X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Ja miałam 5 miesięcy jak poczęli mojego brata ;)
    ja siedemnaście lat miałam jak mój najmłodszy brat się urodził drugi 7 lat młodszy

MartaDidi, Dorka1979, kkisia, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Jestem z Toba ,bedzie dobrze i uslyszysz i zobaczysz .0heart.gif
    Kapta, ja też sie stresuje usg. Ide jutro i myślę, że jeszcze nie będzie serducha, a może ...byłabym spokojniejsza...

malgos741, MartaDidi, Aasiula, Dorka1979, kkisia, gosia7122, moremi, Sabina, macduska, Mega, iwcia77, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Mam taka nadzieje...Nie sadzilam ,ze po zajsciu w ciaze czlowiek tak bedzie przezywal to wszystko jak mrowka okres albo stonka wykopki heh
    No kurde normalnie sie ciesze ze zobaczysz :)

kapturnica, kicia 123 lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    No! Bo kto by tam matce wierzyl. ;)
    no komu jak komu ale matce hyhyhy :)

• MartaDidi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Dziecko w 2 pokoju gra na plejce, ja z Adasiem. Czipsy byly skitrane na potem.
    No ale w koncu nie musiala isc grac, nie? Sama sobie winna. :P
    Nie liczy sie, prawda?
    A o jakim smaku te chipsy? nie, zeby mnie to specjalnie interesowalo, ot tak, przechodzilam obok...

Aasiula, kkisia, Pusurek, moremi, Sabina, macduska, kicia 123, Mega, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Kapta, ja też sie stresuje usg. Ide jutro i myślę, że jeszcze nie będzie serducha, a może ...byłabym spokojniejsza...
    Musialabys miec bardzo wczesnie owulacje i zagniezdzenie , zeby w tym dniu serducho widziec.No ja bylam w 5tyg 5dzien ..Na usg wymiary pecherzyka i cialka zoltego odpowiadaly 5tyg 2dzien.. Teraz pojde i wg OM bede w 7tydzien 1szy dzien serce powinno byc przynajmniej widoczne..Bez bastawiania sie na uslyszenie go

MartaDidi, malgos741, Aasiula, kkisia, gosia7122, moremi, dorbie, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwie marcówki już się rozpakowały, więc dziołchy działać bo miejsca są wolne. Z tego wszystkiego to torbę spakowałam prawie całkowicie

malgos741, Aasiula, kkisia, Pusurek, moremi, Sabina, macduska, ania.g, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Musialabys miec bardzo wczesnie owulacje i zagniezdzenie , zeby w tym dniu serducho widziec.No ja bylam w 5tyg 5dzien ..Na usg wymiary pecherzyka i cialka zoltego odpowiadaly 5tyg 2dzien.. Teraz pojde i wg OM bede w 7tydzien 1szy dzien serce powinno byc przynajmniej widoczne..Bez bastawiania sie na uslyszenie go
    Bedzie dobrze, zobaczysz pulsujaca kropeczke i sie poryczysz... Nie ma twardych na to...

kapturnica, Aasiula, malgos741, kkisia, gosia7122, moremi, dorbie, Sabina, Mega, iwcia77, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    a Ty juz jutro ,super daj znac jak tam ,trzymam mocni kciuki ,bedzie dobrze ;)

malgos741, kkisia, dorbie, Sabina, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nie sądze żeby lekarz dał Ci posłuchać, chyba że jakiś niepoważny, bo do 12 tc nie bardzo można doplerem

iwcia77 lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Bedzie dobrze, zobaczysz pulsujaca kropeczke i sie poryczysz... Nie ma twardych na to...
    Babino ja sie kurwa na glupie cialko zolte w pecherzyku zalezkowalam heh a co dopiero na serducho..Ja tam sie wciazy mientka zajebiscie zrobilam..jak ta nie przymierzajac jakas mátwa

malgos741, Dorka1979, Aasiula, MartaDidi, gretka, kkisia, gosia7122, Bozia3, moremi, dorbie, Sabina, macduska, Bursztyn, Mega, iwcia77, ComeToMeBaby, Simba lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Nie sądze żeby lekarz dał Ci posłuchać, chyba że jakiś niepoważny, bo do 12 tc nie bardzo można doplerem
    yyy no cos ty.Pierwsze slysze ,ze doppler dopiero po 12tyg. Nie wiem skad masz takie info ale generalnie z tego co widze na belly wiekszosc dziewczyn slyszalo bicie a nie sa w 2trymestrze..

dorbie, moremi, Bursztyn lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadacie o jedzeniu i co poszlam i zrobilam sobie zupe mleczna jakiej juz dawno nie jadlam :)

MartaDidi, Aasiula, malgos741, dorbie, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa zeby zajsc kilo nerwow
    Jak juz sie jest to nastepny stres
    Sie pytam jak zyc baby jak zyc ?
    Nie wspomne juz o tym jak dziecie jest no to kuwa przesada ,macierzynstwo jest przereklamowane ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 21:04

kapturnica, malgos741, Bozia3, kkisia, gosia7122, Sabina, macduska, kicia 123, Mango, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie dopplerowskie różni się od zwykłego badania USG tym, że towarzyszy mu efekt dźwiękowy - szum krwi przepływającej przez naczynia. USG z kolorowym Dopplerem uwidacznia zmiany różnym nasyceniem kolorów, które odpowiadają różnym szybkościom lub energii przepływu krwi, pokazując tym samym naczynia o nieprawidłowej budowie ściany. Szczególnie ważne jest to przy powikłaniach ciąży, w przypadku szybko rosnących guzów, w tym nowotworów złośliwych, a także przy wczesnym rozpoznawaniu zmian w miąższu wątroby.
    Dziwne to co napisalas..Ja mialam dopplerowskie juz w 9tyg jak zaszlam z mlodym w ciazy i nie przypominam sobie ,ze mialoby to badanie szkodzic komukolwiek..zreszta jak i badanie usg bezinwazyjne

Aasiula, malgos741, dorbie, kkisia, moremi, Sabina, Dorka1979, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    A o jakim smaku te chipsy? nie, zeby mnie to specjalnie interesowalo, ot tak, przechodzilam obok...
    Kurde, keczupowe cheetos, moje ulubione.
    Wiesz co to znaczy paczka polskich czipow w No?? Wiesz??? To powinnas mnie zrozumiec. ;)

kapturnica, Aasiula, kkisia, moremi, MartaDidi, Sabina, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Bozia- boj sie Boga! ;)
    To bedzie Lenka :)
    a tego nie powiedziałam...wiesz jak to jest z palcem bożym - takie samo zabezpieczenie, jak i pomoc w staraniach....
    Nie suplementuję się ja ani A., nic nie będziemy robić szczególnego. Podczas karmienia nie ma sensu też pomiar tempki - bo ona się zaburza mocno..mogłabym jedynie robić testy ovu, ale na razie nie będę, no i podglądać śluz......, więc na razie zaciskam kegla i niech się dzieje wola nieba....

Aasiula, kkisia, moremi, gretka, MartaDidi, gosia7122, BISCA, Sabina, macduska, Bursztyn, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Wiem, ze jeszcze wcześnie. No, u mnie owulka była raczej w 12dc, na to wszystko wskazuje. Jutro bede miala pełne 6 tygodni wg owulki, wg OM 3 dni mniej. Ale wiesz jak to jest z nadzieją ;-)

moremi, Aasiula, kkisia, Sabina, macduska, malgos741, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Wiem, ze jeszcze wcześnie. No, u mnie owulka była raczej w 12dc, na to wszystko wskazuje. Jutro bede miala pełne 6 tygodni wg owulki, wg OM 3 dni mniej. Ale wiesz jak to jest z nadzieją ;-)
    No jak wg ovu 6tyg to juz mozesz cos zobaczyc napewno...

dorbie, moremi, malgos741 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ja robie z gotowanych tartych na grubych oczkach burakow..Dodaje starte jablko, pokrojona cebulke w drobna kostke...Troche octu , smietana , majonez i przyprawy..Pycha!!
    podobna do tej i też niezła - pokrojone w kosteczkę buraczki marynowane (kupuje się w całości w słoikach - 2 słoiczki), kilka jajek na twardo, garść orzechów pokrojonych i puszka kukurydzy. Majonez i trochę jogurtu

MartaDidi, kkisia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 7030 7031 7032 7033 7034 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ