X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    fsh , lh , estradiol to hormony przysadki
    Miedzy hormonami przysadki, a hormonami wydzielanymi przez inne gruczoły dokrewne istnieje zależność, którą najprościej można określić, jako sprzężenie zwrotne ujemne. Szczególne znaczenie ma to, że hormon przysadkowy - folikulostymulina (FSH) pobudza jajnik do wytwarzania estrogenów, a wysoki poziom estrogenów hamuje wytwarzanie w przysadce folikulostymuliny. Jeżeli więc u kobiety współistnieje wysoki poziom FSH i niski estrogenów, to oznacza, że niedomoga jajnika jest tak ciężka, że nie reaguje on na pobudzenie ze strony przysadki. Na szczęście takie zaburzenia są rzadkością. Fizjiologicznie taka sytuację spotykamy w okresie klimakterium, kiedy czynność jajnika wygasła. Jeżeli zaś poziom folikulostymuliny jest niski, to oznacza, że podając odpowiednie leki (np. właśnie gonadotropiny) można uzyskać poprawę czynności jajnika.

rozumiesz zaleznosc fsh i estradiolu??

Dzieki. To oznacza, ze niedlugo z Wami pobede:-(

Zofia8
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Cometa ja tam mowilam ze ja sie nie znam klopot1.gif hyhyhy
    hahaha dobra dobra, a kto robi testy ovu 2 razy dziennie? hę? myślałam, ze będę nauki pobierać.
    Ale Kapta widze idzie na profesjonalizm bo czuję się jak u gina z tymi pytaniami :) heheh dobrze. czekam więc na werdykt.

ino pobiegnę do kuchni sprawdzić czy kurak rozmrożony bo już nam kiszki marsza grają.

Aasiula, moremi, kkisia, Natka_79, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    odkąd odstawiłam antyki i zaczęlismy się starać to długość od 24 do 29, średnia 27. Ale ostatnio oscyluje w okolicach 28.
    faza lutealna 10-12 dni.
    No to sie dziecko obserwuj obserwuj ;) I nie zapomnij mimo robienia testow o najwazniejszym..O bzykaniu!! XD

moremi, kkisia, Mega, gretka, Arwena, Sabina, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    to oznacza ,ze pasowaloby nie liczyc na cud tylko zapierdzielac jak najszybciej do kliniki nieplodnosci..Sama masz male szanse na naturalna ciaze bez wspomagania medycznego...Przykro mi to pisac ale tak wynika z tych badan..

Aasiula, moremi, kkisia, Natka_79, gosia7122, Arwena, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    hahaha dobra dobra, a kto robi testy ovu 2 razy dziennie? hę? myślałam, ze będę nauki pobierać.
    Ale Kapta widze idzie na profesjonalizm bo czuję się jak u gina z tymi pytaniami :) heheh dobrze. czekam więc na werdykt.

ino pobiegnę do kuchni sprawdzić czy kurak rozmrożony bo już nam kiszki marsza grają.
    :) no ja bym zrobila juz wczoraj test ,dlatego zapytalam ;D
    ale tak jak dziewczyny mowia obserwuj sie i dzialaj :)

to nauki i obserwacje u siostry Kapty hyyhyh ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 16:47

kapturnica, moremi, kkisia, ComeToMeBaby, gretka, Sabina lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Co to ma być? Szanse są, więc nie marudz i bierz się za podrasowanie organizmu. Ale facet też niech się w tym czasie przyłoży. Alkohol won, kąpiele won (tylko prysznic wchodzi w grę), laptop na kolanach won, obcisłe spodnie i slipy won.
    Jeżeli się zgodził bez wspomagaczy, to niech zmaksymalizuje szanse. I może chociaż na jakiś bodymax się da namówić?
    I dobrze by było, żebyś jakiś inofolik, czy inofem przyjmowała dwa razy dziennie.
    A jak lekarz? Coś powiedział na tą tarczycę?

Aasiula, kkisia, gretka, gosia7122, Arwena, Pusurek, Sabina, Mala79 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakcyla rozsialam dalej , teraz chlopa bierze
    I mysle jak tu go dzis wykorzystac ;)
    Dobrze ze goraczki nie ma
    Choc niby jajowody niedroze ale jakos i tak bzykac sie chce

kapturnica, Aasiula, moremi, ComeToMeBaby, Mega, gretka, gosia7122, Arwena, Sabina lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    nooo...chyba się za bardzo sugeruje. myslałam, ze jak wyznacza tą linię, ciul już tam czy przerywaną czy nie to i tak wyznaczą ją w tył jako datę ovu. bierze pod uwage temp 3 dni o podwyższonej o 0,2 ale zaznacza do tyłu. no to ja już się zgubiłam..
    jaka ja niedouczona jestem.... :(
    Zbadaj sobie progesteron w 7,8dniu po ovu...No chyba ze badalas i byl gitara

Aasiula, moremi, kkisia, ComeToMeBaby, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Niech najpierw ustali kiedy jest ta ovu ;)

Aasiula, ComeToMeBaby, kkisia, Mega, kapturnica lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    badałam dwa razy (2 cykle). pierwszy był niski niski, ale może nie ucelowałam, a drugi już był git. teraz tez pójdę, tylko jak mnie tak ovu myli co do dnia ovu to się wkurzyłam że nie w tym dniu idę badać co trzeba. to chyba dobrze, ze kupiłam sobie te testy ovu.

edit: ależ w tym moim poscie "ovu" :P
    a z polskiego była szóstka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 17:05

moremi, Aasiula, Sabina lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    badałam dwa razy (2 cykle). pierwszy był niski niski, ale może nie ucelowałam, a drugi już był git. teraz tez pójdę, tylko jak mnie tak ovu myli co do dnia ovu to się wkurzyłam że nie w tym dniu idę badać co trzeba. to chyba dobrze, ze kupiłam sobie te testy ovu.

edit: ależ w tym moim poscie "ovu" :P
    a z polskiego była szóstka...
    git to ile 8) ?

moremi, Aasiula lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm... no... aż za bardzo :)
    21,30 ng/ml, norma faza lutealna 5,16-18,56

c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    hmm... no... aż za bardzo :)
    21,30 ng/ml, norma faza lutealna 5,16-18,56
    git majonez ;) Znaczy , ze kometa owuluje :)

Aasiula, Mega, Mango, gretka, moremi, gosia7122, ComeToMeBaby, kkisia, Sabina, ania.g lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Mango Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    git majonez ;) Znaczy , ze kometa owuluje :)
    A czy to jest bardzo niebezpieczne ;) ?

Aasiula, gosia7122, ComeToMeBaby, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    A czy to jest bardzo niebezpieczne ;) ?
    Moga z tego powstac komeciatka XD

Mango, Aasiula, gosia7122, peppapig, ComeToMeBaby, kkisia, Sabina, ania.g lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Mango Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Moga z tego powstac komeciatka XD
    Przyjmiemy i wychowamy jak swoje ;) Dobrze, że nie obcy ;)

Aasiula, gosia7122, kapturnica, Arwena, ComeToMeBaby, kkisia, malgos741, Sabina lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    próbuje Was doczytac ufff !!! :D :P
    Reni <3
    Malgos <3 :)

Dziewczyny kilka z Was dzisiaj mi sie sniło :)
    nie pamietam dokładnie o co chodziło we snie ale gdzies jechałysmy w odwiedziny do jednej z nas :) Kapta Ty byłas z duzym brzuszkiem,Elfik i jeszcze kilka z Was było z brzuszkami i tu były niespodzianki ale wybaczcie nie moge sobie przypomnieć które.
    Było duzo śmiechu bo jechałysmy pociagiem i zajełysmy prawie cały jeden wagon :D

Zofia zrób sobie jeszcze raz i lh i fsh razem z estradiolem na poczatku cyklu ale tez sprawdż teraz estradiol w drugiej fazie tak jak sie robi progesteron w 7 dc jak mozesz oczywiscie bo czytałam,ze nie mieszkasz w Polsce. Ja musiałam badac estradiol w 2 fazie 3 razy co 2 dni wtedy najlepiej wiadomo co i jak bo estradiol tez lubi sobie skakac podobnie jak progesteron. I tak jak dziewczyny polecaja udaj sie do dobrego lekarza bo estradiol mozna podleczyc!!!
    Jak przypomne sobie co jeszcze mialam napisac do napisze :P bo duuuuużo piszecie i nie pamietam do czego jeszcze miałam sie odwołac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 17:57

gosia7122, kapturnica, gretka, Mango, Arwena, Aasiula, kkisia, moremi, malgos741, Bozia3, Sabina, caffe, Mala79 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa jestes dzis druga co pisze zesmy sie snily..Mega tez miala jakiesik sny z nami..Oczywiscie nie wiedziala ktora co urodzila..Ty tyz nie? :)

inessa, Arwena, Aasiula, kkisia, moremi, Mega, gosia7122, Sabina, dorbie lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie własnie nie wiem bo byłyście jeszcze z brzuszkami a wiele sie działo no i obudził mnie budzik jak juz cos miałysmy sie dowiedziec przepraszam <3
    ale brzuszki cudne miałyscie :D

Aasiula, kapturnica, gretka, moremi, Mega, malgos741, Mango, gosia7122, Sabina, kkisia, kkisia, dorbie lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Hej!
    próbuje Was doczytac ufff !!! :D :P
    Reni <3
    Malgos <3 :)

Dziewczyny kilka z Was dzisiaj mi sie sniło :)
    nie pamietam dokładnie o co chodziło we snie ale gdzies jechałysmy w odwiedziny do jednej z nas :) Kapta Ty byłas z duzym brzuszkiem,Elfik i jeszcze kilka z Was było z brzuszkami i tu były niespodzianki ale wybaczcie nie moge sobie przypomnieć które.
    Było duzo śmiechu bo jechałysmy pociagiem i zajełysmy prawie cały jeden wagon :D

Zofia zrób sobie jeszcze raz i lh i fsh razem z estradiolem na poczatku cyklu ale tez sprawdż teraz estradiol w drugiej fazie tak jak sie robi progesteron w 7 dc jak mozesz oczywiscie bo czytałam,ze nie mieszkasz w Polsce. Ja musiałam badac estradiol w 2 fazie 3 razy co 2 dni wtedy najlepiej wiadomo co i jak bo estradiol tez lubi sobie skakac podobnie jak progesteron. I tak jak dziewczyny polecaja udaj sie do dobrego lekarza bo estradiol mozna podleczyc!!!
    Jak przypomne sobie co jeszcze mialam napisac do napisze :P bo duuuuużo piszecie i nie pamietam do czego jeszcze miałam sie odwołac :)
    Kurde ale fajnie by bylo sie spotkac ,tak wieksza grupa ;D

kapturnica, gretka, inessa, malgos741, Mango, gosia7122, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

‹‹ 6963 6964 6965 6966 6967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ