X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Jedna jaskółka wiosny nie czyni. Ja pisałam wcześniej, że zetknęłam się z babką, która w wieku 46 lat zaszła w ciążę.
    Rzecz w tym, że to nie jest norma (bez badań, wspomagaczy, zaplecza medycznego), a wyjątek. Lepiej nie utwierdzać dziewczyn, że takie "cuda" są na porządku dziennym.
    Zofia ma problem z fsh i tsh. Pewnie gdyby się gruntownie przebadała wyszłoby coś jeszcze. Przy delikatnych modyfikacjach ciąża jest możliwa, ale wzbranianie się przed jakimkolwiek leczeniem i czekanie na palec jest lekko niepowazne w tym wieku. Ale o tym pisałam już wcześniej.
    też tak myślę - jeśli komuś naprawdę zależy mocno - to wspomagania nie da się chyba pominąć w tym wieku

malgos741, moremi, kkisia, macduska, Arwena, Aasiula lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, moze Kegel wyremontuje ci piczkinsa tak, ze skalpel ne bedzie potrzebny, mam nadzieje.
    Macduska, trzymam kciugi za pomyslne hsg
    Inesska, Ty wiesz co ;)

Bozia3, kkisia, macduska, Arwena, Aasiula lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Ja bardzo dziekuje za pamiec :) ale zawieszamy tylko te z miejsc w ktorych bylismy, ale dlugopis jakis albo olowek mogalbys podrzucic ;)
    Ufff... ;)

Swoją drogą - sekspert nie odpowiedział na pytanie Zofii, więc wrzuciła kolejny post "paczemu?".

Bursztyn, kkisia, macduska, Simba, Arwena, Sabina, kapturnica, Aasiula lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Jedna jaskółka wiosny nie czyni. Ja pisałam wcześniej, że zetknęłam się z babką, która w wieku 46 lat zaszła w ciążę.
    Rzecz w tym, że to nie jest norma (bez badań, wspomagaczy, zaplecza medycznego), a wyjątek. Lepiej nie utwierdzać dziewczyn, że takie "cuda" są na porządku dziennym.
    Zofia ma problem z fsh i tsh. Pewnie gdyby się gruntownie przebadała wyszłoby coś jeszcze. Przy delikatnych modyfikacjach ciąża jest możliwa, ale wzbranianie się przed jakimkolwiek leczeniem i czekanie na palec jest lekko niepowazne w tym wieku. Ale o tym pisałam już wcześniej.
    to co napisałam, to odnosiło się tylko do postu Bozi, a chodziło mi o to, że pomimo wieku 44 lat, nadal można w ciążę zajść. Tylko tyle.

Bozia3, malgos741, kkisia lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    to co napisałam, to odnosiło się tylko do postu Bozi, a chodziło mi o to, że pomimo wieku 44 lat, nadal można w ciążę zajść. Tylko tyle.
    A to nie ulega watpliwości. Tym bardziej, że u Bozi hormony nadal buchają ;)
    Ja znowu mam na uwadze Zofię i jeszcze dwie koleżanki, które liczą na łut szczęścia.

mamatrojki80, Bozia3, Mega, macduska, kkisia, Sabina, gretka, Aasiula lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc ;)

kkisia, Sabina, Mega, Aasiula lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ufff... ;)

Swoją drogą - sekspert nie odpowiedział na pytanie Zofii, więc wrzuciła kolejny post "paczemu?".

widziałam :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Bozia, moze Kegel wyremontuje ci piczkinsa tak, ze skalpel ne bedzie potrzebny, mam nadzieje.
    Macduska, trzymam kciugi za pomyslne hsg
    Inesska, Ty wiesz co ;)

dziękuję,
    myślę że "kciugi" działają w dwójnasób
    czymkolwiek by były... ;-)

moremi, Bursztyn, kkisia, kapturnica, Mega, Aasiula lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Najlepszy moment jest jak lezysz na lozku a oni ustawiaja je..Lepetyna schodzi na dol a nogi kreca ci na wszystkie strony tak ,ze masz wrazenie ,ze rozedra cie na czesci XD Ja wtedy juz zamroczona glupim jasiem gadalam do anestezjolozki zeby mnie juz usypiala bo chujowo sie czuje z brocha na wierzchu =D

Kapta, leze i kwicze.. Uzylas dokladnie tych slow? jesli tak to poklon i szacun! :D

macduska, moremi, kapturnica, Mega, Aasiula lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    mam go normalnie wariatko...:) to ona to poprzez badanie jakoś wymacała..:)

Znaczy smocza jama? Zauwazylas cos prze seksiorze tez? Ja nie chce, zeby mi po porodzi wypadalo, bede trzymac kegla non stop az do porodu! ;)

moremi, Mega, Aasiula lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    dziękuję,
    myślę że "kciugi" działają w dwójnasób
    czymkolwiek by były... ;-)
    wez sie! ;)
    nawet nie wiem jak mi sie to napisalo, wkoncu te litery nie sa blisko siebie :)
    ale fakt, one dzialaja rowniez przeciwbolowo, wiec bedzie git majonez ;)

macduska, kkisia, moremi, kapturnica, Mega, Aasiula lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    wez sie! ;)
    nawet nie wiem jak mi sie to napisalo, wkoncu te litery nie sa blisko siebie :)
    ale fakt, one dzialaja rowniez przeciwbolowo, wiec bedzie git majonez ;)

i o to chodzi!!!

od dzisiaj trzymam za każda Kciugi :-)

Bursztyn, kkisia, moremi, Mega, Aasiula lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Znaczy smocza jama? Zauwazylas cos prze seksiorze tez? Ja nie chce, zeby mi po porodzi wypadalo, bede trzymac kegla non stop az do porodu! ;)
    Wydawało mi się, że jest bardziej sucho, ale tylko tyle...raz se tam luknęłam z lusterkiem - to trochę wyglądało to inaczej niż wcześniej, ale to było niedługo po porodzie...teraz w zasadzie mam wrażenie, że jest jak było....
    Ona mi dziś zasadziła łapskiem i stwierdziła, że coś się obsuwa....ja tego nei czuję...no ale zacznę ćwiczyć tego pana Kegla...są takie kulki, któe te ćwiczenia ułatwiają podobno - ja bym sobie je zapodała, ale kurde, żeby mi jeszcze bardziej nie ponaciągały one to i owo

moremi, Arwena, kkisia, Mega, anna maria, ComeToMeBaby, macduska lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    XD zaraziłas sie??Ja dzis do ryby dołożyłam bułke ziarnistą z masełłem i roszponką.Niebo w gebie...Żrem śledzie i makrele na okrągło.Młody ochrzcił mnie tekstem ze jem wiele ryb i jestem wieloryb Jak miło 8)

Makrele?! ;) Makrele w Polszy sa wedzone na cieplo czy na zimno? U nas sprzedaja oznakowane, ze na zimno, czyli jak surowe. Do tego:

Wędzone ryby są szkodliwe w ciąży, ze względu na to, że mogą zawierać szkodliwe dla zdrowia i rakotwórcze nitrozoaminy, wytrącające się w mięsie podczas obróbki.

Straumilam? ja makreli nie ruszylam od poczatku ciazy. Lososia wedzonego od czasu do czasu jem, bo sie nie moge powstrzymac..

Dodam, ze jestem usprawiedliwiona, bo moj gin twierdzi, ze zakaz jedzenia jakiolwiek ryb, nawet surowych (z normalnych zrodel) to bzdura ;)

moremi, Arwena, kkisia, kapturnica, Aasiula, macduska lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    i o to chodzi!!!

od dzisiaj trzymam za każda Kciugi :-)
    hi hi hi :)
    przynajmniej jakas odmiana, a kto wie- moze bardziej efektywne beda ;)

moremi, Bozia3, kkisia, kapturnica, Mega, Aasiula, macduska lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Wydawało mi się, że jest bardziej sucho, ale tylko tyle...raz se tam luknęłam z lusterkiem - to trochę wyglądało to inaczej niż wcześniej, ale to było niedługo po porodzie...teraz w zasadzie mam wrażenie, że jest jak było....
    Ona mi dziś zasadziła łapskiem i stwierdziła, że coś się obsuwa....ja tego nei czuję...no ale zacznę ćwiczyć tego pana Kegla...są takie kulki, któe te ćwiczenia ułatwiają podobno - ja bym sobie je zapodała, ale kurde, żeby mi jeszcze bardziej nie ponaciągały one to i owo
    ale co Ci maja ponaciagac? przeciez to nie korkociag ;)
    czytalam o Keglu, ponoc bardzo efektywny

moremi, Mega, Aasiula lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Akurat tarczyca to taka podstawa przy staraniu się o ciążę, poza tym to Twoje zdrowie, jak przy tych wynikach nie zareagujesz, to możesz wpaść w niedoczynność i generalnie zdrowie ci się posypie. Hormony tarczycy są niezbędne do życia. Weź to pod uwagę.

Dzieki Dorbie za rade. Zrobie dodatkowe badania na tarczyce. Chce tez zrobic AMH. Wtedy juz bede wiedziala, jak naprawde wyglada sytuacja.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

Zofia8
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ale co Ci maja ponaciagac? przeciez to nie korkociag ;)
    czytalam o Keglu, ponoc bardzo efektywny
    na boki :) porozciągać - te kulki są dosyć sobie takie duże...jak się zapakuje dwie - to sobie wyobrażam, że chodzę jak z kołkiem w dupie za przeproszeniem przez pół dnia....

Bursztyn, kkisia, moremi, Mega, Aasiula, caffe, inessa, macduska, Sabina lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Dzieki Moremi. Jest ok. Incydent zapomniany :-) . Czekam na IVF w kwietniu.
    Wlasnie, pytanie o IVF : procedure vise zaczyna w pierwszy dzien cyklu? I jak sie uda to pierwszy dzien ostatniej miesiaczki jest poczatkiem ciazy ?

To "vise" to jakis magiczny przekret slownika, czy tak sie jakas procedura IVF nazywa?

U mnie ruszalismy 3 dnia cyklu z zastrzykami, ale w drugim dniu mialam juz poziomy hormonow badane..
    Liczy sie wszytko tak jak przy naturalnie wystaranej ciazy, chyba ze stymulacje bedziesz ialal albo wyjatkowo krotka, albo wyjatkowo dluga.. U mnie punkcja wypadla w dniu, w ktorym statystycznie mialalbym owulacje.. Jakbys cos potrzebowala dopytac Bisca, to wal jak w dym, pamietam jak ja Simbe meczylam pytaniami, bo czlowiek taki zakrecony pierwszym razem..
    No i wiesz- na 35+ taki trend, ze pierwsze IVF wychodzi ;)

Bozia3, Arwena, kkisia, Dorka1979, kapturnica, moremi, Mega, malgos741, gretka, Aasiula, macduska, Sabina, BISCA lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    na boki :) porozciągać - te kulki są dosyć sobie takie duże...jak się zapakuje dwie - to sobie wyobrażam, że chodzę jak z kołkiem w dupie za przeproszeniem przez pół dnia....

mnie te kulki tez nie przekonuja.. zrob tak Bozia- za kazdym razem jak siadasz do forum zaciskasz miesnie kegla i nie puszczasz, az doczytasz ;)

w stopke se wrzuc przypominacz ;)

Bozia3, Dorka1979, kapturnica, moremi, Mega, gretka, Aasiula, macduska lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
‹‹ 6924 6925 6926 6927 6928 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ