35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:w sumie..kawal chlopa bo ze 2metry wysokosci..A i po laparo piczka ppobolewalo to cholera wie co tam wkladal oprocz paluchow
to ja Ci powiem co:
taką metalową rurę a w niej drut z kamerą..Sabina, MartaDidi, kapturnica, Mega, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość
-
BISCA wrote:Mi HSG potwierdzilo droznosc prawego jajowodu, w ktorym 3 miesiace pozniej zagniezdzila sie ciaza. Jak dla mnie to badanie nie jest jakosciowa diagnoza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 21:16
macduska, moremi, kkisia, Arwena, Aasiula lubią tę wiadomość
Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę -
moremi wrote:Bisca, a jak się czujesz?
. Czekam na IVF w kwietniu.
Wlasnie, pytanie o IVF : procedure vise zaczyna w pierwszy dzien cyklu? I jak sie uda to pierwszy dzien ostatniej miesiaczki jest poczatkiem ciazy ?Sabina, Pusurek, moremi, kkisia, MartaDidi, Arwena, malgos741, Aasiula lubią tę wiadomość
-
MartaDidi wrote:BISCA ale jajowod jeszcze ma swoja perystaltyke.Zarodek Nie dotarl na czas do macicy...moze tutaj jest przyczyna...takze nieprawidlowy ruch rzesek,skurcz miesniowki, mogl byc niepr. rozwoj cialka zoltego- co za tym idzie poziom progesteronu.. Obecnosc zrostow to jedna z mozliwych przyczyn ciazy ektopowej...
Sabina, moremi, kkisia, MartaDidi, Arwena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJesteście kopnięte i to zdrowo
Wacia jak napisałaś, że znowu idziesz się otworzyć przed panem dr, to tak się zamyśliłam - czy ja tez powinnam? Czy na razie za wcześnie? Popróbować do czerwca i potem sprawdzić rury? Hm, ekspertki co gadacie?MartaDidi, moremi, kkisia, kapturnica, ania.g, malgos741, Aasiula lubią tę wiadomość
-
BISCA wrote:Dzieki Marta. Tak naprawde, to juz nie wnikam. Nie mam juz jajowodow, dla mnie temat definitywnie zamkniety
Sabina, macduska, BISCA, moremi, kkisia, Mega, Aasiula lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
w temaci IVf to pytałam mojego o to dzisiaj,
w moim przypadku nie ma sensu bo problem jest w endometrium a nie w niemożności zapłodnienia,
prawdopodobnie ten dłuuugi ostatni cykl, jak też kilka poprzednich o podobnej długości były tymi, w których zarodek nie zagnieździł sie i poleciał
moremi, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySabina wrote:Jesteście kopnięte i to zdrowo
Wacia jak napisałaś, że znowu idziesz się otworzyć przed panem dr, to tak się zamyśliłam - czy ja tez powinnam? Czy na razie za wcześnie? Popróbować do czerwca i potem sprawdzić rury? Hm, ekspertki co gadacie?
ja bym się otwarła na Twoim miejscu,
będziesz wiedzieć co i jak,
najlepiej zapytać ginka ma wieksze doswiadczenie bo może zaraz po poronienu się nie robi???
nie wiemSabina, moremi, kapturnica, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymacduska wrote:ja bym się otwarła na Twoim miejscu,
będziesz wiedzieć co i jak,
najlepiej zapytać ginka ma wieksze doswiadczenie bo może zaraz po poronienu się nie robi???
nie wiemkapturnica, MartaDidi, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:w temaci IVf to pytałam mojego o to dzisiaj,
w moim przypadku nie ma sensu bo problem jest w endometrium a nie w niemożności zapłodnienia,
prawdopodobnie ten dłuuugi ostatni cykl, jak też kilka poprzednich o podobnej długości były tymi, w których zarodek nie zagnieździł sie i poleciał
Wacia, a po tym hsg przechodzisz na gonadotropiny?MartaDidi, Sabina, kapturnica, Aasiula lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnyKaszka Sinlac jest pyszna. Adas zjadl 3 lyzeczki, reszte wrabala corka, ja wylizalam miseczke. A ile rzeczy mozna z niej zrobic! Deserki, obiadki ( np. knedle ), zagescic zupke. Super sprawa!
Sabina, MartaDidi, moremi, BISCA, kkisia, kapturnica, malgos741, Mega, Aasiula lubią tę wiadomość
-
No ekspercik sie wysilil i dzis odpowiedzial na znacznie wieksza ilosc pytan..niestety jak sie mozna bylo spodziewac w wielu przypadkach pytajacy sobie a ekspert sobie...
Macdu musisz spr co z endometrium bo moze rzeczywiscie jest problemz zagniezdzeniem sie zarodka ...Sabina, macduska, moremi, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Kaszka Sinlac jest pyszna. Adas zjadl 3 lyzeczki, reszte wrabala corka, ja wylizalam miseczke. A ile rzeczy mozna z niej zrobic! Deserki, obiadki ( np. knedle ), zagescic zupke. Super sprawa!
Sabina, moremi, kkisia, Mega, Simba, Aasiula lubią tę wiadomość
nick nieaktualnymoremi wrote:Ja też na razie z endometrium walczę.
Wacia, a po tym hsg przechodzisz na gonadotropiny?
jak będzie dobrze to tak,
ja już miałam 5 cykli z Fostimonem,
endometrium ładne, jajko dojrzewa piękne, pęka... i co?
I NIC,
ale jeszcze trochę powalczę,Sabina, kapturnica, MartaDidi, malgos741, moremi, kkisia, Mega, Aasiula lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pusur, magnesy i dla Ciebie zbieram
Zeby nie było - pozostałe dziewczyny, które zbierały też dostaną. Tylko muszę znowu na kilogramy zbierać, bo po jednym to mi się nie opłaca wysyłaćSabina, kapturnica, MartaDidi, BISCA, Pusurek, kkisia, Reni, Aasiula lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnykapturnica wrote:Macdu musisz spr co z endometrium bo moze rzeczywiscie jest problemz zagniezdzeniem sie zarodka ...
na pewno mam i po to robię HSG
a i ginex mówił, że doczytał gdzieś tam, że najnowsze badania sugerują duże dawki estradiolu na endometrium w takich jak moje przypadkach...
tylko od razu powiedział, że wolałby mi tego oszczędzić...
kapturnica, moremi, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Noooo! Wierze!
Nie moge tego tylko corce powiedziec, bo wyzre bratu wszystko zanim sie obejrze...
Sabina, moremi, BISCA, ania.g, Arwena, kkisia, Mega, Aasiula lubią tę wiadomość
Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę