SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    fsh , lh , estradiol to hormony przysadki
    Miedzy hormonami przysadki, a hormonami wydzielanymi przez inne gruczoły dokrewne istnieje zależność, którą najprościej można określić, jako sprzężenie zwrotne ujemne. Szczególne znaczenie ma to, że hormon przysadkowy - folikulostymulina (FSH) pobudza jajnik do wytwarzania estrogenów, a wysoki poziom estrogenów hamuje wytwarzanie w przysadce folikulostymuliny. Jeżeli więc u kobiety współistnieje wysoki poziom FSH i niski estrogenów, to oznacza, że niedomoga jajnika jest tak ciężka, że nie reaguje on na pobudzenie ze strony przysadki. Na szczęście takie zaburzenia są rzadkością. Fizjiologicznie taka sytuację spotykamy w okresie klimakterium, kiedy czynność jajnika wygasła. Jeżeli zaś poziom folikulostymuliny jest niski, to oznacza, że podając odpowiednie leki (np. właśnie gonadotropiny) można uzyskać poprawę czynności jajnika.

rozumiesz zaleznosc fsh i estradiolu??

Dzieki. To oznacza, ze niedlugo z Wami pobede:-(

Zofia8
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Cometa ja tam mowilam ze ja sie nie znam klopot1.gif hyhyhy
    hahaha dobra dobra, a kto robi testy ovu 2 razy dziennie? hę? myślałam, ze będę nauki pobierać.
    Ale Kapta widze idzie na profesjonalizm bo czuję się jak u gina z tymi pytaniami :) heheh dobrze. czekam więc na werdykt.

ino pobiegnę do kuchni sprawdzić czy kurak rozmrożony bo już nam kiszki marsza grają.

Aasiula, moremi, kkisia, Natka_79, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    odkąd odstawiłam antyki i zaczęlismy się starać to długość od 24 do 29, średnia 27. Ale ostatnio oscyluje w okolicach 28.
    faza lutealna 10-12 dni.
    No to sie dziecko obserwuj obserwuj ;) I nie zapomnij mimo robienia testow o najwazniejszym..O bzykaniu!! XD

moremi, kkisia, Mega, gretka, Arwena, Sabina, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    to oznacza ,ze pasowaloby nie liczyc na cud tylko zapierdzielac jak najszybciej do kliniki nieplodnosci..Sama masz male szanse na naturalna ciaze bez wspomagania medycznego...Przykro mi to pisac ale tak wynika z tych badan..

Aasiula, moremi, kkisia, Natka_79, gosia7122, Arwena, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    hahaha dobra dobra, a kto robi testy ovu 2 razy dziennie? hę? myślałam, ze będę nauki pobierać.
    Ale Kapta widze idzie na profesjonalizm bo czuję się jak u gina z tymi pytaniami :) heheh dobrze. czekam więc na werdykt.

ino pobiegnę do kuchni sprawdzić czy kurak rozmrożony bo już nam kiszki marsza grają.
    :) no ja bym zrobila juz wczoraj test ,dlatego zapytalam ;D
    ale tak jak dziewczyny mowia obserwuj sie i dzialaj :)

to nauki i obserwacje u siostry Kapty hyyhyh ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 16:47

kapturnica, moremi, kkisia, ComeToMeBaby, gretka, Sabina lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Co to ma być? Szanse są, więc nie marudz i bierz się za podrasowanie organizmu. Ale facet też niech się w tym czasie przyłoży. Alkohol won, kąpiele won (tylko prysznic wchodzi w grę), laptop na kolanach won, obcisłe spodnie i slipy won.
    Jeżeli się zgodził bez wspomagaczy, to niech zmaksymalizuje szanse. I może chociaż na jakiś bodymax się da namówić?
    I dobrze by było, żebyś jakiś inofolik, czy inofem przyjmowała dwa razy dziennie.
    A jak lekarz? Coś powiedział na tą tarczycę?

Aasiula, kkisia, gretka, gosia7122, Arwena, Pusurek, Sabina, Mala79 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakcyla rozsialam dalej , teraz chlopa bierze
    I mysle jak tu go dzis wykorzystac ;)
    Dobrze ze goraczki nie ma
    Choc niby jajowody niedroze ale jakos i tak bzykac sie chce

kapturnica, Aasiula, moremi, ComeToMeBaby, Mega, gretka, gosia7122, Arwena, Sabina lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    nooo...chyba się za bardzo sugeruje. myslałam, ze jak wyznacza tą linię, ciul już tam czy przerywaną czy nie to i tak wyznaczą ją w tył jako datę ovu. bierze pod uwage temp 3 dni o podwyższonej o 0,2 ale zaznacza do tyłu. no to ja już się zgubiłam..
    jaka ja niedouczona jestem.... :(
    Zbadaj sobie progesteron w 7,8dniu po ovu...No chyba ze badalas i byl gitara

Aasiula, moremi, kkisia, ComeToMeBaby, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Niech najpierw ustali kiedy jest ta ovu ;)

Aasiula, ComeToMeBaby, kkisia, Mega, kapturnica lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    badałam dwa razy (2 cykle). pierwszy był niski niski, ale może nie ucelowałam, a drugi już był git. teraz tez pójdę, tylko jak mnie tak ovu myli co do dnia ovu to się wkurzyłam że nie w tym dniu idę badać co trzeba. to chyba dobrze, ze kupiłam sobie te testy ovu.

edit: ależ w tym moim poscie "ovu" :P
    a z polskiego była szóstka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 17:05

moremi, Aasiula, Sabina lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    badałam dwa razy (2 cykle). pierwszy był niski niski, ale może nie ucelowałam, a drugi już był git. teraz tez pójdę, tylko jak mnie tak ovu myli co do dnia ovu to się wkurzyłam że nie w tym dniu idę badać co trzeba. to chyba dobrze, ze kupiłam sobie te testy ovu.

edit: ależ w tym moim poscie "ovu" :P
    a z polskiego była szóstka...
    git to ile 8) ?

moremi, Aasiula lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm... no... aż za bardzo :)
    21,30 ng/ml, norma faza lutealna 5,16-18,56

c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    hmm... no... aż za bardzo :)
    21,30 ng/ml, norma faza lutealna 5,16-18,56
    git majonez ;) Znaczy , ze kometa owuluje :)

Aasiula, Mega, Mango, gretka, moremi, gosia7122, ComeToMeBaby, kkisia, Sabina, ania.g lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Mango Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    git majonez ;) Znaczy , ze kometa owuluje :)
    A czy to jest bardzo niebezpieczne ;) ?

Aasiula, gosia7122, ComeToMeBaby, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    A czy to jest bardzo niebezpieczne ;) ?
    Moga z tego powstac komeciatka XD

Mango, Aasiula, gosia7122, peppapig, ComeToMeBaby, kkisia, Sabina, ania.g lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Mango Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Moga z tego powstac komeciatka XD
    Przyjmiemy i wychowamy jak swoje ;) Dobrze, że nie obcy ;)

Aasiula, gosia7122, kapturnica, Arwena, ComeToMeBaby, kkisia, malgos741, Sabina lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    próbuje Was doczytac ufff !!! :D :P
    Reni <3
    Malgos <3 :)

Dziewczyny kilka z Was dzisiaj mi sie sniło :)
    nie pamietam dokładnie o co chodziło we snie ale gdzies jechałysmy w odwiedziny do jednej z nas :) Kapta Ty byłas z duzym brzuszkiem,Elfik i jeszcze kilka z Was było z brzuszkami i tu były niespodzianki ale wybaczcie nie moge sobie przypomnieć które.
    Było duzo śmiechu bo jechałysmy pociagiem i zajełysmy prawie cały jeden wagon :D

Zofia zrób sobie jeszcze raz i lh i fsh razem z estradiolem na poczatku cyklu ale tez sprawdż teraz estradiol w drugiej fazie tak jak sie robi progesteron w 7 dc jak mozesz oczywiscie bo czytałam,ze nie mieszkasz w Polsce. Ja musiałam badac estradiol w 2 fazie 3 razy co 2 dni wtedy najlepiej wiadomo co i jak bo estradiol tez lubi sobie skakac podobnie jak progesteron. I tak jak dziewczyny polecaja udaj sie do dobrego lekarza bo estradiol mozna podleczyc!!!
    Jak przypomne sobie co jeszcze mialam napisac do napisze :P bo duuuuużo piszecie i nie pamietam do czego jeszcze miałam sie odwołac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 17:57

gosia7122, kapturnica, gretka, Mango, Arwena, Aasiula, kkisia, moremi, malgos741, Bozia3, Sabina, caffe, Mala79 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa jestes dzis druga co pisze zesmy sie snily..Mega tez miala jakiesik sny z nami..Oczywiscie nie wiedziala ktora co urodzila..Ty tyz nie? :)

inessa, Arwena, Aasiula, kkisia, moremi, Mega, gosia7122, Sabina, dorbie lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie własnie nie wiem bo byłyście jeszcze z brzuszkami a wiele sie działo no i obudził mnie budzik jak juz cos miałysmy sie dowiedziec przepraszam <3
    ale brzuszki cudne miałyscie :D

Aasiula, kapturnica, gretka, moremi, Mega, malgos741, Mango, gosia7122, Sabina, kkisia, kkisia, dorbie lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Hej!
    próbuje Was doczytac ufff !!! :D :P
    Reni <3
    Malgos <3 :)

Dziewczyny kilka z Was dzisiaj mi sie sniło :)
    nie pamietam dokładnie o co chodziło we snie ale gdzies jechałysmy w odwiedziny do jednej z nas :) Kapta Ty byłas z duzym brzuszkiem,Elfik i jeszcze kilka z Was było z brzuszkami i tu były niespodzianki ale wybaczcie nie moge sobie przypomnieć które.
    Było duzo śmiechu bo jechałysmy pociagiem i zajełysmy prawie cały jeden wagon :D

Zofia zrób sobie jeszcze raz i lh i fsh razem z estradiolem na poczatku cyklu ale tez sprawdż teraz estradiol w drugiej fazie tak jak sie robi progesteron w 7 dc jak mozesz oczywiscie bo czytałam,ze nie mieszkasz w Polsce. Ja musiałam badac estradiol w 2 fazie 3 razy co 2 dni wtedy najlepiej wiadomo co i jak bo estradiol tez lubi sobie skakac podobnie jak progesteron. I tak jak dziewczyny polecaja udaj sie do dobrego lekarza bo estradiol mozna podleczyc!!!
    Jak przypomne sobie co jeszcze mialam napisac do napisze :P bo duuuuużo piszecie i nie pamietam do czego jeszcze miałam sie odwołac :)
    Kurde ale fajnie by bylo sie spotkac ,tak wieksza grupa ;D

kapturnica, gretka, inessa, malgos741, Mango, gosia7122, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

‹‹ 6963 6964 6965 6966 6967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ