35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kapta siostro przełożona a możesz zerknąć na moje wyniki? Wygrzebalam z zeszłego roku:
FSH 11,9 IU/L ( 2,8-14,4)
LH 5,91 IU/L (1,1-11,6)
Estradiol 204 pmol/L (73-587)
Prolaktyna 214 mIU/L (40-530)
Te badania robiłam w 3dc
Progesteron 31 nmol/I (3-76) w 22dc -
A ja jeszcze żądam powrotu Miśka!
Parka też do tablicy!
Proszę mi natetychmiast usprawiedliwić nieobecności!
gretka, gosia7122, Aasiula, nick nieaktualny, SolarPolar, kapturnica, nick nieaktualny, malgos741, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
moremi wrote:A ja jeszcze żądam powrotu Miśka!
Parka też do tablicy!
tego Miśka nie znam, nie widziałam, ale to taka nowa świecka tradycja
i jeszcze parę innych ksywek też nie znam, które tu były ostatnio wymieniane. to chyba dawno dziewczyn nie było.
a co z tą "olala"? hmm?

Aasiula, moremi lubią tę wiadomość
-
Misiek to SolarPolarComeToMeBaby wrote:
Aasiula lubi tę wiadomość
Mango
i jej marzenie 
-
Wiec tak prolaktyna w porzadku , progesteron po przeliczeniu na ng wynosi 9,74 trochu niski powinien byc wyzszy .Ale z progesteronem to roznie bywa..musiala bys zbadac kilkukrotnbie by wiedziec jaki naprawde jest...... Estradiol poprawnie ale stosunek lh do fsh trochu niski w tym cyklu byl bo raptem 0,49 a powinien oscylowac w okolicy 1... Moze acz nie musi swiadczyc o niewydolnosci przysadki... Poza tym stosunek tych hormonow moze wskazywac na niedomoge cialka zoltego a wiec nie za wysoki progesteron po ovu..A robilas wiecej razy fsh i lh ???Mega wrote:Kapta siostro przełożona a możesz zerknąć na moje wyniki? Wygrzebalam z zeszłego roku:
FSH 11,9 IU/L ( 2,8-14,4)
LH 5,91 IU/L (1,1-11,6)
Estradiol 204 pmol/L (73-587)
Prolaktyna 214 mIU/L (40-530)
Te badania robiłam w 3dc
Progesteron 31 nmol/I (3-76) w 22dc
W wielu publikacjach fsh w okolicy 12 moze swiadczyc o obnizonej rezerwie jajnikowej..Ale fsh sie moze rowniez w kazdym cyklu wahac i najlepsze do oceny jest ocena usg w pierwszych dniach cyklu i amh...
Mega lubi tę wiadomość

-
nick nieaktualnyMisku witaj

Ze tak przedstawie nowym kolezankom:
Misiek to nasz ordynator
Kapta zastepca ordynatora naszej kliniki
Ja jade na szmacie
kapturnica, SolarPolar, ComeToMeBaby, malgos741, nick nieaktualny, gretka, nick nieaktualny, Bozia3, Mega, gosia7122, Aasiula, moremi lubią tę wiadomość
-
Jestem jestem. Jestem zarobiona: dziecko wyslalam na narty to po pracy zalatwiam tysiace sprAw a rano bzykam sie dla przyjemnosci - oczywiscie z mezem. Dzisiaj troche wczesniej wrocilam. Jak ja sie ciesze ze nic nie musze. W domu cisza i spokoj. A od niedzieli bede sama- cudownie. Posprzatam i znowu przez tydzien bede zyla w czystosci. No i zamierzam troche po pubach pobiesiadowac. Takie plany. Przed chwila nadrobilam wasze szalenstwa.moremi wrote:A ja jeszcze żądam powrotu Miśka!
Parka też do tablicy!
kapturnica, nick nieaktualny, Mango, ComeToMeBaby, nick nieaktualny, gretka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Mega, gosia7122, Aasiula, moremi lubią tę wiadomość