X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    To "vise" to jakis magiczny przekret slownika, czy tak sie jakas procedura IVF nazywa?

U mnie ruszalismy 3 dnia cyklu z zastrzykami, ale w drugim dniu mialam juz poziomy hormonow badane..
    Liczy sie wszytko tak jak przy naturalnie wystaranej ciazy, chyba ze stymulacje bedziesz ialal albo wyjatkowo krotka, albo wyjatkowo dluga.. U mnie punkcja wypadla w dniu, w ktorym statystycznie mialalbym owulacje.. Jakbys cos potrzebowala dopytac Bisca, to wal jak w dym, pamietam jak ja Simbe meczylam pytaniami, bo czlowiek taki zakrecony pierwszym razem..
    No i wiesz- na 35+ taki trend, ze pierwsze IVF wychodzi ;)
    fajnie by tak było - gdyby było - ale nie jest tak cudownie..:) Angela - pierwsza na naszym wątku podchodząca do in vitro - udało się dopiero przy drugiej próbie. Potem była Kasik - in vitro nieudane - nie ma jej teraz na forum....potem była dopiero Simba no i Ty :)

paszczakin, Iwone, kkisia, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    mnie te kulki tez nie przekonuja.. zrob tak Bozia- za kazdym razem jak siadasz do forum zaciskasz miesnie kegla i nie puszczasz, az doczytasz ;)

w stopke se wrzuc przypominacz ;)
    no to bym chyba po miesiącu orzechy laskowe piczkinsem rozbijała - tak by był wyćwiczony...:)

paszczakin, Iwone, kkisia, moremi, Mega, gretka, Bursztyn, Aasiula, caffe, macduska, Sabina, MartaDidi lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    fajnie by tak było - gdyby było - ale nie jest tak cudownie..:) Angela - pierwsza na naszym wątku podchodząca do in vitro - udało się dopiero przy drugiej próbie. Potem była Kasik - in vitro nieudane - nie ma jej teraz na forum....potem była dopiero Simba no i Ty :)

oj tam, oj tam- w takim razie to taki nowy, modny trynd! i bisca ma podtrzymywac!

Bozia3, kkisia, kapturnica, moremi, Mega, Aasiula, macduska, Sabina, BISCA lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Dorka sie wczoraj meldowala ??
    Niestety nie, i nie pytaj czemu bo nie wiem, nie pamiętam wczorajszego dnia. Za to dziś jestem po wizycie i Heńka waży 2448 g Lekarka chciała mnie na oddział położyć, bo ciśnienie miałam u niej 150/90 ale wybroniłam się bo zapytałam czy mogę mierzyć ciśnienie w domu, a ona że tak i jak będę brała tabletki na to ciśnienie i skoczy mi do 140/90 to wtedy kładę się do szpitala. Zgodziłam się.
    Potem zapytałam co oprócz tego że duże dziecko się urodzi przy nie pilnowaniu cukru może się stać najgorszego. Odpowiedziała mi że najgorsze to wewnątrzmaciczne obumarcie płodu
    Aha i co środę mam być na KTG. W szpitalu.

moremi, Mega, Aasiula, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 02:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    mnie te kulki tez nie przekonuja.. zrob tak Bozia- za kazdym razem jak siadasz do forum zaciskasz miesnie kegla i nie puszczasz, az doczytasz ;)

w stopke se wrzuc przypominacz ;)
    Qźwa to ja tego Kegla musiałabym trzymać zaciśniętego z dwie godziny, zanim nadrobię Was ;)

kapturnica, moremi, Mega, paszczakin, Bozia3, kkisia, Bursztyn, Aasiula, macduska, MartaDidi lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Kapta, leze i kwicze.. Uzylas dokladnie tych slow? jesli tak to poklon i szacun! :D
    W zamroczeniu wszystko Ci wybacza..A babeczka byla fajhna ;) Mi ogolnie w chwilach zdenerwowania i zniesmaczenia zdarza sie klnąć To co?Myslisz ,ze se nie pojechałam XD

moremi, Mega, paszczakin, Dorka1979, kkisia, Aasiula, macduska, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Makrele?! ;) Makrele w Polszy sa wedzone na cieplo czy na zimno? U nas sprzedaja oznakowane, ze na zimno, czyli jak surowe. Do tego:

Wędzone ryby są szkodliwe w ciąży, ze względu na to, że mogą zawierać szkodliwe dla zdrowia i rakotwórcze nitrozoaminy, wytrącające się w mięsie podczas obróbki.

Straumilam? ja makreli nie ruszylam od poczatku ciazy. Lososia wedzonego od czasu do czasu jem, bo sie nie moge powstrzymac..

Dodam, ze jestem usprawiedliwiona, bo moj gin twierdzi, ze zakaz jedzenia jakiolwiek ryb, nawet surowych (z normalnych zrodel) to bzdura ;)
    Nie paszczuniu nie tykam zadnych wedzonych..Ja wpierdalam ryby z puszki XD Lub ze sloja przetworzone :)

Mega, Dorka1979, Aasiula lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole to dzien dobry paniom :)
    Ja od wczoraj pije , sikam , sikam , pije..I tak na okraglo..Rekord pobilam w nocy z lataniem..Bo naliczylam 6razy..Dobrze ,ze lazienka przy sypialni to nie jest daleko ale troche to wkurwia przyznam..Z mlodym mialam identico .Od samego poczatku klop ..A koncowka ciazy zdarzalo mi sie bywac kilkanascie razy..
    U mnie po urodzeniu mlodego zestrachali mnie ,ze dno macicy sie mi obnizylo..Kazali tez cwiczyc piczke na zwmocnienie miesni bo i naczej jakiesik podciaganie na miesniach bedzie.No to niby cos tam zaczelam cwiczyc ale jak to mloda siksa , myslicie ,ze mi sie chcialo? ;)
    I pozniej juz nikt do tego po paru miechach nie nawiazal..To chyba mam rozumiec ,ze sie wrocila na swoje miejsce :)
    Teraz to juz pasuje w takim razie cwiczyc..Kulki u mnie nie przejda jakos se nie wyobrazam z nimi paradowac O.o

moremi, Mega, Sabina, Dorka1979, Bozia3, Arwena, Iwone, kkisia, Bursztyn, Aasiula, gosia7122, macduska lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka pilnuj sie tam.Juz Ci niedlugo zostalo do rozpakowania :)

moremi, Mega, Dorka1979, kkisia, Aasiula, macduska, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry....tak ziewam ze kogoś połknę zaraz ;)
    Małż wczoraj skoczył na piwko z dawno niewidzianym kumplem, pewnie pózniej wyjdzie do pracy, wiec mam pretekst zeby jeszcze pospać jak dzieciak wyjdzie do szkoły ;)
    Miłego dzionka
    Malgos <3

Dorka1979, Arwena, Iwone, kkisia, Aasiula, gosia7122, macduska, Sabina lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)
    Malgos? Wiesz juz?

Milego dnia

Mega, Dorka1979, Iwone, kkisia, Aasiula, gosia7122, macduska lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Witam :-)
    Malgos? Wiesz juz?

Milego dnia

Witam się kawką ;)
    Sabinka jeszcze nic nie wiem ...

Dorka1979, Iwone, kkisia, Aasiula, macduska, Sabina lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgoś to czekamy razem :)

Dorka1979, malgos741, moremi, gretka, kkisia, Aasiula, macduska, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dorka pilnuj sie tam.Juz Ci niedlugo zostalo do rozpakowania :)
    No wiem, tym bardziej lekarka mówiła że łożysko wygląda na takie które już by chciało się urodzić i stwierdziła że strasznie kuleję przez tą ciążę, ciśnienie, stan pod cukrzycę ciążową, bóle spojenia, itd itp zaczęła wymieniać, ale mówi że muszę wytrzymać do terminu nie ma że boli.I to fakt że tą ciążę przechodzę najgorzej, te 14 i 10 lat temu to były lajcikowe

kapturnica, moremi, Arwena, Iwone, kkisia, Aasiula, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E, no co Wy, ta godzina a tu nie ma co nadrabiać, to jak tu tego Kegla ćwiczyć, nawet nie zdążyłam zacisnąć ;)

moremi, Bozia3, kkisia, Bursztyn, Aasiula, gosia7122, Mega, macduska, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra to miłego dzionka idę dalej w kimkę.

moremi, kkisia, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgoś czekam razem z Tobą :-)

Dorka uwazaj na siebie. Trochę Ci jeszcze zostało :-)

malgos741, kkisia, Aasiula, Mega, macduska, Sabina, Dorka1979 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pitole najpierw stres czy robić czy nie a teraz czekanie na jaką godzinę i do jakiego lekarza brrrrrrrrrrrr

kapturnica, kkisia, Bozia3, Aasiula, ComeToMeBaby, Mega, macduska, Sabina, Dorka1979 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Reni Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos ale nie nakręcaj się
    iui i tak jest gówniana więc idziesz tam, żeby odhaczyć temat
    zjedz snickersa

moremi, Arwena, malgos741, kapturnica, kkisia, ania.g, Bozia3, Bursztyn, Aasiula, gosia7122, ComeToMeBaby, Mega, macduska, Lucky, Sabina, BISCA lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgos! <3
    A mi sie chce spaaaaac... Zaraz chyba pojdziemy z mlodym w kimono, szaro dzis i zimno.

malgos741, kapturnica, kkisia, Aasiula, gosia7122, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

‹‹ 6925 6926 6927 6928 6929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ