X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Malgos, jak przebiega inkubacja? ;)
    nie mam pojęcia... mam nadzieję że ok ;)

ComeToMeBaby, kapturnica, gretka, Aasiula, Bursztyn, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak wy tak o żardełku to mi dziś mamcia przyniosła faworki i teraz się nimi zajadam ;)

kapturnica, gretka, Aasiula, Pusurek, Sabina, kkisia, moremi, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    zrób fotę bo to trudno sobie wyobrazić...
    :)
    ja tez robie salate z buraczkow do kanapek z wedlina...I smakuje zajebiaszczo 8)

malgos741, Aasiula, Pusurek, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    ja tez robie salate z buraczkow do kanapek z wedlina...I smakuje zajebiaszczo 8)
    też dobre ;)

Aasiula lubi tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    też dobre ;)
    Ja robie z gotowanych tartych na grubych oczkach burakow..Dodaje starte jablko, pokrojona cebulke w drobna kostke...Troche octu , smietana , majonez i przyprawy..Pycha!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 20:12

malgos741, Aasiula, Bursztyn, ComeToMeBaby, dorbie, Pusurek, Sabina, kkisia, MartaDidi, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie się piwa chce... mogę ze szklaneczkę?

ComeToMeBaby, Sabina, kkisia, MartaDidi, iwcia77 lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    dajta jakiego opisa- przepisa, bo nie wiem jak ślinianki przygotować...
    takie surowe w paskach, czy siekańce jak ćwikła... nie znam tego. musze mojemu m powiedzieć, on nie może ścierpieć ćwikły, aż mu podniebienie wykrzywi jak mu o tym powiem :) hehehe i to przepraszam- w jakich rejonach tak się jada?

malgos741, MartaDidi, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    dajta jakiego opisa- przepisa, bo nie wiem jak ślinianki przygotować...
    takie surowe w paskach, czy siekańce jak ćwikła... nie znam tego. musze mojemu m powiedzieć, on nie może ścierpieć ćwikły, aż mu podniebienie wykrzywi jak mu o tym powiem :) hehehe i to przepraszam- w jakich rejonach tak się jada?
    Malopolska, goralkowo XD

Aasiula, MartaDidi, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    ale mnie się piwa chce... mogę ze szklaneczkę?
    co za pytanie? no pewnie!

malgos741, kapturnica, Aasiula, Sabina, kkisia, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • ComeToMeBaby Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ja robie z gotowanych tartych na grubych oczkach burakow..Dodaje starte jablko, pokrojona cebulke w drobna kostke...Troche octu , smietana , majonez i przyprawy..Pycha!!
    aaa to my mniej więcej takie możemy albo zrobic albokupić gotowe w słoiczkach. tyle, ze to serwujemy raczej do obiadu. nigdy nie słyszałam, żeby tym smarować kanapki..

c5e015d88e.png
  • mandragora Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta ;) wpadam się tylko a chwilkę przywitać juz w końcu z domu. Relacji z porodu przekazywać nie będę bo planowana cc nie jest zbyt porywająca ;) szybko doszłam do siebie. Nie mogę jednak ogarnąć póki co faktu ze życie zaczęło się kręcić wokół cyca i kupy. I to w dodtku tylko z jednego cyca ! Mlody sobie lewego upodobal i generalnie to srasznie mi sie buntuje na kp ; ( dane do zmiany zostawiłam na porodowce Pusurku.
    pozdrawiam was ciepło. ;)

malgos741, kapturnica, Aasiula, ania.g, gretka, dorbie, ComeToMeBaby, Bozia3, anna maria, Pusurek, Sabina, kkisia, gosia7122, MartaDidi, Iwone, Dorka1979, moremi, inessa, paszczakin, BISCA, caffe, Niuta, Mega, megan8, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    no ale tajemnica to przeciez nie jest :)
    Bozia stosuje z powodzeniem, narazie.... ;)
    Boziu, jak tam? ;)
    Ja Wam się pośmieję...czarownice wredne jedne....
    Ja przecież wiem, że to średnie zabezpieczenie - no ale trzymałam się takich "legend" trochę z tego powodu, że jednak podświadomie stawiałam na palec boży.
    Po rozmowie poważnej z chłopem ustaliliśmy, że.... nie wiemy czego chcemy do końća...Byłoby jeszcze jedno - to ok, nie byłoby -to też w porządku....
    Więc nowa metoda antykoncepcji "na bozię" lub "na jej palec" rozpoczęta...żyjemy se od dziś po prostu o tak o - i co będzie to będzie...każda sytuacja będzie ok....

malgos741, Heretyczka, Bursztyn, mamatrojki80, Aasiula, Sabina, kkisia, MartaDidi, gosia7122, moremi, paszczakin, Mango, caffe, Mega, megan8, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa - mocno trzymam za CIebie kciuki - mam nadzieję, że milczysz- bo odpoczywasz....

Aasiula, Sabina, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Malopolska, goralkowo XD
    hep hep, a mój m z Kraka. Hehehe ciekawe czy zaskoczy o czym mówię. Ale to potem, bo zajęty.
    A jak byłam u niego w domu rodzinnym to mi zapodali ogórki papieskie. Takie domowej roboty w zalewie octowej, jakieś takie słodkawe. Nie umiał mi wytłumaczyć tego sekretu, szukałam po necie ale każde internety co innego gadajom. Też robiłaś takie?

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    zrób fotę bo to trudno sobie wyobrazić...
    :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a82f5fe05a6.png

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandragora, cieszę się że się odezwałaś :) A wrzucisz jakąś fotę skarba ?

gretka, Aasiula, mandragora, Sabina, kkisia, MartaDidi, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ja Wam się pośmieję...czarownice wredne jedne....
    Ja przecież wiem, że to średnie zabezpieczenie - no ale trzymałam się takich "legend" trochę z tego powodu, że jednak podświadomie stawiałam na palec boży.
    Po rozmowie poważnej z chłopem ustaliliśmy, że.... nie wiemy czego chcemy do końća...Byłoby jeszcze jedno - to ok, nie byłoby -to też w porządku....
    Więc nowa metoda antykoncepcji "na bozię" lub "na jej palec" rozpoczęta...żyjemy se od dziś po prostu o tak o - i co będzie to będzie...każda sytuacja będzie ok....
    Bozia- boj sie Boga! ;)
    To bedzie Lenka :)

kapturnica, anna maria, Aasiula, Sabina, kkisia, MartaDidi, moremi, BISCA, Mega, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    hep hep, a mój m z Kraka. Hehehe ciekawe czy zaskoczy o czym mówię. Ale to potem, bo zajęty.
    A jak byłam u niego w domu rodzinnym to mi zapodali ogórki papieskie. Takie domowej roboty w zalewie octowej, jakieś takie słodkawe. Nie umiał mi wytłumaczyć tego sekretu, szukałam po necie ale każde internety co innego gadajom. Też robiłaś takie?
    No ogorki konserwowe w occie.Standard obokkiszeniakow...Zalewa octowa z sola i cukrem to przez to sataakie slodkawe..Bardzo pierwszorzedne jako dodatek do sosu tatarskiego z marynowanych grzybkow

ComeToMeBaby, Bursztyn, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nom, to cos takiego. Tylko, ze oni tu kroja buraka na maciupenkie slodkie kosteczki ;), ze ten burak sie nie rozlazi po calej salatce.

kapturnica, Aasiula, kkisia, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a82f5fe05a6.png
    o dzięki, bo ja to jednak miałam na myśli taką surówkę, bez majonezu. to o czym myślałam jest czerwone- mieszanka buraków, cebuli i być może jabłuszek. nie różowe, nieeee nieee nieeee....
    ok. dziękuję.

iwcia77 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
‹‹ 7027 7028 7029 7030 7031 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ