X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nie paszczuniu nie tykam zadnych wedzonych..Ja wpierdalam ryby z puszki XD Lub ze sloja przetworzone :)
    Kpata sardynki najlepsze bo zawierają dużo wapnia i jakiś tam innych cudów znajdź w necie ja jadłam w ciąży bo nienawidzę mleka i przetworów mlecznych teraz od pięciu lat jem bez obrzydzenia sery żółte i jogurty pije Jedna puszka malutka sardynek zawiera tyle wapnia co szklnaka mleka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 09:44

kkisia, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ale co Ci maja ponaciagac? przeciez to nie korkociag ;)
    czytalam o Keglu, ponoc bardzo efektywny
    Tak bardzo wystarczy zaciskać i puszczać bez tych kul no chyba ze lubisz Bozia takie cała obce , i to daje fajne efekty już po kilku dniach możesz to robić podczas karmienia lub jak siedzisz i gadasz na forum

kkisia, Bozia3 lubią tę wiadomość

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle to żyje po nocce ale dwa ketonale musiałam zjeść żeby prawie się wyspać
    Ale jeżeli kpta pisała ze koleżanka przez ketonal zaszła no cóż mogę jeść na okrągło

kkisia, paszczakin, Bozia3, Aasiula, gosia7122, ComeToMeBaby, Mega, macduska, Sabina lubią tę wiadomość

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Na razie dotarłam do tego postu, nie wiem jak (i czy) się temat rozwinął, bo nadganiam forum. Ale już w tej chwili mam nieodparte wrażenie Zofio, że poprostu uważasz, że jesteś za stara na dziecko lub że Ci/ Wam nie wypada mieć w tym wieku dzieci. Nie masz motywacji do starania się o dziecko. Jak będzie to będzie, jak nie to nie. Niby Ci zależy, ale wolałabyś chyba, żeby jednak ten "cud" nie nastąpił i miałabyś czyste sumienie- próbowałam, ale się nie udało.
    Mylę się?

Mysle, ze sie nie mylisz. Myslalam o tym wczoraj. Chce ale mam duzo watpliwosci. Przeylam 2 poronienia, od lat borykam sie z depresja. Nie wiem, czy mam na to sily. Czy dam rade psychicznie i fizycznie. Oprocz tego, moj maz sie zgodzil na proby ale ma jeszcze wiecej watpliwosci niz ja. Uwaza, ze to cholernie egoistyczne z naszej strony i ma racje.

Bozia3, ComeToMeBaby, Sabina lubią tę wiadomość

Zofia8
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia 123 wrote:
    Kpata sardynki najlepsze bo zawierają dużo wapnia i jakiś tam innych cudów znajdź w necie ja jadłam w ciąży bo nienawidzę mleka i przetworów mlecznych teraz od pięciu lat jem bez obrzydzenia sery żółte i jogurty pije Jedna puszka malutka sardynek zawiera tyle wapnia co szklnaka mleka
    super ale ja zadnych mikrasnych ryb typu szproty czy sardynki nie tkne..Musza byc z tych wiekszych ;)

Aasiula lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    malgos ale nie nakręcaj się
    iui i tak jest gówniana więc idziesz tam, żeby odhaczyć temat
    zjedz snickersa
    Dzięki Reni ale wiesz nie które i przy iui zachodzą ... przykładem jest Mandragora :)

kapturnica, Iwone, kkisia, Arwena, Bozia3, Aasiula, Mega, macduska, Sabina lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia 123 wrote:
    a tak w ogóle to żyje po nocce ale dwa ketonale musiałam zjeść żeby prawie się wyspać
    Ale jeżeli kpta pisała ze koleżanka przez ketonal zaszła no cóż mogę jeść na okrągło
    Nie ja o tym wspominałam tylo Morka jak dobrze pamietam.Ale tak ,zaszla w ciąże w cyklu z jednym serduchem na antybiotyku i silnych przeciwbólowych ;)

moremi, kicia 123, Aasiula lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko, że Twój mąż może machnąć dziecko w wieku 70 lat a Ty już tej możliwości nie będziesz miała
    przestań się mazać i bierz sprawy we własne ręce
    sorry za ostry ton ale wkurza mnie takie marudzenie
    albo chcesz dziecko albo nie .. nie ma czegoś takiego, że trochę chcę w połowie
    egoistyczne? bo co bo starzy rodzice są gorsi????? że możecie nie doczekać się wnuków, bo w między czasie zejdziecie?
    a ile jest młodych chuj nie matek! czy ich miłość jest lepsza?
    Zośka weź się w garść, zrób badania jakie trzeba a mężowi nic nie mów na temat starań. Weź go w obroty kiedy trzeba i już.
    A z palcem bożym daj sobie spokój. To nie On rozpieprzył nam środowisko,to nie On zmienił nam czasy, że kobiety nie moga zajść w ciążę albo rodzą dzieci po 40.
    Do dzieła
    a w ogóle to witaj
    Zofia8 wrote:
    Mysle, ze sie nie mylisz. Myslalam o tym wczoraj. Chce ale mam duzo watpliwosci. Przeylam 2 poronienia, od lat borykam sie z depresja. Nie wiem, czy mam na to sily. Czy dam rade psychicznie i fizycznie. Oprocz tego, moj maz sie zgodzil na proby ale ma jeszcze wiecej watpliwosci niz ja. Uwaza, ze to cholernie egoistyczne z naszej strony i ma racje.

Natka_79, Iwone, mamatrojki80, gretka, kkisia, moremi, malgos741, ania.g, Arwena, Bursztyn, Aasiula, gosia7122, ComeToMeBaby, Pusurek, Mega, macduska, Sabina, MartaDidi, SolarPolar, BISCA lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I taaaak..Takze ja sie dzis mam zamiar odstressing i wale do kosmetyczki coby mi korekcje brwi i henne walnęła ..I do fryzjera cos z tymi piecioma włoskami na krzyz zrobic ;)

kkisia, moremi, malgos741, kicia 123, Aasiula, ComeToMeBaby, Mega, macduska lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektore z Was sie podsmiewywaly, ze ekspert nie odpowiedzial mi na pytanie. Dlaczego?

Arwena lubi tę wiadomość

Zofia8
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Dziś dzień babci i mój młodszy ma przedstawienie w przedszkolu. Udało mi się zrobić komórką zdjęcia zanim zaczął się występ. Mój mały w stroju górnika ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 13:59

kkisia, mamatrojki80, malgos741, ania.g, Bozia3, Bursztyn, Aasiula, caffe, gosia7122, ComeToMeBaby, Mega, inessa, macduska, Sabina, MartaDidi lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:

Rozumiem ze jest ci cieżko, sama przeżyłam stratę dziecka i doskonale cię rozumiem. Na jutro mialam wyznaczony termin porodu a zamiast tego jestem znowu w kolejce po dziecko i zrobie wszystko zeby je sprowadzić na ten świat. Nie ma co za dużo myślec o tym co było, trzeba działać póki jest jeszcze czas. Reni dobrze napisała. Znajdź porządnego lekarza i do dzieła. Ja tam nie widzę nic egoistycznego w tym ze dwoje ludzi którzy sie kochają pragną dziecka, to przecież naturalne...

Iwone, kapturnica, kkisia, Reni, mamatrojki80, moremi, Aasiula, gosia7122, ComeToMeBaby, macduska, Lucky, Sabina, BISCA lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj dostałam Desmoxan. Od dziś próbuję pozbyć się nałogu. Trzymajcie za mnie kciuki ;)
    O tej godzinie miałam wypalone już 4-5 szt, na razie wypaliłam 1 i wzięłam 1 tabletkę :D

gretka, Natka_79, kkisia, paszczakin, moremi, kicia 123, malgos741, Aasiula, caffe, gosia7122, ComeToMeBaby, Mega, macduska, Sabina, SolarPolar, BISCA lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Wczoraj dostałam Desmoxan. Od dziś próbuję pozbyć się nałogu. Trzymajcie za mnie kciuki ;)
    O tej godzinie miałam wypalone już 4-5 szt, na razie wypaliłam 1 i wzięłam 1 tabletkę :D
    Powodzenia :)

A ja dziś idę na usg popatrzeć co tam u jajników slychac

kkisia, gretka, moremi, Iwone, malgos741, Aasiula, macduska, Sabina lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo ekspert odpowiada wymijająco albo nie zauważa pytania
    najczęsciej zaprasza do siebie na konsultacje
    Zofia8 wrote:
    Niektore z Was sie podsmiewywaly, ze ekspert nie odpowiedzial mi na pytanie. Dlaczego?

kapturnica, kkisia, Natka_79, moremi, malgos741, Bozia3, Aasiula, gosia7122, Mega, Lucky, Sabina lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Sorry, ale mam na koncie jedno poronienie i dwie ciąże biochemiczne i walczę nadal o swoje szczęście.
    I "egoistyczne"? A co on? Zbawiać świat chce? Co złego jest w egoistycznej chęci zostania rodzicem?

kapturnica, Natka_79, kkisia, gretka, paszczakin, malgos741, Bursztyn, Aasiula, gosia7122, ComeToMeBaby, Pusurek, Mega, macduska, Sabina, BISCA, slash, Simba lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:

Zosia musisz spokojnie poczekać na odpowiedź, myślę, że on na te pytania odpowiada hurtowo, tutaj dziewczyny tez swoje odczekały na odpowiedz na swoje pytania. Moim zdaniem nie skupiaj się tak bardzo na tej wirtualnej poradzie, męcz o odpowiedzi dobrego lekarza w realu (dziewuchy radziły Ci ginekologa-endokrynologa bardzo słusznie).

Pocieszę Cie, że młode matki też maja dylematy czy dadzą radę (pierwsze dziecko urodziłam dzień przed 23 ur.).

moremi, Bozia3, ComeToMeBaby, gosia7122, macduska, Sabina lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Dzięki Reni ale wiesz nie które i przy iui zachodzą ... przykładem jest Mandragora :)

no wlasnie, ktos musi, bo inaczej by tego nie robili wcale.. takze trzymam kciuki malgos!

mamatrojki80, kkisia, moremi, malgos741, Bozia3, Aasiula, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa i jeszcze jednoooo
    Zofio spójrz na dziecko Bozi (lat 40+) niby babina po 40 (sorry Boźka) a zobacz jakiego ma Kajtka

i odpowiedź na stwierdzenie Twojego męża - Tak! dla takiego małego człowieka warto być egoistą!
    kcem!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 10:16

kkisia, moremi, ania.g, malgos741, Arwena, Bozia3, Bursztyn, Aasiula, gosia7122, ComeToMeBaby, Pusurek, Mega, anna maria, macduska, Sabina, MartaDidi, BISCA, Simba lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Nikt sie z tego nie śmiał. Nie czytaj między wierszami czegoś, czego tam nie było. Jedyne z czego się śmiałam, to to, że wrzuciłaś post pt "dlaczego?".
    Inna sprawa, że na takie pytanie nie musi Ci ekspert odpowiadać. Idź do lekarza zajmującego się niepłodnością. Jeżeli będzie dodatkowo endokrynologiem, to jeszcze lepiej.
    A szanse na zajście w ciąże masz po delikatnym podrasowaniu.

kkisia, kapturnica, Aasiula, gosia7122, Mega, macduska, Sabina, BISCA, Simba lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
‹‹ 6926 6927 6928 6929 6930 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ