarz właśnie pracuje i jest zastepcą ordynatora do tego inni lekarze którzy tam pracują nie są z mojej miejscowości a Ci którzy u nas maja gabinety są do bani bo juz chodziłam tutaj i jeden mi właśnie to powiedział, że tak widzocznie miało być a drugi,że nie wychodzi bo się za słabo staramy. Za daleko nie chce jeżdzić bo jak się uda to żeby łatwiej było do niego dojechać tym bardziej,że my nie mamy auta :( I mam dość tych zmian lekarzy ja mam już chyba 6 ginekologa i mąż się wkurzył powiedział,że tego się trzymamy bo on dopiero zaczął coś w kierunku zajścia wciąze robić. Dlatego pisałam jak się teraz nie uda (chciałabym aby się udało ale) to on bedzie przeze mnie gwałcony aby mi pomóc zajść wciaże :P :P :P
    Wiesz co Inessa, ja chyba nie mam tak jak Ty i dlatego się Tobie dziwię. Ja będąc na Twoim miejscu nie usiedziałabym spokojnie po prostu, tylko bym kombinowała co jeszcze moge zrobić i gdzie.

Jednego czego w życiu nie znoszę to bezsilności, ale jak coś mogę zdziałać to bym góry przeniosła i nic i nikt mnie nie powstrzyma.

Ja jak byłam w tej mojej krótkiej ciąży czyli od czasu pierwszej wizyty 10 stycznia do 1 lutego byłam u 4 lekarzy. Jak mi się coś nie podobało lub gdy chciałam się utwierdzić w tym co mówią to miałam w nosie trzymanie się jakiegoś jednego bencwoła. Do swojego dawnego lekarza jechałam 250 km, bo to bylo dla mnie najwazniejsze.

Ale ok, Twój wybór. Ja tylko wyraziłam swoje zdanie i życzę Ci jak najlepiej.

inessa, Bursztyn, bliska77, grosza, Matylda36, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na rozluźnienie ;-)
    Na ławce w londyńskim parku siedzi dystyngowana, dobrze ubrana i zadbana kobieta, czytając z zainteresowaniem jakąś książkę. W pewnym momencie dosiada się brudny, zapuszczony kloszard i z zatłuszczonej gazety zaczyna wyciągać nadgryzioną kanapkę.
    -Może się pani poczęstuje? – pyta.
    -Nie, dziękuję! – odpowiada zniesmaczona kobieta.
    Po skonsumowaniu kanapki, kloszard grzebie w pobliskim śmietniku i wyciąga z niego batonik czekoladowy, lekko już zazieleniały.
    -A może coś słodkiego? – pyta.
    -Nie, dziękuję! – ostrym głosem odpowiada kobieta.
    -Mniemam, iż na lodzika też nie mogę liczyć…?

caffe, inessa, iza37, Bursztyn, grosza lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po prostu nie umiem się poddawać bez walki i nie mogę patrzeć na ludzi, którzy z pokorą przyjmują kolejnego kopniaka od życia,a mają możliwość zrobienia "uniku". Stąd teraz te moje emocje, sorry Inessa <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2013, 13:41

inessa, Bursztyn, Matylda36 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    na rozluźnienie ;-)
    Na ławce w londyńskim parku siedzi dystyngowana, dobrze ubrana i zadbana kobieta, czytając z zainteresowaniem jakąś książkę. W pewnym momencie dosiada się brudny, zapuszczony kloszard i z zatłuszczonej gazety zaczyna wyciągać nadgryzioną kanapkę.
    Po skonsumowaniu kanapki, kloszard grzebie w pobliskim śmietniku i wyciąga z niego batonik czekoladowy, lekko już zazieleniały.

W życiu to wszystko sposobem trzeba :P

inessa, Reni lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    ja od listopada po ludwikach się włóczę stąd ta wiedza pobieżna ale coś tam wiem.

Nie zgadzam się na prezesa, jestem zbyt leniwa na prezesa. A w zasadzie to co taki prezes robi oprócz tego że bywa i pije kawę i siedzi w skórzanym fotelu?
    No kasę będziesz zgarniać - będziesz zlecać konieczne monitoringi co dwa dni od powiedzmy...3 dc, żeby niczego nie przegapić....potem w okolicy ovulki co kilka godzin, żeby wyłapać te nieszczęsne 6 godzin....no a my będziemy monitorować...;)

inessa, Reni, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja po prostu nie umiem się poddawać bez walki i nie mogę patrzeć na ludzi, którzy z pokorą przyjmują kolejnego kopniaka od życia,a mają możliwość zrobienia "uniku". Stąd teraz te moje emocje, sorry Inessa <3
    caffe...już dajmy jej spokój - to mała mieścina - niech po prostu może odpoczywa, bo stres też robi swoje niepotrzebnie...

inessa, caffe, bliska77, promyk, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm moze to ja bylam ta londynska panienka ;)

Reni wrote:
    na rozluźnienie ;-)

inessa, Reni, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    kolejne mądre pytanie ;-)

jeśli komórka jajowa żyje do 24 czy 48 godzin a może być zapłodniona przez 6.. czekam.gif to kiedy wypada te 6 godzin ;-)
    Reni nie myślmy już tyle nad tym bo zamiast gina to nam się psychiatra przyda deprim1.gif

Kasik303, inessa, caffe, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ważne, masz tak wycelować z bzykaniem by mąż załadował koburę odpowiednią ilością nabojów, one mogą poczekać na gotowość jajka wiele godzin.

Reni wrote:
    kolejne mądre pytanie ;-)

jeśli komórka jajowa żyje do 24 czy 48 godzin a może być zapłodniona przez 6.. czekam.gif to kiedy wypada te 6 godzin ;-)

inessa, samira, Kasik303, caffe, Mango, Bursztyn, grosza, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiesz, że tak pomyślałam hahaha
    Kasik303 wrote:
    hmmm moze to ja bylam ta londynska panienka ;)

inessa, caffe, Mango lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe ja sie nie obrażam nie denerwuje ja poprostu nie mam gdzie już iść bo ten do którego chodzę to jest najlepszy okolicy i zajmuje się niepłodnością zna już troche mój przypadek reszta to stare dziadki którzy patrza na kase no tak niestety u nas jest. To jest małe miasteczko, żaden z nich z mojego miasta nie prcuje w szpitalu bo jedni sa za starzy a inni nabroili wogóle powinni być pozbawieni wykonywania zawodu, a mój lekarz przyjmuje też w innym mieście za każdym razem musimy kogoś prosić o odjazd bo jest problem z połączeniami. Muszę niestety zdac się na niego u mu zaufać nie mam wyjścia też się denerwowałam ale teraz ogarnął mnie jakiś dziwny spokój nie wiem dlaczego ale jak nigdy wczęsniej. Patrzyłam własnie na test z rana i jeszcze widać drugą kreske to może jednak dzidzia bedzie mocna.Dzięki za wsparcie i podpowiedzi :) :) :)

Ale za to Wy macie niezłe dzisiaj gadane roawaliłyście mnie tekstami i odstresowałyście mnie uśmiałam się bardzo :D

caffe, Reni, Olena, Mango, bliska77, samira, Bursztyn, grosza, promyk, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach te lodziki....
    Reni wrote:
    a wiesz, że tak pomyślałam hahaha

inessa, Reni, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja droga Reni, jak chcę zobaczyć Twój wykres który się wyświetla przy wypasionej żyrafie otrzymuję komunikat, że wirus zaraz zaatakuje mi kompa...

Już wirusujesz?

Ale owulkę ładnie Ci wyznaczył program.

inessa, Reni, caffe, Mango lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Moja droga Reni, jak chcę zobaczyć Twój wykres który się wyświetla przy wypasionej żyrafie otrzymuję komunikat, że wirus zaraz zaatakuje mi kompa...

Już wirusujesz?

Ale owulkę ładnie Ci wyznaczył program.
    Bo ona wariuje z tymi emotami....dlatego tak się dzieje....Natanek rulez....

inessa, Reni, caffe, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie... Natanek, zapomniałam.

inessa, caffe lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale nie widać wykresu?
    Przecież wykres wstawia ovu
    jaaaaa nieeeee

inessa, caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomykam do domu
    zajrzę jak dojadę, nasikam psem, coś zjem i jestem
    ;-)

caffe, Kasik303, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni biedny pies jak go obsikasz :P ja myslałam,że psy się wyprowadza na spacer a tu chyba bedzie Ciebie trzeba wyprowadzać? :P :P

‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ