X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Mega Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineska fajnie ze to tak idzie do przodu, trzymam kciuki za pierwsze spotkanie <3

kkisia, inessa, Aasiula, Arwena lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    A ja pomyślałam, że trwałą sobie zrobiłaś. Ale po co?
    postanowiłam ocieplić swój wizerunek,
    w tej wściekłej macicy to jakiś pancerny zrodek by musił być, żeby zostać

ta jest uśmiechnięta :-)

Mega, inessa, moremi, kkisia, Aasiula, Bozia3, Sabina lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzicie, musze byc niezle wysportowana, skoro strzaly byly a ja nie odnioslam zadnych ran:-):-):-)

PS> Poszlabym do Kliniki, gdybym mieszkala w Polsce. Tu gdzie mieszkam, czeka sie na to wiele miesiecy.

moremi, Mega, Aasiula, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Dziewczyny nie chcialam wywolac takiego zamieszania.

Choc musze przyznac, ze na poczatku czulam sie troche jak przed plutonem egzekucyjnym:-):-):-)

Pluton egzekucyjny powiadasz, hahahaha - nie raczej to nie to, jestesmy dorosle i po prostu nazywamy rzeczy po imieniu, i czasami chlodno reagujemy na pewne tematy i tyle

Uszy do gory dzialaj :-)

moremi, kkisia, Mega, Aasiula, kapturnica lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Wróciłam z usg...ech, myślałam ze będzie inaczej a jednak pco. Za 4 dni powinnam mieć owu, ale nie było widać zeby cokolwiek chciało bardziej urosnąć- choć gin powiedziała ze to jeszcze pare dni i kto wie. Stwierdziła ze jajniki nie wyglądają najgorzej, wspomniała o inofemie. Jutro chce sie do niej wbić do gabinetu.
    Aaa, endo ma prawie 7mm- to chyba ok?
    Zastanawiam sie co teraz...mam nadzieje ze ginka ma dobry plan
    Masz diagnozę.
    Inofem, inofolic - już pisałam - skład ten sam, inofem ma dodatkowo substancje smakowe (smak cytryny, dla mnie nie pasuje), cenowo inofem wychodzi korzystniej. Zamawiać najlepiej w aptekach internetowych, bo w stacjonarnych masz dwa razy drożej, a i tak najczęściej zamawiają.
    Przy pco daje ponoć ładne wyniki, ale wtedy trzeba pić dwie saszetki dziennie. Jajniki powinny podjąć pracę. Nie ma znaczenia w którym momencie cyklu zaczniesz.

Aasiula, Arwena, Sabina lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Widzicie, musze byc niezle wysportowana, skoro strzaly byly a ja nie odnioslam zadnych ran:-):-):-)

PS> Poszlabym do Kliniki, gdybym mieszkala w Polsce. Tu gdzie mieszkam, czeka sie na to wiele miesiecy.
    Aaaa i wszystko jasne.
    A można wiedzieć gdzie mieszkasz? W sensie państwo?

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Masz diagnozę.
    Inofem, inofolic - już pisałam - skład ten sam, inofem ma dodatkowo substancje smakowe (smak cytryny, dla mnie nie pasuje), cenowo inofem wychodzi korzystniej. Zamawiać najlepiej w aptekach internetowych, bo w stacjonarnych masz dwa razy drożej, a i tak najczęściej zamawiają.
    Przy pco daje ponoć ładne wyniki, ale wtedy trzeba pić dwie saszetki dziennie. Jajniki powinny podjąć pracę. Nie ma znaczenia w którym momencie cyklu zaczniesz.

No właśnie, juz coś wiem, wiem tez ze 2 razy byłam w ciąży bez wspomagania, wiec może faktycznie te moje jajniki nie wyglądają najgorzej. Kupie jeszcze dziś inofem, może pomoże jeszcze w tym cyklu. Na następny wezmę w necie, w mojej aptece chcą 52zl.

Arwena lubi tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anglia i nie Londyn (tam jest wiecej mozliwosci badan).

CZY NAPRAWDE NIE MA 43+???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 15:01

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:

Ale sie tego rocznika uczepilas, kazda z nas sie czuje na tyle,na ile wyglada i mentalnie :-) Czy rocznik jest, az taki wazny dla Ciebie?

Poczulam sie teraz jak smarkula <foch> :-P

Ale pocieszam sie , ze mam siostre tuz przed 50tka, ktora jest moja Przyjaciolka rocznik 66:-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 15:06

Mega, kapturnica lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie Kapta? Spi?
    kkisia jak samopoczucie dziasiaj ?

Mega, macduska, kapturnica, kkisia lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:

Są. Pisałyśmy już kilka razy, żebyś spojrzała na listę starajacych się i porodowkę. Tam są prawie wszystkie wymienione.

Aasiula lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, nie zauwazylam.

Zofia8
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepszy motyw to że w polowie drogi mój zapomniał dowodu osób. mam tylko jego badanie :)

ania.g, Mala79, Mega, macduska, Aasiula, moremi, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:

ja jestem i kilka dziewczyn - pisały Ci już dziewczyny, żebyś spojrzała na wątek z listą starających się.
    Wyluzuj z tym wiekiem...w gruncie rzeczy jaka różnica czy masz 42 czy 44? Jak byś miała 49 - to może bym CIę już nie namawiała do niczego....a tak, to do roboty babo...chłopem bym się nie przejmowała - jeśli jako tako zaakceptował pomysł, to kuj żelazo....jak mu odbije po porodzie i nie zaakceptuje dziecka (w co wątpię) - to będziesz mieć super dziecko chociaż... a jeśli u niego tylko ten problem, że on za stary i egoista - to pewnie zakochałby się w tym małym szkrabie bez pamięci...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 15:24

Mala79, Mega, ania.g, macduska, Aasiula, Iwone, caffe, peppapig, gosia7122, moremi, inessa, kkisia, Sabina, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    aaaa i jeszcze jednoooo
    Zofio spójrz na dziecko Bozi (lat 40+) niby babina po 40 (sorry Boźka) a zobacz jakiego ma Kajtka

i odpowiedź na stwierdzenie Twojego męża - Tak! dla takiego małego człowieka warto być egoistą!
    kcem!
    no no no....tylko se nie babina!!! bo pójdę do kartonu czy tam pudła....:) a poza tym, jak se wyćwiczę kegla - to wtedy pogadamy....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 15:31

Arwena, Mega, Aasiula, caffe, gosia7122, gretka, moremi, kkisia, Bursztyn, BISCA lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie poprosilam o wpisanie na liste:-)
    Bozia a jak wyglada Twoja historia?

PS> Slodki owoc staran widze:-)

Mega, Aasiula lubią tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    No właśnie, juz coś wiem, wiem tez ze 2 razy byłam w ciąży bez wspomagania, wiec może faktycznie te moje jajniki nie wyglądają najgorzej. Kupie jeszcze dziś inofem, może pomoże jeszcze w tym cyklu. Na następny wezmę w necie, w mojej aptece chcą 52zl.
    ja na allegro w aptece kupiłam inofem 60szt za 73 zł już z przesyłką i data ważności do 2016 r

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 15:30

Mega, Aasiula lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arwena wrote:
    ja na allegro w aptece kupiłam inofem 60szt za 73 zł już z przesyłką i data ważności do 2016 r
    Będę tam szukać :) dzięki, szybko dostałaś przesyłkę ?

Aasiula lubi tę wiadomość

hGXkp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta robi się na bóstwo u kosmetyczki i fryzjera,
    przynajmniej miała dzisiaj tam iśc.

Mega, Aasiula, peppapig, kapturnica, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Wlasnie poprosilam o wpisanie na liste:-)
    Bozia a jak wyglada Twoja historia?

PS> Slodki owoc staran widze:-)
    ja mam z poprzedniego związku - małżeńśtwa chłopca 13 l3tniego. Ale długo byłam sama i teraz od kilku lat mam partnera. On nie miał dzieci i bardzo chciał mieć. Więc zaczęliśmy starania. ALe nie wychodziło. Ja nie miałam już czasu na zabawy - po pół roku starań zapisałam się na ovu i zaczęłam szukać lekarza dobrego. Na początku źle trafiałam z lekarzem, az trafiłam do dobrej ginki (dla mnie przynajmniej). Ona też machała mi przed nosem peselem i pośpieszała - bo czasu niewiele. Po kilku misiącach zaczęłam stymualcję clo przez 4 cykle - nic nie dało. Mój facet równocześnie porobił wszystkie badania szczegółowo i z dość słabą morfologią suplementował się ponad pół roku (ale my pojechaliśmy ostro z dawkami - uważam osobiście, że tylko tak ma to sens). Potem znów bez powodzenia. Musiałam sprawdzić drożność i żeby nie tracić czasu w moim wieku na hsg i sraty pierdaty - od razu zrobiono mi laparoskopię z histeroskopią. W drugim cyklu po tym wszystkim zobaczyłam dwie kreski....
    Uważam, że zrobiliśmy co w naszej mocy, żeby wszystko poszło przede wszystkim szybko i bez certolenia się - bo na to czasu nie było....

ania.g, Iwone, Aasiula, Reni, Mala79, caffe, peppapig, gosia7122, gretka, moremi, kkisia, Sabina, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 6937 6938 6939 6940 6941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ