X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    ale to chyba po usunieciu zrostow podaje sie estrogeny zeby nie rosly dalej, cz jak?
    jezeli ma sie sklonnosc do twrzenia zrostow to nie wiem , czy cokolwiek moze wyeliminowac to schorzenie..Nie mam pojecia zielonego co sie podaje..Jesli by sie podawalo cos napewno Macdula dostawala to albo teraz dostanie..Ale procedury postepowania w takim przypadku nei znam...

Sabina lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Ja nawet nie wiem, co bylo przyczyna moich dwoch poronien (kazde z innym partnerem). USG zawsze ok, zrobilam szereg badan. Nie bylo konkretnej przyczyny.W 2010 roku zaszlam w ciaze w 2 cyklu, bez zadnych, po zrobieniu podstawowych badan. Cieszylam sie nia do 6 tyg. Teraz tak mysle, ze jakbym byla dociekliwa. Zawsze musi byc jakas przyczyna.
    usg nie pokaze ci zrostow w macicy..Jedynie laparo lub hsg..

Tak samo z endometrioza..Jedynie jesli wystepuja torbiele endometrialne to mozna wtedy podejrzewac..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 12:12

Sabina, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wacia <3

Matka fantastycznej 4 :)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie cus znalazlam...
    Zalecane jest chirurgiczne usunięcie zrostów wewnątrzmacicznych. Po zabiegu zaleca się tymczasowe umieszczenie plastikowego cewnika wewnątrz macicy, w celu zapobiegnięcia ponownym zrostom. Kolejnym etapem terapii jest leczenie hormonalne
    estrogenami i NLPZ (niesteroidowymi lekami przeciwzapalnymi), aby zmniejszyć ryzyko powstania zrostów.

http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/choroby-kobiece/zespol-ashermana-przyczyny-objawy-leczenie-zrostow-wewnatrzmacicznych_42079.html

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wacia, mam nadzieję, ze znajdzie się rozwiązanie tego problemu <3

Sabina lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Bursztyn - na Natanka może jeszcze się zdązysz bzyknąć - może dopiero będzie owulka - jeszcze nie ma co przesądzać...
    jesli maz bedzie zdatny dzis wieczorem do uzytku, to tak- pewnie sie bzykne, jesli nie dojedzie lub bedzie zepsuty to postanowilam ze bzykne sie z Leonowym weterynarzem, tez wieczorem wizyte mamy ;)

Jaki cudnie przystojny Kajtek w bardzo twarzowym body, czy to to? ;)

ComeToMeBaby, Bozia3, kkisia, Sabina, Mega, moremi lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Chcę testy z uśmieszkami :-)
    W kwestii testów - u mnie zazwyczaj pik jest w dniu lub dzień przed owulacją. Mam nadzieję Bursztynku, że wiesz o tym, że owulacja występuje zazwyczaj w ciągu 24-36 godzin od pozytywnego testu. W takim razie uznając, że wczorajszy test był pozytywny szansa na Natanka jest :-) i tego się trzymajmy. I może wzorem Reni zechcesz spróbowac gry wstępnej.
    Reni, za ten tekst to należy się nagana. Jak tak można. Teraz chodzę i chichram się sama do siebie.
    wiem wiem, ale wiem rowniez ze jajko zyje krotko dosc wiec latwo sie wyminac w "drzwiach" ;)

Aasiula, Mega, moremi lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh, no okazuje sie, że na każdą przypadłość istnieje jakieś leczenie. oby w tym przypadku było proste, szybkie i skuteczne.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    jesli maz bedzie zdatny dzis wieczorem do uzytku, to tak- pewnie sie bzykne, jesli nie dojedzie lub bedzie zepsuty to postanowilam ze bzykne sie z Leonowym weterynarzem, tez wieczorem wizyte mamy ;)

Jaki cudnie przystojny Kajtek w bardzo twarzowym body, czy to to? ;)
    to to...:)

a co to znaczy mąż zepsuty? :) i co to za łatwość w przeskakiwaniu na weterynarza ...ja się pytam...:)wiem, że masz słabość do lekarzy - ale tych odzwierzęcych też???

Bursztyn, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Podobno znalazł jeszcze więcej zrostów niż miała przed ich usuwaniem :( :( ..Czeka na rozmwoe z lekarzem co dalej..Ale nie wygląda to wesoło....
    O ja Cie... Wacia wrqcaj utulimy <3

kapturnica, Aasiula, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,nie nadrobie juz nigdy niczego chyba, ale obiecalam ze wpadne i napisze ze JUZ.
    A wiec 16.01 urodziła się moja Zuza.53 cm,3130.
    Poród brrr,bez znieczulenia bo najpierw mnie olali i twierdzili ze trochę im dupe zawracam bo przecież u mnie się nic nie dzieje, a na salach obok to dopiero akcje,cięcia,wyzwania itp.a jak juz się mną zainteresowali to rozwarcie było duże i stwierdzili ze znieczulenie tylko spowolni akcje.dostalam tez kolejny "ochrzan" ze tak leże i sie nie dre a przecież ja zaraz rodzic będę.no coments.
    Ps Café to inny szpital niż ten o ktory Cie pytalam,żeby nie było :) bo w sumie pojechałam tylko na ktg i juz tam zostałam.
    Pozdro dla Was wszystkich,
    Mam chyba baby bluesa przez te wredne baby.generalnie czułem się jak na planie Miś 2 w jakimś głębokim PRL_u.no ale nie powiem_krocze ochronione.położna odbierająca poród okazała się w końcu ok.

kapturnica, caffe, ComeToMeBaby, dorbie, Bozia3, gretka, Mala79, Aasiula, kkisia, Arwena, Sabina, Iwone, anna maria, Bursztyn, ania.g, paszczakin, gosia7122, malgos741, Mega, peppapig, moremi, mysza1975, SolarPolar, Mango, Niuta, BISCA, megan8, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i żeby nie było tak smutno jakoś_mała absolutnie cudowna. Tylko chętnie zakupilabym gdzieś instrukcje ;)
    Czuje na sobie jej spojrzenie w stylu "matka,to nie tak przecież,ogarnij się" :)

ComeToMeBaby, caffe, gretka, Mala79, Aasiula, kkisia, Arwena, Sabina, Bursztyn, gosia7122, malgos741, Pusurek, Mega, peppapig, moremi, mysza1975, Mango, BISCA, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uściski dla Zuzki i dla jej mamy ;)

Boże, a co to za szpital? Nie mogłaś się przenieść mimo wszystko?

Viv78, gretka, Aasiula, kkisia, Sabina, Mega, peppapig lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    A i żeby nie było tak smutno jakoś_mała absolutnie cudowna. Tylko chętnie zakupilabym gdzieś instrukcje ;)
    Czuje na sobie jej spojrzenie w stylu "matka,to nie tak przecież,ogarnij się" :)
    Dasz radę, zobaczysz ;) Pisz jeśli coś będziesz potrzebowała ;)

Viv78, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 - Gratulacje! Oj, jak ja bym córke chciała, a nie znowu jakies fiutki... :-)

Bozia3, kkisia, Sabina, Viv78, Iwone, anna maria, ComeToMeBaby, Mega, BISCA lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Viv78 - Gratulacje! Oj, jak ja bym córke chciała, a nie znowu jakies fiutki... :-)
    Nie jestes jedyna w tych chceniach ;)

kkisia, Sabina, Viv78, Iwone, anna maria, ComeToMeBaby, dorbie lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duska tule ...

kkisia lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Pochłonełam kolejną rybe..Czy to już uzaleznienie ? XD
    Mala cie prdziele współczuje i uopadku i zabiegu z najbliższym czasie.
    Burszta nie martw sie.Tak naprawde ciężko ugadnąć kiedy ta owulka jest..także nie zaciągaj majcioch na esa tylko działaj..Natanek w zasięgu ręki :)
    Niech Ci Bog poblogoslawi corko, jego swiatobliwosc bedzie o Tobie pamietal w modlitwie :)

kkisia, kapturnica, Sabina, Bozia3, Mega, moremi, BISCA lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv gratulacje :)

Wacia <3

Aasiula, Viv78 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a dzięki - skończyły sie świeta to i dekorację czas zmienić....a ubrany jest w ciuszek od cioci Burszty, także specjalna dedykacja dla niej :)

a macie jeszcze choinki w domu? Bo u mnie jeszcze trwa...może do 2 lutego dociągnę....
    wciaz nie moge sie napatrzec na Kajtka :)

Bozia3 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 6983 6984 6985 6986 6987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ