Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    jak można złamać sztucznego???? co Ty masz wścieklizne macicy???
    ch..j wie ;)
    hahahaha no się nadwyrężył no... 0blush2.gif

kapturnica, Bozia3, nick nieaktualny, gretka, Aasiula, nick nieaktualny, Mega, moremi lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Wiem, ze , fsh,lh i estradiol robi sie na poczatku ale prosze pamietaj, ze to lekarz pierwszego kontaktu. Dostalam skierowanie, to zrobie.

A odplatnie: amh, atpo,atg i progesteron.
    Ale skoro dal ci skierowanie to przeczekaj pare dni i zrob w nowym cyklu..Przeciez skierowanie nie ejst wazne tydzien...

ComeToMeBaby, moremi, BISCA lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Mój A, opowiadał mi kiedyś historię pewnej pary - jego znajomych (byli małżeńśtwem, ale już nie są..:) ). Otóż dwa charakterne typy - pokłócili sie o to, kto rozbierze choinkę po świętach i żadne nie ustąpiło....choinka stała do września !! Łysa, obsypana, sucha z zakurzonymi ozdobami - jak ich odwiedzał, to czuł się komicznie tam...:)
    Swoją drogą, to trzeba mieć charakter na takie akcje...:)
    też bym dała radę :) jestem cholernie uparta.
    ale staram sie w słusznej sprawie.

c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wacia po hsg...

ComeToMeBaby, gretka, nick nieaktualny, ania.g, anna maria, nick nieaktualny, Aasiula, nick nieaktualny, gosia7122, Mega, moremi, BISCA lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie napisała optymistycznej wiadomości.. :(

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno znalazł jeszcze więcej zrostów niż miała przed ich usuwaniem :( :( ..Czeka na rozmwoe z lekarzem co dalej..Ale nie wygląda to wesoło....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Niestety nie napisała optymistycznej wiadomości.. :(
    o kuźwa :(

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Podobno znalazł jeszcze więcej zrostów niż miała przed ich usuwaniem :( :( ..Czeka na rozmwoe z lekarzem co dalej..Ale nie wygląda to wesoło....
    o ja pierdziu. no nie tak to miało być!

c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie na taka wiadomosc czekalam :-/ Dziewczyny widzicie jak , która zauwaza jak Wacia problem z okresem to nie czkejacie tylko sprawdzajcie co sie dzieje....
    Chujnia z grzybnia jednym søowem..

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:

o w morde nieeeeee....

gretka
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no czekamy co tam lekarz uradzi.
    3mam kciuki za najlepsze rozwiązanie.

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    a ja się zastanawiałam jak u ciebie po tych fikołkach. Musiałaś się ładnie pierdyknąć, ze aż tak. Życzę szybkiego powrotu do dobrej kondycji. I na litość boską- nie wychodź dziś na balkon skoro znów tam pada śnieg :)

Spokojnie juz dzisiaj nie wyleze na balkon bo sama mam cykora, wlasnie rozmawialam ze Siorka...

• Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nie na taka wiadomosc czekalam :-/ Dziewczyny widzicie jak , która zauwaza jak Wacia problem z okresem to nie czkejacie tylko sprawdzajcie co sie dzieje....
    Chujnia z grzybnia jednym søowem..
    i co w takiej sytuacji? tylko in vitro? Bo Wacia chyba nie chce tego..

FZuMp1.png

• Zofia8 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ale skoro dal ci skierowanie to przeczekaj pare dni i zrob w nowym cyklu..Przeciez skierowanie nie ejst wazne tydzien...

Z drugiej strony, w tej chwili najwazniejsze jest CA125, ktorego nie powinno sie robic w trakcie miesiaczki.

Zofia8
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    uuuufff.... nadgoniłam.... :)
    to co- kawka?

ja to ostatnio stwierdzam (gdzieś od pół roku pewnie, a ostatnio wydało mi się podejrzane), ze się rano nie mogę zwlec z łóżka. Mam poczucie, ze muszę wstać bo mam cos do roboty ale sił nie mam na to wstawanie. Planuję że wstanę np. o 8smej, budzik dzwoni a ja garuję jeszcze do 9-tej, 10-tej... Nie wiem co mi jest. Kładę sie o tej 23ciej, 24-tej- normalnie jak na mnie, jakoś nie miałam problemów żeby wstawać do pracy. Teraz normalnie dramat. Aż jestem zła na siebie. Zaczynam szukać przyczyny w jakichś niedoborach. Ostatnio u dermatologa (w związku z wypadającymi włosami) zrobiono mi żelazo- było nisko niziutko w dolnej granicy. Może to to? Od jakiegoś miesiąca biorę magnez z wir. b6 to chyba też powinno pomóc. W poniedziałek pójdę sobie zrobić żelazo chyba (bo i tak we wtorek idę po wyniki m to i swoje odbiorę) i zobaczę w jakim to jest stanie, najwyżej będę suplementować. Tak dalej być nie może. Tylko czy to kwestia samego żelaza, czy może coś jeszcze?

Polecam Chela-Ferr Forte: zelazo, kwas foliowy, B6, B12 i C.

ComeToMeBaby, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Zofia8
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    i co w takiej sytuacji? tylko in vitro? Bo Wacia chyba nie chce tego..
    Nie wiem...W takiej sytuacji probleme nie jest owulacja ale zagniezdzenie..A tu in vitro nie pomoze :( Bo przeszkoda jest w macicy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 12:03

nick nieaktualny, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ,ze usuniecie zrostow i od razu przystapienie do procedury coby zdazyc przed ich narosnieciem..Ale z tego co sie orientuje to rokowania do ciaz przy zrostach odnawiajacych sie w macicy nie sa optymistyczne :(

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nie wiem...W takiej sytuacji probleme nie jest owulacja ale zagniezdzenie..A tu in vitro nie pomoze :( Bo przeszkoda jest w macicy...
    normalnie jak to do mnie dotarło to mam tak wytrzeszczone oczy szukając w głowie jakiegoś rozwiązania, ze wyobrażam sobie jak Wacia teraz się martwi. Oj kochana, no wspieram i przytulam.

c5e015d88e.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Chyba ,ze usuniecie zrostow i od razu przystapienie do procedury coby zdazyc przed ich narosnieciem..Ale z tego co sie orientuje to rokowania do ciaz przy zrostach odnawiajacych sie w macicy nie sa optymistyczne :(

ale to chyba po usunieciu zrostow podaje sie estrogeny zeby nie rosly dalej, cz jak?

gretka
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiem, co bylo przyczyna moich dwoch poronien (kazde z innym partnerem). USG zawsze ok, zrobilam szereg badan. Nie bylo konkretnej przyczyny.W 2010 roku zaszlam w ciaze w 2 cyklu, bez zadnych, po zrobieniu podstawowych badan. Cieszylam sie nia do 6 tyg. Teraz tak mysle, ze jakbym byla dociekliwa. Zawsze musi byc jakas przyczyna.

Zofia8
‹‹ 6982 6983 6984 6985 6986 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ