X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Małgos 0heart.gif

malgos741, mamatrojki80, kkisia, gosia7122, gretka, anna maria, Sabina lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Dobry dziewczyn ,ladny dzien slonce ,nie wieje ale za to jest zimno:-)
    Cześc Pogodynka ;)

kkisia, ania.g, malgos741, Aasiula, gosia7122, gretka, anna maria, Mega, macduska, Bozia3, Sabina, Simba lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morcia fajny dialog ;)

moremi, Mega, macduska, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Dobry dziewczyn ,ladny dzien slonce ,nie wieje ale za to jest zimno:-)
    a z jakiej czescu De komunikat pogodowy?:-)

a i dzien dobry, ogarniam sie powoli, dzisiaj papiery mialy pierwszenstwo-po poludniu musze wyjsc do ludzi choc dalej przeziebiona, ale ciut sie podrasowalam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 11:36

Aasiula, gosia7122, moremi, kkisia, anna maria, Mega, macduska, Sabina lubią tę wiadomość

gretka
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Widzialam Slodziaka Bozi:-)

Dziewczyny ja jestem tu nowa a Wy juz stanowicie zgrana paczke. Niestety niewiele o Was wiem. Nie wiem ile macie lat i jak wygladaja Wasze historie (niestety nie mam tyle czasu, by czytac od poczatku).

Tak z ciekawosci sprawdzilam w wykazie wykresow ciazowych i nie wyskoczyl mi zadnen w wieku 44 lat i wiecej.

Boziu, ile liczysz wiosenek? Jestes najstarsza na forum?
    Witaj Zofio ja w tym roku będę mieć 44 i moja córka ma teraz 5 miesiecy ,nie jest to co prawda moje pierwsze , po poronieniu staranie zajęło mi dwa lata ale jak piszą dziewczyny ,trzeba sobie czasem pomóc nawet lekkim wspomaganiem.

Pusurek, moremi, Aasiula, gretka, kkisia, mamatrojki80, Iwone, anna maria, ania.g, macduska, Lucky, Bozia3, Sabina, MartaDidi, Bursztyn lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hellou :)

zofia- tak właśnie czułam. ale myślę, że na tym forum to cie szybko ustawimy do pionu. czy przekonałaś się już, ze nie jesteś "za stara na dziecko"? że i starsze panny starają się, chcą, pragną, marzą, robią wszystko co w ich mocy? i też są pełne obaw, niepokoi, ale chcą walczyć? badają siebie, chłopów zaciągają na badania, pilnują zaleceń i korzystają dopóki jeszcze jajeczka w produkcji. może ten Twój pan nie zwraca na to uwagi, że w pewnym momencie Ty już nie będziesz mogła mieć dzieci, bo jego ten problem nie dotyczy - on jest wszechmocny i wszechpłodny. Jeśli zgodził się próbować to niech utrzyma tą zgodę dopóki Ty będziesz mogła i chciała. Jego czas nie ogranicza, to co mu zależy. Czasy się zmieniły- nie jesteście najstarszą parą starającą się o dziecko na świecie. Nawet i w Polsce czy gdzie tam mieszkacie. Ludzie tez dłużej żyją. A jeśli teraz zabierzecie się do dzieła to sił na wychowanie potomka też Wam starczy. Powodzenia!

moremi, caffe, kkisia, Arwena, Mala79, Iwone, ania.g, Mega, macduska, gosia7122, Bozia3, kapturnica, Sabina, MartaDidi, BISCA lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, licytacja pt: Co moze stara? trwa. ;)
    Ja bede miala w tym roku 43 lata i mam 5 cio miesiecznego synka ( chcialam napisac dzidziuleczka, bo mam wlasnie faze bycia zlosliwa, wiec uwazajcie ;) )
    I wspomagania nie bylo, facet tylko bral dopalacze.
    Da sie? Da!

Zocha, trzymam kciuki.

kkisia, malgos741, moremi, Arwena, Mala79, ania.g, Mega, macduska, gosia7122, Bozia3, kapturnica, Sabina, MartaDidi, BISCA, Simba lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone- trzymam kciuki za siłę sprawcza Desmoxanu i Twojej silnej woli :)
    podobno pomaga też popijanie dużych ilosci wody- wypłukuje toxyny z organizmu, pozwala się szybciej oczyścić płucom co skutkuje mniejszym kaszlem lub jego brakiem, trochę zagłusza głód (gdybyś w zastępstwie za papierosy chciała sięgać po przekąski- sięgaj też po wodę), no a poza tym- ŚLUZ :)
    high-five16.gif

moremi, gretka, kkisia, Aasiula, caffe, mamatrojki80, Arwena, Mala79, Iwone, Mega, macduska, gosia7122, Bozia3, Sabina lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Widze, licytacja pt: Co moze stara? trwa. ;)
    Ja bede miala w tym roku 43 lata i mam 5 cio miesiecznego synka ( chcialam napisac dzidziuleczka, bo mam wlasnie faze bycia zlosliwa, wiec uwazajcie ;) )
    I wspomagania nie bylo, facet tylko bral dopalacze.
    Da sie? Da!

Zocha, trzymam kciuki.
    A bromergon i metforminę to nie Ty brałaś?

mamatrojki80, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    A bromergon i metforminę to nie Ty brałaś?
    Bromegron. Ale to na gruczolaka, a nie na zajscie. Biore go stale ( no, nie teraz, bo karmie ). Fakt, ze duze jego dawki umozliwiaja zajscie w ciaze przy wysokiej PRL.

moremi, Mega, macduska, Sabina lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Bromegron. Ale to na gruczolaka, a nie na zajscie. Biore go stale ( no, nie teraz, bo karmie ). Fakt, ze duze jego dawki umozliwiaja zajscie w ciaze przy wysokiej PRL.
    A ja i dziewczyny pisalyśmy Zofii, że jej wyniki wymagają podrasowania - w szczególności tsh. Nie pisałam o wspomaganiu typu clo, gonadotropiny itp. tylko o zwykłym zadbaniu o prawidłowe wyniki przed staraniami.

mamatrojki80, gretka, Pusurek, kkisia, gosia7122, kapturnica, Sabina lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadaje z Nordrhein-Westfalen:-)
    gosia7122 wrote:
    Witaj Zofio ja w tym roku będę mieć 44 i moja córka ma teraz 5 miesiecy ,nie jest to co prawda moje pierwsze , po poronieniu staranie zajęło mi dwa lata ale jak piszą dziewczyny ,trzeba sobie czasem pomóc nawet lekkim wspomaganiem.

moremi, kkisia, Mega, gosia7122, Sabina lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Widze, ze na tapecie temat dotyczacy wieku i tego czy sie uda po skonczonej 40stce, powiem tak nowej kolezance Zofia8 - sama to Ty swiata nie zwojujesz, skoro jak to wczesniej napisalas, namawialas meza na to, aby wciaz probowac - widac ze to raczej On nie jest gotowy na potomstwo,lub jest tego jakas inna przyczyna.... Nie mnie to oceniac...

Nie jestem ekspertem ale moje subiektywne odczucia w tym temacie, sa takie jak wiekszosci dziewczyn, ktore juz sie zdazyly wypowiedziec - kazda z nas ma swoja historie, wiekszosc miala "przyjemnosc" otrzec sie o ta ciemna strone,jaka jest poronienie.

Wiec nie piernicz, ze maz dal Tobie tak krotki czas na zajscie w ciaze biorac pod uwage jakie masz wyniki naturalnie na dodatek.... Abstrakcja

Gdybym miala tak podchodzic jak Ty - to sorry za doslowne stwierdzenie - grob za wczasu bym se musiala wykopac albo trafilabym do wariatkowa!

Jesli chcesz tak bardzo chociaz w telegraficznym skrocie poznac moja historie, to owszem jestem mama 11Letniego Syna ale rowniez na swoim koncie mam 2 krotne poronienie w tym jedna blizniacza...
    Na dodatek jestem od jakiegos czasu SM, borykam sie ze swoim zdrowiem ale nie przestane walczyc,bo taki zalozylismy sobie cel,mam wsparcie w najblizszych osobach a to bardzo wazne.
    Na dodatek dziewczyny, ktore tutaj pisza sa WSPANIALE nie tylko wtedy kiedy glaszcza po glowce, ale rowniez w momentach zwatpienia...Mozna zawsze na nie liczyc :-)...

A tak na marginesie dzien dybry u mnie za oknem bialo sie zrobilo, drzewa sosnowe pokryte sniegiem, super widok :-)

Arwena, ComeToMeBaby, caffe, moremi, kkisia, gretka, ania.g, macduska, Aasiula, Bozia3, kapturnica, Sabina, MartaDidi, BISCA, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    A ja i dziewczyny pisalyśmy Zofii, że jej wyniki wymagają podrasowania - w szczególności tsh. Nie pisałam o wspomaganiu typu clo, gonadotropiny itp. tylko o zwykłym zadbaniu o prawidłowe wyniki przed staraniami.
    No otoz to. Najpierw ustawiamy sie hormonalnie, co czesto jest latwe na lekach, a potem dopiero placzemy jesli cos nie wychodzi. I albo lecimy dalej z koksem ( wspomaganie )bo bardzo chcemy miec dziecko albo kupujemy sobie kota czy wymyslamy inne ciekawe hobby.

ComeToMeBaby, Arwena, Mala79, moremi, kkisia, gretka, macduska, gosia7122, gosia7122, Bozia3, kapturnica, MartaDidi, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Hejka

Widze, ze na tapecie temat dotyczacy wieku i tego czy sie uda po skonczonej 40stce, powiem tak nowej kolezance Zofia8 - sama to Ty swiata nie zwojujesz, skoro jak to wczesniej napisalas, namawialas meza na to, aby wciaz probowac - widac ze to raczej On nie jest gotowy na potomstwo,lub jest tego jakas inna przyczyna.... Nie mnie to oceniac...

Nie jestem ekspertem ale moje subiektywne odczucia w tym temacie, sa takie jak wiekszosci dziewczyn, ktore juz sie zdazyly wypowiedziec - kazda z nas ma swoja historie, wiekszosc miala "przyjemnosc" otrzec sie o ta ciemna strone,jaka jest poronienie.

Wiec nie piernicz, ze maz dal Tobie tak krotki czas na zajscie w ciaze biorac pod uwage jakie masz wyniki naturalnie na dodatek.... Abstrakcja

Gdybym miala tak podchodzic jak Ty - to sorry za doslowne stwierdzenie - grob za wczasu bym se musiala wykopac albo trafilabym do wariatkowa!

Jesli chcesz tak bardzo chociaz w telegraficznym skrocie poznac moja historie, to owszem jestem mama 11Letniego Syna ale rowniez na swoim koncie mam 2 krotne poronienie w tym jedna blizniacza...
    Na dodatek jestem od jakiegos czasu SM, borykam sie ze swoim zdrowiem ale nie przestane walczyc,bo taki zalozylismy sobie cel,mam wsparcie w najblizszych osobach a to bardzo wazne.
    Na dodatek dziewczyny, ktore tutaj pisza sa WSPANIALE nie tylko wtedy kiedy glaszcza po glowce, ale rowniez w momentach zwatpienia...Mozna zawsze na nie liczyc :-)...

A tak na marginesie dzien dybry u mnie za oknem bialo sie zrobilo, drzewa sosnowe pokryte sniegiem, super widok :-)

Masz SM w sensie stwardnienia rozsianego? czy jesteś samotną matką?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Masz SM w sensie stwardnienia rozsianego? czy jesteś samotną matką?

Tak! Stwardnienie rozsiane! Po jednym rzucie

• moremi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Mała <3
    Z tego co widzę, to Urszula Jaworska działa na rzecz walki z SM. Jej córka jest chora.

Mala79, Arwena, macduska, Aasiula, kkisia, gosia7122, kapturnica, Sabina lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:

Ok, jeśli tak jest to życzę Ci zdrowia i szczerze Cię podziwiam, bo ciężko w naszym kraju borykać się z tą chorobą. Nie musisz używać wykrzykników, rozumiem co napisałaś :-)

malgos741 lubi tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Morcia fajny dialog ;)
    Rewelacyjny :D

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa wybraliście już prezent dla Maciusia?

caffe, Sabina, MartaDidi lubią tę wiadomość

‹‹ 6928 6929 6930 6931 6932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ