35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Zofia8 wrote:MAM PYTANIE DO EKSPERTEK:
W poniedzialek bede badac (25 dc)- CA125, FSH i estradiol.
We wtorek (26 dc) bede miala okazje zrobic badania odplatnie:
Planuje AMH.
Czy przy ponizszych wynikach potrzebuje robic aTPO i aTG:
TSH
2010 PL 1.55 μlU/ml (0.35-4.94)
2013 UK 1.98 miu/L (0.35-5.5)
2014 UK 2.56 miu/L (0.35-5.5)
2014 UK 2.94 miu/L (0.35-5.5)
2014 UK 2.49 miu/L (0.35-5.5)
2015 PL 3.64 μlU/ml (0.35-4.94)
FT4
2013UK 13.45 pmol/L (9-22)
2014 UK 11 pmol/L (9-22)
2014 UK 9.89 pmol/L (9-22)
2014 UK 15.7 pmol/L (9-22)
2015 PL 0.96 ng/dl (0.70-1.48)
FT3
2014 UK 4.3 pg/ml (3.5-6.5)
2015 PL 2.93 pg/ml (1.71-3.71)
Jakie jeszcze badania moglabym zrobic w tym dniu???
Z GORY DZIEKUJE ZA POSWIECONY CZAS:-)
anty tg i anty tpo oczywiscie ,ze warto zrobic zawsze.Mozna wtedy wykluczyc lub potwierdzic hashimoto..
Co do innych badan pytanie po co teraz fsh chcesz robic?? jak to wraz z lh powinnas zrobic w 2,3dniu cyklu??Koncem cyklu robi sie najczesciej progesteron, mozna i prolaktyne..ale podstawowe hormony typu fsh , lh i estradio, najlepiej na poczatku -
Ania, a Marcela nie da sie tak fajnie powiekszyc z suwaka tak jak boziowego Kajtka..? Poka na moment chociaz jakies wieksze zdjecie, takie slodziaki te wasze szkraby..
ania.g, anna maria, kkisia, gretka, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość
-
Mala79 wrote:Po wczorajszej wizycie u lekarza modlilam sie, zeby jak najszybciej trafic do domku i do lozeczka tak mnie glowa bolala, kolejna porcja tabsow niestety nic nie dala, jedynie odruch wymiotny wzmorzyla ble a fe...
Nocke mialam gwizdana wciaz sie budzilam nie wiedzac dlaczego.... Teraz sie czuje jakby czolg po mnie przejechal, siedze i patrze na lapka jak sroka w gnat
Chyba u mnie sie zaczal kijowy dzien
Mala79 lubi tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:ja we windzie to mam albo grę wstępną albo już sie rozbieramy. Polecam
Boshe- dobrze, ze ta winda jest wytrzymała i jeszcze nie spadła od nadmiaru turbulencjiP.S. Mieszkamy na 8mym- chwilę jedzie
edit: powinnam napisać "czy inną mandarynkę", bo się lód naszej Rence zaraz znowu jakoś skojarzy..Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 11:33
ComeToMeBaby, kkisia, gretka, anna maria, Sabina, Aasiula, Bursztyn, Mega, paszczakin, gosia7122, moremi lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:przyznać się, która złamała?
http://nauka.newsweek.pl/pozycja-na-jezdzca-najbardziej-niebezpieczna-pozycja-seksualna,artykuly,355656,1.html#fp=nw
ale sztucznego to kiedyś... złamałam... zwisały z niego w końcu kable... -
jak można złamać sztucznego???? co Ty masz wścieklizne macicy???
ComeToMeBaby wrote:ho ho ho- no nie, zywego to ja kiedyś nadwyrężyłam, fakt.
ale sztucznego to kiedyś... złamałam... zwisały z niego w końcu kable...Bozia3, ComeToMeBaby, kkisia, gretka, caffe, Aasiula, Bursztyn, Mega, Pusurek, moremi, BISCA lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:a dzięki - skończyły sie świeta to i dekorację czas zmienić....a ubrany jest w ciuszek od cioci Burszty, także specjalna dedykacja dla niej
a macie jeszcze choinki w domu? Bo u mnie jeszcze trwa...może do 2 lutego dociągnę....
ale to było takie extremum, prawie mnie wtedy w domu nie było i tak sobie stała. -
Ech, coś mnie dopadło i nie wiem co. Albo sie przytrulam albo to jakaś dziwna odmiana jelitówki
a tu teoretyczna owu za rogiem...
O to ja trzymam kciuki za Magduśke, oby wszystko było dobrze.
Kapta, pytałaś o ta owieczkę. Ona w środku ma takie pudełko co wydaje dźwięki, nie pamietam zeby to jakieś specjalne wrażenie na J robiłow każdym razie byłam rozczarowana materiałem z którego jest zrobiona, po praniu nie była juz taka fajna.
-
Bozia3 wrote:come...wiek nie ma znaczenia - może się okazać, że u CIebie wszystko gra, a trzeba będzie podrasować żołnierzyki....często tak jest...
Bozia3, kkisia, moremi lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:anty tg i anty tpo oczywiscie ,ze warto zrobic zawsze.Mozna wtedy wykluczyc lub potwierdzic hashimoto..
Co do innych badan pytanie po co teraz fsh chcesz robic?? jak to wraz z lh powinnas zrobic w 2,3dniu cyklu??Koncem cyklu robi sie najczesciej progesteron, mozna i prolaktyne..ale podstawowe hormony typu fsh , lh i estradio, najlepiej na poczatku
Wiem, ze , fsh,lh i estradiol robi sie na poczatku ale prosze pamietaj, ze to lekarz pierwszego kontaktu. Dostalam skierowanie, to zrobie.
A odplatnie: amh, atpo,atg i progesteron.Zofia8
-
ComeToMeBaby wrote:w tym roku pożegnalam się z choinką dość szybko, bo musiała zrobić miejsce na co innego. ale mój rekord (chyba z zeszłego roku) to było przetrzymanie choinki do Wielkanocy. chyba parę dni przed świetami w końcu ją rozebrałam. Zastanawiałam się czy rozebrać czy wieszać na niej króliczki, kurczaczki i jajeczka zamiast bombek
ale to było takie extremum, prawie mnie wtedy w domu nie było i tak sobie stała.). Otóż dwa charakterne typy - pokłócili sie o to, kto rozbierze choinkę po świętach i żadne nie ustąpiło....choinka stała do września !! Łysa, obsypana, sucha z zakurzonymi ozdobami - jak ich odwiedzał, to czuł się komicznie tam...
Swoją drogą, to trzeba mieć charakter na takie akcje...Reni, kkisia, gretka, caffe, ania.g, Sabina, Aasiula, Arwena, gosia7122, Pusurek, Mega, BISCA lubią tę wiadomość