X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    I od razu walę z pytaniem
    Wczorajszy test owu negatywny, kreska słabsza od testowej. Dziś kreska testowa nawet się nie pojawiła. Czy to znaczy że mój organizm oszalał i zafundował mi owulację od razu po okresie???? Czy to jest mozliwe?
    Jaja jak berety jak nic divers2306.gif

Edit. A może ja źle interpretuje wyniki? I wczorajszy test był pozytywny? Eeee, nie znam się na tym. Niech to
    z tymi testami to ja nie wiem u mnie zawsze były blade ,raz tylko po clo.jak zaszłam w ciąże to testowa była tak wyraźna jak nigdy ale u Ciebie te tempki dziwne tak wysoko

Sabina, caffe, kkisia, Bozia3 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Rozjechał się trochę ten cykl. Temperatury masz wywalone w kosmos, ale nie wierzę, że to już po owulacji. Kiedy do ginekologa idziesz?

Bursztyn, ja też kibicuję stworzeniu Natanka przy pomocy weta :-)
    Morek ja sie absolutnie nie czuje zebym miala owu. Stawiam na cykl bezowulacyjny. Mam problem z tymi testami bo z tej firmy nigdy nie mialam.
    Wizyte mam 12 lutego. Dopiero.

gosia7122, kkisia lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Bry,

Od 1 maja wracam do pracy. Teraz jak termin już taki realny to sama nie wiem czy mi się chce. No i opiekunki trzeba szukać. Masakra,
    ja wracam pod koniec marca i mała na początku będzie z moją mama a od września żłobek też nie powiem że mi się chce ale potem nie miałabym już gdzie wracać ,u nas z pracą kiepsko

moremi, mamatrojki80, Sabina, MartaDidi, caffe, kkisia, gretka, inessa, Bozia3, dorbie lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Morek ja sie absolutnie nie czuje zebym miala owu. Stawiam na cykl bezowulacyjny. Mam problem z tymi testami bo z tej firmy nigdy nie mialam.
    Wizyte mam 12 lutego. Dopiero.
    Wiem, że chciałaś badania zrobić, ale jeżeli to bezowulacyjny, to natura sama rozwiązała Twój problem dotyczący starań. W takim razie nie zostaje nic innego jak na luz wrzucić :-) możesz drinkować, wygrzewać się w wannie i robić wszystkie te rzeczy zakazane przy staraniach. Patelnie też;)

caffe, ComeToMeBaby, kkisia, Bozia3, Reni, Bursztyn, malgos741, BISCA lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    To mów co lekarz na tą sytuację. Jest jakiś plan?

mało czasu było na rozmowę a ja nie bardzo miałam głowę na pytania,

zrostów jest sporo wiec w tej sytuacji o ciaży nie ma co śnić
    jest ich mniej niż przed pierwsza histeroskopią w grudniu 2013 roku a więcej niż 3 miesiące później kiedy robiłam HSG

lewy jajowód w porządku, prawy zakontrastował po jakimś czsie, "odetkany" cisnieniem płynu kontrastującego (przeżycie na miarę paszczakowej biopsji)

do znieczulenia tylko trójka rozkurczowa ( papaweryna, pyralgina i atropina )

wstępnie umówiłam się na histeroskopię z laparo,

jakas tam szansa istnieje a w sumie dla mnie samej te zrosty też nie są za dobre

paszczakin, ComeToMeBaby, kkisia, Mala79, Arwena, gosia7122, MartaDidi, Bozia3, Reni, Bursztyn, dorbie, malgos741, SolarPolar, Niuta, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Wiem, że chciałaś badania zrobić, ale jeżeli to bezowulacyjny, to natura sama rozwiązała Twój problem dotyczący starań. W takim razie nie zostaje nic innego jak na luz wrzucić :-) możesz drinkować, wygrzewać się w wannie i robić wszystkie te rzeczy zakazane przy staraniach. Patelnie też;)
    Powiem ci ze.mam takie same odczucia :-) moja macica dala.mi wolne ;-)
    A Ty? Co tam? Bo wykres masz zablokowqny :-P

moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    jestem

Duska i jak odczucia i plany? <3

kkisia, macduska, Sabina lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogólnie pobyt wspominam dobrze (pominąwszy wynik i ból)

wszystko sprawnie, kompetentnie i miło,

ale mam porównanie- wczesniejsze HSG bez mojego doktora (na szkoleniu)- siedziałam tam jak pokutnik do samego końca - teraz doktorek był, więc poszłam prawie pierwsza

może to przypadek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 17:01

ComeToMeBaby, kkisia, paszczakin, moremi, gretka, Sabina, Mala79, MartaDidi, Bozia3, malgos741, Simba lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:

ciekawe, czy to nie psychika.. ze sie po prostu zablokowalas z tego strachu..

Sabina lubi tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    mało czasu było na rozmowę a ja nie bardzo miałam głowę na pytania,

zrostów jest sporo wiec w tej sytuacji o ciaży nie ma co śnić
    jest ich mniej niż przed pierwsza histeroskopią w grudniu 2013 roku a więcej niż 3 miesiące później kiedy robiłam HSG

lewy jajowód w porządku, prawy zakontrastował po jakimś czsie, "odetkany" cisnieniem płynu kontrastującego (przeżycie na miarę paszczakowej biopsji)

do znieczulenia tylko trójka rozkurczowa ( papaweryna, pyralgina i atropina )

wstępnie umówiłam się na histeroskopię z laparo,

jakas tam szansa istnieje a w sumie dla mnie samej te zrosty też nie są za dobre

ajajaj, wspolczuje.. znaczy egzorcyzm Ci sie trafil..
    to hisero + laparo do do usuniecia zrostow? bo ja sie nie znam..

Sabina lubi tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia moja Helcia tez z tych drobnych 6,5kg i 62,5 dluga nie przejmuj sie dogoni jeszcze wzrostem i waga inne dzieci.
    gosia7122 wrote:
    ja wiem Aniu ale jakoś trudno się nie przejmować jak wszystkie naokoło tak duże są .Jak byłam w przychodni ostatnio to ona choć najstarsza wydawala mi sie taka drobna,dziecko 3 miesięczne ważyło 7 kg przeszło a Marysia waży 6 ,rozmiar 62,lekarka nic nie mówiła ale kazała już wprowadzać dodatkowe pokarmy,tym bardziej że ja karmie cycem i nie wiem dokładnie ile ona je.

gosia7122, caffe, kkisia, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    ja wiem Aniu ale jakoś trudno się nie przejmować jak wszystkie naokoło tak duże są .Jak byłam w przychodni ostatnio to ona choć najstarsza wydawala mi sie taka drobna,dziecko 3 miesięczne ważyło 7 kg przeszło a Marysia waży 6 ,rozmiar 62,lekarka nic nie mówiła ale kazała już wprowadzać dodatkowe pokarmy,tym bardziej że ja karmie cycem i nie wiem dokładnie ile ona je.
    Jak Ci lekarz nic nie mówi, że jest coś nie tak, to się nie martw. Widocznie mieści się w siatce centylowej. Może taka jej uroda, a może też gdy zaczniesz wprowadzać dodatkowe pokarmy to śmignie na wadze. Wyluzuj.

kkisia, Sabina, gosia7122 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski sliczne te wasze dzieci :) kazde bez wyjatku

Ja tez takie bede miec niedlugo :)
    Wacia to kiedy idziesz na laparo ?

caffe, macduska, anna maria, Sabina, gosia7122, moremi, Mala79, Bozia3, Mega, malgos741, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Duska i jak odczucia i plany? <3

jak wyżej ;-)

w pierwszej chwili mnie zatkało i nie bardzo wiedziałam co do mnie mówią,
    doktor pokazywał na zdjeciu- kiwałam głową ale jakoś nie jarzyłam że jest źle,
    po 15 minutach zmroziło mnie i myslę - to koniec,

po kolejnych 20 zdecydowałam się zadzwonić do męża i wydukać, że nie jest dobrze i niech przyjeżdza,

potem jak przyjechał to mu kazałam pójśc na korytarz bo się przy nim rozklejałam a jemu oczy tez się świeciły...

po jakijś godzinie zdołałam przypomnieć sobie pierwsze i drugie wyniki HSG i porównać,
    przemyslałam pogadaliśmy chwilkę z mężem i na pytanie doktorka czy się namyśliłam kiwnęłam, że tak

mam pojechać we wtorek po skierowanie,
    podobno będą to okolice marca
    zobaczymy

ComeToMeBaby, kkisia, moremi, gretka, Mala79, Sabina, gosia7122, MartaDidi, Bozia3, Mega, Bursztyn, kapturnica, malgos741, SolarPolar, Simba lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duśka- no to tak czy inaczej warto było iść na HSG żeby działać dalej. pogrzebią Ci tam jeszcze i zobaczysz że będziesz się tylko cieszyć z tego HSG. pousuwają ci te zrosty, a skoro jajowody sprawne to ja widzę sukces na Twojej drodze. 3mam kciuki dalej :)

kkisia, gretka, malgos741 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ajajaj, wspolczuje.. znaczy egzorcyzm Ci sie trafil..
    to hisero + laparo do do usuniecia zrostow? bo ja sie nie znam..

histero tak, a laparo diagnostycznie jak to wygląda od zewnątrz,
    tak jak Kapta miała..

kapturnica, malgos741 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurdę, duśka, no aż się wzruszyłam... kibicuję Ci <3
    można dostać mętliku w głowie jak człowieka tak zaskoczą wieściami.

macduska, Mega, malgos741 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Wykres ma tytuł "spisany na straty" i mówi to samo za siebie. Spokojnie czekam na @.

kkisia, MartaDidi, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    duśka- no to tak czy inaczej warto było iść na HSG żeby działać dalej. pogrzebią Ci tam jeszcze i zobaczysz że będziesz się tylko cieszyć z tego HSG. pousuwają ci te zrosty, a skoro jajowody sprawne to ja widzę sukces na Twojej drodze. 3mam kciuki dalej :)

wiesz tylko ileż można grzebać w tej biednej macicy?

nie wiem ile zniesie moja śluzówka czyli endometrium,

z drugiej strony pominąwszy moje cierpienie to moze być tylko lepiej a do stracenia - nic,

to moze warto jeszcze walczyc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 17:13

caffe, moremi, kkisia, gretka, MartaDidi, Bozia3, Mega, kapturnica, malgos741, BISCA, Simba lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wacia, dasz radę. A przy Twoim szczęściu zajdziesz w ciążę zanim doczekasz zabiegu ;) ot tak na przekór jak zawsze u Ciebie ;)

macduska, moremi, kkisia, gosia7122, MartaDidi, Bozia3, Sabina, Mega, malgos741, Simba lubią tę wiadomość

‹‹ 6988 6989 6990 6991 6992 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ