X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    jak można złamać sztucznego???? co Ty masz wścieklizne macicy???
    ch..j wie ;)
    hahahaha no się nadwyrężył no... 0blush2.gif

kapturnica, Bozia3, kkisia, gretka, Aasiula, Arwena, Mega, moremi lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Wiem, ze , fsh,lh i estradiol robi sie na poczatku ale prosze pamietaj, ze to lekarz pierwszego kontaktu. Dostalam skierowanie, to zrobie.

A odplatnie: amh, atpo,atg i progesteron.
    Ale skoro dal ci skierowanie to przeczekaj pare dni i zrob w nowym cyklu..Przeciez skierowanie nie ejst wazne tydzien...

ComeToMeBaby, moremi, BISCA lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Mój A, opowiadał mi kiedyś historię pewnej pary - jego znajomych (byli małżeńśtwem, ale już nie są..:) ). Otóż dwa charakterne typy - pokłócili sie o to, kto rozbierze choinkę po świętach i żadne nie ustąpiło....choinka stała do września !! Łysa, obsypana, sucha z zakurzonymi ozdobami - jak ich odwiedzał, to czuł się komicznie tam...:)
    Swoją drogą, to trzeba mieć charakter na takie akcje...:)
    też bym dała radę :) jestem cholernie uparta.
    ale staram sie w słusznej sprawie.

c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wacia po hsg...

ComeToMeBaby, gretka, kkisia, ania.g, anna maria, Sabina, Aasiula, Arwena, gosia7122, Mega, moremi, BISCA lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie napisała optymistycznej wiadomości.. :(

Arwena lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno znalazł jeszcze więcej zrostów niż miała przed ich usuwaniem :( :( ..Czeka na rozmwoe z lekarzem co dalej..Ale nie wygląda to wesoło....

Arwena lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Niestety nie napisała optymistycznej wiadomości.. :(
    o kuźwa :(

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Podobno znalazł jeszcze więcej zrostów niż miała przed ich usuwaniem :( :( ..Czeka na rozmwoe z lekarzem co dalej..Ale nie wygląda to wesoło....
    o ja pierdziu. no nie tak to miało być!

c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie na taka wiadomosc czekalam :-/ Dziewczyny widzicie jak , która zauwaza jak Wacia problem z okresem to nie czkejacie tylko sprawdzajcie co sie dzieje....
    Chujnia z grzybnia jednym søowem..

Arwena lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:

o w morde nieeeeee....

gretka
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no czekamy co tam lekarz uradzi.
    3mam kciuki za najlepsze rozwiązanie.

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    a ja się zastanawiałam jak u ciebie po tych fikołkach. Musiałaś się ładnie pierdyknąć, ze aż tak. Życzę szybkiego powrotu do dobrej kondycji. I na litość boską- nie wychodź dziś na balkon skoro znów tam pada śnieg :)

Spokojnie juz dzisiaj nie wyleze na balkon bo sama mam cykora, wlasnie rozmawialam ze Siorka...

• Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nie na taka wiadomosc czekalam :-/ Dziewczyny widzicie jak , która zauwaza jak Wacia problem z okresem to nie czkejacie tylko sprawdzajcie co sie dzieje....
    Chujnia z grzybnia jednym søowem..
    i co w takiej sytuacji? tylko in vitro? Bo Wacia chyba nie chce tego..

FZuMp1.png

• Zofia8 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ale skoro dal ci skierowanie to przeczekaj pare dni i zrob w nowym cyklu..Przeciez skierowanie nie ejst wazne tydzien...

Z drugiej strony, w tej chwili najwazniejsze jest CA125, ktorego nie powinno sie robic w trakcie miesiaczki.

Zofia8
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    uuuufff.... nadgoniłam.... :)
    to co- kawka?

ja to ostatnio stwierdzam (gdzieś od pół roku pewnie, a ostatnio wydało mi się podejrzane), ze się rano nie mogę zwlec z łóżka. Mam poczucie, ze muszę wstać bo mam cos do roboty ale sił nie mam na to wstawanie. Planuję że wstanę np. o 8smej, budzik dzwoni a ja garuję jeszcze do 9-tej, 10-tej... Nie wiem co mi jest. Kładę sie o tej 23ciej, 24-tej- normalnie jak na mnie, jakoś nie miałam problemów żeby wstawać do pracy. Teraz normalnie dramat. Aż jestem zła na siebie. Zaczynam szukać przyczyny w jakichś niedoborach. Ostatnio u dermatologa (w związku z wypadającymi włosami) zrobiono mi żelazo- było nisko niziutko w dolnej granicy. Może to to? Od jakiegoś miesiąca biorę magnez z wir. b6 to chyba też powinno pomóc. W poniedziałek pójdę sobie zrobić żelazo chyba (bo i tak we wtorek idę po wyniki m to i swoje odbiorę) i zobaczę w jakim to jest stanie, najwyżej będę suplementować. Tak dalej być nie może. Tylko czy to kwestia samego żelaza, czy może coś jeszcze?

Polecam Chela-Ferr Forte: zelazo, kwas foliowy, B6, B12 i C.

ComeToMeBaby, Sabina lubią tę wiadomość

Zofia8
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    i co w takiej sytuacji? tylko in vitro? Bo Wacia chyba nie chce tego..
    Nie wiem...W takiej sytuacji probleme nie jest owulacja ale zagniezdzenie..A tu in vitro nie pomoze :( Bo przeszkoda jest w macicy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 12:03

mamatrojki80, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ,ze usuniecie zrostow i od razu przystapienie do procedury coby zdazyc przed ich narosnieciem..Ale z tego co sie orientuje to rokowania do ciaz przy zrostach odnawiajacych sie w macicy nie sa optymistyczne :(

mamatrojki80 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nie wiem...W takiej sytuacji probleme nie jest owulacja ale zagniezdzenie..A tu in vitro nie pomoze :( Bo przeszkoda jest w macicy...
    normalnie jak to do mnie dotarło to mam tak wytrzeszczone oczy szukając w głowie jakiegoś rozwiązania, ze wyobrażam sobie jak Wacia teraz się martwi. Oj kochana, no wspieram i przytulam.

c5e015d88e.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Chyba ,ze usuniecie zrostow i od razu przystapienie do procedury coby zdazyc przed ich narosnieciem..Ale z tego co sie orientuje to rokowania do ciaz przy zrostach odnawiajacych sie w macicy nie sa optymistyczne :(

ale to chyba po usunieciu zrostow podaje sie estrogeny zeby nie rosly dalej, cz jak?

gretka
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiem, co bylo przyczyna moich dwoch poronien (kazde z innym partnerem). USG zawsze ok, zrobilam szereg badan. Nie bylo konkretnej przyczyny.W 2010 roku zaszlam w ciaze w 2 cyklu, bez zadnych, po zrobieniu podstawowych badan. Cieszylam sie nia do 6 tyg. Teraz tak mysle, ze jakbym byla dociekliwa. Zawsze musi byc jakas przyczyna.

Sabina lubi tę wiadomość

Zofia8
‹‹ 6982 6983 6984 6985 6986 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ