X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    rozumiem
    mam nadzieje ze Tupkowi pomoga i ze Wy sie zaaklimatyzujecie u Niemcow
    bedziecie miec jakies wsparcie na poczatku- rodzina, znajomi?
    i bedziesz dawac znac jak tam sobie radzicie, co?
    chyba nie myslisz że wytrzymam bez ovu? :)
    jak rano wyjedziemy to po południu jestesmy w Schwabisch Gmund, zawozi nas mój brat, auto spzredalismy tutaj juz na poczatku stycznia bo za ta cene kupimy lepsze juz na niemeickich blatach i ominiemy biurokracje, Marek ma juz namiary na prace tak żeby mały byl jak najszybciej ubezpieczony i wciagnięty w system opieki zdrowotnej i innej..
    mojej znajomej(60lat) zmarł mąz niedawno i bedzie nam użyczac pokoju dopóki czegos nie wynajmiemy, internet ma :)

Bursztyn, MartaDidi, Iwone, Aasiula, ComeToMeBaby, Mega, ania.g, gretka, kkisia, BISCA, Arwena, Bozia3, SolarPolar, anna maria, paszczakin, gosia7122, moremi, Sabina, iwcia77, Parka, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    a jeżeli dziecko i Ty nie chca mieszkac w pl?

w tej kwestii to nie takie latwe...

• MartaDidi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Kurde, ide sobie pobeczec. Ma ktoras chusteczki?

Bo w ogole, to dlaczego wlasnie ja?? Dlaczego mnie to spotkalo? :(
    Pusur, nie rycz, ja mialam Alojza nr 1... A tesciowa tez alojzowa... Korkami od szampana strzelaj, ze tak szybko to rozkminilas... Mi to zajelo 14 lat... a potem sie balam wlasnego cienia...

Aasiula, Mega, Pusurek, moremi, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • ComeToMeBaby Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    na starość?
    nie lepiej mieć emeryture niemiecką?
    tutaj jeżeli w ogóle bedziesz ją miała to obcietą
    a bo jakos tak mało przekonana jestem do wyjazdu.
    od zawsze. moi koledzy i kolezanki wyjeżdżali z Polski a ja zostawałam.
    I może tak miało być. Dobrze mi było. A teraz jak sie z pracą popsuło to sobie wymysliłam, że biorę interesy we własne ręce. Mój m ma dobrą pracę, stabilną, dobrze płatną. Przez cały czas bezrobocia, starania się o dofinansowanie (to ponad pół roku było) utrzymuje nas i jeszcze coś tam odkładamy na ślub. Chcę spróbować- marzę o kokosach ;) Zobaczymy. Martwić się będziemy później. Teraz jak mamy siebie- nieważne, poszłabym za nim wszędzie.

Mala79, Bursztyn, Aasiula, BISCA lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Laski trzymajcie mnie bo rycze jak booooooooooooooooooooooobrrrrrrrrrrrrrrrr

Wlasnie sie dowiedzialam, ze nie dostaniemy kredytu na dom...........

Chuj strzelil marzenia.................

Ja pierdole czyzby kolejny chujowy rok sie zaczal...............

I jak mam sie kurwa nie denerwowac..............................
    Kurwa sie nie denerwuj... Idz do innego banku KOchana

Mala79, moremi lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    jak rano wyjedziemy to po południu jestesmy w Schwabisch Gmund, zawozi nas mój brat, auto spzredalismy tutaj juz na poczatku stycznia bo za ta cene kupimy lepsze juz na niemeickich blatach i ominiemy biurokracje, Marek ma juz namiary na prace tak żeby mały byl jak najszybciej ubezpieczony i wciagnięty w system opieki zdrowotnej i innej..
    mojej znajomej(60lat) zmarł mąz niedawno i bedzie nam użyczac pokoju dopóki czegos nie wynajmiemy, internet ma :)
    no to gladko :)
    dacie sobie rade :)

Heretyczka, Sabina lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    niby tak, do lekarza w razie czego mogłam iść.
    tylko się doszukiwałyśmy z koleżankami z pracy takich informacji, że gdybyśmy np. miały wypadek i miałybyśmy mieć wypłacane świadczenia- np. rentę, to nie dostaniemy bo te ciule nie zapłaciły. Bieżące potrzeby owszem, świadczenia- nie.
    a jak się chcesz człowieku dopominać o swoje to ci ZUS owie że to sprawa miedzy ZUSem a pracodawcą i nic ci do tego. Możesz jedynie złożyć pismo i się upommnieć. A ZUS i tak czeka do końca terminu płatności, żeby duże % odsetek nazbierać za przeterminowanie i o większą kasę walczyć. A taki pracodawca już szuka sposobów, aby tych składek i tak nie zapłacić.

Ja nie pisałam o ubezpieczeniu zdrowotnym, tylko o społecznym, liczy się fakt zgłoszenia do u. społecznego. Nikt przy przyznawaniu renty czy emerytury nie sprawdza czy masz składki opłacone przez pracodawcę, tylko czy zgłosił Cie do ubezpieczenia, zaufaj mi pracowałam przy tym :-)

ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    Ewa, bardzo Wam kibicuje...

Heretyczka, SolarPolar, Simba lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry z wieczora...

mamatrojki80, Aasiula, kkisia, SolarPolar, Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:

Najlepiej jest mieć ogarniętego doradcę finansowego co ogarnie od razu kilka banków, wtedy nie zaczynasz non stop tej chorej procedury co rusz w innym banku...

moremi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    myslisz że jak dla jednego banku jest niewiarygodna to dla innego będzie?

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Najlepiej jest mieć ogarniętego doradcę finansowego co ogarnie od razu kilka banków, wtedy nie zaczynasz non stop tej chorej procedury co rusz w innym banku...
    Dokladnie... Taki all-in-one

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:

Teraz to mnie tylko spokoj uratuje...
    Banki odpuszczam musze znalezc nowego/ nowa prowadzaca lekarza znaczy sie.....

• MartaDidi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    Ja mialam taka sytuacje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    a bo jakos tak mało przekonana jestem do wyjazdu.
    od zawsze. moi koledzy i kolezanki wyjeżdżali z Polski a ja zostawałam.
    I może tak miało być. Dobrze mi było. A teraz jak sie z pracą popsuło to sobie wymysliłam, że biorę interesy we własne ręce. Mój m ma dobrą pracę, stabilną, dobrze płatną. Przez cały czas bezrobocia, starania się o dofinansowanie (to ponad pół roku było) utrzymuje nas i jeszcze coś tam odkładamy na ślub. Chcę spróbować- marzę o kokosach ;) Zobaczymy. Martwić się będziemy później. Teraz jak mamy siebie- nieważne, poszłabym za nim wszędzie.
    dopóki jest wam dobrze to ok
    bedziecie mieli dziecko, zobaczycie jak sie sytuacja w pl rozwinie

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Ewa, bardzo Wam kibicuje...
    dziekuje Marta

MartaDidi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazali sie za 6 m-cy odezwac... Biuro nieruchomosci bylo takie sprytne... I oni walczyli o kredyt

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Teraz to mnie tylko spokoj uratuje...
    Banki odpuszczam musze znalezc nowego/ nowa prowadzaca lekarza znaczy sie.....

Mała jesteś z Poznania? ja mieszkam pod Poznaniem, ginekologa nowego szukasz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Banki się boja, u mnie na ulicy są 3 domy na licytacji komorniczej... przez hipoteczne niepłacone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 19:53

dorbie, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:

To nie o wiarygodnosc chodzi moja tylko w zeszlym roku, moj chlop poratowal kolezanke z pracy, dluga historia fakt jest taki ze jest zyrantem kredytu dosyc sporego na remont domu a teraz to Jemu spadla zdolnosc przez to....

I co mam kurwa zrobic poratowal innego babsztyla, a teraz przez to mamy problem.....

MartaDidi, ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 7077 7078 7079 7080 7081 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ