35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Pusurek wrote:Nom, to cos takiego. Tylko, ze oni tu kroja buraka na maciupenkie slodkie kosteczki
, ze ten burak sie nie rozlazi po calej salatce.
Aasiula, Pusurek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:aaa to my mniej więcej takie możemy albo zrobic albokupić gotowe w słoiczkach. tyle, ze to serwujemy raczej do obiadu. nigdy nie słyszałam, żeby tym smarować kanapki..
ComeToMeBaby, Aasiula, Sabina, kkisia, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:hep hep, a mój m z Kraka. Hehehe ciekawe czy zaskoczy o czym mówię. Ale to potem, bo zajęty.
A jak byłam u niego w domu rodzinnym to mi zapodali ogórki papieskie. Takie domowej roboty w zalewie octowej, jakieś takie słodkawe. Nie umiał mi wytłumaczyć tego sekretu, szukałam po necie ale każde internety co innego gadajom. Też robiłaś takie?gretka -
hehehe
no tak...
ja się żegnam na dzisiaj...
zabieram się za jakąś kolację a potem mamy seans filmowy z m.
zamiast horroru (czym mnie raczy od jakiegoś czasu) zaplanowaliśmy sobie coś lżejszego. to ja mu w nagrodę zafunduję zmrożenie krwi opowieścią o burakach na kanapcehehee zdam Wam jutro relację, o ile nie spedzę nocy na resuscytacji
kapturnica, Aasiula, Sabina, kkisia, Pusurek, MartaDidi, moremi, ania.g, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ania.g wrote:Mandragora, cieszę się że się odezwałaś
A wrzucisz jakąś fotę skarba ?
gretka, malgos741, Sabina, kicia 123, kkisia, Pusurek, moremi, BISCA, ania.g, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:U nas sie robi gruntowe ze skorka....
no ja wiem ze konserwowe tak, tylko jak sa przerosniete duze ogory- to sie obiera, wywala gniazda nasienne jak sa i kroi na mniejsze kawalki, a do zalewy dodaje sie zabojcza ilosc cukru i musztarde, reszta taka sama jak do konserwowychgretka -
nick nieaktualnyKapta, a ja myślałam, ze takie buraczki ze śmietaną i majonezem pochodzą ze wschodu, jadlam takie jak w podstawówce bylam w Kaliningradzie i Moskwie na wymianie. U nas je sie bez śmietanki i majonezu. A ja te "radzieckie" dobrze wspominam, pycha było.
Sabina, mamatrojki80, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:Kapta, a ja myślałam, ze takie buraczki ze śmietaną i majonezem pochodzą ze wschodu, jadlam takie jak w podstawówce bylam w Kaliningradzie i Moskwie na wymianie. U nas je sie bez śmietanki i majonezu. A ja te "radzieckie" dobrze wspominam, pycha było.
dorbie, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Marta, mowisz, ze tak zresz dzis? Ja dzis od 14 do teraz wciagnelam: talerz zupy ogorkowej, 2 kawalki tortu, 2 kromki chleba z salatka z buraczkow ( tutejszy wynalazek, zajebiscie smaczny ), kolejny talerz zupy, kolejny kawalek tortu, 2 nalesniki z dzemem. Teraz jem jablko i chyba sie przykuje do kaloryfera, zeby nie isc do kuchni...
Ja tak dalej pojdzie moje nowki sztuki dziny, sajz mega male oddam corce...Sabina, Aasiula, kkisia, Pusurek, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę -
ComeToMeBaby wrote:bez, krojone wzdłuż w paski
http://sara-maria.bloog.pl/id,330258243,title,Ogorki-po-papiesku,index.html
ja gdzies tez mialam przepisa, ale z racji tego ze tu gruntowych nie uswiadcze, to nie robie i zajadam okazyjnie u rodzinyiwcia77 lubi tę wiadomość
gretka -
kapturnica wrote:ja tez robie salate z buraczkow do kanapek z wedlina...I smakuje zajebiaszczo
malgos741, Aasiula, kapturnica, gretka, dorbie, Pusurek, kkisia, Sabina, moremi, iwcia77, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę -
kapturnica wrote:Ja robie z gotowanych tartych na grubych oczkach burakow..Dodaje starte jablko, pokrojona cebulke w drobna kostke...Troche octu , smietana , majonez i przyprawy..Pycha!!
kicia 123, kapturnica, Aasiula, Pusurek, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę -
nick nieaktualnykicia 123 wrote:ja też siedzę ze szklaneczką i się delektuje piwkiem
witam laskiAasiula, malgos741, kkisia, Sabina, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny