X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam za milo spedzony czas... Zmykam...

Pusurek, megan8, kapturnica, paszczakin, kkisia, macduska, Sabina, Aasiula, moremi, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Jak zobaczy sie puk puka 8) Oki???
    No oki oki.
    Jakbym sie nie pojawiala dlugo albo co, to na priva. Uzupelnie.

kapturnica, kkisia, macduska, Aasiula, Mega, peppapig, iwcia77 lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Zapomniałam, że masz tylko mydło ;)
    A kocie za jakiś czas puszczaj też płacz niemowlęcy. Resztę jak będziesz chciała to na priv wrzucę.

są na jutjubie, dzieki.. zapuscilam testowo kocie- otworzyla jedno oko i sie przeciagnela ;) Ona ma wbite na wiekszosc rzeczy, do czasu az ktos obcy jej nie sprobuje dotknac.. kochac i tulic moga tylko "rodzice" ;)

Ty Morek kiedys pisalas cos wlasnie o tych przygotowaniach kota do dziecia.. Jesli to o tym piszesz to ja bym bardzo na priva poprosila..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 21:30

kkisia, Sabina, moremi lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no pewnie ma i smoczek tez ssie ale cycki tez lubi :)
    Iwka, moj ciagle by na cycku wisial. W nocy zje swoje, juz niby spi, to ja ciach zabieram cyca. I jakie fukanie wtedy jest obrazone! Nie da sie oszukac smoczkiem, musi byc cyc, dopoki nie zasnie na amen, bo afera gotowa. A ja bym tez w ciszy chciala chwilke pospac, wiec zatykam mu ten dziob.
    Niektore maluchy tak maja i juz, widocznie mamy podobne egzemplarze. :)

kkisia, macduska, Sabina, Aasiula, Mega, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    pisz!

to było w sierpniu 2012 roku,
    niedziela,

były dożynki gminne i miały przyjechać Jarzębinki czy jakoś tak- te od KoKOKO..

umówiliśmy się ze znajomymi na popołudnie u nich a potem na ten pozal się boże koncert...

mąż wymyślił,że podjedziemy samochodem ( wszystkiego 500m) bo chciał jeszcze po piwo do sklepu (1km) podjechać,

znajomi mieli beczkę piwa duużą beczkę, więc kupowanie było bez sensu...

powiedziałam żeby mnie podwiózł i niech sam jedzie bo ja chcę do nich...
    wysiedliśmy z chłopakami,
    beczka pękła, piwko sięleje, dyskusja trwa...

po dłuuugim czsie zorientowałam się że Waciaka coś długo nie ma, i telefonu nie odbiera...

nie zdązyłam wyjść- przyjechał samochodem mojego taty..

od razu wiedziałam,że coś się stało..

wracał ze sklepu i zobaczył,że z parkingu po prawej stronie rusza samochód, nie zdążył uciec i ten samochód rozpędziwszy się uderzył w prawy bok , samochodem naszym zakręciło( było po dseszczu asfalt śliski) i uderzył drugim bokiem w płot :-/

szyby pierdolnęły, lusterko śmignęło przed nosem ....

mąż wysiadł a w samochodzie drugim cisza...

zagląda ze strachem a tam pusto....

wjechał w niego samochód BEZ kierowcy
    ludzie wysiedli i nie zaciągneli ręcznego...

paszczakin, ComeToMeBaby, Pusurek, Sabina, Aasiula, Bozia3, kkisia, kapturnica, moremi, Mega, gosia7122, Natka_79, iwcia77, BISCA, malgos741 lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusur, ja juz nie pamietam- Tobie cykl normalny wrocil juz? Badalas sobie prolaktyne po porodzie?
    Znaczy chodzi mi czy jestes pod kontrola endo- ciaza i karmienie to juz dobrze ponad rok, mozesz tyle bez bromka lazic? nie boisz sie, ze gruczolak ruszy?

Pusurek, Aasiula, kkisia, kapturnica, moremi, Mega lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele Wacia, kolo Was to chyba nawet strach przebywac..
    Jak bede jechala do Polszy nastepnym razem napisz mi na priva gdzie bedziesz przebywac- ominiemy Twoja miejscowosc z daleka ;)

macduska, Pusurek, Sabina, Aasiula, kkisia, kapturnica, moremi, Mega, gosia7122, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    znowu cos mi w mozgu ne styklo, przeczytalam, ze pokazywalas testy babci ;)

a chuop pewnie nie chcial, zeby ktos przypadkowy zobaczyl te testy owu.. pamietam, jak szykowalismy sie do IVF dostalismy taka teczke stylowa, jak sie pozniej okazalo we wzorek 'jajko i plemnior'.. Ja wyparowalam z kliniki, macham zamaszyscie tą teką kolo auta, a luby jakis taki zmieszany mowi- wrzuc ja do bagaznika..
    oni chyba jakos ciezej przyjmuja te wszystkie "oznaki" pomocy przy robieniu dzieci..

ha ha ha,

moja znajoma pracowała w sklepie i przy dostawie towaru z hurtowni kosmetyczno-chemicznej dostała parasolkę gratis,

leżała w domu nie ruszana az mąż jej wybrał się do koscioła i na wszelki wypadek wziął parasolkę,

po mszy padało...
    przyszedł do domu mokry i wściekły...

rozłożył pod kościołem parasolkę a tam wielki napis :
    " UNIMIL SOBIE ŻYCIE"...

dostała parasolkę w gratisie do prezerwatyw...

paszczakin, ComeToMeBaby, megan8, gretka, Pusurek, Iwone, Sabina, kkisia, kapturnica, moremi, Mega, gosia7122, caffe, Natka_79, iwcia77, BISCA, malgos741 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszcza- no być może, właśnie dojeżdżaliśmy windą do naszego piętra. kto wie. no jak się do mnie dobiera we windzie to też przestaje jak się drzwi mają otwierać, bo a nuż będzie sąsiad na windę czekać ;)

wacia- normalnie odcinek z serii "to nie do wiary" :)

paszczakin, macduska, kkisia, moremi, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    To "vise" to jakis magiczny przekret slownika, czy tak sie jakas procedura IVF nazywa?

U mnie ruszalismy 3 dnia cyklu z zastrzykami, ale w drugim dniu mialam juz poziomy hormonow badane..
    Liczy sie wszytko tak jak przy naturalnie wystaranej ciazy, chyba ze stymulacje bedziesz ialal albo wyjatkowo krotka, albo wyjatkowo dluga.. U mnie punkcja wypadla w dniu, w ktorym statystycznie mialalbym owulacje.. Jakbys cos potrzebowala dopytac Bisca, to wal jak w dym, pamietam jak ja Simbe meczylam pytaniami, bo czlowiek taki zakrecony pierwszym razem..
    No i wiesz- na 35+ taki trend, ze pierwsze IVF wychodzi ;)
    Dobry wieczor :-)
    Nadrabiam wczorajszy dzien. Zaraz Was dogonie
    Paszcza, dzieki za odpowiedz :-)

macduska, Aasiula, kkisia, kapturnica lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Pusur, ja juz nie pamietam- Tobie cykl normalny wrocil juz? Badalas sobie prolaktyne po porodzie?
    Znaczy chodzi mi czy jestes pod kontrola endo- ciaza i karmienie to juz dobrze ponad rok, mozesz tyle bez bromka lazic? nie boisz sie, ze gruczolak ruszy?
    Cykl mam, jaja mam, PRL bardzo wysoka, wiec nie wiadomo skad te jaja. Normalnie jakies jaja. ;) Ide na rezonans za miesiac.
    Po pierwszej ciazy bylam bez bromka ponad 4 lata, bo prawie 2 karmilam, a potem jakos mi sie nie zeszlo z lekarzem. Myslalam tez, ze jestem uleczona. ;)
    W koncy dorwala mnie moja endo, zjechala ma maxa i dala bromka. Ale gruczolakowi to nie zrobilo, nie urosl ani o mm.
    Mam nadzieje, ze tym razem bedzie tak samo, ale bromka zaczne brac zaraz po odstawieniu Adasia od cycka :)

paszczakin, Sabina, kkisia, moremi, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Jak bede jechala do Polszy nastepnym razem napisz mi na priva gdzie bedziesz przebywac- ominiemy Twoja miejscowosc z daleka ;)

najśmieszniejsze, ze tydzień wcześnij wróciliśmy z dwutygodniowej podróży, tłukliśmy się po całej Polsce ,a wcześniej po kawałku Szwcji i Danii,
    a wypadek 400 metrów od domu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 21:41

Sabina, paszczakin, kkisia, kapturnica, moremi, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Kurna, dobrze mowisz, my troche tez po Pl jezdzimy, Wacie i jej rodzine trza lukiem omijac...

macduska, paszczakin, kkisia, kapturnica, moremi, Mega, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Cykl mam, jaja mam, PRL bardzo wysoka, wiec nie wiadomo skad te jaja. Normalnie jakies jaja. ;) Ide na rezonans za miesiac.
    Po pierwszej ciazy bylam bez bromka ponad 4 lata, bo prawie 2 karmilam, a potem jakos mi sie nie zeszlo z lekarzem. Myslalam tez, ze jestem uleczona. ;)
    W koncy dorwala mnie moja endo, zjechala ma maxa i dala bromka. Ale gruczolakowi to nie zrobilo, nie urosl ani o mm.
    Mam nadzieje, ze tym razem bedzie tak samo, ale bromka zaczne brac zaraz po odstawieniu Adasia od cycka :)

no to rzeczywiscie jakies sztuczki magiczki.. ale super, ze gnojek nie rosnie, moze sie uspil przez te lata na prochach..
    ale ze Ci prolaktyna owu nie blokuje to juz w ogole maks..

Pusurek, moremi lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ja tam często zamawiam i tak jak dziewczyny nie mam problemów :-) szybko, miło i przyjemnie, a jak dobrze trafisz, to i na promocję przesyłki się załapiesz :-)
    Już zamówiłam, zapłaciłam, teraz czekam i zaczynam pić :)

kkisia, moremi, Aasiula lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wacia o żesz ja pierdzielę, ale się uśmiałam :) Dziękuję Ci <3

Tylko tak sobie myślę, co będzie jak się okaże, że Waciki odziedziczyły pecha po Was - czyli mają go do kwadratu? :O

macduska, kkisia, kapturnica, moremi, Mega, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wacia daj jeszcze raz to stronkę z emotkami, plizzz :)

macduska, kkisia, Aasiula, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Kurna, dobrze mowisz, my troche tez po Pl jezdzimy, Wacie i jej rodzine trza lukiem omijac...
    budo.gif

paszczakin, Sabina, Pusurek, kkisia, moremi, Mega, Aasiula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Wacia daj jeszcze raz to stronkę z emotkami, plizzz :)
    http://psiakosc.com/emoty/emoty-1.htm

Sabina, kkisia, Aasiula, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia - przestańcie karmić go sztucznym pokarmem - po co to robić - skoro masz normalnie pokarm? Dziecku na pewno to wystarczy. Jeśli zostawiasz chłopaków na dłużej, to odciągnij swój i niech tylko tym go karmi - na pewno go nie zapcha.

moremi, Mega, Iwone, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 6949 6950 6951 6952 6953 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ