35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
kapturnica wrote:fsh , lh , estradiol to hormony przysadki
Miedzy hormonami przysadki, a hormonami wydzielanymi przez inne gruczoły dokrewne istnieje zależność, którą najprościej można określić, jako sprzężenie zwrotne ujemne. Szczególne znaczenie ma to, że hormon przysadkowy - folikulostymulina (FSH) pobudza jajnik do wytwarzania estrogenów, a wysoki poziom estrogenów hamuje wytwarzanie w przysadce folikulostymuliny. Jeżeli więc u kobiety współistnieje wysoki poziom FSH i niski estrogenów, to oznacza, że niedomoga jajnika jest tak ciężka, że nie reaguje on na pobudzenie ze strony przysadki. Na szczęście takie zaburzenia są rzadkością. Fizjiologicznie taka sytuację spotykamy w okresie klimakterium, kiedy czynność jajnika wygasła. Jeżeli zaś poziom folikulostymuliny jest niski, to oznacza, że podając odpowiednie leki (np. właśnie gonadotropiny) można uzyskać poprawę czynności jajnika.
rozumiesz zaleznosc fsh i estradiolu??
Dzieki. To oznacza, ze niedlugo z Wami pobede:-(
Zofia8
-
Aasiula wrote:Cometa ja tam mowilam ze ja sie nie znam
hyhyhy
Ale Kapta widze idzie na profesjonalizm bo czuję się jak u gina z tymi pytaniamiheheh dobrze. czekam więc na werdykt.
ino pobiegnę do kuchni sprawdzić czy kurak rozmrożony bo już nam kiszki marsza grają.Aasiula, moremi, kkisia, Natka_79, Mega, Sabina lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:odkąd odstawiłam antyki i zaczęlismy się starać to długość od 24 do 29, średnia 27. Ale ostatnio oscyluje w okolicach 28.
faza lutealna 10-12 dni.I nie zapomnij mimo robienia testow o najwazniejszym..O bzykaniu!!
moremi, kkisia, Mega, gretka, Arwena, Sabina, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Zofia8 wrote:Dzieki. To oznacza, ze niedlugo z Wami pobede:-(
Aasiula, moremi, kkisia, Natka_79, gosia7122, Arwena, Sabina lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:hahaha dobra dobra, a kto robi testy ovu 2 razy dziennie? hę? myślałam, ze będę nauki pobierać.
Ale Kapta widze idzie na profesjonalizm bo czuję się jak u gina z tymi pytaniamiheheh dobrze. czekam więc na werdykt.
ino pobiegnę do kuchni sprawdzić czy kurak rozmrożony bo już nam kiszki marsza grają.no ja bym zrobila juz wczoraj test ,dlatego zapytalam
ale tak jak dziewczyny mowia obserwuj sie i dzialaj
to nauki i obserwacje u siostry Kapty hyyhyhWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 16:47
kapturnica, moremi, kkisia, ComeToMeBaby, gretka, Sabina lubią tę wiadomość
-
Zofia8 wrote:Dzieki. To oznacza, ze niedlugo z Wami pobede:-(
Jeżeli się zgodził bez wspomagaczy, to niech zmaksymalizuje szanse. I może chociaż na jakiś bodymax się da namówić?
I dobrze by było, żebyś jakiś inofolik, czy inofem przyjmowała dwa razy dziennie.
A jak lekarz? Coś powiedział na tą tarczycę?Aasiula, kkisia, gretka, gosia7122, Arwena, Pusurek, Sabina, Mala79 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnyBakcyla rozsialam dalej , teraz chlopa bierze
I mysle jak tu go dzis wykorzystac
Dobrze ze goraczki nie ma
Choc niby jajowody niedroze ale jakos i tak bzykac sie chce
kapturnica, Aasiula, moremi, ComeToMeBaby, Mega, gretka, gosia7122, Arwena, Sabina lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:nooo...chyba się za bardzo sugeruje. myslałam, ze jak wyznacza tą linię, ciul już tam czy przerywaną czy nie to i tak wyznaczą ją w tył jako datę ovu. bierze pod uwage temp 3 dni o podwyższonej o 0,2 ale zaznacza do tyłu. no to ja już się zgubiłam..
jaka ja niedouczona jestem....Aasiula, moremi, kkisia, ComeToMeBaby, Sabina lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Zbadaj sobie progesteron w 7,8dniu po ovu...No chyba ze badalas i byl gitara
Aasiula, ComeToMeBaby, kkisia, Mega, kapturnica lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
kapturnica wrote:Zbadaj sobie progesteron w 7,8dniu po ovu...No chyba ze badalas i byl gitara
edit: ależ w tym moim poscie "ovu"
a z polskiego była szóstka...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 17:05
moremi, Aasiula, Sabina lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:badałam dwa razy (2 cykle). pierwszy był niski niski, ale może nie ucelowałam, a drugi już był git. teraz tez pójdę, tylko jak mnie tak ovu myli co do dnia ovu to się wkurzyłam że nie w tym dniu idę badać co trzeba. to chyba dobrze, ze kupiłam sobie te testy ovu.
edit: ależ w tym moim poscie "ovu"
a z polskiego była szóstka...?
moremi, Aasiula lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej!
próbuje Was doczytac ufff !!!
Reni
Malgos
Dziewczyny kilka z Was dzisiaj mi sie sniło
nie pamietam dokładnie o co chodziło we snie ale gdzies jechałysmy w odwiedziny do jednej z nasKapta Ty byłas z duzym brzuszkiem,Elfik i jeszcze kilka z Was było z brzuszkami i tu były niespodzianki ale wybaczcie nie moge sobie przypomnieć które.
Było duzo śmiechu bo jechałysmy pociagiem i zajełysmy prawie cały jeden wagon
Zofia zrób sobie jeszcze raz i lh i fsh razem z estradiolem na poczatku cyklu ale tez sprawdż teraz estradiol w drugiej fazie tak jak sie robi progesteron w 7 dc jak mozesz oczywiscie bo czytałam,ze nie mieszkasz w Polsce. Ja musiałam badac estradiol w 2 fazie 3 razy co 2 dni wtedy najlepiej wiadomo co i jak bo estradiol tez lubi sobie skakac podobnie jak progesteron. I tak jak dziewczyny polecaja udaj sie do dobrego lekarza bo estradiol mozna podleczyc!!!
Jak przypomne sobie co jeszcze mialam napisac do napiszebo duuuuużo piszecie i nie pamietam do czego jeszcze miałam sie odwołac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 17:57
gosia7122, kapturnica, gretka, Mango, Arwena, Aasiula, kkisia, moremi, malgos741, Bozia3, Sabina, caffe, Mala79 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie własnie nie wiem bo byłyście jeszcze z brzuszkami a wiele sie działo no i obudził mnie budzik jak juz cos miałysmy sie dowiedziec przepraszam
ale brzuszki cudne miałyscieAasiula, kapturnica, gretka, moremi, Mega, malgos741, Mango, gosia7122, Sabina, kkisia, kkisia, dorbie lubią tę wiadomość
-
inessa wrote:Hej!
próbuje Was doczytac ufff !!!
Reni
Malgos
Dziewczyny kilka z Was dzisiaj mi sie sniło
nie pamietam dokładnie o co chodziło we snie ale gdzies jechałysmy w odwiedziny do jednej z nasKapta Ty byłas z duzym brzuszkiem,Elfik i jeszcze kilka z Was było z brzuszkami i tu były niespodzianki ale wybaczcie nie moge sobie przypomnieć które.
Było duzo śmiechu bo jechałysmy pociagiem i zajełysmy prawie cały jeden wagon
Zofia zrób sobie jeszcze raz i lh i fsh razem z estradiolem na poczatku cyklu ale tez sprawdż teraz estradiol w drugiej fazie tak jak sie robi progesteron w 7 dc jak mozesz oczywiscie bo czytałam,ze nie mieszkasz w Polsce. Ja musiałam badac estradiol w 2 fazie 3 razy co 2 dni wtedy najlepiej wiadomo co i jak bo estradiol tez lubi sobie skakac podobnie jak progesteron. I tak jak dziewczyny polecaja udaj sie do dobrego lekarza bo estradiol mozna podleczyc!!!
Jak przypomne sobie co jeszcze mialam napisac do napiszebo duuuuużo piszecie i nie pamietam do czego jeszcze miałam sie odwołac
kapturnica, gretka, inessa, malgos741, Mango, gosia7122, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość